עכשיו אנשי קבע בצה"ל אינם ראויים להגן על עצמם בפומבי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עכשיו אנשי קבע בצה"ל אינם ראויים להגן על עצמם בפומבי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3183248,00.html
המהפכה נמשכת: אנשי קבע יסתובבו ללא נשק
אחרי יישום הפקודה לגבי חיילי חובה המשרתים בתפקידים מנהלתיים, הוחלט בצה"ל כי גם אנשי הקבע בתוך תחומי הקו הירוק לא ישאו רובים או אקדחים. המטרה: צמצום שיעור גניבות הנשק. קצין בקריה: "זו טעות. מה נעשה עכשיו, ננפנף בתעודת הקצין שלנו?"
חנן גרינברג
לאחר ההחלטה כי חיילים בחובה המשרתים בתפקידים מנהלתיים לא ישאו עוד כלי נשק, מתרחבת המהפכה גם בכיוון אנשי הקבע. ל-ynet נודע כי לאחרונה, בעקבות עבודת מטה שנערכה בנושא, הוחלט כי גם קצינים ונגדים המשרתים בתחומי הקו הירוק לא ישאו כלי נשק ואחזקת רובה או אקדח תהיה כרוכה באישור מיוחד.
"הגענו למסקנה שאין תועלת בדבר נשיאת כלי נשק בקרב אוכלוסיית הקבע. זה רק מגדיל את שיעור הגניבות", הסביר ל-ynet קצין בכיר באגף המבצעים. "להערכתי, בתוך שבועיים עד חודש הפקודה (לחיילי חובה וקבע) תיושם במלואה. הרעיון מאחורי צמצום אחזקת כלי הנשק על ידי חיילים היה בעיקר כדי למנוע תאונות בנשק ושימוש במקרי אובדנות. אצל אנשי קבע, באופן סטטיסטי, ניתן לראות מגמות ברורות של גניבות נשק ואת זה אנו רוצים להפחית ככל שניתן".
כבר באוקטובר 2004 פורסם לראשונה ב-ynet דבר המהפכה עליה הוחלט בצה"ל בכל הקשור לאחזקת כלי נשק בידי חיילים מחוץ לתחומי הבסיסים. בפועל, רק בחלק מן הבסיסים החלו לאסוף את כלי הנשק. מה שגרם להאצת הפיכת ההנחייה לפקודה מן המניין, היה הרצח שביצע החייל עדן נתן-זאדה בשפרעם באמצעות הנשק הצבאי עימו ערק משירות החובה. אחת המסקנות של ועדת החקירה שבדקה את האירוע החמור, הייתה כי יש לאסוף את כלי הנשק מכל מי שאינו זקוק להם באמת.
בצה"ל, כאמור, הוחלט כי לא רק החיילים הזוטרים ייפרדו מהנשק אלא גם המפקדים. לפני ההחלטה היו מחוייבים אנשי הקבע, גם אלו המשרתים בתפקידים עורפיים במרכז, לשאת כלי נשק. ככלל, היחידות מציעות לקצינים ולנגדים כלי נשק מסוג אמ-16 או גליל, המכבידים על נושאיהם, ולפיכך מעדיפים אנשי הקבע לרכוש כתחליף אקדח על חשבונם הפרטי. כעת, גם נשיאת אקדח תהיה כרוכה באישור מיוחד, כאשר נשיאת רובה-סער תחייב אישור בחתימת קצין בכיר.
"אין כל כוונה לקחת את כלי הנשק מחיילים וקצינים המשרתים באזורי עימות או מתגוריים ביישובים בהם הנשק עשוי לשמש עבורם כמתן מענה לאירוע חריג", הסביר אותו קצין בכיר. "כמובן שגם לאחר שהפקודה תצא אל הפועל, יהיו חריגים ולכן בקשות פרטניות יאושרו על ידי קצין בדרגת אלוף-משנה".
כצפוי, לא כולם מתלהבים מהרעיון החדש. קצין המשרת בקרייה בתל אביב הסביר כי במציאות של השנים האחרונות, גם העורף הוא חזית לכל דבר. "אפשר להבין את זה שחייל שעובר קורס בצריפין, מפקיד את הנשק ולא יוצא איתו הביתה", אמר. "אבל לקחת גם את הנשקים מאנשי הקבע זאת טעות. עדיין מדובר בלובשי מדים המסתובבים בקניונים, ברכבת ובמקומות ציבוריים אחרים. הם עברו קורס קצינים או קורס פיקודי אחר ויכולים לתת מענה לאירוע חריג. מה נעשה עכשיו, ננפנף בתעודת הקצין שלנו?".
הקצין הבכיר ששוחח עם ynet אינו מסכים עם הטענה. "למדנו בחמש השנים האחרונות שאירועים חריגים ואירועי טרור אינם נמנעים ברגע האחרון בקניון או בתחנת אוטובוס, אלא הרבה לפני זה - באמצעות פעולות אחרות של צה"ל", הסביר. "לכן הפקודה החדשה לא תפגע בביטחון האישי של אזרחי המדינה".
לדבריו, מעתה קצינים ואנשי קבע שיתבקשו לבצע משימות אבטחה (בבסיסים או במסגרת הגנת יישובים), יעברו הכשרה ומטווחים כך שמשימתם, על אף העובדה שאינם נושאים נשק במהלך היום-יום, לא תפגע.
המהפכה נמשכת: אנשי קבע יסתובבו ללא נשק
אחרי יישום הפקודה לגבי חיילי חובה המשרתים בתפקידים מנהלתיים, הוחלט בצה"ל כי גם אנשי הקבע בתוך תחומי הקו הירוק לא ישאו רובים או אקדחים. המטרה: צמצום שיעור גניבות הנשק. קצין בקריה: "זו טעות. מה נעשה עכשיו, ננפנף בתעודת הקצין שלנו?"
חנן גרינברג
לאחר ההחלטה כי חיילים בחובה המשרתים בתפקידים מנהלתיים לא ישאו עוד כלי נשק, מתרחבת המהפכה גם בכיוון אנשי הקבע. ל-ynet נודע כי לאחרונה, בעקבות עבודת מטה שנערכה בנושא, הוחלט כי גם קצינים ונגדים המשרתים בתחומי הקו הירוק לא ישאו כלי נשק ואחזקת רובה או אקדח תהיה כרוכה באישור מיוחד.
"הגענו למסקנה שאין תועלת בדבר נשיאת כלי נשק בקרב אוכלוסיית הקבע. זה רק מגדיל את שיעור הגניבות", הסביר ל-ynet קצין בכיר באגף המבצעים. "להערכתי, בתוך שבועיים עד חודש הפקודה (לחיילי חובה וקבע) תיושם במלואה. הרעיון מאחורי צמצום אחזקת כלי הנשק על ידי חיילים היה בעיקר כדי למנוע תאונות בנשק ושימוש במקרי אובדנות. אצל אנשי קבע, באופן סטטיסטי, ניתן לראות מגמות ברורות של גניבות נשק ואת זה אנו רוצים להפחית ככל שניתן".
כבר באוקטובר 2004 פורסם לראשונה ב-ynet דבר המהפכה עליה הוחלט בצה"ל בכל הקשור לאחזקת כלי נשק בידי חיילים מחוץ לתחומי הבסיסים. בפועל, רק בחלק מן הבסיסים החלו לאסוף את כלי הנשק. מה שגרם להאצת הפיכת ההנחייה לפקודה מן המניין, היה הרצח שביצע החייל עדן נתן-זאדה בשפרעם באמצעות הנשק הצבאי עימו ערק משירות החובה. אחת המסקנות של ועדת החקירה שבדקה את האירוע החמור, הייתה כי יש לאסוף את כלי הנשק מכל מי שאינו זקוק להם באמת.
בצה"ל, כאמור, הוחלט כי לא רק החיילים הזוטרים ייפרדו מהנשק אלא גם המפקדים. לפני ההחלטה היו מחוייבים אנשי הקבע, גם אלו המשרתים בתפקידים עורפיים במרכז, לשאת כלי נשק. ככלל, היחידות מציעות לקצינים ולנגדים כלי נשק מסוג אמ-16 או גליל, המכבידים על נושאיהם, ולפיכך מעדיפים אנשי הקבע לרכוש כתחליף אקדח על חשבונם הפרטי. כעת, גם נשיאת אקדח תהיה כרוכה באישור מיוחד, כאשר נשיאת רובה-סער תחייב אישור בחתימת קצין בכיר.
"אין כל כוונה לקחת את כלי הנשק מחיילים וקצינים המשרתים באזורי עימות או מתגוריים ביישובים בהם הנשק עשוי לשמש עבורם כמתן מענה לאירוע חריג", הסביר אותו קצין בכיר. "כמובן שגם לאחר שהפקודה תצא אל הפועל, יהיו חריגים ולכן בקשות פרטניות יאושרו על ידי קצין בדרגת אלוף-משנה".
כצפוי, לא כולם מתלהבים מהרעיון החדש. קצין המשרת בקרייה בתל אביב הסביר כי במציאות של השנים האחרונות, גם העורף הוא חזית לכל דבר. "אפשר להבין את זה שחייל שעובר קורס בצריפין, מפקיד את הנשק ולא יוצא איתו הביתה", אמר. "אבל לקחת גם את הנשקים מאנשי הקבע זאת טעות. עדיין מדובר בלובשי מדים המסתובבים בקניונים, ברכבת ובמקומות ציבוריים אחרים. הם עברו קורס קצינים או קורס פיקודי אחר ויכולים לתת מענה לאירוע חריג. מה נעשה עכשיו, ננפנף בתעודת הקצין שלנו?".
הקצין הבכיר ששוחח עם ynet אינו מסכים עם הטענה. "למדנו בחמש השנים האחרונות שאירועים חריגים ואירועי טרור אינם נמנעים ברגע האחרון בקניון או בתחנת אוטובוס, אלא הרבה לפני זה - באמצעות פעולות אחרות של צה"ל", הסביר. "לכן הפקודה החדשה לא תפגע בביטחון האישי של אזרחי המדינה".
לדבריו, מעתה קצינים ואנשי קבע שיתבקשו לבצע משימות אבטחה (בבסיסים או במסגרת הגנת יישובים), יעברו הכשרה ומטווחים כך שמשימתם, על אף העובדה שאינם נושאים נשק במהלך היום-יום, לא תפגע.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אולי המשפט הבא לא יראה לכם קשר לנושא, אבל תתעמקו בו טיפה...
תנו לו לחלחל עמוק עמוק בפנים, ותבינו למה מתכוון המשורר:
יש יותר כסף המושקע היום בהשתלות שדיים ובשיווק ויאגרה
מאשר במחקר על אלצהיימר .
התוצאה היא שבשנת 2020 תהיה אוכלוסייה ענקית של
קשישות עם שדיים זקופים וקשישים עם זיקפה ענקית
אשר לא יהיו מסוגלים לזכור מה לעשות עם זה.
ותאמינו לי בובה, רק דוד יודע מה הכי טווב בשבילך
ותאמיני לי,
אל תאמיני לאף אחד.
תנו לו לחלחל עמוק עמוק בפנים, ותבינו למה מתכוון המשורר:
יש יותר כסף המושקע היום בהשתלות שדיים ובשיווק ויאגרה
מאשר במחקר על אלצהיימר .
התוצאה היא שבשנת 2020 תהיה אוכלוסייה ענקית של
קשישות עם שדיים זקופים וקשישים עם זיקפה ענקית
אשר לא יהיו מסוגלים לזכור מה לעשות עם זה.
ותאמינו לי בובה, רק דוד יודע מה הכי טווב בשבילך
ותאמיני לי,
אל תאמיני לאף אחד.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
אז זהו, שלשני הדברים יש יתרון משמעותי גם בגילאים הללו:
1. לגברים: הזיקפה מונעת מהם להתגלגל במיטה, ולכן מפחיתה את מקרי הנפילה. כך נמנעים מקרים רבים של שבר בצוואר הירך, האופייני לגיל הזה ועלול לסכן חיים. כמו כן, זה מספק לצוות הרפואי ידית נוחה שתעזור להפוך את המטופל מצד לצד.
2. לנשים: השדיים הנ"ל בהחלט מסוגלים להחזיק עליהם מגש או לקבע ביניהם כוס, ובה קש, לטובת אלה שפחות מסתדרות עם הידיים. כמו כן, במקרה של נפילה (ראה סעיף 1 לעיל) הם יכולים להוות בולמי זעזועים (כריות אוויר?) שירככו את הנפילה.
עכשיו, אחרי שניקיתי את המערכת שלי, בנימה טיפה יותר רצינית - מוזר לי שקצין המוסמך להדריך על קו יורים ולפרוק נשקים אינו מוסמך ללכת עם הנשק. זה נראה לי מעט היסטרי, אבל אני בטוח שעוד נראה ריקושטים של העניין עפים בעיתונות. האירגונים מחכים כרגע ליום שבו לא ייתנו לחיילים נשק כלל. איך אמרו הסינים - לחיות בזמנים מעניינים זה לא תמיד נחמד...
1. לגברים: הזיקפה מונעת מהם להתגלגל במיטה, ולכן מפחיתה את מקרי הנפילה. כך נמנעים מקרים רבים של שבר בצוואר הירך, האופייני לגיל הזה ועלול לסכן חיים. כמו כן, זה מספק לצוות הרפואי ידית נוחה שתעזור להפוך את המטופל מצד לצד.
2. לנשים: השדיים הנ"ל בהחלט מסוגלים להחזיק עליהם מגש או לקבע ביניהם כוס, ובה קש, לטובת אלה שפחות מסתדרות עם הידיים. כמו כן, במקרה של נפילה (ראה סעיף 1 לעיל) הם יכולים להוות בולמי זעזועים (כריות אוויר?) שירככו את הנפילה.
עכשיו, אחרי שניקיתי את המערכת שלי, בנימה טיפה יותר רצינית - מוזר לי שקצין המוסמך להדריך על קו יורים ולפרוק נשקים אינו מוסמך ללכת עם הנשק. זה נראה לי מעט היסטרי, אבל אני בטוח שעוד נראה ריקושטים של העניין עפים בעיתונות. האירגונים מחכים כרגע ליום שבו לא ייתנו לחיילים נשק כלל. איך אמרו הסינים - לחיות בזמנים מעניינים זה לא תמיד נחמד...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

לא בטוח שכל קצין מוסמך לנהל מטווח, ואם הוא מוסמך לא בטוח שיתנו לו, ואם יתנו לו לא בטוח שזה כדאי
.
כתוב שאפשר להוציא אישור מיוחד. אני מקווה שהכוונה לאנשים שיורים לצורך אימון לעיתים קרובות, מותקנת בביתם כספת והם אחריים ושקולים.
כן אני פטי ותמים, כן אני מאמין שתושקע מחשבה במהלך, כי הרי מתישהו מאגר הטימטום ייגמר והדברים יעשו לאחר מחשבה ולא רק לאחר שהמפקדים הגיעו למסכנה שישבנם אינו ממוגן דיו
כתוב שאפשר להוציא אישור מיוחד. אני מקווה שהכוונה לאנשים שיורים לצורך אימון לעיתים קרובות, מותקנת בביתם כספת והם אחריים ושקולים.
כן אני פטי ותמים, כן אני מאמין שתושקע מחשבה במהלך, כי הרי מתישהו מאגר הטימטום ייגמר והדברים יעשו לאחר מחשבה ולא רק לאחר שהמפקדים הגיעו למסכנה שישבנם אינו ממוגן דיו
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!
***__ מדריך ירי __***
***__ מדריך ירי __***
ארנולד, זו לא מהפכה - זה תהליך ארוך המתקרב לסיומו - אל תשלה את עצמך ואל תיתן שישלו אותך אחרת. 
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
הונגרפילד,
יש אבל בעייה עם תגובות כמו שלך... יש סיכון של תוספת אישפוזים עקב קרע במעי מצחוק ממושך או בקע בסרעפת מהסיבות הנ"ל.
יש אבל בעייה עם תגובות כמו שלך... יש סיכון של תוספת אישפוזים עקב קרע במעי מצחוק ממושך או בקע בסרעפת מהסיבות הנ"ל.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
שי ,אל תשכח שמי שרוצה לפגוע בחייל לא שואל עם הוא קרבי או לא . כל לובש מדים הוא מטרה
נערך לאחרונה על ידי חבלני בתאריך 13 דצמבר 2005, 18:09, נערך פעם אחת בסך הכל.
- תרמתי למען הסליק

יחי התבחין "לפני 96"!!!!
(עד שיבטלו גם אותו...)
אגב, שי, לגבי הכשרה לקויה - אני מסכים, למעט שתי נקודות:
1. לא לכולם ההכשרה לקויה. אבל כפי שאני מכיר (קצת - רק 11 שנים במערכת ורק 5 שנים כמדריך ירי צבאי) את המערכת הצבאית - לא יבדילו בין אלה שלא כשירים לאלה שכן.
2. יש לטפל בבעיית ההכשרה הלקויה ע"י שיפור ההכשרה ולא "סילוק" הבעיה.
הבעיה היא, שקציני מטה בכירים רבים (רבים מדי...) בעצמם לא כשירים בתחום הנשק, לא רוצים להיות כשירים, מתיחסים לנשק כמו לעונש, ורואים עצמם כפקידים. מה הפלא שיעדיפו לפרוק את כולם מנשקם במקום לחייב את כולם בהכשרה ראוייה??
ושוב, מזל שאני עם תבחין הקסם...
(עד שיבטלו גם אותו...)
אגב, שי, לגבי הכשרה לקויה - אני מסכים, למעט שתי נקודות:
1. לא לכולם ההכשרה לקויה. אבל כפי שאני מכיר (קצת - רק 11 שנים במערכת ורק 5 שנים כמדריך ירי צבאי) את המערכת הצבאית - לא יבדילו בין אלה שלא כשירים לאלה שכן.
2. יש לטפל בבעיית ההכשרה הלקויה ע"י שיפור ההכשרה ולא "סילוק" הבעיה.
הבעיה היא, שקציני מטה בכירים רבים (רבים מדי...) בעצמם לא כשירים בתחום הנשק, לא רוצים להיות כשירים, מתיחסים לנשק כמו לעונש, ורואים עצמם כפקידים. מה הפלא שיעדיפו לפרוק את כולם מנשקם במקום לחייב את כולם בהכשרה ראוייה??
ושוב, מזל שאני עם תבחין הקסם...
- סליקאי טיטניום

אני חושב שבאמירה הזו שכל החילים צריכים לשאת נשק יש די הרבה צביעות, בדיוק כפי שיש הרבה צביעות בחוק שירות הביטחון שמחייב שירות צבאי לכוווללם.
בשביל הרבה חוגרים, נגדים וקצינים שמשרתים ביחידיות עורפיות הצבא הוא בחזקת מקום עבודה לכל דבר. מה הקשר בין תוכניתן בממר"מ לבין נשק ומקצועות לחימה חוץ מטירונות מצחיקה של כמה שבועות שבמהלכה אולי יורים איזה 10 כדורים?
חייל כזה צריך נשק בדיוק באותו מידה שחבר שלו שעובד במרחק כמה בניינים ממנו בחברת היי-טק צריך נשק... כנ"ל לגבי קצינים במקצועות כאלה.
מה לעשות, כדי להתקדם בצבא אפילו בתפקידים מקצועיים לחלוטין צריך לעבור קורס קצינים -- ככה המערכת עובדת. אז אותו מהנדס עתודאי הולך ועושה קורס קצינים בסיסי כדי להפוך למנהל פרוייקט אחרת הקריירה שלו תקועה...
נשק ולחימה מעניינים את הסבתא שלו והוא שוכח את כל מה שלמד בקורס קצינים יום אחרי שעזב את בה"ד 1.
אז זהו... המערכת עד היום ניסתה לכפות על אותם חיילים/קצינים משהו שממש לא מתאים להם, הם רואים בו יותר נטל מאשר תועלת, והתרומה שלו לביטחון מוגבלת. סוף סוף קם מישהו עם שכל ופטר אותם מהעונש הזה. רק מה, הצורה שהעבירו את זה היתה מספיק די מטומטמת.
במקום להעביר החלטה גורפת כזו היה צריך לאפשר למי שרוצה ומעוניין לשאת נשק (בין אם ארוך, או פרטי) לקבל אחד בתנאי שאותו אדם עובר הכשרה מתאימה ושומר על כשירות מבצעית לכל אורך הדרך (לדוגמא מחוייב לעבור אימון כל רבעון).
א.
בשביל הרבה חוגרים, נגדים וקצינים שמשרתים ביחידיות עורפיות הצבא הוא בחזקת מקום עבודה לכל דבר. מה הקשר בין תוכניתן בממר"מ לבין נשק ומקצועות לחימה חוץ מטירונות מצחיקה של כמה שבועות שבמהלכה אולי יורים איזה 10 כדורים?
חייל כזה צריך נשק בדיוק באותו מידה שחבר שלו שעובד במרחק כמה בניינים ממנו בחברת היי-טק צריך נשק... כנ"ל לגבי קצינים במקצועות כאלה.
מה לעשות, כדי להתקדם בצבא אפילו בתפקידים מקצועיים לחלוטין צריך לעבור קורס קצינים -- ככה המערכת עובדת. אז אותו מהנדס עתודאי הולך ועושה קורס קצינים בסיסי כדי להפוך למנהל פרוייקט אחרת הקריירה שלו תקועה...
נשק ולחימה מעניינים את הסבתא שלו והוא שוכח את כל מה שלמד בקורס קצינים יום אחרי שעזב את בה"ד 1.
אז זהו... המערכת עד היום ניסתה לכפות על אותם חיילים/קצינים משהו שממש לא מתאים להם, הם רואים בו יותר נטל מאשר תועלת, והתרומה שלו לביטחון מוגבלת. סוף סוף קם מישהו עם שכל ופטר אותם מהעונש הזה. רק מה, הצורה שהעבירו את זה היתה מספיק די מטומטמת.
במקום להעביר החלטה גורפת כזו היה צריך לאפשר למי שרוצה ומעוניין לשאת נשק (בין אם ארוך, או פרטי) לקבל אחד בתנאי שאותו אדם עובר הכשרה מתאימה ושומר על כשירות מבצעית לכל אורך הדרך (לדוגמא מחוייב לעבור אימון כל רבעון).
א.
- תרמתי למען הסליק

יש שתי בעיות עיקריות האחת מיון האוכלוסיה - בעיקר בצבא ובחברות שמירה (לפרטיים עושים את המוות)
השניה רמת ההכשרה.
אבל בחלם כמו בחלם הפתרון הוא כמו בחלם=להגיד אין בעיה.
ועכשיו בשיא הרצינות כל מי שלא נחוץ שישמור וישא נשק - שלא יהווה מטרה ושלא ילבש מדים !
תפקידים שאפשר לאזרח יהיו עובדי משהב"ט. או שירות לאומי בלבוש אזרחי.
חייל מרגע שהוא לובש מדים מהווה מטרה - הוא צריך להיות חמוש ומיומן להזכירכם הטריגר לאינתיפאדה הראשונה ליל הגלשונים וש.גולם שאמר במשפט כשהיו מטווחים הייתי בתורנות מטבח.
בחדירה של חיזבאללה מזמן מזמן למוצב צנחנים בלבנון אמר שהב"ט (שהיה גם ראש הממשלה - לו רק חייל אחד היה יורה הכל היה נראה אחרת.
אז עבריינים ימשיכו לשאת נשק, מפגעים ימשיכו לשאת נשק ואנחנו כדאי שנצטייד בתהילים - לא אני לא צוחק חייל דתי שהיה לי בפלוגה חטף כדור ישר לספר וזה מה שהציל אותו.
השניה רמת ההכשרה.
אבל בחלם כמו בחלם הפתרון הוא כמו בחלם=להגיד אין בעיה.
ועכשיו בשיא הרצינות כל מי שלא נחוץ שישמור וישא נשק - שלא יהווה מטרה ושלא ילבש מדים !
תפקידים שאפשר לאזרח יהיו עובדי משהב"ט. או שירות לאומי בלבוש אזרחי.
חייל מרגע שהוא לובש מדים מהווה מטרה - הוא צריך להיות חמוש ומיומן להזכירכם הטריגר לאינתיפאדה הראשונה ליל הגלשונים וש.גולם שאמר במשפט כשהיו מטווחים הייתי בתורנות מטבח.
בחדירה של חיזבאללה מזמן מזמן למוצב צנחנים בלבנון אמר שהב"ט (שהיה גם ראש הממשלה - לו רק חייל אחד היה יורה הכל היה נראה אחרת.
אז עבריינים ימשיכו לשאת נשק, מפגעים ימשיכו לשאת נשק ואנחנו כדאי שנצטייד בתהילים - לא אני לא צוחק חייל דתי שהיה לי בפלוגה חטף כדור ישר לספר וזה מה שהציל אותו.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אינני מסעים עם האמירה כי קצין (במדים) הוא כמו כל אזרח,
כשאתה לובש מדים אתה מייצג משהו, ואתה גם מטרה.
אתה אמור להיות מסוגל לתפקד בשעת לחץ, אמור להגן על הסובבים אותך הרי אתה
בסוף חייל.
לכן אני חושב שמן הראוי שקצין לובש מדים ישא נשק, וידע להגיב ברגע שידרש.
הבעיה, שכאחד ששירת גם ביחידה עורפית, רמת החיילות של הקצינים ושל החיילים
תבייש אפילו אירגון מורדים.
ככה שהיכולת של אותם אנשי קבע מהיחידת העורפיות להגיב בנשק בזמן אמת- אפסית,
יתרה מכך- אולי עדיף שלא ישאו נשק בכלל.
לכן צה"ל בחר באופציה הזולה והקלה יותר- שלא ישאו נשק.
הפקודה טרם הוצאה ליחידות, כרגע מ.צ לא יכולים לתת דוחות לאנשי קבע שהולכים ללא נשק.
לצערי,
אני מהאנשים שכן מאמינים שאנישי הקבע שמשרתים בעורף, כמו גם החיילים העורפיים,
(כל הג'ובניקים למניהם) הם בראש ובראשונה חיילים.
הם אלו שאמורים להגן על המדינה ואזרחיה לפני התפקיד שהוטל עליהם במערך העורפי.
לכן הם אמורים להיראות כחיילים, להתאמן כחיילים ולתפקד כחיילים
וזה אומר להיות חמושים ומסוגלים לתפקד לכשידרשו.
אני אישית האמנתי בכך במשך השנים בהם הייתי בקבע,
למרות שמדים לא היו עלי רוב השירות, תמיד הייתי חמוש, תמיד במצב דריכות.
אבל כניראה חיילי הצעצוע של היום... לא מסוגלים לכך.
נו, אנחנו כבר לא בסיפור הזה,
שצהל יעשה את החושבים שלו....
בסוף חייל.
לכן אני חושב שמן הראוי שקצין לובש מדים ישא נשק, וידע להגיב ברגע שידרש.
הבעיה, שכאחד ששירת גם ביחידה עורפית, רמת החיילות של הקצינים ושל החיילים
תבייש אפילו אירגון מורדים.
ככה שהיכולת של אותם אנשי קבע מהיחידת העורפיות להגיב בנשק בזמן אמת- אפסית,
יתרה מכך- אולי עדיף שלא ישאו נשק בכלל.
לכן צה"ל בחר באופציה הזולה והקלה יותר- שלא ישאו נשק.
הפקודה טרם הוצאה ליחידות, כרגע מ.צ לא יכולים לתת דוחות לאנשי קבע שהולכים ללא נשק.
לצערי,
אני מהאנשים שכן מאמינים שאנישי הקבע שמשרתים בעורף, כמו גם החיילים העורפיים,
(כל הג'ובניקים למניהם) הם בראש ובראשונה חיילים.
הם אלו שאמורים להגן על המדינה ואזרחיה לפני התפקיד שהוטל עליהם במערך העורפי.
לכן הם אמורים להיראות כחיילים, להתאמן כחיילים ולתפקד כחיילים
וזה אומר להיות חמושים ומסוגלים לתפקד לכשידרשו.
אני אישית האמנתי בכך במשך השנים בהם הייתי בקבע,
למרות שמדים לא היו עלי רוב השירות, תמיד הייתי חמוש, תמיד במצב דריכות.
נו, אנחנו כבר לא בסיפור הזה,
omri_t כתב:...
בסוף חייל.
...
...
...ויתן פרס לאותם חיילי הצעצוע - יפתור אותם מהעונש הזה (מבחינתם) - נשיאת נשק אישי רחמנא לצלן.
ובאותה הזדמנות - גם יעניש את אותם אנשים, שעבורם נשיאת נשק היא זכות, ועבור הזכות הזאת הם מוכנים לשלם מכספם - לקנות כלים ואביזרים איכותיים, להתאמן... ויש לא מעט אנשים כאלה.
הם יקבלו אישור מיוחד, אתם אומרים?? Z בעין!! רוב הקצינים הבכירים (שכפי שציינתי קודם, עבורם נשק זה עונש וסיכון לגנבה/פליטה) לא יאשרו לאותם אנשים לשאת נשק, הרי, אם חו"ח יקרה משהו, הם יצטרכו להסביר - למה אישרו לאותו קצין/נגד לשאת נשק, כשהוחלט (מעניין, ע"י מי? האם הם התיעצו גם עם חזבאללה?) שנשיאת נשק כבר לא חיונית...
והרי ניתן היה לעשות הכל שונה, ואפילו מבלי להשקיע אגורה שחוקה מתקציב הבטחון:
להגדיר עבור אנשי צבא דרישות כשירות מחמירה יותר:
אקדחים מקוטר מסויים ומעלה, לדוגמה - 380. (להעיף את כל ה-0.22, 0.25 ו-7.65 המצחיקים)
אקדחים מאיכות טובה בלבד (ולא כל מני כלים מוזרים שספק האם יצליחו להוציא כדור מבלי להתפוצץ)
אימונים לעיתים קרובות יותר, לדוגמה - אחת לחצי שנה והישג נדרש גבוה יותר.
כל מי שרוצה לשאת נשק - יועיל בטובו לעמוד בדרישות.
במקום זה - בשביל לשאת נשק צריך "אישור מיוחד" (ע"ע תבחין) וזהו. אז שיקנה BERSA 0.22 חלוד, יתקע אותו בנרתיק גדול מדי "בחריץ של התחת", ילך פעם בשלוש שנים למטווח.
מעולה. אין מילים.
- סליקאי טיטניום

להגדיר עבור אנשי צבא דרישות כשירות מחמירה יותר:
אקדחים מקוטר מסויים ומעלה, לדוגמה - 380. (להעיף את כל ה-0.22, 0.25 ו-7.65 המצחיקים)
אקדחים מאיכות טובה בלבד (ולא כל מני כלים מוזרים שספק האם יצליחו להוציא כדור מבלי להתפוצץ)
אימונים לעיתים קרובות יותר, לדוגמה - אחת לחצי שנה והישג נדרש גבוה יותר.
כל מי שרוצה לשאת נשק - יועיל בטובו לעמוד בדרישות.
תבין,
מי שקונה 0.22 או 0.25 או 0.22 קצר בכל מיני תצורות מוזרות או ארכיאולוגיות למינהן עושה את זה כי אנסו אותו לקנות נשק ולא כי הוא חושב שזה חשוב. בזה הוא מצביע למעשה ברגליים, וגם אם תכריח את אותו הקצין להשקיע 8,000 שח בהקלר זה לא יעזור ולא ישנה את הגישה של אותו אדם כלפי הנושא. ולכן טוב שפטרו אותם ואותנו מעונשם של אלה...
הבעיה היא שבדרך שפכו את התינוק יחד עם המים וסגרו את הדלת עבור אלה שכן מעוניינים ויכולים לשאת נשק ולהשתמש בו ביעילות בשעת הצורך.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד