שאלה על "מתאמן ירי פעיל" והמרת ייעוד רשיון מאחזקה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה על "מתאמן ירי פעיל" והמרת ייעוד רשיון מאחזקה
סליקאים יקרים,
בעבר דיברנו על כך שמי שבידו לו רשיון בעילת ספורטאי שייעודו הומר לאחזקה יכול להמיר בחזרה לנשיאה על ידי ביצוע X אימוני ירי בשנה והמצאת מכתב על כך ללשכת הרישוי.
1. האם הדבר מתקיים גם היום?
2. האם ניתן לבצע את המרת הייעוד מאחזקה לנשיאה גם עבור עילות אחרות?
השאלה מופנית לפורום משום שבעוד שנה יהיה לי חידוש רשיון. אני ממשיך לקיים את העילה שבגינה הונפק הרשיון אך הבנתי שייעוד הרשיון עלול להיות מומר ל"אחזקה" משום שלשכות הרישוי כבר אינן מנפיקות רשיון באותה העילה (מתמי"ד/מתנדב משא"ז). בתור הכנה לאפשרות זו אני מנסה לנהל "כרטיס אימונים" נושא חותמת + חתימה של מועדי אימון, במקרה הצורך, לשם הוכחת אימון ירי פעיל. אני שואל כמובן אם הדבר הזה יעזור בכלל.
כמובן הייתי שמח אם "אישור נשיאת אקדח" שהונפק על ירי רמק"מ התחנה ישמש לאישור נשיאה לכל דבר ועניין (גם לא בתפקיד), אך על כך, לדעתי, ניתן לסמוך עוד פחות.
אני מרגיש שמרוב ריסונים, הגבלות, צמצומים ויתר גזירות יש צורך לחשוב קדימה על מנת לציית לחוק בהצלחה.
בעבר דיברנו על כך שמי שבידו לו רשיון בעילת ספורטאי שייעודו הומר לאחזקה יכול להמיר בחזרה לנשיאה על ידי ביצוע X אימוני ירי בשנה והמצאת מכתב על כך ללשכת הרישוי.
1. האם הדבר מתקיים גם היום?
2. האם ניתן לבצע את המרת הייעוד מאחזקה לנשיאה גם עבור עילות אחרות?
השאלה מופנית לפורום משום שבעוד שנה יהיה לי חידוש רשיון. אני ממשיך לקיים את העילה שבגינה הונפק הרשיון אך הבנתי שייעוד הרשיון עלול להיות מומר ל"אחזקה" משום שלשכות הרישוי כבר אינן מנפיקות רשיון באותה העילה (מתמי"ד/מתנדב משא"ז). בתור הכנה לאפשרות זו אני מנסה לנהל "כרטיס אימונים" נושא חותמת + חתימה של מועדי אימון, במקרה הצורך, לשם הוכחת אימון ירי פעיל. אני שואל כמובן אם הדבר הזה יעזור בכלל.
כמובן הייתי שמח אם "אישור נשיאת אקדח" שהונפק על ירי רמק"מ התחנה ישמש לאישור נשיאה לכל דבר ועניין (גם לא בתפקיד), אך על כך, לדעתי, ניתן לסמוך עוד פחות.
אני מרגיש שמרוב ריסונים, הגבלות, צמצומים ויתר גזירות יש צורך לחשוב קדימה על מנת לציית לחוק בהצלחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
היי ליאור.
אתה לא צריך ללכת בדרכים עקלקלות על מנת להחזיק ברישיון.
אתה קיבלת רישיון לנשיאת נשק בתבחין מתנדב משא"ז.
הם החליטו שהם מבטלים את העילה, זה לא חל עליך.
כלומר, מתנדבים שכעת מעוניינים לבקש רישיון יידחו על הסף.
לך כבר יש רישיון, ומחובתם לחדש לך אותו כל עוד
הנך עומד בעילה בגינה הוא ניתן לך.
אתה לא צריך "לאלץ" את עצמך לעמוד בעילות אחרות.
אתה לא צריך ללכת בדרכים עקלקלות על מנת להחזיק ברישיון.
אתה קיבלת רישיון לנשיאת נשק בתבחין מתנדב משא"ז.
הם החליטו שהם מבטלים את העילה, זה לא חל עליך.
כלומר, מתנדבים שכעת מעוניינים לבקש רישיון יידחו על הסף.
לך כבר יש רישיון, ומחובתם לחדש לך אותו כל עוד
הנך עומד בעילה בגינה הוא ניתן לך.
אתה לא צריך "לאלץ" את עצמך לעמוד בעילות אחרות.
אכן הפסקת העילה מתכוונת לניפוק רשיונות חדשים ולא לחידוש הקימים .
מצד שני אם חלילה באיזה שהן נסיבות תצטרך להוכיח עילה מחדש (נאמר גנבה חלילה)
אבל בכל מיקרא התשובה שלך בגוף השאלה
כל הפרוצדורה הנ"ל תקפה למי שרשיונו הונפק בתבחין "מתאמן פעיל"
חדל הנ"ל להיות פעיל יומר רשיונו לאחזקה ,חזר הנ"ל להיות פעיל (עד כמה שאני מבין זה אומר שנתים פעילות 6 תחריות) יוחזר רשיונו ל"נשיאה".
אין לזה שום קשר לתחינים אחרים ולא לירי בפועל .
מצד שני אם חלילה באיזה שהן נסיבות תצטרך להוכיח עילה מחדש (נאמר גנבה חלילה)
אבל בכל מיקרא התשובה שלך בגוף השאלה
כל הפרוצדורה הנ"ל תקפה למי שרשיונו הונפק בתבחין "מתאמן פעיל"
חדל הנ"ל להיות פעיל יומר רשיונו לאחזקה ,חזר הנ"ל להיות פעיל (עד כמה שאני מבין זה אומר שנתים פעילות 6 תחריות) יוחזר רשיונו ל"נשיאה".
אין לזה שום קשר לתחינים אחרים ולא לירי בפועל .
גם אם צריך להוכיח עילה אין עם זה כל בעיה.
ע"פ החוק אתה עדיין עומד בקריטריון של מתנדב משא"ז.
העילה אכן בוטלה, אבל הרישיון שאתה מחזיק הוא בעילה הנ"ל.
לכן, גם אם לא תקבל אישור מקצין מתנדבים מחוזי, עליך להוכיח כי
הנך מתנדב פעיל ולכן אישור מהרמק"מ יספיק.
אתה צריך להוכיח למשרד הפנים שהנך עומד בתבחין.
יכול להיות עוד מצב: מכיוון שהעילה בוטלה, אין לך צורך יותר בהוכחה.
כלומר אין לך צורך להוכיח עילה שאינה קיימת עוד.
זו סוגיה מעניינת.
אם היה פה עורך דין שמבין בענייני משרד הפנים, היינו יכולים
לקבל תמונה יותר טובה על המצב.
אבל, בשורה התחתונה: תמשיך לעמוד בתבחין שבו ניתן לך הרישיון ולא
תיהיה שום בעיה שתמשיך להחזיק בו כחוק.
ע"פ החוק אתה עדיין עומד בקריטריון של מתנדב משא"ז.
העילה אכן בוטלה, אבל הרישיון שאתה מחזיק הוא בעילה הנ"ל.
לכן, גם אם לא תקבל אישור מקצין מתנדבים מחוזי, עליך להוכיח כי
הנך מתנדב פעיל ולכן אישור מהרמק"מ יספיק.
אתה צריך להוכיח למשרד הפנים שהנך עומד בתבחין.
יכול להיות עוד מצב: מכיוון שהעילה בוטלה, אין לך צורך יותר בהוכחה.
כלומר אין לך צורך להוכיח עילה שאינה קיימת עוד.
זו סוגיה מעניינת.
אבל, בשורה התחתונה: תמשיך לעמוד בתבחין שבו ניתן לך הרישיון ולא
תיהיה שום בעיה שתמשיך להחזיק בו כחוק.
ניר אתה אומר את דברך מתוך ידיעה אוו הנחה?
על איזה חוק המדובר?
אין שום חוק במדינה שקובע מי זכאי להחזיק בנשק ומי לא !
הכל תקנות הסדרים ודילים למנהם שמשתנות כהרף עין ע"פ רצון משרד הפנים (בוא לא נזכיר בדיוק מי במשרד) ע"פ כיוון הרוח בבוקר .
המצב היום הוא שבגלל איזה פסיק בחוק מסוים לא ניתן להכריח אדם לוותר על נשקו אלה אים כן
הוא אוו מעורב בפלילים אוו לא יכול להשיך להחזיק בכלי מסיבה בריאותית אוו שהוא עוזב את הארץ
אוו שהכלי כבר לא בידו (גנבה/אבדה/חטיפה) ,ופה מצא משרד הפנים מקום לתמרון ......
אהה אין לך יותר נשק בבעלותך?! ,יפה תגיש בקשה חדשה תעמוד בתבחין נכון ליום הגשת הבקשה ואז נשקול ונדון!
כלומר אפילו יש לך נשק בתבחין "לפני 96 " והיום אתה לא עומד בתבחין כל שהוא לא יאשרו לך
לרכוש נשק חדש.
עורך דין לא יכול לעזור פה ,אולי מכשף עם הסמכה במגיה שחורה, וגם זה אולי כי רוב הזמן נראה שגם במשרד הפנים אין להם מושג מה הם רוצים (חוץ מלצמצם את כמות כלי הנשק שמוחזקים ברשיון)
nirbarniv כתב:ע"פ החוק אתה עדיין עומד בקריטריון של מתנדב משא"ז.
.
על איזה חוק המדובר?
אין שום חוק במדינה שקובע מי זכאי להחזיק בנשק ומי לא !
הכל תקנות הסדרים ודילים למנהם שמשתנות כהרף עין ע"פ רצון משרד הפנים (בוא לא נזכיר בדיוק מי במשרד) ע"פ כיוון הרוח בבוקר .
המצב היום הוא שבגלל איזה פסיק בחוק מסוים לא ניתן להכריח אדם לוותר על נשקו אלה אים כן
הוא אוו מעורב בפלילים אוו לא יכול להשיך להחזיק בכלי מסיבה בריאותית אוו שהוא עוזב את הארץ
אוו שהכלי כבר לא בידו (גנבה/אבדה/חטיפה) ,ופה מצא משרד הפנים מקום לתמרון ......
אהה אין לך יותר נשק בבעלותך?! ,יפה תגיש בקשה חדשה תעמוד בתבחין נכון ליום הגשת הבקשה ואז נשקול ונדון!
כלומר אפילו יש לך נשק בתבחין "לפני 96 " והיום אתה לא עומד בתבחין כל שהוא לא יאשרו לך
לרכוש נשק חדש.
nirbarniv כתב:
.
עורך דין לא יכול לעזור פה ,אולי מכשף עם הסמכה במגיה שחורה, וגם זה אולי כי רוב הזמן נראה שגם במשרד הפנים אין להם מושג מה הם רוצים (חוץ מלצמצם את כמות כלי הנשק שמוחזקים ברשיון)
היגיט,
לצערי, אתה טועה ומטעה.
למי שיש כלי ברשיון בעילת "תבחין לפני 1996" ונגנב הכלי , בין אם היה בארץ או לא, למשטרה אין התנגדות כיוון שאין עבירה פלילית מצד הבעלים / לא הוכחה עבירה / מודיעין, יקבל רשיונו בחזרה.
אני נתקל באנשים כאלו מדי יום כמעט.
תבחין "מתאמן פעיל" אינו קשור רק לירי מעשי של היום. למי שיש רישיון בתבחין "ירי מעשי" שהוצא טרום 1996 ואיננו חבר כיום בהתאחדות הקליעה (איננו מדווח למשרד הפנים בספר הקלעים) ובמועדון קליעה מסודר ומוכר, שינה משרד הפנים את הייעוד מנשיאה להחזקה. על הפתרון המהוה הזה יש לי הרבה השגות ובראשונה בטיחותית, אבל זהו איננו נושא האשכול.
כל מי שהונפק לו רישיון לפני שנת 1996 בכל עילה שהיא (ומדובר על אקדחים בלבד כרגע) יסור נא לפקיד/ת הרישוי לצורך הסבתו בחזרה לייעוד "נשיאה". למי שמעוניין בכך בצורה רשמית, יש לי מייל מיעקב עמית בנושא, אני מוכן להעבירו לכל דכפין במידה וייצטרך.
במייל נכתב :
"כל אדם המחזיק ברשיון כחוק מעל 10 שנים ( - שימו לב - לא מדובר רק בתבחין לפני 96') יכול להמיר את הייעוד מהחזקה לנשיאה על ידי ביקור אצל פקיד/ת הרישוי"
ישנם פקידים/ות הדורשים הוכחת פעילות - לפחות 5 פעמים ירי במטווח בשנה קלנדרית. אישור שכזה ניתן לקבל מכל מטווח בו מתאמן היורה, כיוון שהיורה נרשם ביומן היורים ע"פ חוק כלי הירייה ותקנות הרשות המוסמכת... (כמו גם לצרכי ביטוח היורה)
לגבי תבחין "מתנדב משמר אזרחי" - התבחין הוקפא, לא בוטל. לכמה זמן ? לא ידוע. הסיבות אינן חשובות כרגע וכן עדיף שלא להכנס אליהן ע"ג הרשת.
מי שמחזיק רישיון בתבחין הנ"ל רשיונו יחודש (גם לכך יש מייל מסודר מיעקב עמית) כל עוד מקיים את התנאים המקדמיים - דהיינו ממשיך בהתנדבותו. מכיוון שהמשטרה איננה מוכנה לנפק אישור מקצין בדרגת נצ"מ לצורך היתר רישיון חדש (התבחין הוקפא..) למשרד הפנים אין אלא לחדש את הרישיון עד לשינוי המצב... (העברת דיווח מסודר מאק"מ למה"פ - רשימת מתנדבים פעילים / הקפאה / גריעה / הפסקת התנדבות וכו')
לסיכום :
כל עוד אתה מחזיק ברישיון כחוק וממלא את תנאי הייעוד המקורי של הרישיון, תוכל להמשיך ולטעון לזכותך לשאת את הנשק כחוק.
לעיתים צריך לטלטל ולנער את המערכת לפעולה "עצמונית" - דהיינו, הבנה כי יצרה מצב הסותר את עצמו, כמו מתנדב משא"ז / הקפאת תבחין ועוד אחרים...
אם תהיה צודק וחכם, יהיה בסדר. מניסיון. רק לא להתלהם ולעשות רעש, כי זה מעיר דובים משנתם.
חג שמח.
לצערי, אתה טועה ומטעה.
למי שיש כלי ברשיון בעילת "תבחין לפני 1996" ונגנב הכלי , בין אם היה בארץ או לא, למשטרה אין התנגדות כיוון שאין עבירה פלילית מצד הבעלים / לא הוכחה עבירה / מודיעין, יקבל רשיונו בחזרה.
אני נתקל באנשים כאלו מדי יום כמעט.
תבחין "מתאמן פעיל" אינו קשור רק לירי מעשי של היום. למי שיש רישיון בתבחין "ירי מעשי" שהוצא טרום 1996 ואיננו חבר כיום בהתאחדות הקליעה (איננו מדווח למשרד הפנים בספר הקלעים) ובמועדון קליעה מסודר ומוכר, שינה משרד הפנים את הייעוד מנשיאה להחזקה. על הפתרון המהוה הזה יש לי הרבה השגות ובראשונה בטיחותית, אבל זהו איננו נושא האשכול.
כל מי שהונפק לו רישיון לפני שנת 1996 בכל עילה שהיא (ומדובר על אקדחים בלבד כרגע) יסור נא לפקיד/ת הרישוי לצורך הסבתו בחזרה לייעוד "נשיאה". למי שמעוניין בכך בצורה רשמית, יש לי מייל מיעקב עמית בנושא, אני מוכן להעבירו לכל דכפין במידה וייצטרך.
במייל נכתב :
"כל אדם המחזיק ברשיון כחוק מעל 10 שנים ( - שימו לב - לא מדובר רק בתבחין לפני 96') יכול להמיר את הייעוד מהחזקה לנשיאה על ידי ביקור אצל פקיד/ת הרישוי"
ישנם פקידים/ות הדורשים הוכחת פעילות - לפחות 5 פעמים ירי במטווח בשנה קלנדרית. אישור שכזה ניתן לקבל מכל מטווח בו מתאמן היורה, כיוון שהיורה נרשם ביומן היורים ע"פ חוק כלי הירייה ותקנות הרשות המוסמכת... (כמו גם לצרכי ביטוח היורה)
לגבי תבחין "מתנדב משמר אזרחי" - התבחין הוקפא, לא בוטל. לכמה זמן ? לא ידוע. הסיבות אינן חשובות כרגע וכן עדיף שלא להכנס אליהן ע"ג הרשת.
מי שמחזיק רישיון בתבחין הנ"ל רשיונו יחודש (גם לכך יש מייל מסודר מיעקב עמית) כל עוד מקיים את התנאים המקדמיים - דהיינו ממשיך בהתנדבותו. מכיוון שהמשטרה איננה מוכנה לנפק אישור מקצין בדרגת נצ"מ לצורך היתר רישיון חדש (התבחין הוקפא..) למשרד הפנים אין אלא לחדש את הרישיון עד לשינוי המצב... (העברת דיווח מסודר מאק"מ למה"פ - רשימת מתנדבים פעילים / הקפאה / גריעה / הפסקת התנדבות וכו')
לסיכום :
כל עוד אתה מחזיק ברישיון כחוק וממלא את תנאי הייעוד המקורי של הרישיון, תוכל להמשיך ולטעון לזכותך לשאת את הנשק כחוק.
לעיתים צריך לטלטל ולנער את המערכת לפעולה "עצמונית" - דהיינו, הבנה כי יצרה מצב הסותר את עצמו, כמו מתנדב משא"ז / הקפאת תבחין ועוד אחרים...
אם תהיה צודק וחכם, יהיה בסדר. מניסיון. רק לא להתלהם ולעשות רעש, כי זה מעיר דובים משנתם.
חג שמח.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
WastedFlame כתב:nirbarniv כתב:אם היה פה עורך דין שמבין בענייני משרד הפנים
צריך עורך דין מהעיר ההיא בפולין, שנזכרת פה בשרשור אחר...
בעיר הזאת לא היו עורכי דין - רק חכמים.
חכמי חלם!!!
העורכי דין באו מוורשה ...
והבוקים מפוזנן.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הכי טוב זה אחזקה בבית !
ככה אתה לא נושא נשק ואין לך סיכוי להסתבך - הכי גרוע תמות.
אז מה בסוף כולם מתים.
והשני הוא שככה הנשק תמיד בבית ומחכה לגנב התורן.
אחרי שהנשק נגנב ומדווח (אם זה מדווח) כגנוב, הוא נמחק מרשימת כלי היריה שבידי הציבור וכך מצמצמים את מספר כלי היריה............
ברישומים.
כלי היריה הלא רשומים וללא רישיון ממילא לא מענינים אף אחד.
ככה אתה לא נושא נשק ואין לך סיכוי להסתבך - הכי גרוע תמות.
אז מה בסוף כולם מתים.
והשני הוא שככה הנשק תמיד בבית ומחכה לגנב התורן.
אחרי שהנשק נגנב ומדווח (אם זה מדווח) כגנוב, הוא נמחק מרשימת כלי היריה שבידי הציבור וכך מצמצמים את מספר כלי היריה............
ברישומים.
כלי היריה הלא רשומים וללא רישיון ממילא לא מענינים אף אחד.
חבר isia זכור !
אילן ב כתב:כלי היריה הלא רשומים וללא רישיון ממילא לא מענינים אף אחד.
אילן,
שכחת לציין כי הכלים הללו, הלא רשומים, גורמים לנזק רב הרבה יותר מאשר כל כלי אחר המוחזק ברישיון, על פי רוב..
נועם כתב:אילן ב כתב:כלי היריה הלא רשומים וללא רישיון ממילא לא מענינים אף אחד.
אילן,
שכחת לציין כי הכלים הללו, הלא רשומים, גורמים לנזק רב הרבה יותר מאשר כל כלי אחר המוחזק ברישיון, על פי רוב..
נעם זה לא רשום
לכן כדאי מאד לא לבלבל את המערכת עם עובדות.
חבר isia זכור !
higt-power כתב:ומה קורה למי שיש רשיון בתבחין מתנדב פעיל ונשקו אבד /הושמד /נגנב ?
ברוב המקרים מדובר בתהליך של בקשה לרשיון כאילו מעולם לא היה לך נשק - כנ"ל גם לגבי תבחין 96....המדינה מתייחסת לכל ארוע שקשור בנשק שלך בתור הזדמנות פז לשלול לך את הרשיון.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

higt-power כתב:ומה קורה למי שיש רשיון בתבחין מתנדב פעיל ונשקו אבד /הושמד /נגנב ?
אני לא יודע לענות לך על זה, זו תשובה לשאלה שצריכה להיות מופנית למשרד הפנים. אני לא מדברר אותם, לשמחתי.
אתה יכול להפנות את השאלה למר יעקב עמית , הוא עונה למיילים.
לדעתי - להגיש בקשה מחדש ומסמכים תומכים במידת הצורך. במידה ונענה בשלישה הגשת ערר וסיוע מעו"ד המכיר את המהלכים במשרד הפנים.
שוב, בכל מקרה, לא עם הראש בקיר, זו מילת המפתח.
איתמר,
לא בהכרח. תבחין 96 - כתבתי על התהליך מוקדם יותר. לגבי מתנדב ? לא נתקלתי לאחרונה במקרים אלו ולכן אינני יודע לענות על תהליך זה.
אם ייצא לי, אשתף את כולם.
חג שמח ושקט.
נעם.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד