שאלה חשובה לגבי HK P7M8
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה חשובה לגבי HK P7M8
שלום לכולם,
היום יריתי ירי חופשי במטווח בהרצליה.
לפני המטווח ,קיבלנו תדריך בטיחות ממדריך ירי.
במסגרת התדריך ,הרחיב המדריך בנושא של כמעט-תאונה שקרתה לו.
הוא סיפר על יורה שבא אליו עם Heckler and Koch P7 ושבניגוד להוראות הבטיחות ,
כיוון אליו את האקדח,ללא המחסנית.
המדריך ניגש אליו ,"שיקשק" את הנשק ,ולמרות שלא היתה מחסנית ,יצא כדור מבית-הבליעה.
כמובן שהמדריך "שטף" את היורה במשך 20 דק'.
מה שהפליא בכל הסיפור הוא ,שהוא אמר שהאקדחים האלה לפעמים פולטים כדורים ,לאחר
שדורכים את המשבת שלהם ועוזבים אותו (כמובן שהוא אמר שזה אקדח נוח ומדוייק).
הוא אמר גם שלא מייצרים אותם יותר.
כדי לבדוק זאת ,נכנסתי לאתר של הם בארה"ב ,ואכן ,תחת P7M8 היה כתוב:
P7M8
Limited Availability No Longer in Production
הכצעקתה?
היום יריתי ירי חופשי במטווח בהרצליה.
לפני המטווח ,קיבלנו תדריך בטיחות ממדריך ירי.
במסגרת התדריך ,הרחיב המדריך בנושא של כמעט-תאונה שקרתה לו.
הוא סיפר על יורה שבא אליו עם Heckler and Koch P7 ושבניגוד להוראות הבטיחות ,
כיוון אליו את האקדח,ללא המחסנית.
המדריך ניגש אליו ,"שיקשק" את הנשק ,ולמרות שלא היתה מחסנית ,יצא כדור מבית-הבליעה.
כמובן שהמדריך "שטף" את היורה במשך 20 דק'.
מה שהפליא בכל הסיפור הוא ,שהוא אמר שהאקדחים האלה לפעמים פולטים כדורים ,לאחר
שדורכים את המשבת שלהם ועוזבים אותו (כמובן שהוא אמר שזה אקדח נוח ומדוייק).
הוא אמר גם שלא מייצרים אותם יותר.
כדי לבדוק זאת ,נכנסתי לאתר של הם בארה"ב ,ואכן ,תחת P7M8 היה כתוב:
P7M8
Limited Availability No Longer in Production
הכצעקתה?
א. נכון, הוא לא מיוצר יותר, מכיוון שגרסתו ה"חדשה" יותר החליפה אותו - P7M13.
ב. פרט לתכולת המחסנית - אין כל הבדל בינהם.
ג. כל אקדח חצי אוטומטי בעולם, ללא יוצא מן הכלל, יכול להיות עם כדור בקנה וללא מחסנית, מה החדשות הגדולות בכך, ומה זה משנה אם זה P7 או קולט משנת 1900 ומשהו???
ד. בקשר לפליטת כדור לאחר עזיבת ידית הדריכה - שטויות במיץ עגבניות, שיציג בבקשה מקרה אחד כזה שקרה, עזיבת ידית הדריכה מנטרלת את כל מנגנוני הירי של האקדח ואינה מאפשרת ירי.
ה. מן הסתם נראה שהמדריך הנכבד לא כל-כך יודע על מה הוא מדבר.
ו. כותב שורות אלה נושא P7 משנת 1990, ועזב את ידית הדריכה כשכדור נמצא בבית הבליעה עשרות אלפי פעמים ומעולם לא נפלט שום כדור מהאקדח... לעומת השטויות שנפלטו מפיו של המדריך הזה.
ג. כל אקדח חצי אוטומטי בעולם, ללא יוצא מן הכלל, יכול להיות עם כדור בקנה וללא מחסנית, מה החדשות הגדולות בכך, ומה זה משנה אם זה P7 או קולט משנת 1900 ומשהו???
ד. בקשר לפליטת כדור לאחר עזיבת ידית הדריכה - שטויות במיץ עגבניות, שיציג בבקשה מקרה אחד כזה שקרה, עזיבת ידית הדריכה מנטרלת את כל מנגנוני הירי של האקדח ואינה מאפשרת ירי.
ה. מן הסתם נראה שהמדריך הנכבד לא כל-כך יודע על מה הוא מדבר.
ו. כותב שורות אלה נושא P7 משנת 1990, ועזב את ידית הדריכה כשכדור נמצא בבית הבליעה עשרות אלפי פעמים ומעולם לא נפלט שום כדור מהאקדח... לעומת השטויות שנפלטו מפיו של המדריך הזה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
בניסיון המועט שלי בכלי ירייה בכלל ובאקדחים בפרט, אני למד שגם מדריכי ירי וסוחרים אינם תמיד בני סמכא לגבי כל סוג של כלי ירייה שבנמצא. קשה להתעלם מגינוי תמים דעים לגבי אקדח זה או אחר מפי מקורות רבים, אך כאשר מדריך ירי, טוב ככל שיהיה, יספר אנקדוטה על אקדח מסוים, הייתי לוקח את זה בעירבון מוגבל, עם כל הכבוד המגיע לו על המקצועיות, עד אשר ניתן לאמת ו/או להיווכח עצמאית.
דוגמה אישית לכך היא מדריך הירי המשטרתי שהדגים כיצד לדרוך את הפטיש של אקדח FN משטרתי בזמן שליפה על מנת שיהיה קל יותר אח"כ למשוך את הצינה לאחור.
כמובן את התוכן של ההודעה הזו גם צריך לקחת בעירבון מוגבל. החוכמה זה לקחת את המידע שטוב לך ולהשתמש בו.
דוגמה אישית לכך היא מדריך הירי המשטרתי שהדגים כיצד לדרוך את הפטיש של אקדח FN משטרתי בזמן שליפה על מנת שיהיה קל יותר אח"כ למשוך את הצינה לאחור.
כמובן את התוכן של ההודעה הזו גם צריך לקחת בעירבון מוגבל. החוכמה זה לקחת את המידע שטוב לך ולהשתמש בו.
הסיפרים שאני שומע ממדריכים בחידושי רשיון ולא משנה באיזה מטווח ואיזה מדריך מזכירים לי את הסיפורים שמכרתי כמדריך בשדה בוקר לגדנ"עים.
"בטיול / מסע בטבע שהינו לוקחים את החניכים לעין עבדת הינו מספרים להם שהקוים השחורים שהם רואים בצידי הקניון הם צבע שרס"ר הבסיס שלח אותנו לסמן כדי שלא נאבד את הדרך. למרות גובהם (כ-20 מטר מעל קרקעית הקניון) בכל שבוע היו מספיק חניכים שקנו את הסיפור."
אז סיפר....
"בטיול / מסע בטבע שהינו לוקחים את החניכים לעין עבדת הינו מספרים להם שהקוים השחורים שהם רואים בצידי הקניון הם צבע שרס"ר הבסיס שלח אותנו לסמן כדי שלא נאבד את הדרך. למרות גובהם (כ-20 מטר מעל קרקעית הקניון) בכל שבוע היו מספיק חניכים שקנו את הסיפור."
אז סיפר....
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
Webart כתב:א. נכון, הוא לא מיוצר יותר, מכיוון שגרסתו ה"חדשה" יותר החליפה אותו - P7M13.
עדכני להיום אחה"צ (צירוף מקרים !) :
קרוב משפחה בבוסטון עשה "טרייד אין" בתערוכת נשק , והחליף גלוק 23 בברטה 92 .
לדבריו , הוא רצה את ה- P7M8 מכיוון שרק דגם זה מאושר למכירה (והוא מדגיש
את המלה "עדיין"...) בארה"ב - אך קשה מאוד להשיגו .
דרך אגב , את ה-23 הוא לקח ב-"טרייד אין" בתערוכת נשק בלאס ווגאס לפני חודשיים
בתמורה ל-17 שהיה לו...
הלוואי עלינו האופציות הללו...
A friend in need - is a friend indeed
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד