נשק בבריטניה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נשק בבריטניה

על ידי riko » 03 ספטמבר 2006, 21:49

אתר העוסק בתקנות הנשק בבריטניה
מסתבר שזה לא בדיוק שאין שם נשק ..

http://www.met.police.uk/firearms-enquiries/index.htm

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 04 ספטמבר 2006, 08:17

רישיון הנשק ואישור לרכוש נשק ניתן למי שיש לו 'good reason' לפי האתר או במילים האחרות תבחין.
התבחין היחיד הוא היותך רשום למועדון קליעה אשר עוד בתנאים שנקבעו ע"י הרשויות והכלים המותרים הם רובים זעירים ואקדחים אשר נטענים מהקנה, עבור רובים בקוטר מעל 0.22 נדרש אישור מיוחד בנוסף...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי wroclaw » 04 ספטמבר 2006, 09:39

Colonel כתב:רישיון הנשק ואישור לרכוש נשק ניתן למי שיש לו 'good reason' לפי האתר או במילים האחרות תבחין.
התבחין היחיד הוא היותך רשום למועדון קליעה אשר עוד בתנאים שנקבעו ע"י הרשויות והכלים המותרים הם רובים זעירים ואקדחים אשר נטענים מהקנה, עבור רובים בקוטר מעל 0.22 נדרש אישור מיוחד בנוסף...

עוד על חוקי אחזקת נשק ואחזקת כלי נשק מושבתים (דבר נפוץ) בלינקים הבאים:

אחזקת רובים מושבתים

http://1914-1918.invisionzone.com/forum ... eactivated

סוחר של כלי נשק מושבתים

http://www.rytonarms.co.uk/shop/shop.php

אתר הבית של משטרת אנגליה בנוגע לכלי יריה

http://www.met.police.uk/firearms-enquiries/index.htm
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רועי 357 » 04 ספטמבר 2006, 12:24

שהייתי באנגליה ראיתי הרבה חנויות נשק שנכנסתי היו הרבה נשקים "רגילים" והרבה יותר רובי אוייר(4.5MM ו 0.22) המוכר הסביר שיש נשק רק לציידים מאבטחים שוטרים וחיילים אני לא ראיתי נשק חוץ מאצל שוטר בפרלמנט (MP5) ואצל השומרים של המלכה (אני לא זוכר איך קוראים לנשק הזה) לשוטרים שמסתובבים ברחוב היה רק אזיקים
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי wroclaw » 04 ספטמבר 2006, 13:10

רועי 357 כתב:שהייתי באנגליה ראיתי הרבה חנויות נשק שנכנסתי היו הרבה נשקים "רגילים" והרבה יותר רובי אוייר(4.5MM ו 0.22) המוכר הסביר שיש נשק רק לציידים מאבטחים שוטרים וחיילים אני לא ראיתי נשק חוץ מאצל שוטר בפרלמנט (MP5) ואצל השומרים של המלכה (אני לא זוכר איך קוראים לנשק הזה) לשוטרים שמסתובבים ברחוב היה רק אזיקים

ב 1995 בריטניה נראתה כמו גן עדן יחסית לכמה מדינות אחרות באירופה בכל הנוגע לחנויות נשק. היתה להם "תופעת" ירי מעשי דומה לזאת שאצלינו. מאוחר יותר ביטלה הממשלה את אפשרויות החזקת הנשק עקב עילה של "ירי מעשי". רק בידי שוטרים מעטים - בעיקר באזור הפרלנט, וויטהול וארמון בקינגהם, היו כלי נשק: גלוקים ואקדחים תופיים. בכמה מקרים ראיתי שוטרים חמושים גם בתחנות רכבת תחתית.

אגב: העובדה שבזמן תאצר חומשו חלק קטן מהשוטרים, זכורה לכמה אנגלים לדראון עולם כאקט בעייתי יותר מאשר מס גולגולת או שבירת האיגודים...

או כמו שאמר לי וטרן סקוטי אחד כששאלתי אותו היכן יש חנות נשק בעירו:

There was never a gun history or hysteria in this Island!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 04 ספטמבר 2006, 13:14

לפי מה שידוע לי,

לפני שנתיים התקבלה החלטה מהפכנית לחמש את כל שוטרי הבובי'ס (אלה עם הכובע המצחיק) ואם אני לא טועה גלוק זכו במכרז. השוטרים באנגליה עד כמה שאני זוכר (למעט אולי הבולשת ושירותים חשאיים) לא יוצאים עם נשק הביתה אלא מפקידים בתחנה בסיום משמרת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 04 ספטמבר 2006, 13:59

נו.. קיבלו גלוק. מתביישים ללכת איתו גם בתפקיד :twisted:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי wroclaw » 04 ספטמבר 2006, 14:35

itamar כתב:לפי מה שידוע לי,

לפני שנתיים התקבלה החלטה מהפכנית לחמש את כל שוטרי הבובי'ס (אלה עם הכובע המצחיק) ואם אני לא טועה גלוק זכו במכרז. השוטרים באנגליה עד כמה שאני זוכר (למעט אולי הבולשת ושירותים חשאיים) לא יוצאים עם נשק הביתה אלא מפקידים בתחנה בסיום משמרת.

א.

עד היום היה להם פטנט ייחודי יותר - שוטרי סיור בתפקיד ובמיוחד בלשים (ברכב) היו מאובזרים בתא ביטחון נעול קטן - עם פלומבה - בניידת ובו שני אקדחים. אם התרחש אירוע שהצדיק זאת, הם היו מקבלים אישור לפתוח את הכספת הקטנה ולהתחמש! כנ"ל גם לגבי נשק מאופסן בתחנה.

השוטרים שאני ראיתי נראו לי מאוד גאים באקדחים לפי הפוזה והבלטת האגן שלהם...

מה שכן, הנרתיקים היו סגורים מדי ולא ממש מבצעיים, בניגוד למה שיש לשוטרים בצורפת או בלגיה (האחרונה כבר ממש מזכירה את ארה"ב, וחלק מהשוטרים היו חמושים בHP דרוך ונצור!).
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 04 ספטמבר 2006, 14:37

ממה שראיתי שוטרים בבריטניה החמושים באקדחי גלוק משתמשים בנרתיק מתוצרת Safariland - נרתיק מבצעי מעולה מכל הבחינות, כולל מהירות שליפה. ראו כתבה בנושא :wink:

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי wroclaw » 04 ספטמבר 2006, 14:44

ליאור45 כתב:ממה שראיתי שוטרים בבריטניה החמושים באקדחי גלוק משתמשים בנרתיק מתוצרת Safariland - נרתיק מבצעי מעולה מכל הבחינות, כולל מהירות שליפה. ראו כתבה בנושא :wink:

אולי קנו להם אותו אחרי 1996... אחרי שנה זאת כבר לא התעמקתי באיזה אקדחים יש למי... הדבר האחרון שאני זוכר הוא שבפעם האחרונה שבדקתי, ללא מעט שוטרים בגרמניה היו זיגים מיושנים עם מחסנית טורית ותפס מחסנית בעקב הקת. זה די הפליא אותי אני חייב לציין.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 04 ספטמבר 2006, 16:15

wroclaw, אתה רואה ?! אפילו באירופה הנאורה אימצו את תבחין 96 ועוד לנרתיקים.

האמת ? אינני מבין את ההתייפיפות של כוחות החוק בהקשר של נשיאת נשק.
נשק זה כלי, תכשירו את האנשים כראוי (טכנית, משפטית, טקטית, פסיכולוגית) ורק תפיקו תועלת. ואל תגידו לי עכשיו "כמו משטרת ישראל" ציניות היום מותרת רק לדביר לרגל יום החלושס הבינלאומי הנחגג בצין ובין השעות 18:00 ל- 21:00 בלבד.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 04 ספטמבר 2006, 18:19

שום התייפיפות,

בבריטניה היה סטטוס קוו שעבריינים לא תוקפים שוטרים, ושוטרים לא יורים בעבריינים ולכן גם לא חמושים... הסידור הזה עבד בצורה סבירה למדי במשך כמה מאות שנים, עד שבמשך כמה עשורים האחרונים הרכב האוכלוסיה של בריטניה השתנה בצורה משמעותית וכנ"ל גם הקוד המוסרי של הפושעים שראו בשוטרים לא חמושים מטרה קלה לפגיעה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WastedFlame » 04 ספטמבר 2006, 21:12

כן, האוכלוסייה שמשתייכת לפלג דתי מסויים גדלה פלאים.

(אגב, אם הם לא היו חמושים - מי טיפל במפגעים שיצאו מהIRA? היו להם אי-אלו פיגועים שם...)
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי slavochk » 04 ספטמבר 2006, 23:55

אגב... מה יהיה באוליפיאדת 2012 בלונדון? יוותרו על אקדח חופשי ואקדח ספורט (נשים)?
למיטב ידיעתי, האנגלים נאלצים לנדוד ליבשת על מנת להתאמן בענפים אלו.
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 05 ספטמבר 2006, 00:40

אם תקראו את החוק האנגלי תראו שכל אדם מגיל 17 ומעלה בעל סיבה טובה (בין אם חבר מועדון קליעה או צייד או כל סיבה אחרת) ובעל שני אנשים שיערבו לו, יכל לקבל רשיון לאחד משני סוגי נשק - רובה ציד (קנה חלק) או רובה רגיל, בכל מקרה אסור נשק עם קנה קצר מ 24 ס"מ ואורך כללי פחות מ 60 ס"מ. גם ילדים קטנים מגיל 17 יכולים לקבל רשיונות לרובים בתנאים מסוימים. יש הגבלות על השימוש כגון איסור שימוש מחוץ לשטח פרטי, או במרחק משטח ציבורי וכל מני נוספים ...

במועדוני ירי שאושרו ע"י המשטרה מותר לירות בכל הנשקים (אבל הם של המועדון כנראה)

לרובה/ אקדח אויר מתחת לעוצמות מסוימות אין צורך ברישוי.

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד