המשא"ז נגד משרד הפנים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
המשא"ז נגד משרד הפנים
שלום לכל החברים בפורום.
בחנתי את האשכול הקודם לכל אורכו והבחנתי שבהמשך כבר סטינו מהנושא העיקרי
והוא: מה עושים עם רוע הגזירה של משרד הפנים לסרב לתת רישיון נשק למתנדבים
שקיבלו אישור קצין אק"מ מחוזי. לכן, החלטתי לפתוח אשכול חדש ורענן במטרה אחת ויחידה:
לארגן את כל המתנדבים שסורבו, יסורבו וכל אלה שאיכפת להם באמת מרוע הגזירה.
לא ייתכן שבעת מילוי תפקידנו יסמכו עלינו ויפקידו בידינו נשק ואילו לאחר מכן אנו לא ראויים
מספיק על פי "התבחינים" של משרד הפנים, לשאת בנשק.
עלינו לעשות מעשה, להתארגן דרך הפורום הזה ולנסות להשפיע על קציני האק"מ המחוזיים,שישפיעו על משרד הפנים, בכדי לבטל את הקפאת מתן הרשיונות ולחזור למצב הקודם.
אנא מכם, הגיבו בבקשה רק לעניין נושא זה. הצעות כאלו או אחרות תתקבלנה בברכה.
המייל שלי: nirx@zahav.net.il
ניר
בחנתי את האשכול הקודם לכל אורכו והבחנתי שבהמשך כבר סטינו מהנושא העיקרי
והוא: מה עושים עם רוע הגזירה של משרד הפנים לסרב לתת רישיון נשק למתנדבים
שקיבלו אישור קצין אק"מ מחוזי. לכן, החלטתי לפתוח אשכול חדש ורענן במטרה אחת ויחידה:
לארגן את כל המתנדבים שסורבו, יסורבו וכל אלה שאיכפת להם באמת מרוע הגזירה.
לא ייתכן שבעת מילוי תפקידנו יסמכו עלינו ויפקידו בידינו נשק ואילו לאחר מכן אנו לא ראויים
מספיק על פי "התבחינים" של משרד הפנים, לשאת בנשק.
עלינו לעשות מעשה, להתארגן דרך הפורום הזה ולנסות להשפיע על קציני האק"מ המחוזיים,שישפיעו על משרד הפנים, בכדי לבטל את הקפאת מתן הרשיונות ולחזור למצב הקודם.
אנא מכם, הגיבו בבקשה רק לעניין נושא זה. הצעות כאלו או אחרות תתקבלנה בברכה.
המייל שלי: nirx@zahav.net.il
ניר
- סליקאי ארד

אילן, אני ממליץ שתלמד את יעקב עמית לעבוד ברפת...
ניר, זה לא חדש שאנחנו חיים בדמוקרטיה (כלומר דיקטטורה וולונטרית) בה גם על חיילים שמפעילים טנקים לא סומכים עם אקדח באזרחות. לדעתי אחוז הנפגעים מהנושא אינו מהווה מסה קריטית דיה לשנות את המדיניות בגפה, אלא אם יש לאק"מ עוד שיקולים שטרם פורסמו. בינתיים מדובר רק בהקפאה ולא גזירה גמורה.
ניר, זה לא חדש שאנחנו חיים בדמוקרטיה (כלומר דיקטטורה וולונטרית) בה גם על חיילים שמפעילים טנקים לא סומכים עם אקדח באזרחות. לדעתי אחוז הנפגעים מהנושא אינו מהווה מסה קריטית דיה לשנות את המדיניות בגפה, אלא אם יש לאק"מ עוד שיקולים שטרם פורסמו. בינתיים מדובר רק בהקפאה ולא גזירה גמורה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ניר,
אני לא חושב שבאתר הזה תוכל למצוא מספר מספיק גדול של אנשים שישמש לך בתור מסה קריטית שתאפשר לך למנף בעזרתה פעילות מול הרשויות שתביא לאיזו שהן תוצאות חיוביות.
כדי להשיג משהו אתה צריך להגיע למספר רב יותר של אנשים ולהניע אותם (לדוגמא על ידי פרסומים בעיתונים). כדי שתוכל לעשות את זה אתה צריך כסף, משאבים וארגון...
ושוב אנחנו חוזרים למשבצת הראשונה שבה אם כל בעלי הנשק במדינה היו מאוגדים באיזה ארגון אז מצבנו היום היה הרבה הרבה יותר טוב.
א.
אני לא חושב שבאתר הזה תוכל למצוא מספר מספיק גדול של אנשים שישמש לך בתור מסה קריטית שתאפשר לך למנף בעזרתה פעילות מול הרשויות שתביא לאיזו שהן תוצאות חיוביות.
כדי להשיג משהו אתה צריך להגיע למספר רב יותר של אנשים ולהניע אותם (לדוגמא על ידי פרסומים בעיתונים). כדי שתוכל לעשות את זה אתה צריך כסף, משאבים וארגון...
ושוב אנחנו חוזרים למשבצת הראשונה שבה אם כל בעלי הנשק במדינה היו מאוגדים באיזה ארגון אז מצבנו היום היה הרבה הרבה יותר טוב.
א.
- תרמתי למען הסליק

ארנולד כתב:
האנלוגיה לא נכונה כאן, לדעתי.
חייל אינו פועל לבד - הוא פועל תחת מפקד (קצין בד"כ), במסגרת של יחידה מסודרת, ולרוב לא בתוך אוכלוסיה אזרחית.
מתנדב משא"ז, לעומתו - מסתובב לפעמים בזוג עם חבר וותיק (שלושים שנה אותו סיבוב, עם אותו קרבין, עם אותה האפודה ואותו סנדוויץ' על אותו ספסל. רק הבלורית איננה עוד), ללא מפקד על הראש ובקרב האוכלוסיה הכי אזרחית שיש.
אמנם לטנקיסט יופי של כח אש - אבל רובם לא לוקחים את הטנק הביתה (טוב, היו מקרים בודדים מעולם).
יש אמנם חיילים שיוצאים הביתה עם הנשק, ומעניין יהיה לראות בג"צ בנושא יום אחד (עו"ד ברס? מוכר לך הנושא?), אבל את רוב השירות מבלים חיילים נושאי נשק בסביבתם הטבעית - בסיסים, שטחים או אימונים.
בה גם על חיילים שמפעילים טנקים לא סומכים עם אקדח באזרחות
האנלוגיה לא נכונה כאן, לדעתי.
חייל אינו פועל לבד - הוא פועל תחת מפקד (קצין בד"כ), במסגרת של יחידה מסודרת, ולרוב לא בתוך אוכלוסיה אזרחית.
מתנדב משא"ז, לעומתו - מסתובב לפעמים בזוג עם חבר וותיק (שלושים שנה אותו סיבוב, עם אותו קרבין, עם אותה האפודה ואותו סנדוויץ' על אותו ספסל. רק הבלורית איננה עוד), ללא מפקד על הראש ובקרב האוכלוסיה הכי אזרחית שיש.
אמנם לטנקיסט יופי של כח אש - אבל רובם לא לוקחים את הטנק הביתה (טוב, היו מקרים בודדים מעולם).
יש אמנם חיילים שיוצאים הביתה עם הנשק, ומעניין יהיה לראות בג"צ בנושא יום אחד (עו"ד ברס? מוכר לך הנושא?), אבל את רוב השירות מבלים חיילים נושאי נשק בסביבתם הטבעית - בסיסים, שטחים או אימונים.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

אני ממש לא מסכים איתך.
הנקודה היא לא אם אתה לוקח את הטנק, התומ"ת או הנגמ"ש הבייתה, אלא כמה אחריות יש לך בידיים -- אפילו בתור חייל פשוט.
נכון שנמצאים במסגרת צבאית, ונכון שיש קצינים ומשקי"ם אבל הם לא מחוברים לך לווריד 24X7 גם תוך כדי פעילות מבצעית וגם באימונים באש חיה וכמובן בשעות המנוחה שלך. ומה לעשות, גם בתור חייל פשוט אתה נושא על כתפיך אחריות רבה... ואם אתה מספיק אחראי בתור חייל, אז מדוע שלא תהיה מספיק אחראי בתור אזרח?
א.
הנקודה היא לא אם אתה לוקח את הטנק, התומ"ת או הנגמ"ש הבייתה, אלא כמה אחריות יש לך בידיים -- אפילו בתור חייל פשוט.
נכון שנמצאים במסגרת צבאית, ונכון שיש קצינים ומשקי"ם אבל הם לא מחוברים לך לווריד 24X7 גם תוך כדי פעילות מבצעית וגם באימונים באש חיה וכמובן בשעות המנוחה שלך. ומה לעשות, גם בתור חייל פשוט אתה נושא על כתפיך אחריות רבה... ואם אתה מספיק אחראי בתור חייל, אז מדוע שלא תהיה מספיק אחראי בתור אזרח?
א.
- תרמתי למען הסליק

כי.....
יען כי בתור חייל אתה מאד מעוניין להגיע בסוף שבוע הביתה...
ובתור אזרח נשוי כל מה שמעניין אותך זה איך לא להגיע הביתה...
וברגע של רצינות...
כמה אזרחים במדינת חלם שלוקחים אחריות למעשיהם אתה מכיר...
אכלו לי...שתו לי...וכו'
ובתור אזרח נשוי כל מה שמעניין אותך זה איך לא להגיע הביתה...
וברגע של רצינות...
אכלו לי...שתו לי...וכו'
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ארנולד כתב:אילן, אני ממליץ שתלמד את יעקב עמית לעבוד ברפת...
אלא אם יש לאק"מ עוד שיקולים שטרם פורסמו. בינתיים מדובר רק בהקפאה ולא גזירה גמורה.
משה רבנו היה רועה צאן (וגם אריק שרון)
ארנולד מה זה שייך ?
מה עיניין התוכנית המסודרת שהצעתי באשכול הקודם וכנראה לא קראת או אולי לא הבנת (ומדברת על נשק לכל לוחם במיל תחת הכשרה ארוכה יותר) לעומת קריטריון משא"ז שהפך להיות כביש עוקף לצבירת נשק אצל אוכלוסיה לא אוהדת (אם תפנה תקבל הגדרה יותר מעמיקה)
ארגון נושאי נשק זה טוב. נשק אצל אנשים שפויים זה טוב. שינוי חוק כך שפושע שנפגע מנשק של אזרח הגון עת ביצע עבירה זה לא רע. אבל צריך לעבוד גם עם הראש ולא רק עם הבטן. לראות את הדברים בראיה רחבה ולהציע פתרון כולל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
Re: כי.....
argra11 כתב:וברגע של רצינות...
אכלו לי...שתו לי...וכו'
בשורה התחתונה העניינים עובדים...
עדיין מספר המקרים שחייל לקח את המרכבה לסיבוב בתל אביב קטן מאד..
א.
- תרמתי למען הסליק

nirx - אתם נראה לא תצליחו , כמו שנאמר על מנת לחולל שינוי צריך הרבה אנשים וגב כספי-משפטי טוב.
מצעד שני , בכלל מה הסיכוים בפניה של ארגון הדומה ל-NRA בארץ לבג"צ לנסות ולשנות את החקיקה המפגרת זו.
הרי יש לנו כאן עו"ד ? אחד לפחות
? אפשר לשבת ולשתוק ואפשר לנסות ולשנות. בעיה היא שבארץ אין lobby שתומך. יצרני נשק מקומיים לדוגמא.
מי שדיבר כאן על זה שבצבא על חייל בטנק יש קצין או מש"ק ? גם על קצינים לא סומכים.
מדרגת סרן-רס"ן תחת 70 תת תנאים.
מצעד שני , בכלל מה הסיכוים בפניה של ארגון הדומה ל-NRA בארץ לבג"צ לנסות ולשנות את החקיקה המפגרת זו.
הרי יש לנו כאן עו"ד ? אחד לפחות
מי שדיבר כאן על זה שבצבא על חייל בטנק יש קצין או מש"ק ? גם על קצינים לא סומכים.
מדרגת סרן-רס"ן תחת 70 תת תנאים.
אילן ב כתב:ארנולד כתב:אילן, אני ממליץ שתלמד את יעקב עמית לעבוד ברפת...
אלא אם יש לאק"מ עוד שיקולים שטרם פורסמו. בינתיים מדובר רק בהקפאה ולא גזירה גמורה.
משה רבנו היה רועה צאן (וגם אריק שרון)
ארנולד מה זה שייך ?
מה עיניין התוכנית המסודרת שהצעתי באשכול הקודם וכנראה לא קראת או אולי לא הבנת (ומדברת על נשק לכל לוחם במיל תחת הכשרה ארוכה יותר) לעומת קריטריון משא"ז שהפך להיות כביש עוקף לצבירת נשק אצל אוכלוסיה לא אוהדת (אם תפנה תקבל הגדרה יותר מעמיקה)
ארגון נושאי נשק זה טוב. נשק אצל אנשים שפויים זה טוב. שינוי חוק כך שפושע שנפגע מנשק של אזרח הגון עת ביצע עבירה זה לא רע. אבל צריך לעבוד גם עם הראש ולא רק עם הבטן. לראות את הדברים בראיה רחבה ולהציע פתרון כולל.
אילן, קראתי והפנמתי את ההצעות שלך ואני הייתי מרוצה מאוד אילו היו מתממשות - במסגרות זו הצעתי (פנטזתי) שיעקב עמית יחליף אותך בתפקיד ואתה תחליף אותו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני הבעתי את דעתי בנידון בנושא כאן
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... C%EB%F1%EC
כמו גם בשירשורים אחרים.
אני לא רואה שום סיבה שמצב הרישוי כלי ירייה בארץ יהיה שונה מיזה של ארה"ב או שוויץ, או לפחות מזה שהייה קיים כאן עד 96. על אחת כמה וכמה כשמדובר במתנדבי מש"ז שעברו בדיקות משטרתיות ושומרים על החוק (אפילו שהם לא נראים סימפטיים לאילן ב).
אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו "nanny state". המדינה שהופכת את אזרחיה ל- pussy cats לא תשרוד במזה"ת.
אשמח לחתום על פנייה קבוצתית או להצטרף לאירגון שדוגל בשינוי המצב.
כמו גם בשירשורים אחרים.
אני לא רואה שום סיבה שמצב הרישוי כלי ירייה בארץ יהיה שונה מיזה של ארה"ב או שוויץ, או לפחות מזה שהייה קיים כאן עד 96. על אחת כמה וכמה כשמדובר במתנדבי מש"ז שעברו בדיקות משטרתיות ושומרים על החוק (אפילו שהם לא נראים סימפטיים לאילן ב).
אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו "nanny state". המדינה שהופכת את אזרחיה ל- pussy cats לא תשרוד במזה"ת.
- סליקאי ארד

אלכס_ל כתב:אני הבעתי את דעתי בנידון בנושא כאן
כמו גם בשירשורים אחרים.
טוב הטעות כנראה של השחקן המוסר.
אני לא נגד מתנדבי משא"ז.
אני לצערי נגד העובדה שהתבחין יצר ציר עוקף לאוכלוסיה לא אוהדת לקבלת נשק.
עבדך הנאמן לא רק סבור שמתנדבי משא"ז רצוי שישאו נשק אלא מעדיף שיהיה זה נשק אישי אותו ניתן לטפח. רק דרך חלוקתו צריכה להיות יצירתית.(תחבור אלי בפרטי או לנייד)
נוסף לכך אני באמת חושב שהמשטרה צריכה לחזור לשיטור ומג"ב המוגדל צריך לקחת אחריות על בטחון הפנים (וגם על הקטע הלוחמני של משא"ז)
מה לעשות אני מסתכל על כל הנושא מלמעלה ומכך מנסה לאפיין לשטח את המשימות.
אז מה עושים - מורידים לי מלווה עננים ומס שחקים.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן,
אם אתה מתכוון לאוכלוסיה לא אוהדת אחרת מאשר אני חושב עליה אז קבל את התנצלותי מראש.
אבל אם אנחנו מדברים על אותה על האוכלוסיה, אז סלח לי אבל אני חולק על דעתך.
המשמר האדרחי בשביל אותה האוכלוסיה מהווה אחד האפיקים היחידים בשבילם להשתלב בתוך החברה הישראלית ולעזות משהו חיובי למען הקהילה שבהם הם חיים וגם הזדמנות לגלות איזו נאמנות מסוימת למדינה הזו. עדיף שאותו צעיר יעשה משמרת במשא"ז מאשר ילך לשמוע איזו דרשה מפיו של אימם כזה או אחר - גם במחיר שאצטרך לתת לו רשיון נשק.
תאמין לי שהאקדחים או הקרבינים בידי אותה אוכלוסיה לא יעלו ולא יורידו כלום..
בידי נהג של משאית מכלי גז או מיכלית דלק יש יותר כח הרס מאשר לכל כלי הנשק שבידי האוכלוסיה הזו. כנ"ל כל סמי טריילר או אוטובוס נוסעים. אז מה? תמנע מהאוכלוסיה הזו להוציא רשיונות נהיגה לרכבים כבדים? ובעזרת הידע שרוכשים באוניברסיטה ניתן לבנות קסאמים ולייצר חומרי נפץ..אז מה נסגור בפניהם את הפקולטות למדעים מדוייקים? בשביל מב שילכו לבתי ספר - שישארו מטומטמים ככה לא יזיקו בכלל.
אילן תמיד יהיו גורמים שינצלו פתח כזה או אחר במערכת לרעה ויש כאלה הרבה גם בחברה הישראלית. וזה כנראה המחיר שנצטרך לשלם אם אנחנו רוצים להמשיך לחיות בחברה דמוקרטית שוויונית (פחות או יותר).
ותמיד תזכור שאת מגדלי התאומים ואת הפנטגון הפילו בעזרת כמה סכיני חיתוך יפאניים והרבה תעוזה..מה שאומר ש-IF THERE IS A WILL THERE IS A WAY.... וכנראה שהדרך הנכונה לטפל בבעיה היא לטפל ברצון ובמוטיבציה -- כי אם יש כאלה האמצעי והדרך תמיד ימצאו.
א.
אם אתה מתכוון לאוכלוסיה לא אוהדת אחרת מאשר אני חושב עליה אז קבל את התנצלותי מראש.
אבל אם אנחנו מדברים על אותה על האוכלוסיה, אז סלח לי אבל אני חולק על דעתך.
המשמר האדרחי בשביל אותה האוכלוסיה מהווה אחד האפיקים היחידים בשבילם להשתלב בתוך החברה הישראלית ולעזות משהו חיובי למען הקהילה שבהם הם חיים וגם הזדמנות לגלות איזו נאמנות מסוימת למדינה הזו. עדיף שאותו צעיר יעשה משמרת במשא"ז מאשר ילך לשמוע איזו דרשה מפיו של אימם כזה או אחר - גם במחיר שאצטרך לתת לו רשיון נשק.
תאמין לי שהאקדחים או הקרבינים בידי אותה אוכלוסיה לא יעלו ולא יורידו כלום..
בידי נהג של משאית מכלי גז או מיכלית דלק יש יותר כח הרס מאשר לכל כלי הנשק שבידי האוכלוסיה הזו. כנ"ל כל סמי טריילר או אוטובוס נוסעים. אז מה? תמנע מהאוכלוסיה הזו להוציא רשיונות נהיגה לרכבים כבדים? ובעזרת הידע שרוכשים באוניברסיטה ניתן לבנות קסאמים ולייצר חומרי נפץ..אז מה נסגור בפניהם את הפקולטות למדעים מדוייקים? בשביל מב שילכו לבתי ספר - שישארו מטומטמים ככה לא יזיקו בכלל.
אילן תמיד יהיו גורמים שינצלו פתח כזה או אחר במערכת לרעה ויש כאלה הרבה גם בחברה הישראלית. וזה כנראה המחיר שנצטרך לשלם אם אנחנו רוצים להמשיך לחיות בחברה דמוקרטית שוויונית (פחות או יותר).
ותמיד תזכור שאת מגדלי התאומים ואת הפנטגון הפילו בעזרת כמה סכיני חיתוך יפאניים והרבה תעוזה..מה שאומר ש-IF THERE IS A WILL THERE IS A WAY.... וכנראה שהדרך הנכונה לטפל בבעיה היא לטפל ברצון ובמוטיבציה -- כי אם יש כאלה האמצעי והדרך תמיד ימצאו.
א.
- תרמתי למען הסליק

15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד