פורסם דו"ח ועדת ברינקר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
פורסם דו"ח ועדת ברינקר
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
הבהרה : בקטע הבא אין ולו תלונה אחת נגד השוטרים והמפקדים בשטח העושים ימים כלילות בתנאים בלתי אפשריים.
הקטע הזה מוקדש כולו לאנשי המטה (לא כולל קצין קליעה שנלחם כדון קישוט) ולצמרת המשרד לבטחון פנים . (הפתיח הוסף ונערך מחדש ותודה לחבר אמיתי שהעמיד אותי על דקויות העניין)
תטעו אותי אם אני צודק.
חברות השמירה הם אחד מהגופים המונחים ע"י משטרת ישראל (כמו משרד החינוך והרכבת ובתי החולים ועוד..)
כגופים מונחים הם אמורים לעשות מה שהגוף המנחה קרי משטרת ישראל מנחה אותם.
יופי
אז שמים תנ"ץ בדימוס ועוד כוכבים שההבנה שלהם בנשק ואבטחה היא בערך כמו שלי בבלט קלאסי................
כדי שיחליטו שהמצב בחברות הוא מתחת לכל ביקורת ו צריך להעביר אותם לאחריות של המשרד לבטחון פנים............. שזה בעצם משטרת ישראל שבעצם היתה אחראית עליהם עד עכשיו.
מה נשתנה הערב הזה מכל הלילות
שאומרים לציבור אל תדאגו מעכשיו יהיה בסדר.
אז אני התחלתי לדאוג ...........
מה זה לדאוג - אני בפניקה.
עד עכשיו הכשרה של שעתיים ונשק צמוד.
מעכשיו הנשק גם יופקד וכל פעם יקבלו נשק אחר !!!
אתם הבנתם מה קרה פה?
תטעו אותי אם אני צודק.
ועדת ברינקר הוקמה כדי לשמש עלה תאנה, אז למה לתנ"ץ יש חרב עם עלה זית.
פעם הבאה שימו נצ"מ יש לו 3 עלי תאנה בכל כתף !
הקטע הזה מוקדש כולו לאנשי המטה (לא כולל קצין קליעה שנלחם כדון קישוט) ולצמרת המשרד לבטחון פנים . (הפתיח הוסף ונערך מחדש ותודה לחבר אמיתי שהעמיד אותי על דקויות העניין)
תטעו אותי אם אני צודק.
חברות השמירה הם אחד מהגופים המונחים ע"י משטרת ישראל (כמו משרד החינוך והרכבת ובתי החולים ועוד..)
כגופים מונחים הם אמורים לעשות מה שהגוף המנחה קרי משטרת ישראל מנחה אותם.
יופי
אז שמים תנ"ץ בדימוס ועוד כוכבים שההבנה שלהם בנשק ואבטחה היא בערך כמו שלי בבלט קלאסי................
כדי שיחליטו שהמצב בחברות הוא מתחת לכל ביקורת ו צריך להעביר אותם לאחריות של המשרד לבטחון פנים............. שזה בעצם משטרת ישראל שבעצם היתה אחראית עליהם עד עכשיו.
מה נשתנה הערב הזה מכל הלילות
שאומרים לציבור אל תדאגו מעכשיו יהיה בסדר.
אז אני התחלתי לדאוג ...........
מה זה לדאוג - אני בפניקה.
עד עכשיו הכשרה של שעתיים ונשק צמוד.
מעכשיו הנשק גם יופקד וכל פעם יקבלו נשק אחר !!!
אתם הבנתם מה קרה פה?
תטעו אותי אם אני צודק.
ועדת ברינקר הוקמה כדי לשמש עלה תאנה, אז למה לתנ"ץ יש חרב עם עלה זית.
פעם הבאה שימו נצ"מ יש לו 3 עלי תאנה בכל כתף !
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 03 אוגוסט 2005, 17:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן, יש מידה של צדק בדבריך.
אבל אני יכול להעיד, שבירושלים אני מכיר בוודאות שלושה מקרים של מאבטחים, שאחרי שעות העבודה ישבו בפאבים, שתו לשוכרה, שלפו את נשקם הצמוד וירו.
בשני מקרים היו נפגעים.
במקרה אחד, לא היו, אך קופסת סיגריות שהיתה בכיס החולצה של אדם שעמד בקו הירי נוקבה לאורכה.
אמנם אלו "רק" שלושה מיקרים, וישנם אלפי מאבטחים אחראים, אבל...
אבל אני יכול להעיד, שבירושלים אני מכיר בוודאות שלושה מקרים של מאבטחים, שאחרי שעות העבודה ישבו בפאבים, שתו לשוכרה, שלפו את נשקם הצמוד וירו.
בשני מקרים היו נפגעים.
במקרה אחד, לא היו, אך קופסת סיגריות שהיתה בכיס החולצה של אדם שעמד בקו הירי נוקבה לאורכה.
אמנם אלו "רק" שלושה מיקרים, וישנם אלפי מאבטחים אחראים, אבל...
- סליקאי זהב

פעם, היו מחפשים את הגרוש בכל מקום.
אח"כ, חיפשו אותו רק מתחת לפנס, כי שם קל.
השלב הבא היה לצייר את המטרות מסביב לחורי הפגיעה.
לאחר עבודות מחקר ופיתוח מתקדמות, מדינת ישראל ומשרד הפנים (בשיתוף ידיעות אחרונות וספרי חמד?) מציגים את הפיתוח הבא, ששום טיוח ביתי אינו שלם בלעדיו - וועדת ברינקר.
כנראה, החרב אצל התנ"ץ מיועדת להילחם בכל מי שינסה להסיר את עלה התאנה...
ועכשיו, לתכל'ס:
1. כל האתר, כך זה מצטייר, מסכים שהפתרון הוא בחינוך ובהכשרה.
2. מאידך (ואי אפשר להתעלם מכך) - הכשרה טובה יותר ושכירת כוח אדם מיומן ומוכשר יותר תעלה הון, וזו גזירה שהציבור כנראה לא יוכל לעמוד בה (אחרי הכל, חברות אבטחה לא יורידו שולי רווח של 20-100% רק בשביל הציונות, נכון?).
3. דרישה להכשרה מתאימה יותר, לכן, כנראה שלא תיענה, ואם תיענה - במתכונת של "תעביר לי אותה בסבבה, אח שלי" (שיטת סמוך הישראלית, PATENT PENDING).
4. בגדול - לא נעים לחשוב ככה, אבל כצעד חירום - ההחלטה נכונה. הבעיה שלי עם העסק היא שבמקום לקחת את צעד החירום הזה כזמני, להכשיר את האנשים היטב ואז לחזור למצב "נורמלי" (ראבק, כמה שההגדרה הזאת רחבה בארץ שלנו...), המצב הזה יהיה קבוע.
5. לא נעים להגיד, אבל מהיכרות עם כמה מאבטחים, אני מרגיש יותר בטוח כשהם ללא נשק...
אח"כ, חיפשו אותו רק מתחת לפנס, כי שם קל.
השלב הבא היה לצייר את המטרות מסביב לחורי הפגיעה.
לאחר עבודות מחקר ופיתוח מתקדמות, מדינת ישראל ומשרד הפנים (בשיתוף ידיעות אחרונות וספרי חמד?) מציגים את הפיתוח הבא, ששום טיוח ביתי אינו שלם בלעדיו - וועדת ברינקר.
כנראה, החרב אצל התנ"ץ מיועדת להילחם בכל מי שינסה להסיר את עלה התאנה...
ועכשיו, לתכל'ס:
1. כל האתר, כך זה מצטייר, מסכים שהפתרון הוא בחינוך ובהכשרה.
2. מאידך (ואי אפשר להתעלם מכך) - הכשרה טובה יותר ושכירת כוח אדם מיומן ומוכשר יותר תעלה הון, וזו גזירה שהציבור כנראה לא יוכל לעמוד בה (אחרי הכל, חברות אבטחה לא יורידו שולי רווח של 20-100% רק בשביל הציונות, נכון?).
3. דרישה להכשרה מתאימה יותר, לכן, כנראה שלא תיענה, ואם תיענה - במתכונת של "תעביר לי אותה בסבבה, אח שלי" (שיטת סמוך הישראלית, PATENT PENDING).
4. בגדול - לא נעים לחשוב ככה, אבל כצעד חירום - ההחלטה נכונה. הבעיה שלי עם העסק היא שבמקום לקחת את צעד החירום הזה כזמני, להכשיר את האנשים היטב ואז לחזור למצב "נורמלי" (ראבק, כמה שההגדרה הזאת רחבה בארץ שלנו...), המצב הזה יהיה קבוע.
5. לא נעים להגיד, אבל מהיכרות עם כמה מאבטחים, אני מרגיש יותר בטוח כשהם ללא נשק...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

אדי
קבל חיזוק חיובי ענק על השאלה !!!
המשטרה מחלקת את הנשק ל 3 תחומי אחריות.
רישוי עסקים על אבטחת הנשק !!!
קצין קליעה על ההכשרות (כפוף למה שמאשר לו החוק - הוא כמובן רוצה יותר !!!)
והסיור (אחראי על כל הבלתי מוגדר) אחראי על הנחיית גופים מאובטחים ונהלי נשיאה ושימוש בנשק.
הסיור כפוף לאגף המבצעים של המשטרה.
נחש מי לפני פרישתו עמד בראש אגף המבצעים ?
יש לך ניחוש אחד ואני בטוח שלא תתעה.
כשנבחרה הועדה יעצו לי חבריי שב ושתוק שלא תוכרז עד עויין.
עד לא הייתי. אפילו עויין לא כי החלטתי לדומם מנוע.
אבל ממש ממש לא הופתעתי מהתוצאות.
בקשו מפורום המדריכים הבכירים לבחור נציג. - נבחר אבי מור - לשעבר קצין משטרה מומחה לאבטחה. מומחה לנשק. וכותב מוכר וידוע בבטאונים ומגזינים איש מוערך בתחום העיסוק בנשק ע"י כל מי שמכיר אותו. הוא כתב מכתב לועדה
ו............. לא זומן. למה ? מישהו פחד ממדריכי הירי הבכירים? שעוד פעם יגידו הכשרה ראשונית לפחות 30 שעות ? בחינה ע"י מדריך חיצוני? מישהו פחד שיאמרו שכבר שנים הפורום הזה מתריע על הדרך בה מוכשרים נושאי הנשק?
למזכער הועדה וראשה הפתרונים.
ומי בועד חוץ מדני ברינקר שבעצם הגן על שמו הטוב...?
נציב כבאות והצלה - כנציג משרד הפנים. - מה הרקע שלו באבטחה ?
שמעון רומח
אורית רישפי נציגת הציבור - לא יודע מה היא מבינה באבטחה גם בגללה אני חש היום פחות מוגן.
ד"ר מיכאל דור נציג משרד הבריאות. - הוא רק ישב על תקן של אנחנו בסדר אנחנו בודקים את הכרטסת.- לא מבין באבטחה
נציגת משרד המשפטים - זה המשרד שאחראי על פי החוק לאשר שומרים ועד היום טרם הצליח להוציא תקנה מתאימה שתסדיר את הנושא של הכשרת שומר וששומר יהיה מקצוע עם תעודה ולא שבוי של החברה בה הוא עובד.- לא מבינה באבטחה.
עו"ד שרית (חייק) שפיגלשטיין - לא מתמחה באבטחה.
נציג המשרד לבטחון פנים (זה שממונה גם על המשטרה ולא נותן לנו נשק = מדיניות מטמטמת וגם לא מצליח לערוב לבטחוננו) רב פקד ידידיה אריה. - לא מכיר ייתכן והוא יודע משהו על אבטחה.
ואחרון חביב מרכז הצוות וראש מטה לשכת שר הפנים עו"ד אליאב מיימון - לא מכיר את נושא האבטחה.
אז תטעו אותי
ייתכן שבכל זאת אני קצת צודק ?
קבל חיזוק חיובי ענק על השאלה !!!
המשטרה מחלקת את הנשק ל 3 תחומי אחריות.
רישוי עסקים על אבטחת הנשק !!!
קצין קליעה על ההכשרות (כפוף למה שמאשר לו החוק - הוא כמובן רוצה יותר !!!)
והסיור (אחראי על כל הבלתי מוגדר) אחראי על הנחיית גופים מאובטחים ונהלי נשיאה ושימוש בנשק.
הסיור כפוף לאגף המבצעים של המשטרה.
נחש מי לפני פרישתו עמד בראש אגף המבצעים ?
יש לך ניחוש אחד ואני בטוח שלא תתעה.
כשנבחרה הועדה יעצו לי חבריי שב ושתוק שלא תוכרז עד עויין.
עד לא הייתי. אפילו עויין לא כי החלטתי לדומם מנוע.
אבל ממש ממש לא הופתעתי מהתוצאות.
בקשו מפורום המדריכים הבכירים לבחור נציג. - נבחר אבי מור - לשעבר קצין משטרה מומחה לאבטחה. מומחה לנשק. וכותב מוכר וידוע בבטאונים ומגזינים איש מוערך בתחום העיסוק בנשק ע"י כל מי שמכיר אותו. הוא כתב מכתב לועדה
ו............. לא זומן. למה ? מישהו פחד ממדריכי הירי הבכירים? שעוד פעם יגידו הכשרה ראשונית לפחות 30 שעות ? בחינה ע"י מדריך חיצוני? מישהו פחד שיאמרו שכבר שנים הפורום הזה מתריע על הדרך בה מוכשרים נושאי הנשק?
למזכער הועדה וראשה הפתרונים.
ומי בועד חוץ מדני ברינקר שבעצם הגן על שמו הטוב...?
נציב כבאות והצלה - כנציג משרד הפנים. - מה הרקע שלו באבטחה ?
שמעון רומח
אורית רישפי נציגת הציבור - לא יודע מה היא מבינה באבטחה גם בגללה אני חש היום פחות מוגן.
ד"ר מיכאל דור נציג משרד הבריאות. - הוא רק ישב על תקן של אנחנו בסדר אנחנו בודקים את הכרטסת.- לא מבין באבטחה
נציגת משרד המשפטים - זה המשרד שאחראי על פי החוק לאשר שומרים ועד היום טרם הצליח להוציא תקנה מתאימה שתסדיר את הנושא של הכשרת שומר וששומר יהיה מקצוע עם תעודה ולא שבוי של החברה בה הוא עובד.- לא מבינה באבטחה.
עו"ד שרית (חייק) שפיגלשטיין - לא מתמחה באבטחה.
נציג המשרד לבטחון פנים (זה שממונה גם על המשטרה ולא נותן לנו נשק = מדיניות מטמטמת וגם לא מצליח לערוב לבטחוננו) רב פקד ידידיה אריה. - לא מכיר ייתכן והוא יודע משהו על אבטחה.
ואחרון חביב מרכז הצוות וראש מטה לשכת שר הפנים עו"ד אליאב מיימון - לא מכיר את נושא האבטחה.
אז תטעו אותי
ייתכן שבכל זאת אני קצת צודק ?
חבר isia זכור !
אין לי הרבה מה להוסיף (טוב, אהיה כן ואומר את האמת, יש לי בטן מלאה על הנושא...) על דברי מורי ורבי הרפתן... בטח ובטח לאחר ששמעתי את הדברים ממקור ראשון (השם במערכת) ונחרדתי מגודל הזלזול המופגן כלפי הנושא מצד חברי הוועדה (שעל כישוריהם לנושא כתב אילן) ומצידה של מדינת ישראל...
אילן, שמעון רומח - נציב שרותי הכבאות פרש טרם מינויו לתפקיד המדובר מתפקיד בכיר ומכובד בשירותי הבטחון של מדינת ישראל (פורסם באמצעי התקשורת הרשמיים ובעיתונות המרכזית בארץ) מונה בעבר על ידי שר הפנים לשמש כחוקר על בסיס התמחותו בתחום האבטחה.
http://www.nfc.co.il/archive/003-D-1524 ... 17&au=True
והנה התשובה מדוע אבי מור לא הוזמן לוועדה ולא מונה אף גורם מקצועי מתחום ההדרכה לוועדה -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2693393,00.html
פשוט חוששים שמישהו מתוך המערכת לא יוכל לחקור כראוי...
נראה כי מישהו סימן עיגולים, משולשים, עם גירים, עם טושים, עם הכל.
בגן, קראנו לזה "קישקושיאדה"...
אלוהים מרחם על ילדי הגן
פחות מזה על ילדי בית-הספר
ועל הגדולים לא ירחם עוד
ישאירם לבדם
ולפעמים,
יצטרכו לזחול על החול הלוהט
כדי להגיע לתחנת האיסוף
והם שותתי דם.
אולי,
על האוהבים באמת
ייתן רחמים
ויחוס ויצל
כאילן על הישן
שבשדרה הציבורית
אולי להם ניתן גם אנחנו
ממטבעות החסד האחרונות
שהורישה לנו אמא
כדי שיגנו עלינו
עכשיו, ובימים אחרים
אילן, שמעון רומח - נציב שרותי הכבאות פרש טרם מינויו לתפקיד המדובר מתפקיד בכיר ומכובד בשירותי הבטחון של מדינת ישראל (פורסם באמצעי התקשורת הרשמיים ובעיתונות המרכזית בארץ) מונה בעבר על ידי שר הפנים לשמש כחוקר על בסיס התמחותו בתחום האבטחה.
http://www.nfc.co.il/archive/003-D-1524 ... 17&au=True
והנה התשובה מדוע אבי מור לא הוזמן לוועדה ולא מונה אף גורם מקצועי מתחום ההדרכה לוועדה -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2693393,00.html
פשוט חוששים שמישהו מתוך המערכת לא יוכל לחקור כראוי...
נראה כי מישהו סימן עיגולים, משולשים, עם גירים, עם טושים, עם הכל.
בגן, קראנו לזה "קישקושיאדה"...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אויי ידידי היקרים
חלם במיטבה !!!!!!
יש לי כל כך הרבה מה לומר אבל לפני זה כדאי שאני ילך לשתות קצת מים צוננים.
אבל בנתים יש לי שאלה אחת קטנה לחברי הועדה
אם נאמר מאבטח X לא מספיק כשיר אוו מוכשר כדי לקחת נשק הביתה האם ברגע שהוא מגיעה
לעמדת ההתחמשות בחברה כל בוקר לפני המשמרת ,שבה הוא נדרש להגן על ילדנו בבית ספר/
מתקנים ביטחונים של המדינה וכן גם עלינו המבלים במקומות הומי קהל ,הוא פתאום כמו מתוך חלום כן יהיה כשיר לשאת נשק??
נו טוב לפחות את ציבור נושאי הנשק ברשיון פרטי עזבו בשקט הפעם ,גם זאת נחמה.
ובקיצור איך שאומר השיר "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"
חלם במיטבה !!!!!!
יש לי כל כך הרבה מה לומר אבל לפני זה כדאי שאני ילך לשתות קצת מים צוננים.
אבל בנתים יש לי שאלה אחת קטנה לחברי הועדה
אם נאמר מאבטח X לא מספיק כשיר אוו מוכשר כדי לקחת נשק הביתה האם ברגע שהוא מגיעה
לעמדת ההתחמשות בחברה כל בוקר לפני המשמרת ,שבה הוא נדרש להגן על ילדנו בבית ספר/
מתקנים ביטחונים של המדינה וכן גם עלינו המבלים במקומות הומי קהל ,הוא פתאום כמו מתוך חלום כן יהיה כשיר לשאת נשק??
נו טוב לפחות את ציבור נושאי הנשק ברשיון פרטי עזבו בשקט הפעם ,גם זאת נחמה.
ובקיצור איך שאומר השיר "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"
higt-power כתב:...נו טוב לפחות את ציבור נושאי הנשק ברשיון פרטי עזבו בשקט הפעם...
אני חושש שאתה טועה :
הדיווח העיתונאי על מסקנות ועדת-ברינקר נפתח בכך ששר הפנים ,
אופיר פינס , חושב (
לאיזה כיוון אתה חושב שמסקנה כזאת מובילה ?!
A friend in need - is a friend indeed
avishon כתב:higt-power כתב:...נו טוב לפחות את ציבור נושאי הנשק ברשיון פרטי עזבו בשקט הפעם...
אני חושש שאתה טועה :
הדיווח העיתונאי על מסקנות ועדת-ברינקר נפתח בכך ששר הפנים ,
אופיר פינס , חושב (
לאיזה כיוון אתה חושב שמסקנה כזאת מובילה ?![/quote]
הודגש ע"י הרפתן
שאומר אין שכל אין דאגות - למה לחשוב למה ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד