רישיון לרובה צייד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רישיון לרובה צייד
מעונין בהוצאת רשיון לרובה צייד.ידוע לי שאין כיום בחינות לרישיון צייד עד להודעה חדשה .
כמו כן אין רישיונות חדשים גם לירי בצלחות חרס .ואני מדבר על רשיון לאחזקת רובה צייד.
האם חברים יקרים ישנה דרך לקבל רשיון כחוק לרובה צייייייד. או שבמדינתנו הכל קשה ומסובך .
** לחיות הוא אחד הדבריםהנדירים ביותר, רוב האנשים רק קיימים . **
כמו כן אין רישיונות חדשים גם לירי בצלחות חרס .ואני מדבר על רשיון לאחזקת רובה צייד.
האם חברים יקרים ישנה דרך לקבל רשיון כחוק לרובה צייייייד. או שבמדינתנו הכל קשה ומסובך .
** לחיות הוא אחד הדבריםהנדירים ביותר, רוב האנשים רק קיימים . **
- סליקאי ארד

תראה, אלא אם כן אתה צייד מורשה מטעם רשות הטבע (או שזו רשות אחרת שאת שמה אני לא זוכר) אתה לא יכול להחזיק או להוציא רישיון לרובה צייד.
מכאן שמו: "רובה צייד" וצריך לעסוק באופן חוקי ומורשה בצייד כדי להחזיק כלי נשק מסוג זה.
אני בטוח שאלא אם כן יש סיבה טובה מאוד למה אתה זקוק לרובה צייד בבית - אתה לא תקבל לא רישיון ולא זכות לקנות רובה צייד.
בהצלחה
,
מכאן שמו: "רובה צייד" וצריך לעסוק באופן חוקי ומורשה בצייד כדי להחזיק כלי נשק מסוג זה.
אני בטוח שאלא אם כן יש סיבה טובה מאוד למה אתה זקוק לרובה צייד בבית - אתה לא תקבל לא רישיון ולא זכות לקנות רובה צייד.
בהצלחה
SharpShooter
גולני, יורה מדוייק.. .
באמת, אבל באמת רק ברוח טובה.
אתם מה זה נותנים תשובות לעניין ... אולי תחשבו ותבררו לפני שאתם רצים לענות ?
תקראו את שאלתו של הפקד. הוא הרי כתב לכם במפורש, כי "אין בחינות של רשות שמורות הטבע" לציידים חדשים. (משמע, הוא מכיר את התהליך בנושא צייד)
גולני2 -
כל הרשיונות העוסקים בנשק, והמונפקים על ידי משרד הפנים של מדינת ישראל, תקפים בשטחי מדינת ישראל בלבד.
צייד, מותר באיזורי צייד המוכרזים על ידי הרשות לשמירת הטבע והגנים הלאומיים" ולא בכל הארץ, כמו גם, לא כל החיות ברות צייד. לעיתים על מנת להגן על האוכלוסייה (זן נכחד וכו') או לעיתים ישנם אישורים, על מנת לדלל אוכלוסיה, כמו חזירי בר ותנים, שגורמים נזק עצום לחקלאים.
עדיף לא להגיב אם לא מכירים או לא מבינים, לא על כל דבר צריך להגיב...
אם אתם רוצים לדעת, התהליך הוא כזה :
רשיון צייד מותנה במעבר מבחן הנ"ל, תשלום אגרה ואישור מהפקח המחוזי לביצוע צייד. כמו כן, יש להחזיק פוליסת ביטוח לצייד בתוקף.
רשיון לנשיאת והחזקת רובה צייד ניתן מאת משרד הפנים, לאחר אישור רשות שמורות הטבע, כנ"ל.
אותו רשיון לעניין קליעה בצלחות חרס, מקביל לרשיון הקשור לקליעה אולימפית או ירי מעשי.
יש להרשם למועדון פעיל - צריך לברר עם ההתאחדות (לזכרוני, עוסקים בתחום מטווח אימפריאל שוהם - חמי מנחם, מטווח דני הי בקיסריה ומטווח הבזלת באיילת השחר) היכן המועדון הרקרוב אליו והעוסק בתחום.
פקד,
צור קשר עם ההתאחדות לקליעה, ברר עם לינה על מועדון לגבי צלחות חרס, קח בחשבון כי הוצאת רשיון עם תבחין "אימונים בקליעה" יחייב אותך להיות קלע רשום בהתאחדות, פעיל במועדון ובתחרויות הליגה, על מנת להמשיך ולהחזיק ברשיון.
בהצלחה.
נועם.
באמת, אבל באמת רק ברוח טובה.
אתם מה זה נותנים תשובות לעניין ... אולי תחשבו ותבררו לפני שאתם רצים לענות ?
תקראו את שאלתו של הפקד. הוא הרי כתב לכם במפורש, כי "אין בחינות של רשות שמורות הטבע" לציידים חדשים. (משמע, הוא מכיר את התהליך בנושא צייד)
גולני2 -
אכן רישיון לרובה ציד, מוגבל ברישיון לצוד בשטחי מדינת ישראל.
כל הרשיונות העוסקים בנשק, והמונפקים על ידי משרד הפנים של מדינת ישראל, תקפים בשטחי מדינת ישראל בלבד.
צייד, מותר באיזורי צייד המוכרזים על ידי הרשות לשמירת הטבע והגנים הלאומיים" ולא בכל הארץ, כמו גם, לא כל החיות ברות צייד. לעיתים על מנת להגן על האוכלוסייה (זן נכחד וכו') או לעיתים ישנם אישורים, על מנת לדלל אוכלוסיה, כמו חזירי בר ותנים, שגורמים נזק עצום לחקלאים.
עדיף לא להגיב אם לא מכירים או לא מבינים, לא על כל דבר צריך להגיב...
אם אתם רוצים לדעת, התהליך הוא כזה :
רשיון צייד מותנה במעבר מבחן הנ"ל, תשלום אגרה ואישור מהפקח המחוזי לביצוע צייד. כמו כן, יש להחזיק פוליסת ביטוח לצייד בתוקף.
רשיון לנשיאת והחזקת רובה צייד ניתן מאת משרד הפנים, לאחר אישור רשות שמורות הטבע, כנ"ל.
אותו רשיון לעניין קליעה בצלחות חרס, מקביל לרשיון הקשור לקליעה אולימפית או ירי מעשי.
יש להרשם למועדון פעיל - צריך לברר עם ההתאחדות (לזכרוני, עוסקים בתחום מטווח אימפריאל שוהם - חמי מנחם, מטווח דני הי בקיסריה ומטווח הבזלת באיילת השחר) היכן המועדון הרקרוב אליו והעוסק בתחום.
פקד,
צור קשר עם ההתאחדות לקליעה, ברר עם לינה על מועדון לגבי צלחות חרס, קח בחשבון כי הוצאת רשיון עם תבחין "אימונים בקליעה" יחייב אותך להיות קלע רשום בהתאחדות, פעיל במועדון ובתחרויות הליגה, על מנת להמשיך ולהחזיק ברשיון.
בהצלחה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
קודם כל הוא לא ציין במפורש את "רשות שמורות הטבע", יכול להיות שלא ירדתי מספיק לעומק המשפט ולא ידעתי מה הוא יודע ומה הוא לא יודע - אני רק ציינתי (שוב) את העובדה שהדרך היחידה לקבל את הרישיון היא להיות צייד כחוק.
בכל מקרה אם הוא מכיר את התהליך אז הוא צריך לדעת שחוץ מלהיות צייד מורשה ומוסמך כחוק (מטעם כל הגורמים הנוגעים בדבר) הוא לא יכול להחזיק ברובה צייד.
מעונין בהוצאת רשיון לרובה צייד.ידוע לי שאין כיום בחינות לרישיון צייד עד להודעה חדשה . ואני מדבר על רשיון לאחזקת רובה צייד. האם חברים יקרים ישנה דרך לקבל רשיון כחוק לרובה צייייייד. או שבמדינתנו הכל קשה ומסובך .
אני אישית לא הבנתי מה בדיוק הוא יודע... אז ציינתי שהדרך היחידה היא להיות צייד מטעם הרשות לשמורות הטבע.
את הצעד הראשון והחשוב והקריטריון המרכזי הוא קיבל לא?
את הפרטים הקטנים והמדוייקים לא ציינתי כי הרי הוא יקבל את כל המידע והבירוקרטיה ברגע שיהיה לו אישור עקרוני להיכנס לעסק הצייד החוקי במדינת ישראל.
אני לא חושב שיש צורך להגיד ש"רצתי לענות".
SharpShooter
אני בכלל לא מבין מה הבעיה פה? לא עושים מבחנים או לא מקבלים - אז כרגע לפחות אין שום דרך להפוך לצייד מורשה ולכן אין שום דרך לקבל רישיון צייד והזכות לאחזת רובה צייד.
אם הם לא מעוניינים כרגע לצרף ציידים חדשים אז הדבר היחיד לעשות הוא לחכות או להגיש מעומדות ולבקש שיעדכנו אותך לגבי ההתקדמויות בעניין.
ישראל היא ארץ קטנה, חיות רבות אין בה, שטחי הצייד מוגבלים ומסיבות אלה רשות שמורות הטבע אינה צריכה ציידים רבים וכל המשרות הפנויות כנראה כבר תפוסות - העבודה הדרושה נעשית וכנראה שבינתיים לפחות אין להם צורך. כמובן שבנסוף יכול להיות שישנן מגבלות חוקיות בעניין שהיא נתקלת בהן שלא מפורסמות למבקשי המשרות.
זה לא מילכוד, הרי זה לא חובה שלכל אדם (כמעט) תהיה הזכות להפוך לצייד, זה לא צורך בסיסי.
אני אומר להתאזר בסבלנות ולהמשיך לברר איתם אישית לגבי האפשרות הזאת ומתי היא תהפוך לרלוונטית.
אם הם לא מעוניינים כרגע לצרף ציידים חדשים אז הדבר היחיד לעשות הוא לחכות או להגיש מעומדות ולבקש שיעדכנו אותך לגבי ההתקדמויות בעניין.
ישראל היא ארץ קטנה, חיות רבות אין בה, שטחי הצייד מוגבלים ומסיבות אלה רשות שמורות הטבע אינה צריכה ציידים רבים וכל המשרות הפנויות כנראה כבר תפוסות - העבודה הדרושה נעשית וכנראה שבינתיים לפחות אין להם צורך. כמובן שבנסוף יכול להיות שישנן מגבלות חוקיות בעניין שהיא נתקלת בהן שלא מפורסמות למבקשי המשרות.
זה לא מילכוד, הרי זה לא חובה שלכל אדם (כמעט) תהיה הזכות להפוך לצייד, זה לא צורך בסיסי.
אני אומר להתאזר בסבלנות ולהמשיך לברר איתם אישית לגבי האפשרות הזאת ומתי היא תהפוך לרלוונטית.
SharpShooter
תודה נועם .
ביצעתי ברור מקיף בנושא ,גם חברות במועדון קליעה בצלחות חרס לא מאפשרת
קבלת אישור לצורך קבלת רישיון לאחזקת רובה צייד .מועדון הקליעה ממליץ לקבל
רישיון , מישרד הפנים לא מאשר בטענה תשכיר רובה לצורך האימון .
** אנשים ללא מסיכות הם חיזיון נדיר **
ביצעתי ברור מקיף בנושא ,גם חברות במועדון קליעה בצלחות חרס לא מאפשרת
קבלת אישור לצורך קבלת רישיון לאחזקת רובה צייד .מועדון הקליעה ממליץ לקבל
רישיון , מישרד הפנים לא מאשר בטענה תשכיר רובה לצורך האימון .
** אנשים ללא מסיכות הם חיזיון נדיר **
- סליקאי ארד

איתמר שלוש אופציות היו קימות לקבל רשיון לרובה צייד :
1) בעל רישיון צייד בתוקף .
2) חבר במועדון קליעה בצלחות חרס .
3) בעל יאכטה + סקיפר ( הרובה מיועד להגנה מפני שודדי ים ).
אופציות 1+2 לא ישימות עד הודעה חדשה .
אופציה 3 לרכוש יאכטה ... יקר מאוד .
** במרכבות העבר אינך יכול לנסוע לשום מקום **
1) בעל רישיון צייד בתוקף .
2) חבר במועדון קליעה בצלחות חרס .
אופציה 3 לרכוש יאכטה ... יקר מאוד .
- סליקאי ארד

הפקד כתב:איתמר שלוש אופציות היו קימות לקבל רשיון לרובה צייד :
אופציה 3 לרכוש יאכטה ... יקר מאוד .![]()
נו..... את מחזיק המפתחות למרצדס כבר קניתי...מה שנותר לי עכשיו זה לקנות את המרצדס עצמו
א.
- תרמתי למען הסליק

תזכורת לחברים
קלע פעיל (בכל תחום ספורט) אבל חייב לענות להגדרת פעיל!!!!!
ראש המועדון פונה להתאחדות בכתב (המלצה)
יאיר שולח מכתב למר יעקב עמית.
מר עמית (או ממלא מקומו) ישיבו בכתב תוך שלשה שבועות. (תשובה חיובית בד"כ אם אין מניעה)
המכתב נשלח אל יאיר + 2 העתקים אחד למבקש ואחד לפקיד / פקידת הרישוי הרלוונטי.
או אז ניגשים לפקיד/ת הרישוי מגישים בקשה והיא זורמת במערכת ומקבלים רשיון "אחזקה".
אם יש עדיין רכזי מועדונים שאינם מעורים בנוהל (נשלח למועדונים במהלך תשס"ד מספר פעמים) אשמח אם יפנו אל יאיר או אלי ונעדכנם.
פקד אם הינך יורה צלחות חרס פעיל פנה אלי
אילן בן נון
קלע פעיל (בכל תחום ספורט) אבל חייב לענות להגדרת פעיל!!!!!
ראש המועדון פונה להתאחדות בכתב (המלצה)
יאיר שולח מכתב למר יעקב עמית.
מר עמית (או ממלא מקומו) ישיבו בכתב תוך שלשה שבועות. (תשובה חיובית בד"כ אם אין מניעה)
המכתב נשלח אל יאיר + 2 העתקים אחד למבקש ואחד לפקיד / פקידת הרישוי הרלוונטי.
או אז ניגשים לפקיד/ת הרישוי מגישים בקשה והיא זורמת במערכת ומקבלים רשיון "אחזקה".
אם יש עדיין רכזי מועדונים שאינם מעורים בנוהל (נשלח למועדונים במהלך תשס"ד מספר פעמים) אשמח אם יפנו אל יאיר או אלי ונעדכנם.
פקד אם הינך יורה צלחות חרס פעיל פנה אלי
אילן בן נון
פקד שלום!
אין בחינות כבר משהו כמו 7-8 שנים אם איני טועה!
רשות שמורות הטבע בכלל מעונינת שלא יהיו בארץ ציידים בכלל! את הדילול שיעשו הפקחים
(שמעתי מכלי ראשון,מישהו שיושב בועדה שדנה בעניין)
***** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר, עקב התבטאות פוליטית ********
לאחרונה גם אופציה זו בוטלה!!!
וכל מה שנותר לעשות זה -
אין בחינות כבר משהו כמו 7-8 שנים אם איני טועה!
רשות שמורות הטבע בכלל מעונינת שלא יהיו בארץ ציידים בכלל! את הדילול שיעשו הפקחים
(שמעתי מכלי ראשון,מישהו שיושב בועדה שדנה בעניין)
***** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר, עקב התבטאות פוליטית ********
לאחרונה גם אופציה זו בוטלה!!!
וכל מה שנותר לעשות זה -
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד