רוצה לקנות רכב ..לא הכי מבין בזה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: רוצה לקנות רכב ..לא הכי מבין בזה

על ידי trooperglock » 25 אוגוסט 2009, 13:37

itamar כתב:
trooperglock כתב:
itamar כתב:שווה לך ללכת לאחת מחברות הליסינג למינהן (אלבר, אוויס, הרץ) ולהתעניין ברכבים יד שניה.
1. בניגוד למוכר פרטי - כולם מציגים בפניך את ההסטוריה של התיקונים של הרכב. מנגיעה הכי קטנה בפח ועד תיקונים משמעותיים יותר
2. הרכבים שלהם מטופלים לפי הספר
3. רוב הרכבים עדיין באחריות יצרן
4. המחיר שלהם נמוך מהמחירון
5. בנוסף לאחריות יצרן הם נותנים גם שנה של אחריות שלהם

א.

רק לא ליסינג.... !!!!!

אם אתה צריך אוטו בעיקר לעיר אני ממליץ לך על יפנית קטנה, 4 דלתות, משנתון גבוה
טויוטה יאריס
סוזוקי ליאנה
סוזוקי סוויפט
מאזדה 2
פונטו חדשה ופנדה חדשה... אמנם לא יפאניות אבל מומלצות בחום.

הייתי שמח אם היית יכול לנמק מדוע לא ליסינג כי אני השבוע הולך לקנות רכב..זה יעזור לי מאד.

א.

קודם כל אני שמח לגלות שיש כאן בעלים של רכב ליסינג לשעבר שלא נפגעו מהקניה... אבל לצערי אתם מיעוט...

נתחיל ברכב עצמו, רוב מכוניות הליסינג שיובאו לארץ הגיעו בדרגת בטיחות נמוכה מזו שנמכרו בד"כ לקונה הפרטי.. בד"כ מדובר בפחות כריות אויר.

מכוניות הליסינג ברוב המקרים לא זוכות לאותה רמת תחזוקה כמו הפרטיות.... "טופל במוסך מורשה מטעם היבואן" לא אומר כלום... לא תאמין איזה קומבינות יש בין חברות הליסינג ומוסכים... הידעת שיש מוסכים בהם חברת הליסינג מספקת את החלפים והמוסך עושה רק את העבודה? למרבה הצער גם מוסכים מורשים מטעם היבואן יעגלו המון פינות בשביל פרנסה.

כעובדה אני קובע שחברות הליסינג מתכננות שהרכב שלהן "יחיה" בערך 3 שנים... אז ימכר ולאחר מכן בד"כ יתחילו הצרות... כתוצאה מאיכות חלפים ירודה... "טיפול שמש" למי שמכיר את המושג, צמיגים מחפירים וכו'.

אומרים ש"רכב השטח הטוב ביותר הוא אוטו ליסינג"...תשמע... אני מטייל בשטח עם ג'יפ ומופתע כל פעם מחדש לאיזה מקומות אנשים מגיעים עם רכבי הליסינג הצמודים שלהם....ויכול לתאר לעצמי את הנזקים שנגרמים למתלים, בולמים, בלמים, מע' הגה, נזקים שלא יראו מייד אבל מקצרים משמעותית את תוחלת חייהם של החלפים.

קניה - בגדול יש שלושה מצבים לקניה מחברת הליסינג האחד הוא לקנות ישירות את הרכב שאתה מכיר או להמליץ עליו לחבר/מכר, השניה היא היא לקנות מכוניות במצב בינוני ומטה במגרשים של חברות הליסינג עצמן, והשלישית והגרועה ביותר - סוחרי הרכב אליהן מגיעה"הבררה" של שוק הליסינג.

מחיר - חברות הליסינג מוכרות את המכוניות במחיר גבוה מזה שהרכב נקנה...... מחיר ריאלי לרכב ליסינג צריך להיות 50% ממחירו של רכב פרטי מיד ראשונה משנתון זהה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 25 אוגוסט 2009, 15:38

זהו שהמצב קצת שונה ממה שתיארת.
1. אני מסכים איתך שחברות הליסינג עושות את המינימום הדרוש כדי לתחזק את הרכבים, ואם הלך לך צמיג אז תשכח מלקבל במקומו צמיג מישלן מקורי.
2. רכבי הליסינג הם חיה בפני עצמה בגלל כל הנושא של שווי ערך לצרכי מס. בהרבה מקרים מדובר בסדרות הזויות שאתה רק רואה אותן בארץ ורק בחברות הליסינג. לדוגמא טויוטה ורנו מגאן עם חלונות אחוריים ידניים. אבל לעומת זאת, לא את כל הדגמים מצליחים "לאנוס".
3. לגבי הפיכת רכב ליסינג לרכב שטח. בגדול עברו הימים האלו. חברות הליסינג הקשיחו את התנאים שלהן, החברות מטילות את ערך ההשתתפות העצמית בתיקונים על כתפיהם של העובדים וגם חברות הביטוח הפסיקו לבטח פגיעות בגחון הרכב - רק בגלל הסיבה הזו.
4. בשורה התחתונה, אם לא אכפת לך רכב שהוא ברמת גימור בסיסית לדעתי הדיל עדיין כדאי. כשאתה בא לקנות רכב ליסינג (במגרשי החברה) מעלים לך על המחשב את כל ההסטוריה של הרכב. לאיזה חברה הוא היה מושכר, מי נהג בו, מה קרה לרכב וכו..נכון שתמיד יש חוליגנים, אבל ברוב המקרים מדובר באנשים נורמטיביים שנוהגים ברכב הליסינג כמו ברכב הפרטי שלהם.
ושוב נניח שלא עשו לרכב אפילו החלפת שמנים אחת. איזה נזק כבר יכול להגרם למזדה 3 מודל 2008 עם קילומטרז נמוך?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 25 אוגוסט 2009, 17:04

AKA

אם אתה לא חייב אוטומטי, ידני יעניק לך חסכון דרמטי. לא הבנתי את הבעיה עם מכוניות קטנות, ובהחלט מצטרף להמלצה על יאריס ועל הונדה ג'אז.

עוד כיוון שאולי תרצה לשקול זה רכב טורבו דיזל עם מנוע קטן (לדוגמה פאביה סטיישן 1.4). ההספק סביר, צריכת הדלק מאוד נמוכה וסה"כ התרשמתי שזה רכב אמין.

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 26 אוגוסט 2009, 10:28

מצטרף להמלצה לקניה מחברות ליסינג
קניתי פורד פוקוס משלמה סיקס לפני כחצי שנה. שלמה סיקס הציעו לי לקחת את הרכב לבדיקה לפני הקניה. בדקתי וחזרתי עם דרישות לתקן מספר דברים שאכן תוקנו ע"י שלמה סיקס. את הבדיקה עשיתי במוסך פורד מורשה. כל הטיפולים בעבר הופיעו במחשב המוסך (שהוא לא המוסך שטיפל בעבר ברכב) דבר שאומר שהרכב טופל באחד ממוסכי פורד המורשים והנתונים לגבי הטיפולים שעבר מופיעים ברשת המחשב של כל המוסכים המורשים בארץ.
בנוסף קיבלתי:
1) שנה אחריות או 20,000 ק"מ - מה שנגמר קודם.
2) תנאי מימון נוחים מבנק מזרחי לפי הסכם שלהם עם שלמה סיקס.
3) ביטוח חובה חינם ומקיף בחצי מחיר (כלול במבצע הרכישה משלמה).
גם אני נסעתי הרבה על רכבי ליסינג ואין ספק שיש הבדלים בין הרכבים שמוצעים למכירה במגרשי החברות שתלויים במי שנסע עליהם בתקופת הליסינג. לכן מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה ולדאוג שכל התיקונים (כולל החלפת צמיגים אם צריך) יבוצעו לפני הקניה. אם מתעקשים מול החברה הם מבצעים את כל מה שמבקשים מהם. אגב, מנהל המגרש (שלמה סיקס בצק פוסט, חיפה) לא ניסה להסתיר בעיות ברכב. נהפוך הוא. הוא בעצמו ציין (לפני שלקחתי את הרכב לבדיקה) מספר תקלות (צמיג שחוק על הגלגל הרזרבי, מזגן מרעיש ועוד) ודאג לתקנם. אני לא בטוח שבקניה מאדם פרטי או סוחר מכוניות יתקבל יותר מידע על עבר הרכב, או תהיה נכונות להביא את הרכב למצב אופטימלי לפני המכירה כמו זו בה ניתקלתי בקניה משלמה סיקס. גם אדם פרטי לא בהכרח טיפל ברכב במוסך מורשה. כמו שנכתב, אכן רכב מליסינג הוא רכב עם מפרט עני יותר מרכבים שאינם מליסינג (גימור ברמה הבסיסית ביותר, פחות כריות אוויר וכו'). אם זה לא נלקח בחשבון ולא מפריע אני בעד לקנות מחברות ליסינג לאחר בדיקה מקיפה.
אגב, אני לא בעד שלמה סיקס דווקא, פשוט היה לי ניסיון איתם ולא עם חברות אחרות.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי AKA » 30 אוגוסט 2009, 13:08

תודה על כל התגובות חברים
אני יראה מה קורה עם המיצובישי , ואבדוק אופציה בשנית בקשר למכונית קטנה ,

תודה רבה
תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי eladte8 » 30 אוגוסט 2009, 17:13

שלום חבר!
אתה צריך להחליט איזה סוג של אוטו אתה צריך ולפי זה לחפש יותר ממוקד יש סופר מיני,משפחתיות משפחתיות גדולות, ספורטיביות, מיניוואנים, הכל לפי הצרכים שלך.
ההמלצות שלי לרכב עד 80000 כמה מכוניות שכדאי לך לבדוק:

הונדה גאז- מאוד אמינה מרחב פנים ענקי נפח טעינה גדול צריכת דלק טובה, עדיף את הדגם מ2003 ומעלה היא 1400 סמ"ק 83 כ"ס יש לה ביצועים טובים.

פורד פוקוס- תצורת סדאן מנוע 1600 סמ"ק 100 כ"ס עדיף את מנוע ה2000 סמ"ק שלה הוא יותר חזק מגיעה עדיף משנת 2006 היא מאוד נוחה היא מאוד דומה למאזדה 3

מאזדה 6-מגיעה משנת 2002 2000 סמ"ק 141 כ"ס יש גם מנוע 2300 לא כדאי מנוע אמין.

סיטרואן קסארה- קומפקטית שלושה מושבים נפרדים מאחור שזה אומר שהיא נוחה באה ב1600 סמ"ק ידני ו2000 אוטומטי חסכונית בדלק.

כמובן שיש עוד אבל צריך לבדוק מה חשוב יותר : צריכת דלק או דברים אחרים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד