נרתיק ירך

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

נרתיק ירך

על ידי נחמן » 30 מרץ 2008, 00:52

לק"י
חבר שלי מחפש נרתיק ירך לגלוק כמו הצבאי
הוא מצא נרתיק עם משו מפלסטיק וזה כואב לו ולא נוח
הבנאדם הוא טכנאי מוצרים לבנים כך שחשוב לו לשאת את נישקו וגם שיהיה לו נוח עם הנרתיק
ואם בנרתיקים עסקינן האם יש גם לאקדחים קטנים (יש לי ברטה 9*17 והוא ניראה קצת כמו 0.22) נרתיק ירך (אני מתקוון להתחיל לעבוד בקרוב בתור מכונאי)
אשמח אם תוכלו לסייע לי לעור לחברי וגם לעצמי לימצוא נרתיקים אלה
בתומ"ר
ליאור נחמני
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 30 מרץ 2008, 15:28

יש המון נרתיקים שמתאימים לגלוק לרבות העתק של הנרתיק הנהוג ביחידות המיוחדות
תוצרת "מרעום דולפין " אם אני לא טועה
קימים גם נרתיקים כאלו שהם "אונברסלים" ובנוים להכיל כמעט כל אקדח שתכנס בהם בצורה סבירה למדי .
איפה להשיג ?
כל חנות נשק גדולה וחנויות מטיילים (אם תשתף אותנו לאיזה אזורים נוח לך ולחברך להגיעה אני בטוח שימצא פה מישהוא עם המלצה על מקום ספציפי).
אבל אני חושב ששניכם עושים טעות בבחירה .
נרתיק ירך נוצר עבור ישומים מסוימים ושם זה בערך המקום היחיד שהוא נראה שייך ובמקום
כשאתה נושא נשק כאזרח הוא מאד בולט וצורם לעין ומעביר מסר שגוי .
אני מניח ששמת לב בודאי שאוחזי הנשק הם לא בדיוק הציבור החביב על הישראלי הממוצע
כשלקוח מזמין טכנאי למכונת כביסה הוא מצפה שיופיע לו בדלת איש מיקצוע עם ארגז כלים
ולא "רמבו" ב"אפוד קרב" ,הופעה כזאת יוצרת אצל הלקוח דיסואונס קוגניטיבי מסוים .
תאר לעצמך שהיתה ניגש לטיפול שנים אצל רופא סופר מומלץ והנ"ל היה מקבל את פניך במרפאה
בתחתונים וגופיה (כי המזגן מקולקל באותו יום ) היתה חוזר לרופא כזה ?
אני מניח שאתה מבין מזה אומר לעסקים ?
אותו הדין כמובן לגבי מכונאי הרכב ויותר מכך אני מניח שלפחות בהתחלה תעבוד כשכיר עליך לקחת בחשבון גם את תגובתו של המעסיק שלך לתצורה הנ"ל .
שלא לדבר על כך שלפחות בחלק לא מבוטל של המוסכים עובדים גם כמות לא מבוטלת של בני מיעוטים על כל ההשלכות של הענין .
לכן המלצתי לשנהם עזבו את ה"ווסח" ותדאגו לנרתיקים /אמצעי נשיאה נוחים קלים ודיסקרטים
ככל האפשר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נחמן » 01 אפריל 2008, 22:03

לק"י
תודה על התשובה
אנחנו שנינו מאיזור המרכז
ובקשר לטכנאי מדובר כאשר הוא נוסע ברכב
כדי שהאקדח יהיה מאובטח מבחינת אחיזה ואפשרות לישלוף אם חס ושלום ניצטרך
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 01 אפריל 2008, 22:22

במקרא זה אני יכול להמליץ לכם לנהוג במוני .
אני מחזיק דרך קבע ברכב נרתיק "פאדל" של פרונטלין כאשר אני נכנס לרכב אני מכניס את הנרתיק למכנס+חגורה (יש לנרתיק מעין לשון גדולה שנכנסת בקלות ונאחזת במכנס )
בצורת "קרוס דרו" ומכנס את האקדח לנרתיק כאשר אני מגיעה למחוז חפצי אני מוציא את האקדח
(בתוך האוטו ובצינעה עד כמה שאפשר)ומחזיר אותו לנרתיק נשיאה מוסלקת /תיק הסלקה
מוציא את הנרתיק ושם אותו ברכב .
הנרתיקים הללו עולים כמחצית ממחיר נרתיק ירך הם נוחים ונגישים באוטו ומתפרקים בשניה
(הכנסת אצבע מאחורי הפדל והוצאה ) בניגוד לנרתיקי הירך שמחבים לרוב חגירה של לפחות שתי רצועות .
עוד עצה שאולי יכולה להתאים לחברך :
הוא יכול לשקול ללכת בזמן העבודה עם וסט צלמים כאשר הוסט "מצדיק את קיומו" בכך שהוא משמש לאחסון כלים קטנים (עט כתיבה ,טסטר ,קטר קטן ....) מתחת לזה יושב האקדח בנרתיק
מותן כל שהוא לפי הטעם במצב "קרוס דרו" אוו בנרתיק כתף והכלים בכיסים שוברים את חתימת האקדח מבחוץ.
למצב זה יתרון בכך שהוא מתאים גם לנשיאה ברכב וגם ליציאה מהרכב הוא לא מחייב התעסקות עם האקדח לאורך כל היום (מה שיכול להתחיל ממש לעצבן כשאתה חוזר על התהליך מספר רב של פעמים ביום).
והאקדח תמיד נמצא באותו מקום /זוית .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 02 אפריל 2008, 12:18

מעבר למה שידידנו ציין, נרתיק ירך לא ממש מיועד לשימוש בזמן נסיעה ברכב. הוא לא יאפשר שליפה נוחה ומהירה בזמן ישיבה על כסא נהג. נרתיקים המומלצים לשימוש ברכב - אכן CROSS-DRAW או כתף.
ככלל, אם האקדח לא יושב בנוח - ממליץ לגשת למדריך ירי שיבחן את צורת הנשיאה וימליץ על שינוי. אני לעיתים נתקל בתלונות של אנשים ש"לא נוח להם האקדח". לאחר בירור קצר מסתבר בד"כ אחד מהשלושה:

1. אקדח גדול מידי שלא לצורך (כי זה מה שXXX קונים....)
2. נרתיק לא מתאים לאקדח (כי זה מה שהיה בריקושט השכונתי/מה אני משוגע, לשלם 150 ש"ח לנרתיק?)
3. הנרתיק משמש לנשיאה בצורה שהוא אינו מיועד אליה (מה, הם לא כולם אותו דבר??)

בהצלחה!
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

נרתיק ירך

על ידי קובי973 » 19 אפריל 2008, 10:09

נחמן מניסיון של הפעלת אקדח תוך כדי נסיעה ברכב שום נרתיק של אקדח לא יהיה מספיק טוב על הגוף (בטח שלא נרתיק ירך שמתאים לייעוד מאוד מסויים של תגובה מתוך רכב בתנאים של "ציוד מלא"כלומר לוחם שמגיב לארוע.ובכלל שתדע שנרתיק ירך נועד להחליף את נשיאת האקדח על גבי האפוד ולצורך שליפה מהירה במעבר מנשק ארוך לקצר ולכן ללכת איתו על "אזרחי" זה מגוחך לחלוטין וכפי שכבר נאמר יכול לפגוע בעסקים).עשינו מ"ס ניסויים באימונים והגענו למסקנה שאין תחליף למתקן קבוע ברכב.כמובן שלצורך כך תזדקק לאמלחיס"ת מדופלם אולם בהעדרו אתה פשוט יכול להשתמש בחגורת סקוץ' פשוטה סביב המושב שאליה מחובר נרתיק כל שהוא.כמובן שאורך החגורה סוג הנרתיק והמיקום במושב הם משתנים שלא אוכל להחליט לגביהם בהעדר פרטים.אם תרצה צור איתי קשר בפרטי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: נרתיק ירך

על ידי itamar » 19 אפריל 2008, 12:32

קובי973 כתב:עשינו מ"ס ניסויים באימונים והגענו למסקנה שאין תחליף למתקן קבוע ברכב.

צר לי קובי, אבל אני לא כל כך מסכים איתך.
אולי מה שאתה אומר זה נכון לגבי רכבי ביטחון/שיטור/צבא אבל לא לאזרחים מהשורה.

במציאות שבה אתה יוצא לשניה מהרכב בתחנת דלק או לתקן פנצ'ר בגלגל ומישהו מנצל את ההזדמנות או לרוקן לך את הרכב מתחת לאף או לגנוב לך אותו - להשאיר נשק באוטו זה גובל בהפקרות.

אותו כנ"ל לגבי מקרים שבהם אתה נזקק לנטוש את הרכב במהירות כמו תאונת דרכים או שחס וחלילה הרכב שלך הותקף ולא יכול לזוז. ואותו כנ"ל לגבי מקרים (שכבר היו) שמישהו ניגש אליך בצומת ובאיומי נשק גונב לך את הרכב.

אם הנשק שלך נמצא ברכב - לך תחפש, ואחר כך לחגור אותו בסיטואציה שבה אתה צריך שתי ידיים פנויות כדי לחלץ את עצמך.

הנשק עד כמה שזה לא נוח, צריך להיות עליך ורצוי שיהיה גם מוסלק גם כשאתה ברכב.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 19 אפריל 2008, 14:04

מסכים ב-100%

אתה רואה איתמר, שני קוים מקבילים כן נפגשים לפעמים :-)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

נרתיק ירך

על ידי קובי973 » 19 אפריל 2008, 17:53

איתמר בשום אופן לא התכוונתי במילים מתקן קבוע ברכב להשארתו של הנשק ברכב,לא בשביל כספומט, תחנת דלק או כל סיטואציה אחרת בה אתה נדרש לצאת מהרכב.מידת האחריות פה וחשוב מזה המודעות העצמית כאזרח היא החשובה מכל .כך שבמקרה של ארוע חריג זמן התגובה הוא לטעמי החשוב ביותר ושים לב ע"פ הסטטיסטיקה רוב המקרים בהם נדרש שימוש בנשק הוא של אזרח ולא איש בטחון(ראה ערך ישיבת מרכז הרב וכו).הרי ברור לנו שרכב זהו "מלכודת אש" תרתי משמע במקרה של תאונה קשה הנשק איננו רלוונטי ,לצערי מד"א וכב"א כבר ימצאו אותו ואם זוהי תאונה אחרת אז שוב אין בעיה.זהו עיניין חצי פילוסופי לטעמי אם אתה יוצא מהבית ולוקח את הנשק כמובן מאליו כמו עט או פלאפון אז כנראה שבאמת אין טעם להמלצותי ועדיף שנחמן יסליק את הנשק כמה שיותר כי חלילה וחס יכול לבוא אליו אפילו שודד ואז לא רק שהשודד לא יפגע אלה גם ישיג אקדח לשוד הבא.אבל אני חושב שכל נושא נשק נושא באחריות עצומה לעצמו ולסובבים אותו ובמידה ואתה יותר חושש מכך שהנשק יגנב ולא מהיכולת שלך לתת פתרון לארוע חריג אז עדיף שנחמן לא ישתמש בהמלצתי או אפילו יוותר על "התענוג" של נשיאת הנשק כי באמת מה הטעם?.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 20 אפריל 2008, 00:44

לטעמי הדיון צריך להיות על נוחות הנשיאה של הנשק בזמן תנועה (נהיגה) ברכב ולא על שליפה מהירה.

כתבת:
נחמן מניסיון של הפעלת אקדח תוך כדי נסיעה ברכב שום נרתיק של אקדח לא יהיה מספיק טוב על הגוף

כמה נושאי נשק מהמגזר האזרחי אתה מכיר שעברו הכשרה לשימוש בנשק תוך כדי נסיעה או אפילו נהיגה ?

הייתי מניח שמי שכבר עבר הכשרה מתאימה ידע למצוא את המיקום הנכון לנשק בסיטואציות אלו ולא ממש יזדקק לעצה ע"ג הפורום מפאת מקצעיותו והכרת הפאן הזה של ירי.

בהיבט של שימוש בנשק בזמן נהיגה, למי שאינו מיומן ועבר הכשרה מתאימה אני יכול רק להציע להשתמש ברכב על מנת לחמוק או לשנות את דפוס התנועה כדי להמנע ככל האפשר מפגיעה ולנתק מגע, בפירוש לא להשתמש בנשק. במרבית המקרים שימוש בנשק יביא לאובדן שליטה ברכב וממילא לפגיעה ממי שברכב והפיכתו לחסר אונים עוד יותר אם התוקף עוד בסביבה, זה עוד מתוך הנחה שמי שברכב לא נפגע כבר באופן חמור.
זאת תוך כדי שאני פוסח על הסעיפים ולא מציין את פיזור הירי וחוסר הדיוק במצבים כאלה שבמידה זו או אחרת תהיה מנת חלקו של מי שעבר הכשרות מסויימות או קטסטרופה בליסטית בידי מי שלא עבר הכשרה כזו.

בהיבט של נוחות, נרתיק קרוס פאדל הוא פתרון טוב שיסיר את הסיכון לשכוח את הנשק מאחור ולהפקירו בידי כל מאן דהוא שישלח ידו אל המציאה.

כשנותנים המלצות ראוי לשאול, לדרוש ולבדוק מי מבקש את העצה שכבר נאמר דבר או שניים על עצת אחיתופל.

חג שמח ושלא נדרש לנרתיק זה או אחר.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד