הוצאת אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הוצאת אקדח
מקרה שקרה לי: יום אחד הלכתי בעיר העתיקה (הרובע המוסלמי) השעה היתה 12 בלילה והייתי לבד, בנוסף לזאת טעיתי בדרך ולא ידעתי איפה אני (אני יודע שזה לא אחראי... השתנתי מאז) בקיצור היו ברחוב כמה מקומיים (ערבים) ולא ידעתי מה לעשות במקרה שנניח אבחין שמשהו מתקרב אלי או עוקב אחרי. האם מותר לי להוציא את האקדח וללכת איתו ביד, זה חוקי? אולי עדיף לדרוך ולהשמיט פטיש (דאבל אקשן), מה הייתם עושים והאם זה חוקי ללכת עם האקדח בחוץ?
(בסוף מה שעשיתי זה דרכתי את הפטיש כדי להקל על הדריכה בזמן אמת, ואז לפתע מצאתי תחנת מג"ב, צלצלתי בפעמון ושוטר פתח לי והסביר לי איך להגיע לאן שרציתי)
(בסוף מה שעשיתי זה דרכתי את הפטיש כדי להקל על הדריכה בזמן אמת, ואז לפתע מצאתי תחנת מג"ב, צלצלתי בפעמון ושוטר פתח לי והסביר לי איך להגיע לאן שרציתי)
- סליקאי ארד

מצאת מי אכל לך מהדייסה ?
השאלה נראית, אעפס, לא במקום...
יש סכנת חיים ? יש תוקף ? יש אמצעי תקיפה ? יש (לתוקף) יכולת לתקוף ?
האם חשבת מראש כי המעשים שלך עלולים להובילך למצב קשה או מסוכן ?
אני מציע שתקרא בשנית את הוראות הפתיחה באש , ניתן לעיין בהן באתר משרד הפנים.
השאלה נראית, אעפס, לא במקום...
יש סכנת חיים ? יש תוקף ? יש אמצעי תקיפה ? יש (לתוקף) יכולת לתקוף ?
האם חשבת מראש כי המעשים שלך עלולים להובילך למצב קשה או מסוכן ?
אני מציע שתקרא בשנית את הוראות הפתיחה באש , ניתן לעיין בהן באתר משרד הפנים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
הצגת נשק זה דבר שיכול לסבך אותך בצרות, אבל אני לא בטוח שזה לא חוקי כל עוד אתה לא מאיים על מישהו (דבר שנתון לפרשנות מאד רחבה). נועם מה אתה אומר??
אני רואה הרבה שומרים מסתובבים עם אקדח וקת פובוס - אז כנראה שאין עם זה בעיה.
לגבי מצב הנשיאה שלך, אנחנו לא נמצאים בצבא ולא צריכים אישור של קצין בשביל לטעון את הנשק. אם אתה חושב שרמת האיום מצריכה מצדך שינוי במצב הנשיאה -- תעשה מה שאתה חושב לנכון. צדקת -- הרווחת, טעית -- תיתן על זה את הדין.
א.
אני רואה הרבה שומרים מסתובבים עם אקדח וקת פובוס - אז כנראה שאין עם זה בעיה.
לגבי מצב הנשיאה שלך, אנחנו לא נמצאים בצבא ולא צריכים אישור של קצין בשביל לטעון את הנשק. אם אתה חושב שרמת האיום מצריכה מצדך שינוי במצב הנשיאה -- תעשה מה שאתה חושב לנכון. צדקת -- הרווחת, טעית -- תיתן על זה את הדין.
א.
- תרמתי למען הסליק

באף מקום לא כתוב שאסור לשאת את כלי הירייה ביד ולא בתוך נרתיק.
לעומת זאת, הכל בעיני המתבונן, הנסיבות, הזמן, המקום, הסיטואציה... וכך גם יפרש זאת לדעתי בימ"ש.
לעומת זאת, הכל בעיני המתבונן, הנסיבות, הזמן, המקום, הסיטואציה... וכך גם יפרש זאת לדעתי בימ"ש.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
לדעתי המצב המתואר מסוכן לך משפטית ומעשית.
משפטית - משום שאתה יכול להיות מואשם באיום בנשק.
מעשית - מישהו יכול להחליט שאתה מחבל או מפגע או.. ולנסות ולפטור את העולם מעונשך. זה שהוא יצטרך להסביר את זה אח"כ כבר לא יעזור.
וזה על קצה המזלג.
נועם, אני מסכים שהמעשה לא היה חכם במיוחד (בתיאור הנסיבות ובהתחשב בעובדה שלא ממש היינו שם) אבל מצד שני אני חושב שמאוד נכון להעלות את השאלה מלכתחילה. בשביל זה אנחנו פה, לא ?!
משפטית - משום שאתה יכול להיות מואשם באיום בנשק.
מעשית - מישהו יכול להחליט שאתה מחבל או מפגע או.. ולנסות ולפטור את העולם מעונשך. זה שהוא יצטרך להסביר את זה אח"כ כבר לא יעזור.
וזה על קצה המזלג.
נועם, אני מסכים שהמעשה לא היה חכם במיוחד (בתיאור הנסיבות ובהתחשב בעובדה שלא ממש היינו שם) אבל מצד שני אני חושב שמאוד נכון להעלות את השאלה מלכתחילה. בשביל זה אנחנו פה, לא ?!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
המלצה שלי (שווה את הדף שעליו היא כתובה): כל שינוי במצב נשיאה של האקדח, קרי:
1. מעבר מהסלקה לנשיאה גלויה
2. מעבר ממצב 3 למצב 2, 1 או 0 (קרי דריכה) או ההפך
3. מעבר מאקדח בנרתיק לאקדח על מכתוף
צריך להתבצע באופן דיסקרטי ולא בפרהסיה.
לגבי המצב הנדון, הייתי עושה ריצה קלה. האקדח הוא מוצא אחרון להצלת חיים, לא אמצעי נחמה אחרי רדת החשיכה במקום לא מוכר.
1. מעבר מהסלקה לנשיאה גלויה
2. מעבר ממצב 3 למצב 2, 1 או 0 (קרי דריכה) או ההפך
3. מעבר מאקדח בנרתיק לאקדח על מכתוף
צריך להתבצע באופן דיסקרטי ולא בפרהסיה.
לגבי המצב הנדון, הייתי עושה ריצה קלה. האקדח הוא מוצא אחרון להצלת חיים, לא אמצעי נחמה אחרי רדת החשיכה במקום לא מוכר.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אבל חברים, שימו לב לסיטואציה....
12 בלילה, חושח מסביב, סביבה עוינת, בני דודים מסביב (לא הרבה, אבל פה ושם), אתה לא ממש יכול לדעת מהיכן תצוץ הסכנה....
בואו נסבך טיפה את המצב, אתה עם המשפחה.
בבקשה, רק למען התרחיש
(ובבקשה, לא לתת פיתרון של, אני לא הייתי מגיע למצב הזה מראש), בואו נשחק ב, נניח ו...
12 בלילה, חושח מסביב, סביבה עוינת, בני דודים מסביב (לא הרבה, אבל פה ושם), אתה לא ממש יכול לדעת מהיכן תצוץ הסכנה....
בואו נסבך טיפה את המצב, אתה עם המשפחה.
בבקשה, רק למען התרחיש
(ובבקשה, לא לתת פיתרון של, אני לא הייתי מגיע למצב הזה מראש), בואו נשחק ב, נניח ו...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
shm
חוק ההגנה העצמית מגדיר כי אין אדם פועל מתוך הגנה עצמית כאשר הוא הביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה, תוך שהוא צופה מראש את התפתחות הדברים ..
אני אמנם עוד לא (ולא אהיה) משפטן אך נראה לי כי הוצאת האקדח מהנרתיק, בסיטואציה שתארת, יכלה להתפרש כהתנהגות פסולה אשר גרמה לתקיפה .. תסתכל על זה מהכיוון של עוברי האורח ברובע המוסלמי, אשר רואים להפתעתם יהודי כשר הולך באמצע הלילה עם אקדח ביד .. מה אתה היית חושב אם היית רואה ערבי טוב לב הולך עם אקדח ביד אצלך ברחוב באמצע הלילה ?
נניח והיית באמת מותקף, היו תוקפיך יכולים לטעון כי חשבו שאתה עומד לפגוע בהם, אם היית מבצע ירי היתה זו למעשה התנהגותך הפסולה אשר הובילה לתקיפה ולכן השימוש בנשק לא היה מתוך הגנה עצמית ....
פרשנות אישית
שחר
חוק ההגנה העצמית מגדיר כי אין אדם פועל מתוך הגנה עצמית כאשר הוא הביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה, תוך שהוא צופה מראש את התפתחות הדברים ..
אני אמנם עוד לא (ולא אהיה) משפטן אך נראה לי כי הוצאת האקדח מהנרתיק, בסיטואציה שתארת, יכלה להתפרש כהתנהגות פסולה אשר גרמה לתקיפה .. תסתכל על זה מהכיוון של עוברי האורח ברובע המוסלמי, אשר רואים להפתעתם יהודי כשר הולך באמצע הלילה עם אקדח ביד .. מה אתה היית חושב אם היית רואה ערבי טוב לב הולך עם אקדח ביד אצלך ברחוב באמצע הלילה ?
נניח והיית באמת מותקף, היו תוקפיך יכולים לטעון כי חשבו שאתה עומד לפגוע בהם, אם היית מבצע ירי היתה זו למעשה התנהגותך הפסולה אשר הובילה לתקיפה ולכן השימוש בנשק לא היה מתוך הגנה עצמית ....
פרשנות אישית
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
דריכה כן, השמטה גם כן. נשיאה ביד, תלוי בסיטואציה, אם יש אנשים סביב - סביר שלא, אבל מהיכרות עם הרובע המוסלמי השומם למדי בחצות, סביר שהייתי הולך איתו ביד, מוצנע במידת האפשר.
ומעבר לכל זה, שעתיים ביציאה על ניווט בלאי, ועוד שעתיים על עצם העניין. מה אתה מחפש ברובע המוסלמי בחצות ????
ארנולד - כשאתה מבורבר, ריצה רק תחמיר את מצבך, לא?
באופן עקרוני, הרובע המוסלמי מכוסה כמעט כולו במצלמות TV במעגל סגור, מחוברות לאותה תחנת מג"ב שהבחור מצא בסופו של דבר. תמונה של בחור עם נשק שלוף היתה עלולה להוביל להקפצת כוחות ולמצבים לא נעימים. לידע כללי.
ומעבר לכל זה, שעתיים ביציאה על ניווט בלאי, ועוד שעתיים על עצם העניין. מה אתה מחפש ברובע המוסלמי בחצות ????
ארנולד - כשאתה מבורבר, ריצה רק תחמיר את מצבך, לא?
באופן עקרוני, הרובע המוסלמי מכוסה כמעט כולו במצלמות TV במעגל סגור, מחוברות לאותה תחנת מג"ב שהבחור מצא בסופו של דבר. תמונה של בחור עם נשק שלוף היתה עלולה להוביל להקפצת כוחות ולמצבים לא נעימים. לידע כללי.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
מענין שאף אחד לא הזכיר את המימד הפסיכולוגי
כלומר תראה כקורבן תתנהג כקורבן בסוף תהיה קורבן
דיהנו תראה חולשה ופחד (שליפה למשל ) תגרוף בסוף תקיפה על רקע כזה אוו אחר
מה אני היתי עושה (ונניח שאין לי אופציה סבירה לא להכנס למצב מהתחלה )
היתי מאמץ את הגישה של ארנולד ועולה דרגת כוננות באופן שקט ומוסלק ככל האפשר ומחזיר
את האקדח לנרתיק וממשיך (ורצוי שיהיה מוסלק ככה יש פחות סיבה אחת לתקוף אותי ועם כבר הותקפתי אז גורם ההפתעה לצידי) הלאה בצעד בוטח ורגוע.
כלומר תראה כקורבן תתנהג כקורבן בסוף תהיה קורבן
דיהנו תראה חולשה ופחד (שליפה למשל ) תגרוף בסוף תקיפה על רקע כזה אוו אחר
מה אני היתי עושה (ונניח שאין לי אופציה סבירה לא להכנס למצב מהתחלה )
היתי מאמץ את הגישה של ארנולד ועולה דרגת כוננות באופן שקט ומוסלק ככל האפשר ומחזיר
את האקדח לנרתיק וממשיך (ורצוי שיהיה מוסלק ככה יש פחות סיבה אחת לתקוף אותי ועם כבר הותקפתי אז גורם ההפתעה לצידי) הלאה בצעד בוטח ורגוע.
כמה זמן....
בואו ונניח חברים שבאמת הוא הגיע למצב של סכנת חיים מוחשית , האם השליפה והדריכה של האקדח תיקח כל כך הרבה זמן שיש צורך לנוע עם אקדח ביד
לראות עיניי אין צורך לנוע עם האקדח בייד...
לראות עיניי אין צורך לנוע עם האקדח בייד...
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
גם ביריחו
תיקון קטן קולונל גם ביריחו FSL אפשר לחבר מכתוף 
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
עדן,
וודאי ששליפה ודריכה לוקחים זמן, כשאתה מלכתחילה בשטח עוין, סימטאות צרות וחשוכות, גגות שמהם ניתן להשליך עליך בקת"ב ועשרות מקומות מסתור לאויב פוטנציאלי - ללכת עם נשק דרוך ביד זה יתרון עצום הן בזמן והן ביכולות תגובה.
לא אצל כולם זה טבע שני, וגם אצל מי שכן, אני בטוח שמדובר בשניות מצילות חיים.
וודאי ששליפה ודריכה לוקחים זמן, כשאתה מלכתחילה בשטח עוין, סימטאות צרות וחשוכות, גגות שמהם ניתן להשליך עליך בקת"ב ועשרות מקומות מסתור לאויב פוטנציאלי - ללכת עם נשק דרוך ביד זה יתרון עצום הן בזמן והן ביכולות תגובה.
לא אצל כולם זה טבע שני, וגם אצל מי שכן, אני בטוח שמדובר בשניות מצילות חיים.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
ארנולד,
מה זה מצב 0? דרוך ולא נצור?
לגבי הסיפור עצמו, יש לי סיפור דומה או גרוע יותר:
באחד מימי שישי בחודש אוגוסט האחרון טיילתי עם אשתי ועוד זוג חברים בעיר העתיקה בירושליים. טיילנו גם ברובע המוסלמי, והבחנו בשוטרים רבים בכל פינה. אחרי כמה מאות מטרים וכמה עשרות דקות הבנתי למה, נפלנו בדיוק על תהלוכה/הפגנה של התנועה האיסלאמית שהתקיימה עם סיום תפילות יום השישי במסגדים. כמויות האנשים שהקיפו אותנו היו עצומות, עד כדי כך שקשה מאוד היה לעבור והתתקדמות הייתה בקצב איטי להחריד.
היחיד מתוך הארבעה שהיה חמוש הוא אני, וברור היה אז וגם עכשיו שחשיפת הנשק שלי באופן כלשהו רק תחמיר את המצב.
מה עושים? משחקים אותה COOL כאילו הרובע המוסלמי שייך לאבא שלי (או לפחות לאבא של אשתי) ומתפללים שלא נמשוך יותר מדי תשומת לב. למזלי משחקת העובדה שאני נראה יותר ערבי מערבי, הייתי רק צריך להכחיש כל קשר לאשתי שלא ממש נראת שייכת למקום:)
נ.ב.
חשוב גם לשמור על הארנקים במקום כזה ובעומס כזה.
מה זה מצב 0? דרוך ולא נצור?
לגבי הסיפור עצמו, יש לי סיפור דומה או גרוע יותר:
באחד מימי שישי בחודש אוגוסט האחרון טיילתי עם אשתי ועוד זוג חברים בעיר העתיקה בירושליים. טיילנו גם ברובע המוסלמי, והבחנו בשוטרים רבים בכל פינה. אחרי כמה מאות מטרים וכמה עשרות דקות הבנתי למה, נפלנו בדיוק על תהלוכה/הפגנה של התנועה האיסלאמית שהתקיימה עם סיום תפילות יום השישי במסגדים. כמויות האנשים שהקיפו אותנו היו עצומות, עד כדי כך שקשה מאוד היה לעבור והתתקדמות הייתה בקצב איטי להחריד.
היחיד מתוך הארבעה שהיה חמוש הוא אני, וברור היה אז וגם עכשיו שחשיפת הנשק שלי באופן כלשהו רק תחמיר את המצב.
מה עושים? משחקים אותה COOL כאילו הרובע המוסלמי שייך לאבא שלי (או לפחות לאבא של אשתי) ומתפללים שלא נמשוך יותר מדי תשומת לב. למזלי משחקת העובדה שאני נראה יותר ערבי מערבי, הייתי רק צריך להכחיש כל קשר לאשתי שלא ממש נראת שייכת למקום:)
נ.ב.
חשוב גם לשמור על הארנקים במקום כזה ובעומס כזה.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד