תחמושת ראש חלול

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תחמושת ראש חלול

על ידי itamar » 09 אוגוסט 2004, 19:47

אני מניח שרוב אלה שנמצאים פה באתר מחזיקים במחסניות שלהם תחמושת ראש חלול להגנה עצמית....
כמה מיכם באמת ירו כמות מספיקה של אותה התחמושת כדי לדעת בוודאות שהיא מזינה היטב בנשק שלכם??
נתקלתי בהרבה אנשים שקונים תחמושת להגנה עצמית ובגלל המחיר הגבוה אפילו לא טורחים לנסות אותה...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 09 אוגוסט 2004, 19:53

אני מנסה כל תחמושת שאני קונה .

לפעמים מחסנית ,לפעמים שתיים .

עד היום ,בלי עין הרע,טפו-טפו-טפו,חמסה חמסה, ...- לא נתקלתי בסוג שלא הוזן\נורה .

בכל מקרה רצוי לדעתי לירות אפילו מ"ס קטן מכל קופסה שקונים גם אם יודעים שזה סוג שלא גורם למעצור וכבר ירינו כאלו ,זאת על מנת למנוע מצב של קופסה שיצאה מלאה עם תחמושת מסדרה פגומה וכ"ד.(לפתוח את הקופסה בחנות-שרצוי שתהיה חנות+מטווח ולירות כמה כדורים- שבחרנו אקראית מהקופסה-שזה עתה קנינו).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: תחמושת ראש חלול

על ידי ניר » 09 אוגוסט 2004, 20:17

itamar כתב:אני מניח שרוב אלה שנמצאים פה באתר מחזיקים במחסניות שלהם תחמושת ראש חלול להגנה עצמית....

רובינו?
לא כל כך בטוח. אני דווקא מאמין שרוב החברים כאן מחזיקים תחמושת רגילה.
תקנו אותי אם אני טועה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 09 אוגוסט 2004, 21:55

ניר,
קוראים לזה "תחמושת K.I.S.S "
:)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 09 אוגוסט 2004, 22:05

2 מחסניות, תחמושת לא נכנסת בלי שניסיתי אותה.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 10 אוגוסט 2004, 02:27

ראש חלול? מה זה?

:wink: אהההה.... הדברים האלה שעולים 5 ש"ח לכדור, לא תודה... אני נשאר עם ה-FMJ הפשוט ביותר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ליאור45 » 10 אוגוסט 2004, 05:51

האשכול כוון לאנשים כמוני. אני מעולם לא יריתי הידרה שוק דרך אקדחי (הזנתי מספר פעמים אך מבלי לירות). קראתי קצת על המעצור של הגלוק 19 בשם "צלילת ראש של הכדור האחרון" (קיצור: LRN), והאחראי לה הוא הזווית בין תושבת המחסנית במחסניות 10 כדורים (דגם 2183?) לבין הרמפה השונה קצת בגלוק 19 דור 3 מסדרת E ו-F (יורדת פחות בזמן רתיעה, אם אינני טועה). בכל מקרה, על פי דיווחי החבר'ה (בGlocktalk), המעצור אינו מתרחש במקרה של מחסנית 15 כדורים בעלת תושבת 9mm4.

כמו-כן אני עוד יותר גרוע בכך שיצאתי למשמרת הראשונה עם אקדחי (שהיה חדש אז) לפני שיריתי בו אפילו ירייה אחת.

יותר חשוב מבדיקת האמינות בניסוי כלים עם "תחמושת מבצעית" היא ההתנסות בעוצמת הרתיעה השונה.

אזי אני מודע - ארנולד לא בסדר בקטע זה.

(קרה פעם שבאתי לעבודה במפעל ביטחוני, והגיע מדריך ירי לפרוק את נשקי. הוא העיר שאני נושא "תחמושת קטלנית ביותר". [מה אתה סח!?])

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 10 אוגוסט 2004, 08:36

Webart כתב:ראש חלול? מה זה?

:wink: אהההה.... הדברים האלה שעולים 5 ש"ח לכדור, לא תודה... אני נשאר עם ה-FMJ הפשוט ביותר.

גם אני הולך עם תחמושת FMJ הכי פשוטה שיש כיוון שאני אוהב את הברק הנוצץ של תחמושת טריה במחסניות שלי, ואין לי שום כוונה לקחת משכנתא כדי לספק את היצר הזה...איפהשהו הצבע החום עמום של תחמושת להגנה עצמית ששכבה חצי שנה במחסניות שלי לא נותן לי הרגשה טובה של אמינות...

אין לי ספק שתחמושת HP מוסיפה עוד "משהו" בגלל הנזק הנוסף שהיא גורמת. אפשר היה לראות את זה בתמונות של הקליעים שהוציאו מגופו של יצחק רבין ז"ל...כל ה-3 התפשטו בעקביות לצורה של פיטריה ומדובר עוד ב-9 קצר. מי יודע אולי אם הרוצח היה משתמש ב-FMJ אז אולי היו מצליחים להציל אותו...זו כנראה שאלה שתשאר חסרת מענה... :cry: :cry:

אבל שוב, בשביל אותו ה"משהו" אני צריך לירות מינימום 100 כדורים אם לא יותר כדי להיות בטוח שהתחמושת מזינה בלי בעיות. אז לכן שוב בלית ברירה אני נשאר עם FMJ...

לגבי הבעיה שארנולד העלה... זה בכלל לא עניין של גלוק מסוג זה או אחר... כל נשק יש לו את הקריזה שלו ואתה צריך לוודא שהוא יורה בצורה אמינה את סוג התחמושת שיש לך במחסנית.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 10 אוגוסט 2004, 10:08

אילו היו עולים 50 אגורות אני הייתי חושב על האפשרות ללכת עם HP,
אבל עם המחירים בארץ... גררר... FMJ ואני מעדיף להשקיע את ההפרש בביקור נוסף במטווח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר » 10 אוגוסט 2004, 12:21

~Hunter~ כתב:אילו היו עולים 50 אגורות אני הייתי חושב על האפשרות ללכת עם HP,
אבל עם המחירים בארץ... גררר... FMJ ואני מעדיף להשקיע את ההפרש בביקור נוסף במטווח.

או בכרטיס טיסה לחו"ל :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי MIB » 10 אוגוסט 2004, 12:51

יש מי שניסה, ולאחר אלפי כדורים (כן אלפי) הוחלט שהתרומה של הראש החלול לבעיות הזנה היא קטנה, ועל כן גופים מסוימים חמושים בתחמושת הנ"ל.
יש לקחת בחשבון שאותם גופים יוצאים מנקודת הנחה שהאקדח דרוך בשיגרה, ועל כן אין בעית הזנה של הכדור הראשון.
כמו כן הקליע אכן חודר, וזואת מכיוון שהקליע נפתח רק בריקמה רכה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 10 אוגוסט 2004, 13:24

MIB כתב:יש מי שניסה, ולאחר אלפי כדורים (כן אלפי) הוחלט שהתרומה של הראש החלול לבעיות הזנה היא קטנה, ועל כן גופים מסוימים חמושים בתחמושת הנ"ל.
יש לקחת בחשבון שאותם גופים יוצאים מנקודת הנחה שהאקדח דרוך בשיגרה, ועל כן אין בעית הזנה של הכדור הראשון.
כמו כן הקליע אכן חודר, וזואת מכיוון שהקליע נפתח רק בריקמה רכה.

מה זאת אומרת... :?: יש לך איזה ערובה או אחריות שהאקדח שלך באמת יזין את אותה התחמושת שיש לך במחסנית מבלי בכלל לנסות אותה? נכון שאנחנו מדברים על כלים ותחמושת שמיוצרים ביצור המוני ותחת סטנדרטים גבוהים מאד, אבל בהחלט מספיק ש"הטולרנסים" של האקדח הפרטי שלך יהיו טיפה גבוליים מהמותר כדי שיהיו לך צרות...

חוץ מזה אני לא מתנגד שאותם הגופים שהיה להם מספיק כסף כדי לשפוך אלפי כדורי HP יבואו לשמור עלי :) :) אבל עד שזה יקרה אני אמשיך להחזיק במחסנית את אותו סוג תחמושת שאני יורה בכמויות במטווח...:)

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 10 אוגוסט 2004, 14:45

ראש חלול יש לקליעי נ.ט. כמו אר פי ג'י ודומיו.

כמו כן לכמה מחברי הסליק ובמיוחד לסנילי כמוני ששם את העיתון במקרר ומגיע למיטה עם השקית חלב.

אני חושב שהתכוונתם לחוד חלול.

וובי כמוך מעדיף קליעם רגילים ששומרים גם על הכיס.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 10 אוגוסט 2004, 15:08

אילן ב כתב:ראש חלול יש לקליעי נ.ט. כמו אר פי ג'י ודומיו.

כמו כן לכמה מחברי הסליק ובמיוחד לסנילי כמוני ששם את העיתון במקרר ומגיע למיטה עם השקית חלב.

אני חושב שהתכוונתם לחוד חלול.

וובי כמוך מעדיף קליעם רגילים ששומרים גם על הכיס.

אילן,

אין להם ראש חלול -- יש להם מטען חלול שזה שני דברים שונים בתכלית....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הראש חלול?

על ידי papy » 10 אוגוסט 2004, 22:26

הראש חלול?????
:shock:
אבי לגמן

*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************

מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן