תחביב חדש :)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תחביב חדש :)

על ידי אוראל » 10 ינואר 2006, 14:37

אני בימים האחרונים התחלתי להיתענין בסוגי אקדחים שונים,אופן היריה,אופן השליפה,התאמה לבן אדם וכולי...
קיבלתי מחבר ספר בנוגע לאקדחים ("האקדח" - ספר לדעתי בעל מידע כללי אך ממצא .) ואני אשמח לקבל אפשריות לספרים עם מידע מעודכן!

יש לי כמה שאלות לאחר קראית הספר וקריאה ברשת..

מה תנאי היריה לבן אדם שקנה אקדח ללא שום היתיישכות לגוף מסוים הקשור לנושא?
זאת אומרת מתי יתאפשר לבן אדם לירות בבן אדם אחר בזמן תקיפה? למשל גנב פורץ לבית\ניתקל בגניבה בחנות וכולי..
ואני שוב מזכיר אני מדבר על מישהו שקיבל אישור לנישאת רובה ...

טיפה שונה אבל בכול זאת,מאיזה גיל יש אפשרות לקבלת אישור ממשרד הפנים לנשיאת אקדחי גז?

תודה לעונים,שמח להיצתרף לתחום!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 10 ינואר 2006, 15:16

אוראל, ברוך הבא.

חובת משרד הפנים לבעלי כלי ירייה ועוד מקורות רשמיים בארצנו מציינים שמותר לבצע ירי על מנת לעצור תקיפה אך ורק אם יש סכנה ממשית לחייך או לסובבים אותך (אמצעי, כוונה, יכולת), זיהיתי את מקור הסכנה, אין דרך אחרת לבלום את הסכנה (כגון בריחה) והנזק שתעשה באמצעות ירי הוא פחות מהנזק שהירי אמור למנוע. כלומר הסיכוי לאדם פרטי לבצע ירי מוצדק הוא דומה לסיכוי לזכות בלוטו.

לגבי אקדח גז מדמיע, מחד אין כיום מגבלה מבחינת משרד הפנים לאיזה גיל מותר לשאת גז מדמיע להגנה עצמית, אך מאידך כלי זה אסור ליבוא ולהחזקה בישראל ("רפליקה של אקדח").

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 10 ינואר 2006, 16:38

ובמידה ולא תרמת להחמרת העימות באופן שיכולת לצפות.

זה כבר יותר כמו הסיכוי לטוס לירח.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אוראל » 10 ינואר 2006, 22:01

אני ממש מודה לכם על התשובה.

שאלתי לגבי אקדח גז מיכייון שאפילו לקיים סיור זאולוגי ביער חדרה (אני לא אכנס לפרטים כרגע.) הוא משהו שמסוכן היום! ואני אישית מעדיף ליהיות מצויד במשהו מונע אך ללא כל סיכון ממשי
לתוקף.

רציתי לישאול עוד שאלה קטנה,האם יש מיטווי ירי בהם אני עובד עם אקדח באש חיה? ולא "אקדחי צעצוע" (אקדחי אוויר) ? בגיל צעיר ללא כל רישון?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דרור_ע » 10 ינואר 2006, 22:08

ערב טוב אוראל,
ברוך הבא לסליק!!! הגעת למקום בו נצבר המון ידע בשנים האחרונות, ואתה שואל שאלות חשובות, מענינות ושנשאלו בעבר - הייתי מציע לך לסייר באשכולות ישנים ולקרוא אותם. אני בטוח שתמצא שם חומר למכביר. כמובן, שאם תיתקל באשכול שלא ימצה את עצמו מבחינתך, תוכל להקפיץ אותו לעורר דיון מחודש. תמצא פה, בסופו של דבר, את כל התשובות שאתה מחפש.

וטיפ אחד חשוב - נדמה לי שהיה זה שרקן שאמר: "שאלה טיפשית היא כזו שלא נשאלה!" לעניות דעתי זו עצה מעולה.
לילה טוב,
ושהות מהנה,
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 10 ינואר 2006, 23:25

בחוברת של משרד הפנים יש הרבה בעיות...
ואם תנהג לפי הכתוב שם כל הסיכויים שתגיע לכלא את זה יגיד לך כל עורך דין מתחיל...
מה שבטוח שגם במקרה של ירי מוצדק, נשקך יוחרם על ידי המשטרה לזמן בלתי מוגבל וקרוב לוודאי שלנצח נצחים. מה שמשרד הפנים שכחו לציין על הרשיון זה "לשימוש חד פעמי בלבד" :lol:

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 11 ינואר 2006, 14:45

אוראל כתב:רציתי לישאול עוד שאלה קטנה,האם יש מיטווי ירי בהם אני עובד עם אקדח באש חיה? ולא "אקדחי צעצוע" (אקדחי אוויר) ? בגיל צעיר ללא כל רישון?

אין מגבלה חוקית בירי חי ע"י קטין.
ישנם מספר תנאים שיש לעמוד בהם כגון אישור כתוב \ ליווי אפוטרופוס, אישור בריאות, מדיניות המטווח בנושא, התרשמות ושיקול דעת מנהל המטווח \ המדריך מהמבקש לירות (גם אם אינו קטין) וכדומה.

כדי לברר נקודתית, תוכל להכנס לדף המטווחים של הסליק וליצור קשר טלפוני עם מטווחים באיזור המבוקש. כך תוכל לקבל תשובות קונקרטיות ממי שצריך להחליט בפועל באם להתיר לך להתאמן בירי במטווח.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד