תחמושת ראש חלול
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחמושת ראש חלול
אני מניח שרוב אלה שנמצאים פה באתר מחזיקים במחסניות שלהם תחמושת ראש חלול להגנה עצמית....
כמה מיכם באמת ירו כמות מספיקה של אותה התחמושת כדי לדעת בוודאות שהיא מזינה היטב בנשק שלכם??
נתקלתי בהרבה אנשים שקונים תחמושת להגנה עצמית ובגלל המחיר הגבוה אפילו לא טורחים לנסות אותה...
א.
כמה מיכם באמת ירו כמות מספיקה של אותה התחמושת כדי לדעת בוודאות שהיא מזינה היטב בנשק שלכם??
נתקלתי בהרבה אנשים שקונים תחמושת להגנה עצמית ובגלל המחיר הגבוה אפילו לא טורחים לנסות אותה...
א.
- תרמתי למען הסליק

אני מנסה כל תחמושת שאני קונה .
לפעמים מחסנית ,לפעמים שתיים .
עד היום ,בלי עין הרע,טפו-טפו-טפו,חמסה חמסה, ...- לא נתקלתי בסוג שלא הוזן\נורה .
בכל מקרה רצוי לדעתי לירות אפילו מ"ס קטן מכל קופסה שקונים גם אם יודעים שזה סוג שלא גורם למעצור וכבר ירינו כאלו ,זאת על מנת למנוע מצב של קופסה שיצאה מלאה עם תחמושת מסדרה פגומה וכ"ד.(לפתוח את הקופסה בחנות-שרצוי שתהיה חנות+מטווח ולירות כמה כדורים- שבחרנו אקראית מהקופסה-שזה עתה קנינו).
לפעמים מחסנית ,לפעמים שתיים .
עד היום ,בלי עין הרע,טפו-טפו-טפו,חמסה חמסה, ...- לא נתקלתי בסוג שלא הוזן\נורה .
בכל מקרה רצוי לדעתי לירות אפילו מ"ס קטן מכל קופסה שקונים גם אם יודעים שזה סוג שלא גורם למעצור וכבר ירינו כאלו ,זאת על מנת למנוע מצב של קופסה שיצאה מלאה עם תחמושת מסדרה פגומה וכ"ד.(לפתוח את הקופסה בחנות-שרצוי שתהיה חנות+מטווח ולירות כמה כדורים- שבחרנו אקראית מהקופסה-שזה עתה קנינו).
- סליקאי זהב

Re: תחמושת ראש חלול
itamar כתב:אני מניח שרוב אלה שנמצאים פה באתר מחזיקים במחסניות שלהם תחמושת ראש חלול להגנה עצמית....
רובינו?
לא כל כך בטוח. אני דווקא מאמין שרוב החברים כאן מחזיקים תחמושת רגילה.
תקנו אותי אם אני טועה.
האשכול כוון לאנשים כמוני. אני מעולם לא יריתי הידרה שוק דרך אקדחי (הזנתי מספר פעמים אך מבלי לירות). קראתי קצת על המעצור של הגלוק 19 בשם "צלילת ראש של הכדור האחרון" (קיצור: LRN), והאחראי לה הוא הזווית בין תושבת המחסנית במחסניות 10 כדורים (דגם 2183?) לבין הרמפה השונה קצת בגלוק 19 דור 3 מסדרת E ו-F (יורדת פחות בזמן רתיעה, אם אינני טועה). בכל מקרה, על פי דיווחי החבר'ה (בGlocktalk), המעצור אינו מתרחש במקרה של מחסנית 15 כדורים בעלת תושבת 9mm4.
כמו-כן אני עוד יותר גרוע בכך שיצאתי למשמרת הראשונה עם אקדחי (שהיה חדש אז) לפני שיריתי בו אפילו ירייה אחת.
יותר חשוב מבדיקת האמינות בניסוי כלים עם "תחמושת מבצעית" היא ההתנסות בעוצמת הרתיעה השונה.
אזי אני מודע - ארנולד לא בסדר בקטע זה.
(קרה פעם שבאתי לעבודה במפעל ביטחוני, והגיע מדריך ירי לפרוק את נשקי. הוא העיר שאני נושא "תחמושת קטלנית ביותר". [מה אתה סח!?])
כמו-כן אני עוד יותר גרוע בכך שיצאתי למשמרת הראשונה עם אקדחי (שהיה חדש אז) לפני שיריתי בו אפילו ירייה אחת.
יותר חשוב מבדיקת האמינות בניסוי כלים עם "תחמושת מבצעית" היא ההתנסות בעוצמת הרתיעה השונה.
אזי אני מודע - ארנולד לא בסדר בקטע זה.
(קרה פעם שבאתי לעבודה במפעל ביטחוני, והגיע מדריך ירי לפרוק את נשקי. הוא העיר שאני נושא "תחמושת קטלנית ביותר". [מה אתה סח!?])
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Webart כתב:ראש חלול? מה זה?
אהההה.... הדברים האלה שעולים 5 ש"ח לכדור, לא תודה... אני נשאר עם ה-FMJ הפשוט ביותר.
גם אני הולך עם תחמושת FMJ הכי פשוטה שיש כיוון שאני אוהב את הברק הנוצץ של תחמושת טריה במחסניות שלי, ואין לי שום כוונה לקחת משכנתא כדי לספק את היצר הזה...איפהשהו הצבע החום עמום של תחמושת להגנה עצמית ששכבה חצי שנה במחסניות שלי לא נותן לי הרגשה טובה של אמינות...
אין לי ספק שתחמושת HP מוסיפה עוד "משהו" בגלל הנזק הנוסף שהיא גורמת. אפשר היה לראות את זה בתמונות של הקליעים שהוציאו מגופו של יצחק רבין ז"ל...כל ה-3 התפשטו בעקביות לצורה של פיטריה ומדובר עוד ב-9 קצר. מי יודע אולי אם הרוצח היה משתמש ב-FMJ אז אולי היו מצליחים להציל אותו...זו כנראה שאלה שתשאר חסרת מענה...
אבל שוב, בשביל אותו ה"משהו" אני צריך לירות מינימום 100 כדורים אם לא יותר כדי להיות בטוח שהתחמושת מזינה בלי בעיות. אז לכן שוב בלית ברירה אני נשאר עם FMJ...
לגבי הבעיה שארנולד העלה... זה בכלל לא עניין של גלוק מסוג זה או אחר... כל נשק יש לו את הקריזה שלו ואתה צריך לוודא שהוא יורה בצורה אמינה את סוג התחמושת שיש לך במחסנית.
- תרמתי למען הסליק

יש מי שניסה, ולאחר אלפי כדורים (כן אלפי) הוחלט שהתרומה של הראש החלול לבעיות הזנה היא קטנה, ועל כן גופים מסוימים חמושים בתחמושת הנ"ל.
יש לקחת בחשבון שאותם גופים יוצאים מנקודת הנחה שהאקדח דרוך בשיגרה, ועל כן אין בעית הזנה של הכדור הראשון.
כמו כן הקליע אכן חודר, וזואת מכיוון שהקליע נפתח רק בריקמה רכה.
יש לקחת בחשבון שאותם גופים יוצאים מנקודת הנחה שהאקדח דרוך בשיגרה, ועל כן אין בעית הזנה של הכדור הראשון.
- סליקאי ארד

MIB כתב:יש מי שניסה, ולאחר אלפי כדורים (כן אלפי) הוחלט שהתרומה של הראש החלול לבעיות הזנה היא קטנה, ועל כן גופים מסוימים חמושים בתחמושת הנ"ל.
מה זאת אומרת...
חוץ מזה אני לא מתנגד שאותם הגופים שהיה להם מספיק כסף כדי לשפוך אלפי כדורי HP יבואו לשמור עלי
א.
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:ראש חלול יש לקליעי נ.ט. כמו אר פי ג'י ודומיו.
כמו כן לכמה מחברי הסליק ובמיוחד לסנילי כמוני ששם את העיתון במקרר ומגיע למיטה עם השקית חלב.
אני חושב שהתכוונתם לחוד חלול.
וובי כמוך מעדיף קליעם רגילים ששומרים גם על הכיס.
אילן,
אין להם ראש חלול -- יש להם מטען חלול שזה שני דברים שונים בתכלית....
א.
- תרמתי למען הסליק

הראש חלול?
הראש חלול?????

אבי לגמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************