שאלות של טמבל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלות של טמבל
שלום לפורום המכובד.
אני עולה לא כ"כ חדש, 15 שנה בישראל.
אשמח לקבל תשובות עיניניות לכמה שאלות הר"מ:
1. אני גר בת"א ומתנדב במשמר האזרחי כשלוש וחצי שנים. עד כמה שידוע לי, על פי החוק הקיים ניתן לבקש רשיון נשק עם ותק של 5 שנים במש"ז, אך שמעתי על מקרים בהם ניתן לקבל המלצת קצין משטרה גם אחרי 3 שנים. האם זה נכון? אם כן, מה סדר הפעולות?
2. האם יש צורך באישור גם לקניית תחמושת, חוץ מירי במטווח?
2. האם ניתן לקנות בארץ אקדח תופי חדש? אני מעוניין ב-S&W .357. אם כן, האם יש בעיות בהשגת תחמושת מסוגים:
.38 Special
.38 +P+
.357 Magnum
בתודה,
אלכס
אני עולה לא כ"כ חדש, 15 שנה בישראל.
אשמח לקבל תשובות עיניניות לכמה שאלות הר"מ:
1. אני גר בת"א ומתנדב במשמר האזרחי כשלוש וחצי שנים. עד כמה שידוע לי, על פי החוק הקיים ניתן לבקש רשיון נשק עם ותק של 5 שנים במש"ז, אך שמעתי על מקרים בהם ניתן לקבל המלצת קצין משטרה גם אחרי 3 שנים. האם זה נכון? אם כן, מה סדר הפעולות?
2. האם יש צורך באישור גם לקניית תחמושת, חוץ מירי במטווח?
2. האם ניתן לקנות בארץ אקדח תופי חדש? אני מעוניין ב-S&W .357. אם כן, האם יש בעיות בהשגת תחמושת מסוגים:
.38 Special
.38 +P+
.357 Magnum
בתודה,
אלכס
- סליקאי ארד

שלום אלכס
מה שאתה צריך לעשות דבר ראשון זה לדבר עם המפקד הישיר שלך במשא"ז הוא צריך לכתוב לך מכתב המלצה שיעבור למפקד שמעליו (קצין משטרה שאחראי על המשא"ז באזורך)שגם הוא צריך לכתוב לך מכתב המלצה ולראיין אותך וכל הניירת עוברת ל"מעלה" לקצין בכיר יותר (ניצב אם אני לא טועה) והוא צריך לאשר ולהמלץ
רק אחרי שעברתה בהצלחה את כל הנ"ל מגיע אליך מכתב "המלצה" למשרד הפנים לאשר לך רשיון ואם (בד"כ הוא מאשר ישר את המלצת המשטרה) משרד הפנים מאשר אתה ממשיך את הפרוצדורה לפי הנחיות משרד הפנים
תהליך לא קל. מה גם, שאפילו שאתה עומד בכל הקריטריונים של המשא"ז לא חייבים לאשר לך כלום תבחין משא"ז זאת המלצה לא חובה
אחרי שתעבור את כל הבירוקרטיה בהצלחה אז תחשוב על האקדח שאתה רוצה
מקוווה שלא ייאשתי אותך אבל צריך להיות מציאותיים
מה שאתה צריך לעשות דבר ראשון זה לדבר עם המפקד הישיר שלך במשא"ז הוא צריך לכתוב לך מכתב המלצה שיעבור למפקד שמעליו (קצין משטרה שאחראי על המשא"ז באזורך)שגם הוא צריך לכתוב לך מכתב המלצה ולראיין אותך וכל הניירת עוברת ל"מעלה" לקצין בכיר יותר (ניצב אם אני לא טועה) והוא צריך לאשר ולהמלץ
רק אחרי שעברתה בהצלחה את כל הנ"ל מגיע אליך מכתב "המלצה" למשרד הפנים לאשר לך רשיון ואם (בד"כ הוא מאשר ישר את המלצת המשטרה) משרד הפנים מאשר אתה ממשיך את הפרוצדורה לפי הנחיות משרד הפנים
תהליך לא קל. מה גם, שאפילו שאתה עומד בכל הקריטריונים של המשא"ז לא חייבים לאשר לך כלום תבחין משא"ז זאת המלצה לא חובה
אחרי שתעבור את כל הבירוקרטיה בהצלחה אז תחשוב על האקדח שאתה רוצה
מקוווה שלא ייאשתי אותך אבל צריך להיות מציאותיים
- סליקאי כסף

1. אישור משא"ז אחרי 3 שנים - ליחידות יח"מ בלבד (מתמיד,ימע"ר,ימע"ן,תנועה, ימי וכו')
2. רכישת תחמושת ברשיון בלבד - 50 כד' לשלוש שנים... רכישת תחמושת במטווח לשימוש- ללא הגבלה.
3.סוגי התחמושת הנ"ל מצויים בכל חנות נשק ומטווח (+P+ קצת פחות). יקר.
4. אקדחי תופי חדשים נדירים מאוד ולא מיובאים באופן סדיר. ניתן למצוא משומשים מעולים (רוב האקדחים בשוק ירו מאות בודדות) ברוב חנויות הנשק והמטווחים במחירים של כ30% מהמחיר של אקדח תופי חדש, באם היה מיובא.
בהצלחה !
2. רכישת תחמושת ברשיון בלבד - 50 כד' לשלוש שנים... רכישת תחמושת במטווח לשימוש- ללא הגבלה.
3.סוגי התחמושת הנ"ל מצויים בכל חנות נשק ומטווח (+P+ קצת פחות). יקר.
4. אקדחי תופי חדשים נדירים מאוד ולא מיובאים באופן סדיר. ניתן למצוא משומשים מעולים (רוב האקדחים בשוק ירו מאות בודדות) ברוב חנויות הנשק והמטווחים במחירים של כ30% מהמחיר של אקדח תופי חדש, באם היה מיובא.
בהצלחה !
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
תוספת קטנה לדברים שנאמרו כאן,
דרגת קצין המשטרה הסופי בשרשרת האישורים היא ניצב משנה. את שמו של הנוכחי אינני זוכר אבל מול משרד הפנים הוא היחיד שיכול לאשר. לא כל ניצב משנה
ואגב.........למה "שאלות של טמבל"? כמו שנאמר - אם לא תשאל איך תדע?
אז טמבל מי שלא שואל
דרגת קצין המשטרה הסופי בשרשרת האישורים היא ניצב משנה. את שמו של הנוכחי אינני זוכר אבל מול משרד הפנים הוא היחיד שיכול לאשר. לא כל ניצב משנה
ואגב.........למה "שאלות של טמבל"? כמו שנאמר - אם לא תשאל איך תדע?
אז טמבל מי שלא שואל
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 02 יולי 2005, 19:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא אלכס, האימונים שלך הם אחלה, שמירת מיומנות היא דבר מאד חשוב, אבל ממש לא משנה מבחינת משרד הפנים, הם מאוד צמודים לקריטריונים שלהם וגם אז לא תמיד זה הולך בקלות.
להזכירך גם אם תקבל רשיון ע"פ קריטריון משא"ז....... זהו רשיון מותנה בקיום העילה קרי, אם תפסיק להתנדב במשא"ז , תפוג העילה, ותצטרך להפקיד את הנשק במשטרה.
להזכירך גם אם תקבל רשיון ע"פ קריטריון משא"ז....... זהו רשיון מותנה בקיום העילה קרי, אם תפסיק להתנדב במשא"ז , תפוג העילה, ותצטרך להפקיד את הנשק במשטרה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
- סליקאי ארד

- סליקאי זהב

אישורי אק"מ
הקצינים שיכולים לחתום על המלצה הם קציני אק"מ מחוזיים בדרגת נצ"מ ומעלה
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון