הסלקת אקדח במדי צה"ל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הסלקת אקדח במדי צה"ל
לחברי הפורום שלום.
בתור מי שמנוסה בנשיאת אקדח במסגרת משטרתית בלבד, אני רוצה להציב שאלה כזו:
מבין חברי הפורום הרגילים לנשיאה מוסלקת של האקדח, מי מסליק את הנשק בשירות מילואים? האם מסליקים רק ב"מדי יציאה", או גם בפעילות מבצעית?
למה אני מתכוון בשאלה? מחד, ההסלקה מיועדת להסתיר את עצם ההחזקה והנשיאה של הנשק מפני צדדים אחרים (כולל שכנים וילדיהם).
מאידך, נשיאת נשק גלוי במדים מהווה גורם מרתיע.
אני פשוט מנסה לבחון במידת הסביר את תרחישי הנשיאה האפשריים. במקרה דנן, העברת אקדח ממצב מוסלק לנרתיק ירך מתחת לשכפ"ץ בזמן פעילות מבצעית בלבד. אם מישהו נוהג אחרת, אשמח לשמוע.
בתור מי שמנוסה בנשיאת אקדח במסגרת משטרתית בלבד, אני רוצה להציב שאלה כזו:
מבין חברי הפורום הרגילים לנשיאה מוסלקת של האקדח, מי מסליק את הנשק בשירות מילואים? האם מסליקים רק ב"מדי יציאה", או גם בפעילות מבצעית?
למה אני מתכוון בשאלה? מחד, ההסלקה מיועדת להסתיר את עצם ההחזקה והנשיאה של הנשק מפני צדדים אחרים (כולל שכנים וילדיהם).
מאידך, נשיאת נשק גלוי במדים מהווה גורם מרתיע.
אני פשוט מנסה לבחון במידת הסביר את תרחישי הנשיאה האפשריים. במקרה דנן, העברת אקדח ממצב מוסלק לנרתיק ירך מתחת לשכפ"ץ בזמן פעילות מבצעית בלבד. אם מישהו נוהג אחרת, אשמח לשמוע.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
הבעיה עם אקדח בשירות מילואים הוא הבלאי המאסיבי בגימור האקדח.
אם הוא בנרתיק פנימי, אזי הוא משפשף את הרובה ולוחץ במכנסיים, עולים ויורדים מבטשיות/ג'יפים/נגמשים ושוכבים על כל מיני דברים ובכל מיני פוזות..לא הכי נוח !!!
במילואים הבאים אני אנסה להשתמש בפובוס חיצוני, עד עכשיו, או שהשארתי אותו בקידבק, או שהוא נשאר בנרתיק הפנימי אבל מאובטח עם מיתר+לולאה לאפוד, וכשהורדתי את האפוד, הכנסתי את הנרתיק חזרה לתוך המכנס...
לא מצאתי עדיין שיטה באמת נוחה. אם מישהוא מכיר, בבקשה לידע את כולנו...
אם הוא בנרתיק פנימי, אזי הוא משפשף את הרובה ולוחץ במכנסיים, עולים ויורדים מבטשיות/ג'יפים/נגמשים ושוכבים על כל מיני דברים ובכל מיני פוזות..לא הכי נוח !!!
במילואים הבאים אני אנסה להשתמש בפובוס חיצוני, עד עכשיו, או שהשארתי אותו בקידבק, או שהוא נשאר בנרתיק הפנימי אבל מאובטח עם מיתר+לולאה לאפוד, וכשהורדתי את האפוד, הכנסתי את הנרתיק חזרה לתוך המכנס...
לא מצאתי עדיין שיטה באמת נוחה. אם מישהוא מכיר, בבקשה לידע את כולנו...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
לא מומלץ בכלל להביא נשק אישי לשירות מילואים
מנסיון שלי נשיאת האקדח בשירות המילואים מאוד מפריעה ומסרבלת.
האקדח מתחכך בנשק הצהלי מפריע ולוחץ גם כאשר השתמשתי בנרתיק קיידקס חיצוני.
בזמן האימונים האקדח מתמלא בחול בוץ ולכלוך,נשחק נרטב ומקבל מכות ועלול גם ליפול מהנרתיק וללכת לאיבוד.
בזמן פעילות בט"ש כמעט ואין אפשרות לשאת את האקדח ולהשתמש בו במקרה הצורך כאשר לובשים אפוד ושכפ"ץ ובמיוחד בחורף כאשר לובשים חרמונית ואז האקדח נשאר בתוך החרמונית ורק מפריע.
בחלק מהשכפצים הקרמיים קיים נרתיק יעודי לאקדח הממוקם באיזור החזה באלכסון ואז אפשר לשלוף בצורה נוחה מבלי להתקל בנשק הצהלי.
פקודות הצבא אוסרות בכל מקרה נשיאת נשק אישי בזמן שירות מילואים וחייל שישתמש בנשק פרטי גם באירוע המצדיק ירי עלול להישפט על כך.
אני משאיר את האקדח בבית בזמן השירות ולוקח אותו רק במידה ויצאתי הביתה לקראת סוף המילואים כדי לא לחזור הביתה ללא נשק בסוף המילואים.
האקדח מתחכך בנשק הצהלי מפריע ולוחץ גם כאשר השתמשתי בנרתיק קיידקס חיצוני.
בזמן האימונים האקדח מתמלא בחול בוץ ולכלוך,נשחק נרטב ומקבל מכות ועלול גם ליפול מהנרתיק וללכת לאיבוד.
בזמן פעילות בט"ש כמעט ואין אפשרות לשאת את האקדח ולהשתמש בו במקרה הצורך כאשר לובשים אפוד ושכפ"ץ ובמיוחד בחורף כאשר לובשים חרמונית ואז האקדח נשאר בתוך החרמונית ורק מפריע.
בחלק מהשכפצים הקרמיים קיים נרתיק יעודי לאקדח הממוקם באיזור החזה באלכסון ואז אפשר לשלוף בצורה נוחה מבלי להתקל בנשק הצהלי.
פקודות הצבא אוסרות בכל מקרה נשיאת נשק אישי בזמן שירות מילואים וחייל שישתמש בנשק פרטי גם באירוע המצדיק ירי עלול להישפט על כך.
אני משאיר את האקדח בבית בזמן השירות ולוקח אותו רק במידה ויצאתי הביתה לקראת סוף המילואים כדי לא לחזור הביתה ללא נשק בסוף המילואים.
כפי שאמר ידידנו SteyrM9
אסור שימוש בנשק פרטי בזמן שרות מילואים,
לגבי הנשיאה של הנשק ,לאורך כל השנים אני משתמש .
בנרתיק\פאוץ של קאטא כולל שירות מילואים פעיל
האקדח תמיד בפאוץ צמוד אלי ,למעט מצבים שבהם
אני ממש בפעילות מבצעית ואז האקדח נשאר
בתוך הצימידן כשהאקדח קשור למיטה עם כבל של נשקייה -ואני לא צוחק ממש כך!!!
לאחר סיום הפעילות המבצעית הפאוץ חוזר למקומו הטבעי.....-עלי...
רק לפני מספר ימים לאחר שטחנתי שני פאוצים של קאטא -בערך 10 שנים יחד....
עברתי לפאוץ מדוגם של מרעום דולפין , ואני מאושר ......
אין בכוונתי לתת פירסומת חינם או להמליץ על חברה זו או אחרת אלא רק את דעתי האישית ..
אסור שימוש בנשק פרטי בזמן שרות מילואים,
לגבי הנשיאה של הנשק ,לאורך כל השנים אני משתמש .
בנרתיק\פאוץ של קאטא כולל שירות מילואים פעיל
האקדח תמיד בפאוץ צמוד אלי ,למעט מצבים שבהם
אני ממש בפעילות מבצעית ואז האקדח נשאר
בתוך הצימידן כשהאקדח קשור למיטה עם כבל של נשקייה -ואני לא צוחק ממש כך!!!
לאחר סיום הפעילות המבצעית הפאוץ חוזר למקומו הטבעי.....-עלי...
רק לפני מספר ימים לאחר שטחנתי שני פאוצים של קאטא -בערך 10 שנים יחד....
עברתי לפאוץ מדוגם של מרעום דולפין , ואני מאושר ......
אין בכוונתי לתת פירסומת חינם או להמליץ על חברה זו או אחרת אלא רק את דעתי האישית ..

לכל כדור יש כתובת ......
אני רק הדוור!!!!!!!!!
אני רק הדוור!!!!!!!!!
פקודות הצבא אוסרות בכל מקרה נשיאת נשק אישי בזמן שירות
לי לא מוכרת כל פקודה או הוראה גורפת כמו זו

אם ברצונך להמשיך לצאת לטיולים מחוץ לארצנו כדאי שתשאיר את ה JHP בבית ותיקח איתך FMJ, אמנת רומא - "בית המשפט" הבין לאומי בהאג.
כיום ישנו עידוד עקיף של נשיאת אקדחים בחלק (קטן אומנם) מיחידות המילואים ללוחמים על בסיס אופי שירות והמלצת מפקד ללא תלות בדרגה. היום יש מצב שאפילו את הנשק מביאים מהבית יחד עם הקאמלבק, פנסי לד/קסנון, פליסים ושאר ציוד פרה-צבאי.
בנושא צורת הנשיאה יש אשכול ותיק שדן בנושא נרתיק ירך במילואים:
http://www.haslik.twisthost.com/site/fo ... c.php?t=51
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
אכן הבעיה מוכרת.זה הפיתרון שמצאתי: באפוד המכונה אפוד חי"ר יש בכותפת ימין למעלה,סמוך לכתף,פאוץ' מרובע (עם לולאות לאחסון עטים וטסטרים),אשר ניתן לתחוב בו את האקדח באופן מושלם.דבר נוסף-אפשר גם להכניס את האקדח בכל אחת ממחסניות האפוד.תירגלנו שליפה מהירה בשני המצבים וזה די עובד.
לגבי איסור נשיאת נשק במילואים-אכן היתה הוראה כזאת,אך מבירור שערכתי עם גורמי צבא לא רשמיים אך די בכירים,אף אחד מהם לא הכיר את ההוראה.מומלץ בכל מקרה לבדוק באתר של קמל"ר,לפי הקישור המתאים מהאתר של צה"ל
לגבי איסור נשיאת נשק במילואים-אכן היתה הוראה כזאת,אך מבירור שערכתי עם גורמי צבא לא רשמיים אך די בכירים,אף אחד מהם לא הכיר את ההוראה.מומלץ בכל מקרה לבדוק באתר של קמל"ר,לפי הקישור המתאים מהאתר של צה"ל
- סליקאי זהב
ככל הידוע לי - זה תלוי בפקודה שניתנה ביחידה/גיזרה אליה מגיע חייל המילואים. נתקלתי בפקודות החל מחופש מוחלט לשאת נשק אזרחי וכלה באסור להכניס את "הצעצועים" לתחומי הגיזרה. כמובן שכל גווני האפור שבאמצע קיימים גם הם (מותר להגיע עם אבל אסור לשאת במהלך השרות, מותר לשאת אך לא במהלך הפעילות עצמה, מותר לשאת רק במהלך הפעילות עצמה, ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה).
על כן המלצתי - לפני היציאה למילואים לברר מהן הפקודות בגיזרה אליה הנך מגיע.
על כן המלצתי - לפני היציאה למילואים לברר מהן הפקודות בגיזרה אליה הנך מגיע.
- סליקאי ארד
אקדח בשמ"פ
בואו נחשוב בהיגיון ליחידות כאלו וכאלו מותר גם נשק ארוך וגם אקדח...
ולך כאיש מילואים אסור . איפה ההיגיון.
אצלי ביחידה יש מקום של כבוד לאקדח באפוד.
כפל נשק זה החלטה של מפקד היחידה...
ולמי שיש שאלות בנושא נשיאת נשק מוזמן
052-338622 עמוס.

ולך כאיש מילואים אסור . איפה ההיגיון.
אצלי ביחידה יש מקום של כבוד לאקדח באפוד.
כפל נשק זה החלטה של מפקד היחידה...
ולמי שיש שאלות בנושא נשיאת נשק מוזמן
052-338622 עמוס.

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד