גלוק 17C מול זיג 226

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גלוק 17C מול זיג 226

על ידי minimi » 26 פברואר 2003, 14:05

שלום לכל החברים...
אני מעוניין לרכוש אקדח פרטי וההתלבטות היא קשה...
טווחתי בשני האקדחים. שניהם נוחים לאחיזה ושניהם מתאימים לי מבחינת גודל ומשקל. יש לציין כי אני נמצא במערכת הבטחון ואני מתאמן באופן סדיר כך שהנושא לא חדש לי, החסרון של הזיג הוא בסחיטת הדק ארוכה למדי ובביטול סרק ארוך יחסית... הומלץ לי בחום על הזיג הן מבחינת כח עצירה והן מבחינת איכות. אשמח לשמוע דעות נוספות בנושא כי אני כבר מבולבל...
בתודה מראש...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ראובן טל » 26 פברואר 2003, 14:11

שני אקדחים מעולים.

הזיג בעל מנגנון DA וכבד יותר - 15 כדור במחסנית כמדומני.

הגלוק בעל מנגנון SA וקל יחסית - 17 כדור במחסנית.

שני האקדחים אמינים מאוד.

הזיג נוטה להחליד בצינה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 26 פברואר 2003, 14:16

מינימי, ברוך הבא לסליק.
תוכל להסביר מה ההבדלים בכח העצירה אליהם אתה מתייחס? מתוך הנחה שמדובר באקדחי 9 לוגר פרבלום (9X19) אינני רואה משמעות לדגם האקדח או היצרן מבחינת כח עצירה(למעט הבדלים פיזיקליים תיאורטיים שאינם באים לידי ביטוי).
אם אתה מתכוון לגלוק מדגם C המצוייד במפצה סטייה, ישנה ירידה מסויימת בעוצמת העצירה, אולם ירידה זו בטווחים בהם אנו "מעסיקים" מטרות בד"כ זניחה למדי ובכלל אינה משמעותית כל כך. אתה צריך להתמקד באקדח בו יותר קל לך לפגוע במטרה !
ישנם הבדלים טקטיים מסויימים (במקרים מאוד מסויימים) בהם מפצה סטייה עשוי להיות לך לרועץ עקב פליטת הגזים לכיוון הפנים (ושוב אני מסייג - בתנאים מאוד מסויימים).
שני האקדחים מיוצרים על ידי יצרנים בעלי שם, מהם השיקולים החשובים בעיניך בבחירת אקדח? אולי אם נדע נוכל לעזור קצת יותר.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ראובן טל » 26 פברואר 2003, 14:18

אגב, אם כח העצירה מושפע גם ממספר הכדורים במחסנית הרי שלגלוק יש יתרון בתחום זה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי minimi » 26 פברואר 2003, 14:33

אתם מהירים יותר מקליע... :wink:
הכוונה שלי היא באמת מבחינת מפצה הסטייה ולא מבחינת כמות הכדורים (עמך הסליחה ראובן).
אבל בוא ונניח את זה בצד לרגע, הנושאים החשובים לי הם הנוחות תפעול, משקל עם מחסנית מלאה, שיפורים (כוונות, סמן לייזר),זמינות חלקי חילוף, אמינות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 26 פברואר 2003, 14:41

שני האקדחים אמינים.
לגלוק יתרון משמעותי באביזרים בשל היותו נפוץ מאוד (הרבה יותר מהזיג) ואני מניח שמחיר האביזרים ישתקף בכך גם כן.

באיזה אקדח אתה יורה ופוגע טוב יותר?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

גלוק VS זיג

על ידי מיכאל מס » 26 פברואר 2003, 15:03

minumi היקר

ההתלבטות היא בין 2 אקדחי צמרת שונים בתכלית... אשר האחד היה ברשותי(זיג) וכיום אני מחזיק בגאוה גלוק 17C

אשתדל להוסיף את מה שביקשת עפ"י פרמטרים.
פגיעה-נושא מאד אישי, אני פוגע טוב יותר בגלוק C באופן משמעותי.אינני יודע למה, אבל בירי לסירוגין בין 229 לגלוק C המקבצ בגלוק היה טוב יותר (רתיעה/קפיצת קנה מופחתים)

נוחות- זיג עם מתפסים מגומי של "הוג" יושב יופי! חסר שקע לאגודל כמו בגלוקים החדשים
משקל-יתרון לגלוק גם עם תוספת התחמושת.
שיפורים-גם בזיג הוספתי כוונות מפרו, מתפסי הוג, אולם פה בערך מסתיימת יכולת השיפור (להבדיל מקסטומייזינג} לגלוק עם המסילות ובכלל,אין סוף לשיפורי AFTER MARKET. אשר חלק גדול מהם ניתן להשגה בארץ. גם נרתיקים הינם פרמטר מסוים.
אמינות-כמו שנאמר, שניהם מבית יוצר ייקי והינם מאד אמינים.

לסיכום-אם אתה מחפש נשק מתכתי המבוסס על מאסטרפיס ממתכת ,דאבלאקשן,ואמנם קצת כבד יותר-הרי בחרת בזיג.
אם אתה רוצה לקפוץ בטכנולוגיה, במשקל הקל ובמשק האביזרים,ע"ב סינגל אקשן בחרת בגלוק.
אני מכיר אגב מישהו שיש לו זיג 226 חדש לגמרי (100 כדור בעברו) שמעונין למכור , פנה אלי למייל האישי
הצלחה רבה :!: :!:
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 26 פברואר 2003, 18:01

- לגלוק - מסילות שרות החסרות בזיג.
- לזיג - תוספת מחיר של כ-1000 ש"ח בממוצע, ללא הצדקה מיוחדת (שים לב, בשוק הופיעו לאחרונה זיגים משופצים, במחיר זול יחסית, לעיתים נמכרים כאקדחים חדשים).
- שניהם אקדחים רחבים יחסית.
- ההדק בזיג ארוך בירי סינגל, בירי דאבל אקשן קשה למדי.
- לעומתו ההדק בגלוק...נו שויין... גם כן לא מי יודע מה (אפילו אם תחליף להדק מינוס).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ראובן טל » 26 פברואר 2003, 18:05

מחיר זיג מחודש (משופץ) כמחירו של גלוק חדש.

וובי, תרשה לי לא להסכים איתך בעניין ההדק. ההדק של הזיג ארוך מאוד וההדק של הגלוק קצר בהרבה ממנו. אני חש זאת טוב מאוד בעת ירי של מטחים, בזיג היה לי קושי לירות מטחים בגלל מהלך ההדק. יכול להיות שיש אקדחים אחרים שבהם יש הדק נוח יותר, אבל ההדק של הגלוק נוח בהרבה מההדק של הזיג.

בקיצור מינימי. אם שני האקדחים נוחים לך יש לגלוק עדיפות ברורה במספר תחומים, אלא אם כן אתה זקוק לאקדח עם מנגנון DA (לצורך הליכה עם כדור בקנה).

יום טוב.

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 26 פברואר 2003, 18:18

ראובן,
לא אמרתי שההדק של הגלוק לא יותר קצר...לעומת זאת אני אומר שלחלק גדול מהאקדחים בשוק יש הדק יותר טוב מלשני הספסימנטים שהוצגו לעיל.
אני מזמין אותך לירות באקדחים החדשים של דרור_ע או של dtoledano (כמובן שזה תלוי בהסכמתם) ולחוש מהו הדק טוב (מהקופסא, בלי שיפורים) וזה ללא כל כוונת פרסומת כלשהי.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ראובן טל » 26 פברואר 2003, 18:22

אין ספק שהצדק איתך. אבל צריך לזכור שליורה לא מיומן (כמוני) אין רגישות מספקת להדק. למרות חוסר הרגישות הנ"ל אי אפשר היה להתעלם מההבדלים המשמעותיים בהדק בין הזיג לגלוק (לטובת הגלוק).

אני מתאר לעצמי שאם תביא לי אקדח בול או HK אני לא אחוש בהבדלים.

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 26 פברואר 2003, 18:37

WEBART חברי
מה אתה משוה הדק של 1911 אפילו מהקופסא (בלי קשר למה כתוב על הקופסא :wink: ) להדקים של אקדחי PRODUCTION?
ההדק של הגלוק אינו SINGLE ACTION אלא SAFE ACTION
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 26 פברואר 2003, 20:10

חס וחלילה לי מלהשוות, כי אין מקום להשוואה, כל מה שאמרתי הוא שאי אפשר לקרוא להדק של מי משני האקדחים שצויינו "הדק טוב", במקרה דנן, לא הזכרתי את ההדק של ה-HK, אלא דברתי על הדקי 1911 למינהם.
ראובן, אני בטוח שגם יורה עם רבע שעה של נסיון בירי יבחין בצורה מוחלטת בהבדלים בין ההדקים, ושוב, אתה מוזמן לנסות (אפילו ב"בול" הזקן שלי).
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Colonel » 26 פברואר 2003, 20:24

איך ההדק של hk מהקופסא ?
P7 ו usp ?
(שאלה רצינית ולא שעשוע הקלר-גלוק.)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 26 פברואר 2003, 20:36

הדק של USP, זאת בעיה...למה בעיה? כי יש USP ביותר דגמים מכל אקדח אחר, וכל אחד מצויד במנגנון הדק שונה: SA, DA, DAO, מן הסתם, מנגנוני הסינגל מדוייקים ונוחים יותר ממנגנוני הדאבל (שלא לדבר על DAO), בעקרון מדובר בהדק המזכיר יותר את ההדק של הזיג.

ההדק של ה-P7 הוא הדק שצריך ללמוד, ההדק אינו בנוי ממהלך רב שלבי (כמו הדק רגיל) אלא שהמהלך הוא "מרגרינה" משמע - עוצמת לחיצה מתגברת עד לשחרור הנוקר, קשה להסבר אך מונע בהתנהגותו את היכולת לעשות "פלינץ'", גם בירי מהיר ביותר על ידי יורה לא מיומן.

אבל הלוואי שהיה לו הדק של 1911 שעבר טיפול אוהב של נשק מיומן...
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד