משרד הפנים (וגם משטרת ישראל) נ' מתנדבי משא"ז
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
משרד הפנים (וגם משטרת ישראל) נ' מתנדבי משא"ז
ציטוט בעקבות דיון בין אק"מ למשרה"פ שהתקיים ביום 7/2/06:
ובכן: אין החלטה חד משמעית שנתקבלה היום. הרעיון הובן-לא ייתכן שממצב בו אושר 20-30 כלי נשק בשנה למתנדבים,הגענו ל-500. הרעיון בגללו מראש נכנס משרד הפנים להמלצות בעילת התנדבות למשא"ז-היה לאפשר למתנדבים שאינם עונים לקריטריונים האחרים של משרד הפנים,אך קיימת חשיבות שישאו נשק-אלה יומלצו. משם ועד המצב של היום- פער גדול.
אנו לקחנו שעורי בית. אני מניחה שנשנה /נחמיר את הקריטריונים ועלה עוד נושא חלופי. אך מאחר ור' אק"מ טרם עודכן-לא אפרט כאן.
תוך שבוע נגבש הצעה חלופית לנוהל הנוכחי,שיועבר להתייחסות ק' אק"מ המחוזיים ואישור ר' אק"מ- ותעודכנו.
הבשורה הטובה(ממנה חששנו)-שמשרד הפנים ירצה לבטל הנושא.
----
אחלה קדימויות.
ובכן: אין החלטה חד משמעית שנתקבלה היום. הרעיון הובן-לא ייתכן שממצב בו אושר 20-30 כלי נשק בשנה למתנדבים,הגענו ל-500. הרעיון בגללו מראש נכנס משרד הפנים להמלצות בעילת התנדבות למשא"ז-היה לאפשר למתנדבים שאינם עונים לקריטריונים האחרים של משרד הפנים,אך קיימת חשיבות שישאו נשק-אלה יומלצו. משם ועד המצב של היום- פער גדול.
אנו לקחנו שעורי בית. אני מניחה שנשנה /נחמיר את הקריטריונים ועלה עוד נושא חלופי. אך מאחר ור' אק"מ טרם עודכן-לא אפרט כאן.
תוך שבוע נגבש הצעה חלופית לנוהל הנוכחי,שיועבר להתייחסות ק' אק"מ המחוזיים ואישור ר' אק"מ- ותעודכנו.
הבשורה הטובה(ממנה חששנו)-שמשרד הפנים ירצה לבטל הנושא.
----
אחלה קדימויות.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 01 יולי 2006, 17:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ביזיון
כרגיל משרד על הפנים מחפש רק סיבות לעבוד פחות וכאשר יהיו פחות רשיונות תהיה לו פחות עבודה.
אני חושב שעצם העובדה שמאשרים 500 רשיונות צריכה להראות שזה טוב ועובד ולא להיפך.
בד"כ מתנדבי משא"ז ביחידות המיוחדות מיומנים יותר ואנשים רציניים שיוכלו לתרום בשעת צורך בשימוש בנשק וחבל.
אני חושב שעצם העובדה שמאשרים 500 רשיונות צריכה להראות שזה טוב ועובד ולא להיפך.
בד"כ מתנדבי משא"ז ביחידות המיוחדות מיומנים יותר ואנשים רציניים שיוכלו לתרום בשעת צורך בשימוש בנשק וחבל.
- סליקאי כסף

ידידי,
אם מחר יבוא מספר משמעותי של מתנדבי משא"ז, מתמיד, יח"מ יניחו את התעודה על השולחן יגידו למפקד התחנה שלהם "ASTA LA VISTA" -- ככה אתם מתייחסים אלינו אז חפשו את החברים שלכם, אני מבטיח לך שאותה הגברת לא רק שתאכל את הדברים שלה בחזרה, אלא גם תפעל להקל בהרבה את הקריטריונים של תבחין משא"ז.
כל מתנדב פעיל חוסך משרה של שוטר מקבל משכורת מתקציב המדינה. כל המערכת כבר מתוכננת ומתוקצבת סביב סד"כ של כך וכך שוטרים בשכר + כך וכך מתנדבים ולכן לא תוכל לסבול הפרה משמעותי של האיזון הזה. כי אף אחד לא יתמצא לך פתאום עוד תקציב לכמה מאות שוטרים יש מאין...
אנשים פשוט לא מודעים לכח שיש להם בידיים. אם דבר כזה יקרה, אותה גברת תושתק, תוחרש ותקבר עמוק מתחת להררי הטופסולוגיה שלה... וכמו שאמרתי פעם, אדישות היא אם כל חטאת...
א.
אם מחר יבוא מספר משמעותי של מתנדבי משא"ז, מתמיד, יח"מ יניחו את התעודה על השולחן יגידו למפקד התחנה שלהם "ASTA LA VISTA" -- ככה אתם מתייחסים אלינו אז חפשו את החברים שלכם, אני מבטיח לך שאותה הגברת לא רק שתאכל את הדברים שלה בחזרה, אלא גם תפעל להקל בהרבה את הקריטריונים של תבחין משא"ז.
כל מתנדב פעיל חוסך משרה של שוטר מקבל משכורת מתקציב המדינה. כל המערכת כבר מתוכננת ומתוקצבת סביב סד"כ של כך וכך שוטרים בשכר + כך וכך מתנדבים ולכן לא תוכל לסבול הפרה משמעותי של האיזון הזה. כי אף אחד לא יתמצא לך פתאום עוד תקציב לכמה מאות שוטרים יש מאין...
אנשים פשוט לא מודעים לכח שיש להם בידיים. אם דבר כזה יקרה, אותה גברת תושתק, תוחרש ותקבר עמוק מתחת להררי הטופסולוגיה שלה... וכמו שאמרתי פעם, אדישות היא אם כל חטאת...
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:ידידי,
א.
איתמר ידידי, בניגוד לפעמים רבות בעבר הפעם אני נאלץ לחלוק על דעתך, גם עובדתית וגם ברמת העיצה והתוצאות המשוערות....
מתנדב פעיל אינו חוסך משרת שוטר בשכר, היחס של שוטר/מתנדב למשרה מלאה הוא כ12 ל 1.....וזאת חלילה וחס מבלי לגרוע מחשיבותם של המתנדבים למערכת ולמדינה.....
מתנדבים היום נמצאים כמעט בכל מערכות המשטרה, אגפיה השונים במגוון עצום של תפקידים, סיור, בילוש, תנועה, חבלה, שיטור ימי, מגב-שיטור כפרי ועוד, מתנדבים מהווים כ 70% מהסד"כ המשטרתי אך למרות העובדות הנ"ל עדיין היחס למתנדבים הוא אמביוולנטי, בשיחות סגורות נשמעת לא פעם הדיעה שדוקא ירידה בכמות ואיכות המתנדבים תאלץ את האוצר להזרים למשטרה יותר תקציבים ותקנים לשוטרים בשכר, ושבעצם המתנדבים הן אבן נגף בהתפתחות המשטרה !
רבים המפקדים שאכן מעריכים באמת את המתנדבים ופועלם אבל לצערי מדובר באותם מפקדים ברמת השטח שחיים עם המתנדבים ומכירים את הפעילות הסיזיפית בשגרה, למרבה הצער כוחם של מפקדים אלה להשפיע על מעצבי המדיניות ומקבלי ההחלטות בדרגים הגבוהים שואפת לאפס ומכאן גם העדר התקציבים למיתנדבים.
לצערי, דעתי כי גם אם יבוא גל של "מחזירי תעודה" יעבור הגל בלא יותר ממספר המהומים מצד פיקוד המשטרה, הגברת מהררי הטופסולוגיה תקודם בדרגה או תפרוש לג'וב טוב באזרחות (ראה מקרה דומיניציאני) הכלבים ינבחו והשיירה תעבור.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
קודם כל ברצוני לציין שאני לא מתנדב משא"ז אלא סתם צופה מהצד.
לגבי ביטול רשיונות הנשק למתנדבי משא"ז, אני רואה את זה כזלזול במתנדבים, אשר באים ותורמים מזמנם לטובת אחרים.
אישית, אם הייתי אחד מהמתנדבים, הייתי רואה זאת כאילו שסומכים עליי רק בזמן המשמרת ולא מעבר לכך, ובמקרה כזה הייתי מעדיף שלא יסמכו עליי כלל .הייתי מעדיף להחזיר את התעודה חזרה.
רק צעד כזה של החזרת התעודה והפסקת ההתנדבות, מצד כל המתנדבים, יכול למנוע את הגזרה הנ"ל.
בהצלחה
אבי
לגבי ביטול רשיונות הנשק למתנדבי משא"ז, אני רואה את זה כזלזול במתנדבים, אשר באים ותורמים מזמנם לטובת אחרים.
אישית, אם הייתי אחד מהמתנדבים, הייתי רואה זאת כאילו שסומכים עליי רק בזמן המשמרת ולא מעבר לכך, ובמקרה כזה הייתי מעדיף שלא יסמכו עליי כלל .הייתי מעדיף להחזיר את התעודה חזרה.
רק צעד כזה של החזרת התעודה והפסקת ההתנדבות, מצד כל המתנדבים, יכול למנוע את הגזרה הנ"ל.
בהצלחה
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
רשיון מתנדב
ומה עם אלה שכבר קיבלו רשיון?
TROOPERGLOCK....
מה להגיד... הצלחת לדכא אותי טוטאלית......
לא יתכן שהמערכת עד כדי כך אפאטית..אבל יש לי תחושה שאולי אתה צודק.
הדבר היחידי שאני לא מסכים איתך הוא שמתנדבים לא ממלאים את מקומם של שוטרים בשכר.
אם כך אז בשביל מה יש מתנדבים? בשביל כיף?
לפני ההתנתקות רצו לפטר 1500 שוטרים..אז מאיפה פתאום יבוא התקציב לגיוס נוסף של שוטרים בשכר שיבוא למלא את מקומם של המתנדבים אם יחליטו לפרוש?
מה להגיד... הצלחת לדכא אותי טוטאלית......
לא יתכן שהמערכת עד כדי כך אפאטית..אבל יש לי תחושה שאולי אתה צודק.
הדבר היחידי שאני לא מסכים איתך הוא שמתנדבים לא ממלאים את מקומם של שוטרים בשכר.
אם כך אז בשביל מה יש מתנדבים? בשביל כיף?
לפני ההתנתקות רצו לפטר 1500 שוטרים..אז מאיפה פתאום יבוא התקציב לגיוס נוסף של שוטרים בשכר שיבוא למלא את מקומם של המתנדבים אם יחליטו לפרוש?
- תרמתי למען הסליק

אני מסתכל על מרחב ירקון, שבו אני פעיל: בסופ"ש, כל סופ"ש (בד"כ בימים חמישי ושישי לילה, אבל בהחלט גם שבת בוקר ושישי בוקר וערב) יש כמות של מתנדבים שתורמת 25-50% מהכוח המשטרתי במדים שיוצא לשטח, בסיור.
בנוסף, יש מתנדבי תנועה, בילוש, שלא לדבר על קלאסי שעוזרים באירועים שונים ומורידים את העומס פה ושם.
וזה עוד במרחב יחסית מרכזי, יחסית מתוקצב.
לא חסרים מרחבים שהמתנדבים במדים מהווים מכפיל כוח רציני, ואפילו יותר מכך.
גם ככה יש התרעמות למה לא מאפשרים למתנדבים שעברו סינון קפדני (כאלה שעברו קורס מתמי"ד, ית"ם, בילוש או המקבילים) את האפשרות החיונית לבדוק ת"ז ור"פ, ועכשיו חושבים לבטל גם את עניין הרשיונות? מעניין מה הלאה.
בנוסף, יש מתנדבי תנועה, בילוש, שלא לדבר על קלאסי שעוזרים באירועים שונים ומורידים את העומס פה ושם.
וזה עוד במרחב יחסית מרכזי, יחסית מתוקצב.
לא חסרים מרחבים שהמתנדבים במדים מהווים מכפיל כוח רציני, ואפילו יותר מכך.
גם ככה יש התרעמות למה לא מאפשרים למתנדבים שעברו סינון קפדני (כאלה שעברו קורס מתמי"ד, ית"ם, בילוש או המקבילים) את האפשרות החיונית לבדוק ת"ז ור"פ, ועכשיו חושבים לבטל גם את עניין הרשיונות? מעניין מה הלאה.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

trooperglock צודק במידת מה. בסיסי מש"ז מהווים מפלט לזקנים בני 70 שאין להם מה לעשות בבית ובני 15 שמתנדבים על מנת לקבל ציון בתיכון עבור "פעילות חברתית"
על אחד כמה וכמה חייבים להעריך את אלה שבאים לסיור אחרי העבודה ותורמים באמת.
אגב, מוקדם מידי להסיק מסקנות. העיניין עדיין לא הוברר.
- סליקאי ארד

אלכס_ל כתב:trooperglock צודק במידת מה. בסיסי מש"ז מהווים מפלט לזקנים בני 70 שאין להם מה לעשות בבית ובני 15 שמתנדבים על מנת לקבל ציון בתיכון עבור "פעילות חברתית"
אלכס,
בין אם טרופר גלוק ידידי היקר צודק או לא, אני מוחה בשמו, בשמם של שאר חברי המתנדבים, בשמם של המתנדבים שאינם חברי ובשמי בעצמי.
דברייך ראויים שיילקחו בחזרה.
על פי מה שכתבת, אני מבין שאינך תורם לחברה בדרך המוזכרת מעלה ומכיוון שכך, אינך מכיר בחשיבות התרומה לחברה (כנראה כלל) ולבטחון המדינה.
אם כן, קבל את התנצלותי, אם לא, קח את דברייך בחזרה ויפה הקלקה אחת קודם.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סייברוש....אני לא באמת מתכוון לזה...לפחות לא בלי תגובה מצידי...
תראו, ישנה כמות לא מבוטלת של מתנדבים ש....(בעדינות בעדינות).....לא ממש עוזרים לאף אחד.
חלקם אפילו מהווה מטרד רציני (לאזרחים ולמשטרה)...(לא רק מהמשמר האכZרי)
לחלק לא מבוטל מהמתנדבים באמת לא צריך לתת רשיון !!!
מה לעשות, אני מאמין, שאם אתה מגיע להתנדב 8 שעות בחודש, על בסיס עוזר של עוזר שוטר תנועה...אתה לא ממש צריך רשיון לנשק. אתה מקבל את הנשק בתחילת המשמרת, ומחזיר אותו בסופה.
אבל, מנגד, אם אתה מתנדב פעיל, ביחידות המיוחדות, אלו שבמהות תפקידן מוגדרים כתפקידי אבטחה (מג"ב, סיור, בילוש ומודיעין, יס"מים וסמ"גים למיניהם, צלפים וכו...), ומתנדב מעבר ל 8 שעות החודשיות, ומהווה כוח כוננות של היחידה בה אתה מתנדב, אתה מתנדב שם מעל לשנתיים שלוש (באותו מקום), מתאמן באופן סדיר במסגרת היחידה (דהיינו אחת לחודש/חודשיים מינימום), מן הראוי וההגיוני להנפיק לך רשיון בעילת שוטר מתנדב שעילתו פגה עם תום התנדבותך.
מאידך, ישנם יחידות שמאפשרות למתנדבים להחזיק בנשק המשטרתי מעבר לשעות ההתנדבות כנשק אישי כוננותי (מה הטעם להחזיק בנשקייה של היחידה 10 אקדחי יריחו חדשים אם יש אנשים ראויים ומתאימים לשאת אותם ???, לא כך הדבר לגבי הנשקים הארוכים, למרות שחלק מהיחידות אף מציידות מתנדבים גם בנשק ארוך...)
לסיכום,
לדעתי, להחלטה של משרד הפנים יש הרבה השלכות שליליות, אבל....באמת לא כל אחד צריך, יכול, ראוי, מיומן ושפוי מספיק בכדי שיהיה לו נשק זמין בבית...
מישהו אמר שהוא מעוניין להתנדב לאן שהוא ???
נ.ב - שאלה: האם ההוראה הנ"ל חלה גם על מתנדבים של מגן דויד אדום או רק למשא"Z ??
תראו, ישנה כמות לא מבוטלת של מתנדבים ש....(בעדינות בעדינות).....לא ממש עוזרים לאף אחד.
חלקם אפילו מהווה מטרד רציני (לאזרחים ולמשטרה)...(לא רק מהמשמר האכZרי)
לחלק לא מבוטל מהמתנדבים באמת לא צריך לתת רשיון !!!
מה לעשות, אני מאמין, שאם אתה מגיע להתנדב 8 שעות בחודש, על בסיס עוזר של עוזר שוטר תנועה...אתה לא ממש צריך רשיון לנשק. אתה מקבל את הנשק בתחילת המשמרת, ומחזיר אותו בסופה.
אבל, מנגד, אם אתה מתנדב פעיל, ביחידות המיוחדות, אלו שבמהות תפקידן מוגדרים כתפקידי אבטחה (מג"ב, סיור, בילוש ומודיעין, יס"מים וסמ"גים למיניהם, צלפים וכו...), ומתנדב מעבר ל 8 שעות החודשיות, ומהווה כוח כוננות של היחידה בה אתה מתנדב, אתה מתנדב שם מעל לשנתיים שלוש (באותו מקום), מתאמן באופן סדיר במסגרת היחידה (דהיינו אחת לחודש/חודשיים מינימום), מן הראוי וההגיוני להנפיק לך רשיון בעילת שוטר מתנדב שעילתו פגה עם תום התנדבותך.
מאידך, ישנם יחידות שמאפשרות למתנדבים להחזיק בנשק המשטרתי מעבר לשעות ההתנדבות כנשק אישי כוננותי (מה הטעם להחזיק בנשקייה של היחידה 10 אקדחי יריחו חדשים אם יש אנשים ראויים ומתאימים לשאת אותם ???, לא כך הדבר לגבי הנשקים הארוכים, למרות שחלק מהיחידות אף מציידות מתנדבים גם בנשק ארוך...)
לסיכום,
לדעתי, להחלטה של משרד הפנים יש הרבה השלכות שליליות, אבל....באמת לא כל אחד צריך, יכול, ראוי, מיומן ושפוי מספיק בכדי שיהיה לו נשק זמין בבית...
מישהו אמר שהוא מעוניין להתנדב לאן שהוא ???
נ.ב - שאלה: האם ההוראה הנ"ל חלה גם על מתנדבים של מגן דויד אדום או רק למשא"Z ??
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
הכי משתלם, להתנדב לZאק"ה...שם מקבלים טוסטוסים, חלקם משכורות, נסיעות לחו"ל, ימי פינוק במלונות...חלק מקבלים רכבי 4X4...., מירסים עם קוים פתוחים...אפשרות לקידום...
מה אתה מקבל במשא"ז חוץ מ Z בשכל כל שבוע ממישהו/י שאומר/ת לך שיש סיור ביום שלישי הקרוב ????
מה אתה מקבל במשא"ז חוץ מ Z בשכל כל שבוע ממישהו/י שאומר/ת לך שיש סיור ביום שלישי הקרוב ????
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד