אנא להבהיר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אנא להבהיר
שמעתי - גם כאן בפורום - שאיירסופט איננו חוקי בארץ מטעמים שונים.
גם קראתי בעיתונות על תפיסה של רובי איירסופט בידי המשטרה.
מצד שני, אני רואה רובים דומים משלל צורות וגוונים נמכרים בתחנה המרכזית בתל-אביב באופן גלוי בעין בציבור.
מה בעצם קורה? מהו מעמדן החוקי של אותן כמויות ו(חשוב יותר) של אותו איש שיקנה?
בתודה,
גם קראתי בעיתונות על תפיסה של רובי איירסופט בידי המשטרה.
מצד שני, אני רואה רובים דומים משלל צורות וגוונים נמכרים בתחנה המרכזית בתל-אביב באופן גלוי בעין בציבור.
מה בעצם קורה? מהו מעמדן החוקי של אותן כמויות ו(חשוב יותר) של אותו איש שיקנה?
בתודה,
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

גם נפצים, חזיזים וזיקוקים אינם חוקיים ואתה יכול לקנות אותם באופן כמעט חופשי באותם מקומות שהזכרת.
- ברגע שרכשת - אתה עבריין.
- מה סביר שיקרה אם נתפסת? המשטרה תחרים לך את המוצר ואם אין לך עבר פלילי קודם אז סביר שתצא באזהרה בלבד. בכל מקרה אני חושב שמדובר ברישום פלילי שעשוי להפריע לך בחיים.
- מדוע המשטרה אינה עושה דבר בנידון? נקרא לילד בשמו - אני מניח שזו פשוט שחיתות לשמה ושכנראה מישהו מרוויח מזה משהו, הסבר הגיוני אחר אני לא יכול למצוא לזה...בדיוק כמו שאתה יודע איפה להשיג את הדברים האלה, ככה גם המשטרה יודעת. בעלי העסקים אפילו לא טורחים להסתיר את הסחורה.. אין יותר קל מאשר להכנס, להחרים את הסחורה ולסגור להם את הבסטה.
א.
- ברגע שרכשת - אתה עבריין.
- מה סביר שיקרה אם נתפסת? המשטרה תחרים לך את המוצר ואם אין לך עבר פלילי קודם אז סביר שתצא באזהרה בלבד. בכל מקרה אני חושב שמדובר ברישום פלילי שעשוי להפריע לך בחיים.
- מדוע המשטרה אינה עושה דבר בנידון? נקרא לילד בשמו - אני מניח שזו פשוט שחיתות לשמה ושכנראה מישהו מרוויח מזה משהו, הסבר הגיוני אחר אני לא יכול למצוא לזה...בדיוק כמו שאתה יודע איפה להשיג את הדברים האלה, ככה גם המשטרה יודעת. בעלי העסקים אפילו לא טורחים להסתיר את הסחורה.. אין יותר קל מאשר להכנס, להחרים את הסחורה ולסגור להם את הבסטה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אכן הדבר ידוע דונ.
אז בעצם רק היבוא והמכירה לא חוקיים, או שגם ההחזקה?
*הערה, אין בכוונת הכותב להביא לוויכוח על טיב החוק, אלא רק לברר מהו בעצם החוק.
אז בעצם רק היבוא והמכירה לא חוקיים, או שגם ההחזקה?
*הערה, אין בכוונת הכותב להביא לוויכוח על טיב החוק, אלא רק לברר מהו בעצם החוק.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

כאמור מדובר בצעצוע מסוכן הוא אסור ביבוא ובמכירה למי שטרם מלאו לו 18 אביבים
מעבר לזה מותר להחזיק ולמכור בין שני אנשים בוגרים כמה שרק תרצה.
למה הכלים הללו נמכרים חופשי בכל חור ?
כי אנחנו מדינת חוק מתוקנת עם ביוקרטיה מפוארת אשר בכל פקיד ופקיד בה מתקים המשפט ההרואי הידועה "בסך בכל רציתי לחזור הביתה בשלוש".
למה הכלים הללו נמכרים חופשי בכל חור ?
כי אנחנו מדינת חוק מתוקנת עם ביוקרטיה מפוארת אשר בכל פקיד ופקיד בה מתקים המשפט ההרואי הידועה "בסך בכל רציתי לחזור הביתה בשלוש".
מסקירה קטנה באינטרנט, ישנם בישראל מועדוני איירסופט (טקטיקל בול) הפועלים בהיתר ולא מעט ילדים שגאים באוספי איירסופט ואין להם בעיה להתפרסם על כך.
כנראה חוסר האכיפה בתחום הוא יותר עניין של עדיפות לאומית של משטרת ישראל מאשר זלזול בחוק. אם אוכף חוק ירצה יום אחד לעשות לעצמו שם בתרגילי עוקץ נגד סוחרי ומשתמשי איירסופט, דמיינו את הכותרת: "סוכן סמוי הפליל 1000 בני נוער המחזיקים כלי ירייה לא חוקיים בארץ. המשטרה פשטה על חנות שמכרה חיקויים סיניים של רובים צבאיים." וכדומה. וואלה. מגינים על הציבור מפני פשע.
כמו כן אותו המשרד הממשלתי מציין שחיקויים של כלי ירייה הם אסורים. כולל אקדחי גז מדמיע הגורמים לאנרכיה בחוצותינו.
אבל אם תיקח אקדח המוחזק כדין ותקבל אישור ממשרד הפנים להשבית אותו, השבתת אותו ושילמת כסף על כך למדינה ולסוחר המוסמך להשבתות (שרשיונו עולה 3000 ש"ח בשנה וצריך לדווח למשרה"פ על כל גירבוץ), קיבלת חיקוי כלי ירייה כשר למהדרין המותר להחזקה ואף לנשיאה ב"כל הארץ".
כנראה חוסר האכיפה בתחום הוא יותר עניין של עדיפות לאומית של משטרת ישראל מאשר זלזול בחוק. אם אוכף חוק ירצה יום אחד לעשות לעצמו שם בתרגילי עוקץ נגד סוחרי ומשתמשי איירסופט, דמיינו את הכותרת: "סוכן סמוי הפליל 1000 בני נוער המחזיקים כלי ירייה לא חוקיים בארץ. המשטרה פשטה על חנות שמכרה חיקויים סיניים של רובים צבאיים." וכדומה. וואלה. מגינים על הציבור מפני פשע.
כמו כן אותו המשרד הממשלתי מציין שחיקויים של כלי ירייה הם אסורים. כולל אקדחי גז מדמיע הגורמים לאנרכיה בחוצותינו.
אבל אם תיקח אקדח המוחזק כדין ותקבל אישור ממשרד הפנים להשבית אותו, השבתת אותו ושילמת כסף על כך למדינה ולסוחר המוסמך להשבתות (שרשיונו עולה 3000 ש"ח בשנה וצריך לדווח למשרה"פ על כל גירבוץ), קיבלת חיקוי כלי ירייה כשר למהדרין המותר להחזקה ואף לנשיאה ב"כל הארץ".
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור,
מה זה קשור שיש מועדוני AIRSOFT? באותה מידה יש גם מועדונים ל-PAINTBALL שגם הוא מוגדר כצעצוע מסוכן. כל מטווח מחזיק גם כלי נשק אמיתיים מסוגים שונים. ההבדל נעוץ באישורים וההיתרים שאותם עסקים קיבלו מהמדינה.
לגבי "סדר עדיפויות לאומית" של המשטרה... סוכנים סמויים...הצחקת אותי. איזה סוכנים סמויים ואיזה נעליים. כל מה שצריך לעשות זה להכנס לאותם בתי עסק שמוכרים את הסחורה בגלוי ולהחרים. באותה צורה שניתן להכנס למועדון ההימורים הלא חוקי ולבית הבושת שפועלים בגלוי דלת ליד דלת במרחק של מטר וחצי מתחנת המשטרה במתחם הבורסה ברמת גן. גם שם צריך סוכן סמוי??
לגבי אותה פשיטה על חנות שמכרה חיקויים..סביר להניח שאותו בעל עסק סירב לשלם שלמונים למי שהיה צריך..
א.
מה זה קשור שיש מועדוני AIRSOFT? באותה מידה יש גם מועדונים ל-PAINTBALL שגם הוא מוגדר כצעצוע מסוכן. כל מטווח מחזיק גם כלי נשק אמיתיים מסוגים שונים. ההבדל נעוץ באישורים וההיתרים שאותם עסקים קיבלו מהמדינה.
לגבי "סדר עדיפויות לאומית" של המשטרה... סוכנים סמויים...הצחקת אותי. איזה סוכנים סמויים ואיזה נעליים. כל מה שצריך לעשות זה להכנס לאותם בתי עסק שמוכרים את הסחורה בגלוי ולהחרים. באותה צורה שניתן להכנס למועדון ההימורים הלא חוקי ולבית הבושת שפועלים בגלוי דלת ליד דלת במרחק של מטר וחצי מתחנת המשטרה במתחם הבורסה ברמת גן. גם שם צריך סוכן סמוי??
לגבי אותה פשיטה על חנות שמכרה חיקויים..סביר להניח שאותו בעל עסק סירב לשלם שלמונים למי שהיה צריך..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני לא חושב שכל חתיכת פלסטיק דמויית אקדח/ רובה שמשליכה גולה קטנה למרחק של 3 מטר ע"י קפיץ של עט, וזה בדיוק מה שמוכרים ברוב המקומות האלו, עונה להגדרה של אירסופט או צעצוע מסוכן לכן גם לא ניתן להחרים אותם.
הכלים האמיתיים..... נמכרים במחירים הרבה יותר גבוהים ולא תמצאו אותם חופשי על המדפים של התחנה המרכזית.
הכלים האמיתיים..... נמכרים במחירים הרבה יותר גבוהים ולא תמצאו אותם חופשי על המדפים של התחנה המרכזית.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:higt-power כתב:כאמור מדובר בצעצוע מסוכן הוא אסור ביבוא ובמכירה למי שטרם מלאו לו 18 אביבים
אתה יכול להביא סימוכין לכתוב מעלה?
אני די בטוח שאתה יכול הסתדר לבד בעזרת פונקצית החיפוש
כל העסק הזה נדוש עד דק בעבר פה ממש בסליק כולל קישורים למשרדי ממשלה שונים וכל מה שרלוונטי.
ארנולד כתב:אבל אם תיקח אקדח המוחזק כדין ותקבל אישור ממשרד הפנים להשבית אותו, השבתת אותו ושילמת כסף על כך למדינה ולסוחר המוסמך להשבתות (שרשיונו עולה 3000 ש"ח בשנה וצריך לדווח למשרה"פ על כל גירבוץ), קיבלת חיקוי כלי ירייה כשר למהדרין המותר להחזקה ואף לנשיאה ב"כל הארץ".
זהוא שלא ההשבתה היא לצורך אחזקה בלבד תחת תבחין מזכרת /ירושה
היגיט,
לאחר ההשבתה הכלי אינו נחשב עוד לכלי ירייה ואין צורך ברשיון לנשיאתו - החזקתו.
ניתן להסתובב עם הכלי בצירוף אישור משרד הפנים והסוחר שהשבית, על כי הכלי מושבת.
כלי שכזה יורד ממערכת "אביב" של משרד הפנים ואינו נחשב עוד "נשק".
לגבי איירסופט , BB ואחרים :
משרד התמ"ת הגדיר את הנ"ל כצעצוע מסוכן אך לא נכתב מה יש לעשות איתם....
לגבי אקדחי גז - משרד הפנים אסר על חנויות וסוחרי הנשק למוכרם אך לא על חנויות הציוד לטיולים / חיילים ועוברי אורח ... נוצר מצב אבסורדי בו לחלק מסוחרי הנשק יש אקדחי גז ומילויי לאקדחים אלו אך הם אינם יכולים למוכרם גם לא לחנויות הנ"ל.
סיבה - לפני כשנתיים או שלוש (אל תתפסו אותי בשנה או חודש..) נתפסו מספר חברות אבטחה שנדרשו להציב שומרים חמושים אך בביקורות התגלה כי השומרים היו חמושים אך באקדחי הגז..
הדבר תמוה מכיוון שגז מדמיע אינו נחשב בחוק כלי ירייה ככלי ירייה או תחמושת, מה גם שניתן ל"חמש" שומר במצית דמוי אקדח הנמכר לכל דכפין בחנויות המתנות...
חלם, זה כאן או שם ?
לגבי זיקוקים - לא נאסר למכור אלא נאסר להפעיל ללא רשיון..
אגב, פירוטכניקה איננה נחשבת לזיקוקים למרות שהיא מסוכנת לא פחות בידיים לא מיומנות והפעלתה איננה דורשת רישיון.
ראו גם ב -
http://www.ilfireworks.co.il/Dev2Go.web ... &rnd=16129
לאחר ההשבתה הכלי אינו נחשב עוד לכלי ירייה ואין צורך ברשיון לנשיאתו - החזקתו.
ניתן להסתובב עם הכלי בצירוף אישור משרד הפנים והסוחר שהשבית, על כי הכלי מושבת.
כלי שכזה יורד ממערכת "אביב" של משרד הפנים ואינו נחשב עוד "נשק".
לגבי איירסופט , BB ואחרים :
משרד התמ"ת הגדיר את הנ"ל כצעצוע מסוכן אך לא נכתב מה יש לעשות איתם....
לגבי אקדחי גז - משרד הפנים אסר על חנויות וסוחרי הנשק למוכרם אך לא על חנויות הציוד לטיולים / חיילים ועוברי אורח ... נוצר מצב אבסורדי בו לחלק מסוחרי הנשק יש אקדחי גז ומילויי לאקדחים אלו אך הם אינם יכולים למוכרם גם לא לחנויות הנ"ל.
סיבה - לפני כשנתיים או שלוש (אל תתפסו אותי בשנה או חודש..) נתפסו מספר חברות אבטחה שנדרשו להציב שומרים חמושים אך בביקורות התגלה כי השומרים היו חמושים אך באקדחי הגז..
הדבר תמוה מכיוון שגז מדמיע אינו נחשב בחוק כלי ירייה ככלי ירייה או תחמושת, מה גם שניתן ל"חמש" שומר במצית דמוי אקדח הנמכר לכל דכפין בחנויות המתנות...
חלם, זה כאן או שם ?
לגבי זיקוקים - לא נאסר למכור אלא נאסר להפעיל ללא רשיון..
אגב, פירוטכניקה איננה נחשבת לזיקוקים למרות שהיא מסוכנת לא פחות בידיים לא מיומנות והפעלתה איננה דורשת רישיון.
ראו גם ב -
http://www.ilfireworks.co.il/Dev2Go.web ... &rnd=16129
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:לגבי זיקוקים - לא נאסר למכור אלא נאסר להפעיל ללא רשיון..
נועם,
במילים אחרות, אתה רוצה להגיד לי שכל אדם יכול להכנס לחנות ולקנות חופשי חופשי זיקוק של 8אינצ'?
הייתי מציע לך לנסות פעם ניסוי מבוקר עם חבלן ולהפעיל זיקוק כזה על פני הקרקע ולראות איזה מכתש הוא משאיר...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר ידידי,
את התוצאות של הפעלת הזיקוקים אני מכיר, אני מפעיל זיקוקים ברשיון וחוטא מדי פעם בהפעלתם...
בהזדמנות, אם ייצא לך לראות פגז (זיקוק) של 200 מ"מ (8 אינץ') טס לשמיים באור יום, זהו אכן מראה מלבב.. לראות את הכדור טס למעלה כמו כדור סל ומתפרק לרסיסים... אח... חדוות ההפעלה..
לגבי מכירת / קנית זיקוקים -
משווק זיקוקים רציני לא ימכור סחורה למי שאינו מציג רשיון מפעיל כחוק. משווקים לא רציניים או כאלו שמחפפים יש בכל ענף, גם בזיקוקים, גם בנשק ועוד רבים...
את התוצאות של הפעלת הזיקוקים אני מכיר, אני מפעיל זיקוקים ברשיון וחוטא מדי פעם בהפעלתם...
בהזדמנות, אם ייצא לך לראות פגז (זיקוק) של 200 מ"מ (8 אינץ') טס לשמיים באור יום, זהו אכן מראה מלבב.. לראות את הכדור טס למעלה כמו כדור סל ומתפרק לרסיסים... אח... חדוות ההפעלה..
לגבי מכירת / קנית זיקוקים -
משווק זיקוקים רציני לא ימכור סחורה למי שאינו מציג רשיון מפעיל כחוק. משווקים לא רציניים או כאלו שמחפפים יש בכל ענף, גם בזיקוקים, גם בנשק ועוד רבים...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד