ירי חופשי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי חופשי

על ידי גארפילד1 » 23 ספטמבר 2005, 11:24

האם יש הרבה מטווחים שמגבילים זמן בירי חופשי ?
מדריך ירי ולחימה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גארפילד1 » 23 ספטמבר 2005, 12:32

אני רוצה לשתף אתכם במקרה שקרה לי היום
נסעתי למטווח עם אחי שקיבל אקדח מהצבא על מנת לבצע ירי חופשי (רציתי ללמד אותו כיצד לירות טוב יותר באקדח ) כשהגענו למטווח נאמר לנו שכ 20 דקות לאחר מכן יתכן ויהיו חידושי רשיונות ונצטרך להפסיק את הירי . הסכמנו ואמרנו לבעל המטווח שנצא נשתה קפה ואח"כ כשהמדריך של המטווח יחל בירי עם המתאמנים נחזור למטווח ונמשיך גם .
לאחר 20 דקות יצאתי לקבלה ושאלתי אם אנו צריכים לצאת ונאמר לנו כי יש רק אדם אחד שבא לבצע ירי חופשי אז אמרתי לפקידה שאנו ממשיכים ושהמדריך יכנס איתו ונירה כל אחד בעמדה אחרת .
לאחר כעוד 20 דקות ( סה"כ 40 דקות במטווח) נכנס בעל המטווח ואמר לנו שהגזמנו ואנו לא בסדר כיבה את המפוחים וביקש שנלך.
אמרתי לו שאני לא מבין מה הוא רוצה , והוא רק ביקש שנלך.
בסופו של דבר יצאנו שילמנו ולא נהנינו , הספקנו לירות רק 140 כדור בערך ביחד ורצינו לירות עוד . יצאנו בהרגשה לא נעימה והרגשה שלא קיבלנו את השירות לו ציפינו .
מדריך ירי ולחימה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 23 ספטמבר 2005, 14:15

א. לא היה קורה כלום אם היית מספר לנו בנוסף על שם המקום.
ב. אני רואה שאתה דרומי, למה לא תנצל את מטווח אשדוד המעניק כ"כ הרבה הטבות לחברי האתר?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי גארפילד1 » 23 ספטמבר 2005, 14:18

את מטווח אשדוד אני מכיר היטב אני גם מדריך שם לפעמים
את שם המטווח אני מעוניין לחשוף אח"כ , משום שאני מעוניין לדעת מה תגובות החברים ללא קשר למטווח ספציפי אלא למקרה עצמו .
מדריך ירי ולחימה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי advocate » 23 ספטמבר 2005, 15:16

תשאל את גרפילד איזה סוג לזניה הוא אוהב, יאמרהוא לך: גדולה! אנחנו היורים רוצים כמה שיותר ולבעל המטווח שיקולים משלו, למרות שרובם אוהבים שאנשים קונים תחמושת ויורים... הכי טוב הוא לברר לפני הכניסה בדיוק מה מקבלים וק אז להיכנס, חוסך הרבה עימותים...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 23 ספטמבר 2005, 16:13

גארפילד,

מכיוון שאני מכיר את פרטי המקרה ולא אחשוף אותך או את המטווח (אך יהיו שיבינו לבד) אני מוצא לנכון להעמיד את הדברים על דיוקם, וזאת בשל העובדה כי לא מכובד להביא את הדברים מצד אחד בלבד, הרי אותו אדם שעליו אתה כותב, אינו קורא וכותב כאן בעצמו...

בעל המטווח, אדם שיש לך היכרות קודמת עימו, הוא אדם בעל לב רחב מאוד ומכניס אורחים. את העובדה הזו, יודעים כו-לם.

יום שישי הוא כידוע לכל יום עמוס במטווחים המשלבים מכירת נשק ועוסקים בעיקר בחידושי רשיון, לכן ישנה הגבלה מסויימת על אורך הפעילות במטווח כאשר מדובר בירי חופשי (ובמיוחד כאשר מביאים את הסנדביץ, מהבית למסעדה :| ) מטווח הוא עסק השואף למקסם את הרווחים שלו, וככזה, עליו לפעול באופן עסקי - מכירת "זמן חומה" ומכירת תחמושת.

ביום שישי כאשר הזמנים דחוקים והלחץ גדול (כשנכנסת, לא היה לחץ, אך בשעה עגולה היה אמור להתחיל אימון + ירי חופשי שנדחק לאולם הירי האחר - היו כאלו שבאו לירי חופשי והתעכבו בחוץ מחוסר חומה פנויה) סביר להניח כי יפנה אליך הבעלים של המטווח או מנהל המטווח (במקרה זה מדובר באותו אדם) ויבקש לסיים את הירי.

מטווח אשדוד לדוגמה, אינו עוסק בימי שישי בהדרכות מאבטחים וכו', כפי שעושה במהלך השבוע ומרבית החומות (3) פנויות לירי אחר מאשר חידושי רשיון, ולכן אם היית עושה את המעשה באשדוד באמצע השבוע, סביר להניח כי היית נתקל בתגובה דומה (מנומסת יש לציין בשני המקומות) ומתבקש לסיים על מנת לפנות את החומה להמשך ירי.

אגב, ה "פקידה" איננה "פקידה" אלא היא הבת של בעליו של המטווח ועובדת בו כמו שאר העובדים, יש לציין.

אני כותב על דעת עצמי את הדברים, ולו משום שחובה להציג את שני צידיו של המטבע.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 23 ספטמבר 2005, 18:02

בארה"ב נהוג לחייב יורים תמורת זמן השימוש במטווח, וכן תמורת מטרות.
כמו כן, יש הרבה מטווחים בארה"ב שאוסרים להביא "סנדוויצים מהבית"...ז"א שימוש במטרות ותחמושת שהיורים מביאים איתם מהבית ומחייבים רכישת תחמושת במקום. את התרמילים, בעלי המטווח אוספים וטוענים מחדש לתחמושת שהם מוכרים במקום.

כעיקרון אני חושב שבעל מטווח כמו כל בעל עסק אחר רשאי וזכאי לחייב לקוחות על כל דבר שעולה על רוחו ובלבד שהוא מפרסם באופן גלוי ובולט לעין את המחירון ואת חוקי המשחק כדי שציבור הלקוחות יוכל לראות ולהחליט אם מתאים לו או לא...בעל מטווח יכול להחליט שדמי הכניסה הם עבור שעת שימוש אחת, ואחרי זה הלקוח חייב ללכת הביתה...והלקוח מצידו יכול להחליט אם זה מתאים לו או לא.... אבל מן הדין שהוא ידע את זה קודם לפני שהוא מגהץ את הויזה.

נכון שמטווח כמו כל עסק אחר שואף למקסם את הרווחים שלו, אבל אם תנאי המשחק לא סוכמו עם הלקוח מראש אז דין פרוטה כדין מאה, ובעל עסק אמור להתייחס ללקוח שמוציא אצלו שקל, כמו ללקוח שמוציא אלף...
וברגע שמתחיל הסחף ביחס ללקוחות אז זו תחילתו של הסוף של העסק, כי לכל לקוח שמוציא שקל, יש כמה חברים שיכולים להוציא כמה אלפים.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 24 ספטמבר 2005, 06:23

1. אם האקדח הוא צבאי - וברישיון צבאי, כיצד נתנו לבחור לירות בו במטווח אזרחי ?
2. חשוב כמו שנועם אומר לשמוע את שני הצדדים.........
3. הגישה שלי אומרת שלפעמים לתת אווירה טובה ושרות שווה נפש (לא יקר ולא לדקדק על קוצו של יוד), יביאו בטווח הרחוק יותר רווח מאשר באופן מיידי.
השאלה היא גישת בעל המקום וזה רק הוא עם עצמו יחלט.
כדאי בירי חופשי שיהיה רשום תמיד כמה כסף = כמה זמן ואם מקבלים בונוס כגדאי מאד להעריך את זה.
4. תעשו לעצמכם טובה תיפרדו מהמטווחים הסגורים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 24 ספטמבר 2005, 07:55

אילן ב כתב:4. תעשו לעצמכם טובה תיפרדו מהמטווחים הסגורים.

בכיף וברצון, אבל לנו תושבי הערים הגדולות פשוט אין אופציה אחרת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 24 ספטמבר 2005, 08:46

1)אם יואילו תושבי הערים הגדולות (כמוני) להדרים או להצפין ,או בכלל לצאת ) מהעיר - יוכלו וודאי למצוא מטווח פתוח (אשדוד ,רחובות,שוהם,איילת השחר,...)
2)כמו שנאמר - ואיני מכיר את פרטי הארוע אבל אי אפשר לצפות להגיע למסעדה עם הסנדוויץ,....ולצפות שבעל המטווח יצא מגדרו לקראתך מבחינת "זמן חומה"(כפי שהגדיר נועם) ונושאים אחרים.
3)אם אני מנחש באיזה מטווח מדובר הרי שאותו בעל/מנהל מטווח הוא אדם נחמד מאוד (וכך גם כל בני המשפחה והעובדים) ,שתמיד נותן שרות טוב ,יחס טוב ,אדיבות, ..... -ללקוחות .אבל---> גם הוא צריך להתפרנס ,וכפי שנאמר יום שישי הוא יום עמוס (חידושים.....)ואם הוא קצר בזמן ,יש לקבל בהבנה .בכל מקרה צריך תמיד לשאול את מנהל/בעל המטווח אם יש מגבלת זמן.

להתראות .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גארפילד1 » 24 ספטמבר 2005, 10:16

האקדח הוא אמנם אקדח צבאי אך הירי בוצע באקדח שלי (פרטי)
בנוגע לזה שה"פקידה" היא ביתו של הבעלים אין שום רלוונטיות הרי גם היא עובדת שם באותה מידה שאלתי אליה יכלה להיות מופנת לאחד המדריכים שם והם כאמור לא בנים של...
שעת ירי חופשי לא קיבלנו אלא 40 דקות
ועוד אמרנו שאנו מוכנים לצאת כדי שההדרכה של השעה עגולה הבאה תחל לחזור אח"כ בשלב הירי
ונועם לגבי הכרותי עם המנהל והמטווח זו הסיבה שהחלטתי לבינתיים לא לפרסם את שם המקום אלא רק לשמוע תגובות
מדריך ירי ולחימה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי advocate » 24 ספטמבר 2005, 12:26

ג'וקר גם קיסריה אפשר למרות שלא יריתי שם ימבה זמן..
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ג'וקר » 24 ספטמבר 2005, 13:04

צודק . . . שכחתי 8)
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יאיר אדרי » 25 ספטמבר 2005, 11:50

OK
כאחד שמגיע רבות למטווח סגור כלשהו עלי לציין כשאני מגיע והמטווח עמוס בלקוחות שבאים לחידוש ואו הדרכות למרות שיש מקום פנוי אינני נדחף לירות בירי חופשי יחד איתם מעצם העניין שאני הופך עצמי למטרד, שם מדריכים ואני יורה חופשי.
לכן יותר נחמד לתאם מראש ירי חופשי .ולא להרגיש שהכסף הוא הקובע.לגבי תחמושת אישית: אני כדוגמא , כשהנני מגיע עם תחמושת אישית אשתדל תמיד גם לרכוש דבר מה במטווח שמנים, נרתיק .פאוץ ,תחמושת נוספת. כך אני לפחות מרגיש נוח יותר.

תמיד צריך לזכור שהמטווח שם בכדי שנוכל להשתמש ושנוכל להמשיך להגיע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 26 ספטמבר 2005, 11:55

נערך לאחרונה על ידי רפתן בתאריך 26 ספטמבר 2005, 11:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד