פרוצדורה להעברת בעלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

פרוצדורה להעברת בעלות

על ידי tsaar » 11 אוגוסט 2004, 07:15

האם מישהו יודע מהי הפרוצדורה להעברת בעלות על אקדח?
אני רוצה לוותר על רשיוני ולמכור את האקדח לאדם אחר (לא לחנות נשק).

כמה זה אמור לעלות בחנות הנשק? האם אני חייב להגיע למשרד הפנים? חייב באיזור מגורי? איפה יש מטווחים שמבצעים זאת באיזור תל אביב או הרצליה?

תודה מראש!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: פרוצדורה להעברת בעלות

על ידי הצעדן » 11 אוגוסט 2004, 08:58

tsaar כתב:האם מישהו יודע מהי הפרוצדורה להעברת בעלות על אקדח?
אני רוצה לוותר על רשיוני ולמכור את האקדח לאדם אחר (לא לחנות נשק).

כמה זה אמור לעלות בחנות הנשק? האם אני חייב להגיע למשרד הפנים? חייב באיזור מגורי? איפה יש מטווחים שמבצעים זאת באיזור תל אביב או הרצליה?

תודה מראש!

מחיר? לא יודע.

אם תבצע את העברת הבעלות ממך לקונה במשרד הפנים, לא תיאלץ לשלם עבור השירות שתעניק לך החנות בתהליך העברת הבעלות.

אינך חייב להתייצב במשרד הפנים במידה ותבצע בחנות.
יכול לבצע את ההעברה בכל רחבי הארץ.
יש את מטווח רמת גן, מטווח בול בת"א ובהרצליה יש את.. מטווח הרצליה. יש עוד מטווחים בסביבה, אתה יכול להציץ ברשימת המטווחים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הבהרה

על ידי tsaar » 11 אוגוסט 2004, 09:21

בכל מטווח אומרים לי משהו אחר.

במטווח אחד אמרו שצריך להגיע למטווח לשם זיהוי הנשק ולהפקיד אצלו את הנשק בעלות של 100 ש"ח ואז ללכת למשרד הפנים (במקרה שלי ללכת למקמצ"ר כי שנינו קצינים).

במטווח אחר אמרו לי שאני בכלל לא צריך להגיע למטווח אלא רק לשלוח את הקונה לטווח באותו סוג נשק ואז ללכת איתו למקמצ"ר.

מישהו ביצע את הפרוצדורה לאחרונה ויודע לתת תשובה מהימנה?
אם היתה לי בחירה להגיע למטווח או למקמצ"ר אני מעדיף להגיע למטווח, ושהקונה ילך לבד למקמצ"ר - האם זה אפשרי?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: הבהרה

על ידי הצעדן » 11 אוגוסט 2004, 09:44

tsaar כתב:במטווח אחר אמרו לי שאני בכלל לא צריך להגיע למטווח אלא רק לשלוח את הקונה לטווח באותו סוג נשק ואז ללכת איתו למקמצ"ר.

הנושא שציינת מתייחס להכשרה המחוייבת בחוק לצורך רשיונו של הקונה, דהיינו - ביצוע מטווח בקוטר זהה או גדול מקוטרו של האקדח אשר ברצונו לקבל רשיון עבורו.

פרוצדורת העברת הרשיון דרך מקמצ"ר אינה מוכרת לי דיה, כך שבזה לא אוכל לסייע.

אע"פ שהעברת הבעלות והדרכת המבקש לרשיון כרוכים זה בזה כחלק מהפרוצדורה להעברה פיזית של האקדח לקונה, אין שני האקטים זהים. פלוני יכול לרכוש אקדח ולהחזיק בעלות עליו גם טרם קיבל את הרשיון, פשוט לא תהיה לו אפשרות להעביר את האקדח לחזקתו והאקדח ישאר מופקד בחנות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 11 אוגוסט 2004, 10:29

סער,
מנסיון אישי עם מקמצ"ר :

אתה והקונה מכינים שטר מכר שבו נכתבים הפרטים האישיים שלך + הפרטים של האקדח, והפרטים של הרוכש.

הרוכש הולך למטווח ומבצע מטווח של 50 כדור (הכשרה בסיסית) ומקבל על כך אישור. כמה זה עולה ? כל מטווח והמחירים שלו. (כדורים בין 60-90 ש"ח, הדרכה בין 100 - 150 ש"ח כמו בחידוש רשיון)

הרוכש ניגש עם הרשיון המקורי שלך (אתה משאיר אצלך את האקדח + צילום הרישיון) ועם האישור הנ"ל + שטר המכר שעשיתם, ומקמצ"ר מבצע העברת בעלות. מופקים האישורים הבאים :
1. רשיון נשיאה לרוכש.
2. רשיון לרכישת תחמושת עבור הרוכש.
3. רשיון למכירת הכלי - עבורך.

לאחר שיש לרוכש רשיון נשיאה בתוקף על שמו, מותר לך להעביר את האקדח אליו. (עד אז האקדח נמצא אצלך.)

אפשרות ב' : להפקיד את האקדח אצל סוחר מורשה, לשלם לו דמי משמורת ולבצע העברת בעלות אליו, ואז הרוכש עובד עם כל הטופסולוגיה מול סוחר הנשק.

שוב, מנסיון אישי - אין שום בעיה לבצע לבד.

בהצלחה,
נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד