בטיחות בנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
בטיחות בנשק
שלום לכולם !!
ברצוני לספר לכם על מקרה שעברתי היום במטווח,בנושא בטיחות בנשק שלדעתי הוא חמור מאוד.
לאחר סבב ירי שבצעתי במטווח עם עוד יורים שנכחו,עצרתי את הירי ע"מ להחליף מטרות אחרי שכולם יעצרו .
ביקשתי זאת מהמדריך ונאמר לי תמתין עוד רגע ,נחליף לכולם.
לאחר פרק זמן קצר ניתנה ע"י המדריך ההוראה לעצור את הירי ,להניח כלים על השולחן ולהוריד אוזניות,ולא לגעת בכלים מחליפים מטרות.
בעודי נמצא עם ה-P7 ומשדך מטרות חדשות ,שיקשוק של אקדח מאחורי גבי שמגיע מאחד היורים ,מבלי שהמדריך שם לב,הרבצתי שאגה שנקלטה באוזני המדריך והסבה את תשומת ליבו למתרחש.
כיורה ירי מעשי הרבה שנים נושא בטיחות הוא בשבילי קודש הקודשים.
רציתי לעת מכם איפה נגמרת אחריותו של המדריך לאחר נביחת הפקודות.
בתקווה שכל יורה גם שהוא לא יורה ירי מעשי יקח את נושא הבטיחות ברצינות יתרה.
ביי דורון
ברצוני לספר לכם על מקרה שעברתי היום במטווח,בנושא בטיחות בנשק שלדעתי הוא חמור מאוד.
לאחר סבב ירי שבצעתי במטווח עם עוד יורים שנכחו,עצרתי את הירי ע"מ להחליף מטרות אחרי שכולם יעצרו .
ביקשתי זאת מהמדריך ונאמר לי תמתין עוד רגע ,נחליף לכולם.
לאחר פרק זמן קצר ניתנה ע"י המדריך ההוראה לעצור את הירי ,להניח כלים על השולחן ולהוריד אוזניות,ולא לגעת בכלים מחליפים מטרות.
בעודי נמצא עם ה-P7 ומשדך מטרות חדשות ,שיקשוק של אקדח מאחורי גבי שמגיע מאחד היורים ,מבלי שהמדריך שם לב,הרבצתי שאגה שנקלטה באוזני המדריך והסבה את תשומת ליבו למתרחש.
כיורה ירי מעשי הרבה שנים נושא בטיחות הוא בשבילי קודש הקודשים.
רציתי לעת מכם איפה נגמרת אחריותו של המדריך לאחר נביחת הפקודות.
בתקווה שכל יורה גם שהוא לא יורה ירי מעשי יקח את נושא הבטיחות ברצינות יתרה.
ביי דורון
אחריותו של המדריך לא נגמרת !!!!!
מקרה זה שאתה מתאר הינו חמור עד מאוד ואסור שיקרה בשום אופן, המדריך צריך היה לדאוג להרחקת האנשים מהאקדחים ולודא כי הם אכן מבצעים את הוראותיו.
בטיחות במטווח מתחילה ונגמרת בשליטתו המלאה של המדריך על כל פעולותיהם של הנוכחים עד לרמת האצבע ... בדגש על האצבע ..
שחר
מקרה זה שאתה מתאר הינו חמור עד מאוד ואסור שיקרה בשום אופן, המדריך צריך היה לדאוג להרחקת האנשים מהאקדחים ולודא כי הם אכן מבצעים את הוראותיו.
בטיחות במטווח מתחילה ונגמרת בשליטתו המלאה של המדריך על כל פעולותיהם של הנוכחים עד לרמת האצבע ... בדגש על האצבע ..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לצערי, לא היה מדריך במטווח אלא מפקח מטווח, שידוע כ "לא בטיחותי" בלשון המעטה.
מפקח מטווח שיכול להכנס למטווח במהלך ירי של מספר יורים, עם תיק עם מספר אקדחים, להוציא אקדח מאחורי הגב של היורים, לדרוך אותו בדרך לשולחן, ולירות ללא קשר אם הוא אמור לפקח על הירי או לא.
לא מעט יורים המכירים אותו, יוצאים מהמטווח כאשר הוא נכנס מחשש לעבירות בטיחות חוזרות ונשנות מצידו.
היורה שביצע את עבירת הבטיחות, הוא יורה ותיק, וזה עוד יותר מכעיס, מכיוון שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה עם אותו יורה.
מה אתם הייתם עושים במצב כזה?
מפקח מטווח שיכול להכנס למטווח במהלך ירי של מספר יורים, עם תיק עם מספר אקדחים, להוציא אקדח מאחורי הגב של היורים, לדרוך אותו בדרך לשולחן, ולירות ללא קשר אם הוא אמור לפקח על הירי או לא.
לא מעט יורים המכירים אותו, יוצאים מהמטווח כאשר הוא נכנס מחשש לעבירות בטיחות חוזרות ונשנות מצידו.
היורה שביצע את עבירת הבטיחות, הוא יורה ותיק, וזה עוד יותר מכעיס, מכיוון שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה עם אותו יורה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

בטיחות במטווחים
היות וכאמור היורה הזה הוא לא ממושמע ומהווה סכנה בטיחותית,הדרך היחידה שיש לנקוט
היא, לידע את מנהל המטווח על מעלליו ובסמכותו וחובתו להרחיקו מהמטווח.
אין להשתמש במצב האמור בטוענה ש"הוא ותיק והוא מהחברה ולא נעים"ובכך לפטור אותו.
חד וחלק, הרחקה. עם כל הכבוד.
בוני
מדריך ירי
מנהל מטווח
היא, לידע את מנהל המטווח על מעלליו ובסמכותו וחובתו להרחיקו מהמטווח.
אין להשתמש במצב האמור בטוענה ש"הוא ותיק והוא מהחברה ולא נעים"ובכך לפטור אותו.
חד וחלק, הרחקה. עם כל הכבוד.
בוני
מדריך ירי
מנהל מטווח
BONI
- סליקאי ארד

riko כתב:אחריותו של המדריך לא נגמרת !!!!!
שחר
שגיאה בעיברית לא לדאוג לוודא
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הוÉכÅחÇ תÌוÉכÄיחÇ אÆת-עÂמÄיתÆךÈ, וÀלÉא-תÄשÌÒÈא עÈלÈיו חÅטÀא (ויקרא י"ט 17)
1.לגבי המפקח יש לתעד את המקרה במפורט בכתב. יש להתלונן בכתב אצל יוסי מנשה במשרד הפנים ולתבוע שלילת תעודת מפקח. אם תהיה תלונה אחת זה לא יעזור (מניסיון) מספר תלונות יעזרו. אם צריך לקחת עורך דין לקחת.
אגב התלוננתי על מדריך ירי ואמרו לי שעדות אחת לא מספיקה צריך עוד ומי שהבטיח להוסיף תלונה עד היום לא עשה זאת - והוא חבר בסליק יש לו אפשרות לחזור בו.
2. לגבי היורה תלונה בכתב להתאחדות הקליעה ולנחום. להזהיר ולהציע לועדת משמעת או בית הדין של ההתאחדות עונש הרחקה על תנאי.
אם לא נעשה זאת ויקרה משהו זה עלול להשפיע לרעה על כל העוסקים בספורט הקליעה.
אני סבור שלאחר פניה מסודרת לאותו אדם ולגורמים המתאימים יש לפרסם את הארוע על משתתפיו בכל מקום ואתר רלוונטיים ( מהסליק דרך מועדוני הקליעה ואתרי הנשק) לכן כל כך אכזב אותי איפרסום ועדת המשמעת של ירי מעשי למרות שפורסם לכל המועדונים.
1.לגבי המפקח יש לתעד את המקרה במפורט בכתב. יש להתלונן בכתב אצל יוסי מנשה במשרד הפנים ולתבוע שלילת תעודת מפקח. אם תהיה תלונה אחת זה לא יעזור (מניסיון) מספר תלונות יעזרו. אם צריך לקחת עורך דין לקחת.
אגב התלוננתי על מדריך ירי ואמרו לי שעדות אחת לא מספיקה צריך עוד ומי שהבטיח להוסיף תלונה עד היום לא עשה זאת - והוא חבר בסליק יש לו אפשרות לחזור בו.
2. לגבי היורה תלונה בכתב להתאחדות הקליעה ולנחום. להזהיר ולהציע לועדת משמעת או בית הדין של ההתאחדות עונש הרחקה על תנאי.
אם לא נעשה זאת ויקרה משהו זה עלול להשפיע לרעה על כל העוסקים בספורט הקליעה.
אני סבור שלאחר פניה מסודרת לאותו אדם ולגורמים המתאימים יש לפרסם את הארוע על משתתפיו בכל מקום ואתר רלוונטיים ( מהסליק דרך מועדוני הקליעה ואתרי הנשק) לכן כל כך אכזב אותי איפרסום ועדת המשמעת של ירי מעשי למרות שפורסם לכל המועדונים.
חבר isia זכור !
יואב30 כתב:
לא מעט יורים המכירים אותו, יוצאים מהמטווח כאשר הוא נכנס מחשש לעבירות בטיחות חוזרות ונשנות מצידו
ז"א שבמקום להרחיק אותו מהמטווח ...אתם מתרחקים מהמטווח.
את האמת "הגיוני"....
תמיד מדהים אותי מחדש המרחק בין
"מה שצריך לעשות" לבין "מה שנעשה בפועל"
בגלל "שהוא אחד מהחברה ואם אני ידווח עליו כולם יגידו שאני מלשין"
מעניין מה היית אומר\עושה אחרי שחטפת כדור בגב...או שמישהו יקר לך היה נפגע.
יותר מעניין אותי מה תגיד אחרי שמשהו יקרה....
הכותרת..."הכתובת הייתה על הקיר" מוכרת לך?
נראה לי שהשאלה בקשר ל"תאונה" היא לא אם היא תיקרה....אלה מתי היא תיקרה...
בקיצור ....תסריט ידוע מראש....
ועדיין....אני בטוח שלא תעשו כלום בנידון.
כולי תקווה שאני טועה.
דרך אגב....רק פה נתקלתי במצב שאם אתה מדווח על עבריין (מכל סוג שהוא) לרשויות
החבר'ה חושבים אותך ל "מלשן"....
הכל באהבה
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
yoav30 כתב:לצערי, לא היה מדריך במטווח אלא מפקח מטווח, שידוע כ "לא בטיחותי" בלשון המעטה.
אחרי התאור אין לי ספק במי מדובר, ויעידו עלי חבריי שבכל פעם שהוא נכנס לשטח המטווח, אני יוצא החוצה לשתות קפה עד שהוא יוצא החוצה, גם אם זה כרוך בביטול הירי לאותו היום.
מדובר באדם שחצן ומסוכן, והשילוב הזה הוא כתובת ברורה מדי על הקיר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
דרך אגב,
באחד המטווחים שאני יורה יש מדריך ירי שמוציא ספר או עיתון וקורא אותו תוך התעלמות מופגנת ובוטה מכל מה שקורה במטווח. כשהערתי לו, זכיתי לתגובה נרגזת ובוטה.
באותה מידה, מלחיצים אותי גם אותם מדריכי ירי שגוהרים עליך תוך כדי זה שאתה יורה וממש פולשים למרחב האישי שלך - לםעמים עד כדי כך שנמצאים מעבר לקו הקנה של הנשק שלי. תזוזה לא נכונה שלי או של המדריך והלך עלינו...מפחיד.
אני מצפה ממדריך שיעמוד מאחור במרחק בטוח שמאפשר ליורה להתאמן בבטחה ובביטחון וגם יפקח עין על מה שקורה.
לגבי הגב יורים/נשקים מאחורי הגב של המדריך שמחליף מטרות..ברוב המקרים אני מזמין את היורים (ברשותו של המדריך)לבוא לקו היורים לראות את הפגיעות שלהם מקרוב. ברוב המקרים מדובר בסך הכל בעוד 3-5 אנשים מקסימום...ככה משיגים שתי מטרות:
1. רואים איפה פגעו הכדורים
2. אין אף אחד שעושה שטויות מאחורי הגב של המדריך
א.
באחד המטווחים שאני יורה יש מדריך ירי שמוציא ספר או עיתון וקורא אותו תוך התעלמות מופגנת ובוטה מכל מה שקורה במטווח. כשהערתי לו, זכיתי לתגובה נרגזת ובוטה.
באותה מידה, מלחיצים אותי גם אותם מדריכי ירי שגוהרים עליך תוך כדי זה שאתה יורה וממש פולשים למרחב האישי שלך - לםעמים עד כדי כך שנמצאים מעבר לקו הקנה של הנשק שלי. תזוזה לא נכונה שלי או של המדריך והלך עלינו...מפחיד.
אני מצפה ממדריך שיעמוד מאחור במרחק בטוח שמאפשר ליורה להתאמן בבטחה ובביטחון וגם יפקח עין על מה שקורה.
לגבי הגב יורים/נשקים מאחורי הגב של המדריך שמחליף מטרות..ברוב המקרים אני מזמין את היורים (ברשותו של המדריך)לבוא לקו היורים לראות את הפגיעות שלהם מקרוב. ברוב המקרים מדובר בסך הכל בעוד 3-5 אנשים מקסימום...ככה משיגים שתי מטרות:
1. רואים איפה פגעו הכדורים
2. אין אף אחד שעושה שטויות מאחורי הגב של המדריך
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

שמות פרק כא
פסוק כח: וÀכÄי-יÄגÌÇח שÑוÉר אÆת-אÄישÑ אוÉ אÆת-אÄשÌÑÈה, וÈמÅת--סÈקוÉל יÄסÌÈקÅל הÇשÌÑוÉר, וÀלÉא יÅאÈכÅל אÆת-בÌÀשÒÈרוÉ, וÌבÇעÇל הÇשÌÑוÉר, נÈקÄי.
פסוק כט: וÀאÄם שÑוÉר נÇגÌÈח הוÌא מÄתÌÀמÉל שÑÄלÀשÑÉם, וÀהוÌעÇד בÌÄבÀעÈלÈיו וÀלÉא יÄשÑÀמÀרÆנÌוÌ, וÀהÅמÄית אÄישÑ, אוÉ אÄשÌÑÈה--הÇשÌÑוÉר, יÄסÌÈקÅל, וÀגÇם-בÌÀעÈלÈיו, יוÌמÈת.
פסוק כח: וÀכÄי-יÄגÌÇח שÑוÉר אÆת-אÄישÑ אוÉ אÆת-אÄשÌÑÈה, וÈמÅת--סÈקוÉל יÄסÌÈקÅל הÇשÌÑוÉר, וÀלÉא יÅאÈכÅל אÆת-בÌÀשÒÈרוÉ, וÌבÇעÇל הÇשÌÑוÉר, נÈקÄי.
פסוק כט: וÀאÄם שÑוÉר נÇגÌÈח הוÌא מÄתÌÀמÉל שÑÄלÀשÑÉם, וÀהוÌעÇד בÌÄבÀעÈלÈיו וÀלÉא יÄשÑÀמÀרÆנÌוÌ, וÀהÅמÄית אÄישÑ, אוÉ אÄשÌÑÈה--הÇשÌÑוÉר, יÄסÌÈקÅל, וÀגÇם-בÌÀעÈלÈיו, יוÌמÈת.
- סליקאי כסף

רבותיי,
מי שלא היה שם אינו יכול לחוות דיעה על דרך עדות השמיעה/שמועה!
ניתן לעשות בירור ולא צריך לעשות עליהום!
אם במסגרת בירור ענייני, יוכח (הדגשה על "יוכח") כי ישנה בעייה עם מדריך מסוים/יורה מסוים - יש דרך לטפל בכך. מכאן ועד משפט ציבורי נטול דיני ראיות - זה לא המקום.
מי שלא היה שם אינו יכול לחוות דיעה על דרך עדות השמיעה/שמועה!
ניתן לעשות בירור ולא צריך לעשות עליהום!
אם במסגרת בירור ענייני, יוכח (הדגשה על "יוכח") כי ישנה בעייה עם מדריך מסוים/יורה מסוים - יש דרך לטפל בכך. מכאן ועד משפט ציבורי נטול דיני ראיות - זה לא המקום.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
כל מדריך יכול לפספס, זה קורה. לא טוב שזה קורה אבל אף אחד לא מושלם. אם לקח לתשומת ליבו, חצי נחמה. בפעם הבאה לא יתן לזה לקרות.
לעומת זאת, מי שמשחק בנשק מאחורי גבם של מטליאי / בודקי מטרות - בין אם שמע ובין אם לא שמע את הוראת המדריך - מזלזל בחיים של באי המטווח וככזה יש להתייחס אליו ובמיוחד אם מדובר ביורה מנוסה שמכיר את חוקי המשחק.
זה לא משנה מי זה ויכול להיות שזה מישהו ממכרי או אפילו חברי, אבל זלזול בחיי אדם אין מקומו במטווח ואדם שמסוכן לסביבה צריך להיות מוקע ממנה בצורה חריפה.
אין מקום לנחמדות וסולידריות, ואם מדובר ביורה מעשי שמכיר את הכללים ויודע אזי זה חל באופן מיוחד ותקף עוד יותר. אם מדובר ביורה מעשי שחוזר על 'חוכמות' כאלה עוד יותר גרוע והקבוצה אשמה גם.
לדווח, לברר ולהביא למיצוי.
פעם אחת מזל, פעם שניה חבל פעם שלישית ז"ל.
הכתובת על הקיר - מי הבא בתור ?
לעומת זאת, מי שמשחק בנשק מאחורי גבם של מטליאי / בודקי מטרות - בין אם שמע ובין אם לא שמע את הוראת המדריך - מזלזל בחיים של באי המטווח וככזה יש להתייחס אליו ובמיוחד אם מדובר ביורה מנוסה שמכיר את חוקי המשחק.
זה לא משנה מי זה ויכול להיות שזה מישהו ממכרי או אפילו חברי, אבל זלזול בחיי אדם אין מקומו במטווח ואדם שמסוכן לסביבה צריך להיות מוקע ממנה בצורה חריפה.
אין מקום לנחמדות וסולידריות, ואם מדובר ביורה מעשי שמכיר את הכללים ויודע אזי זה חל באופן מיוחד ותקף עוד יותר. אם מדובר ביורה מעשי שחוזר על 'חוכמות' כאלה עוד יותר גרוע והקבוצה אשמה גם.
לדווח, לברר ולהביא למיצוי.
פעם אחת מזל, פעם שניה חבל פעם שלישית ז"ל.
הכתובת על הקיר - מי הבא בתור ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אילן
אם אני לא טועה, היורה שעליו מדברים פה, אינו יורי ירי מעשי.
כמו כן, הארוע הנ"ל לא קרה בעת אימון ירי מעשי אלא במסגרת ירי רגיל במטווח.
אני לא מבין איך פנייה להתאחדות/נחום יכולה לעזור כאן.
לגבי המקרה הנ"ל.
אם מדובר הן על יורה שלא פעם ביצע עבירת בטיחות תוך כדי זילזול באחרים והן על מפקח מטווח "ששם פס" על ענייני הבטיחות, צריך לפנות לבעלי המטווח על מנת שיראה לשני האידיוטים את הדרך החוצה מהמטווח.
אם בעל המטווח לא מסכים לצעד הנ"ל, יש להציב לו תנאי, או הכסף שלהם או של שאר יורי המקום...
להת'
אבי
אם אני לא טועה, היורה שעליו מדברים פה, אינו יורי ירי מעשי.
כמו כן, הארוע הנ"ל לא קרה בעת אימון ירי מעשי אלא במסגרת ירי רגיל במטווח.
אני לא מבין איך פנייה להתאחדות/נחום יכולה לעזור כאן.
לגבי המקרה הנ"ל.
אם מדובר הן על יורה שלא פעם ביצע עבירת בטיחות תוך כדי זילזול באחרים והן על מפקח מטווח "ששם פס" על ענייני הבטיחות, צריך לפנות לבעלי המטווח על מנת שיראה לשני האידיוטים את הדרך החוצה מהמטווח.
אם בעל המטווח לא מסכים לצעד הנ"ל, יש להציב לו תנאי, או הכסף שלהם או של שאר יורי המקום...
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד