עוד מקום שאינו מארח אותנו - מלון מרינה ת"א

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: עוד מקום שאינו מארח אותנו - מלון מרינה ת"א

על ידי Hungarfield » 19 ספטמבר 2009, 09:58

צורי, אחד במטרה - הצלחתם לבלבל אותי לגמרי:
מאבטח בכניסה לבית מלון. נושא נשק, חולצה עם לוגו של חברת שמירה. האם הוא נושא תעודה, מוסמך, אסיר נמלט, שוטר במסווה... איזה סמכויות יש לו, איזה אין לו, למי יש אותן, ואיך הציבור אמור לזהות אותן.
שאלה נוספת - בהנחה והוא אינו מוסמך, מה הסמכויות שלו לגבי? האם אני פטור מלהראות לו רשיון, אמור להיכנס למקום למרות שהוא מסרב להכניס אותי (קטטה? להזמין משטרה בטענה שהוא חוסם את דרכי?)?.
על גבי השאלה הזו - אם כך אתנהג, האם ימשיכו לאבטח, ומה המשמעויות של זה? אני מבין שהמצב כעת אינו אופטימלי, אבל האם אינו בבחינת הרע במיעוטו?

למתבונן מרחוק - אכן, הרחקת להתבונן... חלילה לי מלשים את המקום ללעג או לקלס, ואני לא חולם אפילו על להשמיץ אותם - המסיבה (כך שמעתי) היתה מאוד נחמדה, המאבטחים עשו את עבודתם נאמנה והיו סימפטיים יחסית, וכל שעשיתי הוא להודיע לחברי נושאי הנשק - לשם לא תצליחו להיכנס, ולכן הדירו רגלכם משם. אין כאן אפילו עניין של דיעה בסגנון "אוכל לא טעים" אלא פשוט "אין כניסה".
אני לא אוהב לתבוע אנשים לדין, ותומך בזכותו של כל אדם לנהוג ברכושו כרצונו, כל עוד שהוא נושא באחריות על כך. זכותו לא להתיר כניסת נושאי נשק ברשיון, זכותי לא לבוא לשם ולא לפרנס אותו...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי צורי » 19 ספטמבר 2009, 16:54

מתוך- חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי), תשנ"ו-1996

(ג) מאבטח לא יעשה שימוש בסמכויות הנתונות לו לפי חוק זה, אלא בעת מילוי תפקידו כשהוא עונד באופן גלוי לעין תג המזהה אותו ואת תפקידו, ויש בידו תעודה חתומה על ידי קצין מוסמך המעידה על תפקידו ועל סמכויותיו, אותה יראה לפי דרישה (בחוק זה – תעודת מאבטח); תוקפה של תעודת מאבטח יהיה לשנה אחת מיום הינתנה, ובלבד שמקבל התעודה משמש בתפקיד מאבטח במקום שנקבע בכתב הסמכתו; השר רשאי להאריך את תוקפה של תעודת מאבטח לתקופה נוספת שלא תעלה על שנה, וזאת כל עוד משמש המאבטח בתפקידו.
8. הקצין המוסמך יאשר את כשירותו של מועמד לשמש כמאבטח אם התקיימו בו כל אלה:
(1) הוא אזרח ישראלי או תושב קבע בישראל;
(2) הוא המציא אישור מאת רופא מורשה בדבר כשירותו הרפואית כפי שיקבע השר בתקנות, בהתייעצות עם שר הבריאות;
(3) נקבעה התאמתו הביטחונית מקום שלמשרתו נקבע סיווג ביטחוני;
(4) הוא בעל רישיון לפי סעיף 18(ב) לחוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה, התשל"ב-1972, או בעל אישור לפי סעיף 19(ב) לחוק האמור או שהוא בעל רישיון או תעודת הרשאה לנשיאת כלי יריה כאמור בסעיף 4 לחוק כלי היריה;
(5) אין מניעה, לדעת הקצין המוסמך, להסמיכו כאמור בטעמים של שלום הציבור או ביטחון הציבור, לרבות מפאת עברו הפלילי;
(6) לענין מאבטח שאינו עובד ציבור בנקודת בדיקה, אם התקיימו בו גם אלה:
(1) הוא סיים 12 שנות לימוד במוסד חינוך מוכר כמשמעותו בחוק לימוד חובה, התש"ט-1949, או המציא אישור ממשרד החינוך התרבות והספורט על השכלה כללית שוות ערך לכך;
(2) הוא עומד בתנאים נוספים באשר לשירותו הצבאי ובאשר להתאמתו לשמש כמאבטח בנקודת בדיקה;
(7) (א) הוא קיבל הכשרה מתאימה בתחום האבטחה ובתחום הסמכויות המסורות לו לפי חוק זה, בשים לב לסוג המקום שבו יעשה שימוש בסמכויותיו בהתאם להסמכתו, ולרבות לענין השימוש בסמכויות אלה; ולענין מאבטח שאינו עובד ציבור בנקודת בדיקה – הוא קיבל הכשרה מתאימה גם לסוג התפקיד שאותו ימלא בנקודת הבדיקה.
(ב) לענין פסקה זו, אישור הקצין המוסמך, לרבות לגבי:
(1) כשירות הגוף נותן ההכשרה ובעלי השליטה ונותני ההכשרה בו, אם נמצא כי אין מניעה לכך מטעמים של שלום הציבור או ביטחון המדינה, לרבות לענין עברם הפלילי;
(2) כשירות מקצועית מתאימה של נותני ההכשרה;
(3) אופן מתן ההכשרה, היקפה ומקום נתינתה.
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי Coach » 19 ספטמבר 2009, 20:13

צורי כתב:מתוך- חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי), תשנ"ו-1996

(ג) מאבטח לא יעשה שימוש בסמכויות הנתונות לו לפי חוק זה, אלא בעת מילוי תפקידו כשהוא עונד באופן גלוי לעין תג המזהה אותו ואת תפקידו, ויש בידו תעודה חתומה על ידי קצין מוסמך המעידה על תפקידו ועל סמכויותיו, אותה יראה לפי דרישה (בחוק זה – תעודת מאבטח); תוקפה של תעודת מאבטח יהיה לשנה אחת מיום הינתנה, ובלבד שמקבל התעודה משמש בתפקיד מאבטח במקום שנקבע בכתב הסמכתו; השר רשאי להאריך את תוקפה של תעודת מאבטח לתקופה נוספת שלא תעלה על שנה, וזאת כל עוד משמש המאבטח בתפקידו.
8. הקצין המוסמך יאשר את כשירותו של מועמד לשמש כמאבטח אם התקיימו בו כל אלה:
(1) הוא אזרח ישראלי או תושב קבע בישראל;
(2) הוא המציא אישור מאת רופא מורשה בדבר כשירותו הרפואית כפי שיקבע השר בתקנות, בהתייעצות עם שר הבריאות;
(3) נקבעה התאמתו הביטחונית מקום שלמשרתו נקבע סיווג ביטחוני;
(4) הוא בעל רישיון לפי סעיף 18(ב) לחוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה, התשל"ב-1972, או בעל אישור לפי סעיף 19(ב) לחוק האמור או שהוא בעל רישיון או תעודת הרשאה לנשיאת כלי יריה כאמור בסעיף 4 לחוק כלי היריה;
(5) אין מניעה, לדעת הקצין המוסמך, להסמיכו כאמור בטעמים של שלום הציבור או ביטחון הציבור, לרבות מפאת עברו הפלילי;
(6) לענין מאבטח שאינו עובד ציבור בנקודת בדיקה, אם התקיימו בו גם אלה:
(1) הוא סיים 12 שנות לימוד במוסד חינוך מוכר כמשמעותו בחוק לימוד חובה, התש"ט-1949, או המציא אישור ממשרד החינוך התרבות והספורט על השכלה כללית שוות ערך לכך;
(2) הוא עומד בתנאים נוספים באשר לשירותו הצבאי ובאשר להתאמתו לשמש כמאבטח בנקודת בדיקה;
(7) (א) הוא קיבל הכשרה מתאימה בתחום האבטחה ובתחום הסמכויות המסורות לו לפי חוק זה, בשים לב לסוג המקום שבו יעשה שימוש בסמכויותיו בהתאם להסמכתו, ולרבות לענין השימוש בסמכויות אלה; ולענין מאבטח שאינו עובד ציבור בנקודת בדיקה – הוא קיבל הכשרה מתאימה גם לסוג התפקיד שאותו ימלא בנקודת הבדיקה.
(ב) לענין פסקה זו, אישור הקצין המוסמך, לרבות לגבי:
(1) כשירות הגוף נותן ההכשרה ובעלי השליטה ונותני ההכשרה בו, אם נמצא כי אין מניעה לכך מטעמים של שלום הציבור או ביטחון המדינה, לרבות לענין עברם הפלילי;
(2) כשירות מקצועית מתאימה של נותני ההכשרה;
(3) אופן מתן ההכשרה, היקפה ומקום נתינתה.
צורי.

פעם ראשונה שאני מגלה שלרשיון נשיאת נשק יש ערך כלשהו מלבד ההרשאה לשאת נשק...
האם באמת נכון הדבר?
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 19 ספטמבר 2009, 20:36

צורי ידידי,

לצטט רק חצי מדבר המחוקק זה מאוד מרשים, אבל פתח לצרות ...

הנוסח המלא נמצא כאן

ובאמת כל מה שכתבת הוא מאוד מרשים, רק שהסתכלתי על הכותרת ולא הבנתי למה מוזכר מפורשות חיפוש בגוף ולא בכליו של אדם. ולמה השר צריך לתת היתר לשנה ומה כל המהומה. ובכן ידידי, בוא נטייל יחדיו, יד ביד, אל ראשית המסמך:
במסמך מוגדרים שני סוגי חיפוש חיצוני ופנימי. שים לב ידידי:
"חיפוש חיצוני" — אחד מאלה:
(1) בחינה חזותית של גופו העירום של אדם, לרבות צילומו;
(2) נטילת טביעה של כל חלק מהגוף;
(3) לקיחת חומר שמתחת לציפורניים;
(4) גזירת ציפורניים;
(5) לקיחת חומר מתוך הנחיריים;
(6) לקיחת שיער, לרבות שורשיו;
(7) לקיחת חומר מעל הגוף;
(8) בדיקה על העור;
(9) מתן דגימת שתן;
(10) מתן דגימת רוק;
(11) מתן דגימה של אוויר באמצעות בדיקת נשיפה;
(12) נטילה של דגימת תאי לחי;

"חיפוש פנימי" — אחד מאלה:
(1) בדיקת דם;
(2) הדמיית פנים הגוף באמצעות מכשיר גלים על-קוליים;
(3) שיקוף פנים הגוף באמצעות מכשיר רנטגן;
(4) הדמיית פנים הגוף באמצעות סורק מסוג כלשהו;
(5) בדיקה גינקולוגית, לרבות לקיחת חומר;
(6) נטילת דגימת דם מזערית;

אתה מבין צורי? לא מדובר על חיפוש בכליו של אדם. אלא חיפוש גופני פרופר, מהסוג שכנראה ידידי החתול מורשה לבצע (כי חוץ מנייר מאלי ישי יש לו עוד תעודה קטנה על הקיר...).

ייתכן שמה שאתה אומר עדיין נכון, אבל לצערי תצטרך לצטט חוק אחר ...

בברכת שנה טובה, ושלא נהיה מצידו של החוק הנחמד הזה לא מהצד המחפש ובטח לא מהצד השני (אאוץ'!)
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoav30 » 20 ספטמבר 2009, 07:17

לא מרגישים שקצת נסחפתם עם האשכול הזה?

סך הכל החתול ביקש לציין עובדה, ופתאום כל חברי הסליק הפכו למשפטנים, מצטטים חוקים (שהם לא כל כך מבינים, לצערי).
יש הבדל בין לקרוא את החוק, ובין להבין אותו.
בנוסף לחוק יש עוד מליון הנחיות ונהלים ותקנות שחלקן עוזרות וחלקן מפריעות למאבטח/שומר לבצע את תפקידו.

בקיצור, תבדקו עם מי שמתעסק בכך ביום יום ,לא רק מי שמדריך את המאבטחים, אלא מי שמוסמך להעביר להם סמכויות משפטיות-לדוגמא עו"ד המוסמך להעביר הדרכות למאבטחים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 20 ספטמבר 2009, 14:39

לא מרגישים שקצת נסחפתם עם האשכול הזה?

למרות הרוח הנגדית, אני תמיד מרים מפרשים ומבצע גלסים לעבר חוף מבטחים. לגבי היסחפות בחוף הים, אני נותן הרצאות של שעתיים בהם אני מרוויח יותר מאשר ביום הדרכה של מאבטחים שלבסוף לא מבינים שגם לבקש ממני את החשבון קניה בסופר, אסור להם. זה שאני מראה להם את הקבלה של הקניה........זהו ההבדל בין צודק לחכם.

צורי.

נ.ב. יואב אחי......בטל' לא הצלחתי לאחל לך שנה טובה, אז אני מנצל כאן את ההזדמנות!!
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד