להפיק תועלת מבחירות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
להפיק תועלת מבחירות
הקרקס הפוליטי פתח את שעריו. הרבה אנשים ירוויחו מזה בצורה זו או אחרת, מה איתנו?
אני מעריך שיש כאן תמימות דעים בנושא חוק מתן רשיונות נשק המעוות, שמתייחס לאזרחים שומרי חוק כאל פושעים פוטנציאליים, או יותר נכון כאל ילדים מפגרים.
האם נוכל להתאחד ולנצל את המצב הפוליטי לשינוי החוק לפחות בחזרה למצב שהייה קיים לפני 96?
מה קהל הנכבד חושב בנושא?
אני מעריך שיש כאן תמימות דעים בנושא חוק מתן רשיונות נשק המעוות, שמתייחס לאזרחים שומרי חוק כאל פושעים פוטנציאליים, או יותר נכון כאל ילדים מפגרים.
האם נוכל להתאחד ולנצל את המצב הפוליטי לשינוי החוק לפחות בחזרה למצב שהייה קיים לפני 96?
מה קהל הנכבד חושב בנושא?
- סליקאי ארד

כמה נשים יש ?
כמה נושאי נשקק לדוגמא רשומים בסליק ?
תבין בפוליטיקה כמו בפוליטיקה - הכמות מנצחת.
אם תצליח לארגן שאלה בכל כנס / חוג בית בנושא (כדי שנראה גדולים) אולי תזיז משהו.
אגב תזכור שבבדיקה שנערכה לפני 4 שנים הסתבר ש כ 1/2 ממחזיקי הנשק (תבחין מלפני 96) מחזיקים אותו " שיהיה " כי כבר יש לנו אבל לא הולכים איתו ואם ידרשו לעמוד במבחן רמה ואו הכשרה של 24 שעות יוותרו עליו. (הסקר נערך טלפונית עם כ00 נשאלים ש 48 מהם סרבו להשיב - טווח טעות סטטיסטי כ 4% )
אז מה תלין ?
דרך אגב הזדמנות מצויינת למשרד הפנים לצמצם את אוחזי הנשק והם לא מרימים את הכפפה.
בחלם כמו בחלם.
כמה נושאי נשקק לדוגמא רשומים בסליק ?
תבין בפוליטיקה כמו בפוליטיקה - הכמות מנצחת.
אם תצליח לארגן שאלה בכל כנס / חוג בית בנושא (כדי שנראה גדולים) אולי תזיז משהו.
אגב תזכור שבבדיקה שנערכה לפני 4 שנים הסתבר ש כ 1/2 ממחזיקי הנשק (תבחין מלפני 96) מחזיקים אותו " שיהיה " כי כבר יש לנו אבל לא הולכים איתו ואם ידרשו לעמוד במבחן רמה ואו הכשרה של 24 שעות יוותרו עליו. (הסקר נערך טלפונית עם כ00 נשאלים ש 48 מהם סרבו להשיב - טווח טעות סטטיסטי כ 4% )
אז מה תלין ?
דרך אגב הזדמנות מצויינת למשרד הפנים לצמצם את אוחזי הנשק והם לא מרימים את הכפפה.
בחלם כמו בחלם.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
Re: להפיק תועלת מבחירות
אלכס_ל כתב:אני מעריך שיש כאן תמימות דעים בנושא חוק מתן רשיונות נשק המעוות, שמתייחס לאזרחים שומרי חוק כאל פושעים פוטנציאליים, או יותר נכון כאל ילדים מפגרים.
לא, אלכס, אין כאן אפילו שמץ של תמימות דעים שכזאת.
אין בשום מקום בחוק התייחסות כמו שציינת, ואין לי שמץ של מושג מאין הבאת את ההברקה הזאת, שאינה מופיעה או נרמזת בשום חוק הקשור לרישוי כלי יריה בישראל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
חוסר איכפתיות
לצערנו, כמו בהרבה תחומים בארץ הנושא לא מעניין כמעט אף אחד וגם מי שכבר מתעניין (ואני לא מוציא את עצמי מהכלל) לא עושה שום דבר בעניין.
- סליקאי כסף

שאלה: כמה חברים רשומים יש היום בסליק?
כמה פורומים של חובבי נשק יש פה בארץ?
אני מאמין שאם נפתח שאילתה בין כל חברי האתר ומכרים בתחום נוכל לארגן קבוצה די גדולה.
ולדעתי זה הזמן לעשות זו לפני הבחירות
"שאו דגל בראש איתן......" סתם נסחפתי אל תשימו לב.
כמה פורומים של חובבי נשק יש פה בארץ?
אני מאמין שאם נפתח שאילתה בין כל חברי האתר ומכרים בתחום נוכל לארגן קבוצה די גדולה.
ולדעתי זה הזמן לעשות זו לפני הבחירות
"שאו דגל בראש איתן......" סתם נסחפתי אל תשימו לב.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
ארנולד כתב:אני בטוח אם עצומה עם 5 מיליון חתימות של אנשים שדורשים רשות להחזיק כלי ירייה הייתה מגיעה לכנסת, חברי כנסת היו מקשיבים לכך, אך המציאות היא שמעט מאוד אנשים מתעניינים בבעלות או בתפעול של כלים אלה במדינתנו, מסיבות רבות.
ליאור,
למה שלא תתן לציבור בעלי רשיונות הנשק להחליט?? שכל מדריך שמעביר חידוש רשיון,ינסה להחתים את אותם בעלי הרשיון על עצומה או משהו בסגנון ונראה....
א.
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:כי החידוששים מתחדשששים רק אחרי הבחירות !
אילן,
אז יכול להיות שאת הבחירות האלה פיספסנו, אבל כפי שאתה יודע ב-15 שנה האחרונות לא היתה ממשלה אחת ששרדה קדנציה מלאה של 4 שנים. יהיו עוד בחירות, וגם אם הן יקרו בעוד 4 שנים זה עדיין לא אומר שלא צריך לנסות להפיק מציבור בעלי רשיונות הנשק איזה נכס אלקטורלי עכשיו כי כל שנה כוחנו רק יורד...
רק לתשומת לבך, נושא הטיפול "בבעית" בעלי כלי הנשק ברשיון נמצא באג'נדה של כל ממשלה שלא תהיה ולא משנה באיזה קואליציה או מפלגה. אם לא נתעורר עכשיו, אז בעוד 4 שנים מהיום כבר לא בטוח שישאר לך את מי להחתים....
א.
- תרמתי למען הסליק

רק להזכירכם, ציטוט מתוך כללי הכתיבה באתר: "הפורום עוסק בנושאי נשק בלבד, אין לכתוב הודעות בעלות גוון פוליטי..."
זה כדי שלא "תתפלק" למישהו הודעה שתגרום למחיקה או לנעילה של האשכול, זאת מכיוון שמקננת בי איזו תחושה שמשהו בסגנון עומד לקרות.
זה כדי שלא "תתפלק" למישהו הודעה שתגרום למחיקה או לנעילה של האשכול, זאת מכיוון שמקננת בי איזו תחושה שמשהו בסגנון עומד לקרות.
Webart - דביר, מייסד הסליק
כנראה שלא הבנתי את כוונתכם.
למה בדיוק אתם צריכים גב פוליטי? מדיניות חלוקת הרשיונות נראית לי די חופשית. כיום מסתובבים עשרות אלפי אנשים בעלי נשק שלא טורחים לירות אפילו פעם בשנה. עוד עשרות אלפי "מאבטחים" שלא הייתי רוצה להיות בסביבתם במידה ויהיה ארוע בטחוני. עוד כמה אלפי בעלי נשק, עם עבר פלילי בעיקר בעבירות בעלות רקע אלים. למי בדיוק אתם רוצים לחלק עוד נשק??? לפלסטינאים? הם כבר קיבלו מספיק נשק ותחמושת מהמדינה...
בשביל 200 חובבי ספורט שמתקשים להוציא רישיון מכל מיני סיבות אתם צריכים גב פוליטי? לא נסחפנו?
לטעמי, יש הרבה יותר מידי נשק במדינה, כולל להגנה עצמית. על פניו נראה שכמות הארועים בהם מעורבים כלי נשק בארועים פלילים גדולה מהרבה מכמות כלי הנשק שהצילה אזרחים בארועים בטחוניים.
למה בדיוק אתם צריכים גב פוליטי? מדיניות חלוקת הרשיונות נראית לי די חופשית. כיום מסתובבים עשרות אלפי אנשים בעלי נשק שלא טורחים לירות אפילו פעם בשנה. עוד עשרות אלפי "מאבטחים" שלא הייתי רוצה להיות בסביבתם במידה ויהיה ארוע בטחוני. עוד כמה אלפי בעלי נשק, עם עבר פלילי בעיקר בעבירות בעלות רקע אלים. למי בדיוק אתם רוצים לחלק עוד נשק??? לפלסטינאים? הם כבר קיבלו מספיק נשק ותחמושת מהמדינה...
בשביל 200 חובבי ספורט שמתקשים להוציא רישיון מכל מיני סיבות אתם צריכים גב פוליטי? לא נסחפנו?
לטעמי, יש הרבה יותר מידי נשק במדינה, כולל להגנה עצמית. על פניו נראה שכמות הארועים בהם מעורבים כלי נשק בארועים פלילים גדולה מהרבה מכמות כלי הנשק שהצילה אזרחים בארועים בטחוניים.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
אני מצטרף לראובן ככל שנוגע לחוסר ההבנה.
יש ללא ספק יותר מדי נשקים "שם בחוץ", ויותר ויותר אני נתקל באנשים שלא הייתי רוצה להיות לידם בשעת אירוע, בעיקר אותם מאבטחים, אבל גם כאלה שטרם השלימו את שלב ההתבגרות שלהם (בלי השמצות, אבל משהו בסגנון ג.לוריא) שחושבים שנשק נותן להם עוד 5 ס"מ לגובה.
עדיף לצמצם בצורה ניכרת את כמות הרשיונות, ולהעלות את הרמה אצל אלה שבוחרים להישאר עם הנשק. הרחובות יהיו בטוחים יותר ככה.
יש ללא ספק יותר מדי נשקים "שם בחוץ", ויותר ויותר אני נתקל באנשים שלא הייתי רוצה להיות לידם בשעת אירוע, בעיקר אותם מאבטחים, אבל גם כאלה שטרם השלימו את שלב ההתבגרות שלהם (בלי השמצות, אבל משהו בסגנון ג.לוריא) שחושבים שנשק נותן להם עוד 5 ס"מ לגובה.
עדיף לצמצם בצורה ניכרת את כמות הרשיונות, ולהעלות את הרמה אצל אלה שבוחרים להישאר עם הנשק. הרחובות יהיו בטוחים יותר ככה.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
itamar כתב:אילן ב כתב:כי החידוששים מתחדשששים רק אחרי הבחירות !
אילן,
אז יכול להיות שאת הבחירות האלה פיספסנו, אבל כפי שאתה יודע ב-15 שנה האחרונות לא היתה ממשלה אחת ששרדה קדנציה מלאה של 4 שנים. יהיו עוד בחירות, וגם אם הן יקרו בעוד 4 שנים זה עדיין לא אומר שלא צריך לנסות להפיק מציבור בעלי רשיונות הנשק איזה נכס אלקטורלי עכשיו כי כל שנה כוחנו רק יורד...
רק לתשומת לבך, נושא הטיפול "בבעית" בעלי כלי הנשק ברשיון נמצא באג'נדה של כל ממשלה שלא תהיה ולא משנה באיזה קואליציה או מפלגה. אם לא נתעורר עכשיו, אז בעוד 4 שנים מהיום כבר לא בטוח שישאר לך את מי להחתים....
א.
יתמר שמע לי באחריות
האג'נדה היחידה של כל שרי הפנים מאז רמון..............
היא : "איך אני נפטר מהצרה הזאת"
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
זו בדיוק הנקודה.
העלאת סף ההכשרה וחיוב עמידה בקריטריונים מוגדרים של מיומנות שימוש בנשק (בטיחות, חוק, טכניקת ירי) גם יביאו לצמצום מחזיקי כלי יריה ברשיון אשר מחזיקים בכלי נשק "כי כבר יש לי רשיון", גם יעלו את המיומנות והבטיחות של אלו שימשיכו להחזיק בנשקם וגם יחיו קצת את הענף מהזוית הכלכלית.
כפי שדברים מתרחשים בארצנו הקטנה עם השפם הגדול (לא קשור ל"העובדים"), אני בספק אם זה יקרה וגם אם יקרה יצליחו להוציא את התוכן מהמהלך ולהפוך את זה למנוף אינטרסים פרטיים ע"ח אלו הציבוריים.
מתנצל על הנימה הפסימיסטית, אך זה מה שהנסיון מלמד.
העלאת סף ההכשרה וחיוב עמידה בקריטריונים מוגדרים של מיומנות שימוש בנשק (בטיחות, חוק, טכניקת ירי) גם יביאו לצמצום מחזיקי כלי יריה ברשיון אשר מחזיקים בכלי נשק "כי כבר יש לי רשיון", גם יעלו את המיומנות והבטיחות של אלו שימשיכו להחזיק בנשקם וגם יחיו קצת את הענף מהזוית הכלכלית.
כפי שדברים מתרחשים בארצנו הקטנה עם השפם הגדול (לא קשור ל"העובדים"), אני בספק אם זה יקרה וגם אם יקרה יצליחו להוציא את התוכן מהמהלך ולהפוך את זה למנוף אינטרסים פרטיים ע"ח אלו הציבוריים.
מתנצל על הנימה הפסימיסטית, אך זה מה שהנסיון מלמד.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד