עזרה מבעלי ניסיון!

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

עזרה מבעלי ניסיון!

על ידי אלעד1 » 19 ספטמבר 2010, 18:12

יש לי אקדח FN בלגי מקורי הדגם הצבאי המקורי מהסדרה הראשונה שיצרו היי פאוור מספר סידורי 4 ספרות
הנשק עבר במשפחה בתורשה אצלי עבר ציפוי כרום ונדייום בתע''ש למניעת החלדה
השאלה שלי האם הגיע הזמן לוותר על ההיסטוריה המשפחתית של הנשק? (אבא שלי ירצח אותי)
וזאת לאחר שקראתי בפורום כי הסיכויי לקבל רשיון שני קלוש, ולשדרג למשהוא פרקטי יותרץ
אני חייב לציין כי אני מאלו שהולכים עם הנשק כל הזמן ,אני גם משתמש בו בהתנדבותי למשא''ז (באישור המשטרה)
ואני נוהג להתאמן פעם בחודש בנשק.
האם העובדה שיש לי רשיון בתבחין שלפני 96 יעזור לי בכל זאת לקבל רשיון? (אני תושב ישוב זכאי)
ואז אוכל לשמר את הנשק ההיסטורי הזה במשפחה הכל זאת,
ושאלה אחרונה כמה אוכל לקבל על נשק זה במידה ואני יעשה טרייד אין?
תודה לכם מראש
אלעד גולן
(חסר ניסיון בתחום)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עזרה מבעלי ניסיון!

על ידי איציק אלנבוגן » 19 ספטמבר 2010, 22:23

נסה לפנות למשרד הפנים - רישוי כלי יריה במקום מגוריך, ובקש אישור להחליף את האקדח באחר ולשמור את האפ.אנ. בתור מזכרת.
בשלב ראשון יסרבו לך, אתה צריך להגיש ערעור, יש סיכוים שיאשרו לך לשמור עליו אחרי השבתה.
לאקדח הנ"ל אין ערך כספי.
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: עזרה מבעלי ניסיון!

על ידי higt-power » 20 ספטמבר 2010, 10:16

אלעד שלום וברוך הבא .
נכון לימים אלו הסיכוי לקבל רשיון נוסף לאקדח פעיל (כלומר יורה) כמזכרת /ירושה הוא לא רק קלוש הוא לא קיים .
ולא משנה מה התבחין שבגינו אתה זכאי.
לגבי אקדח "מעוקר" (שזה השם החדש להשבתה) שמה הסיכוי קלוש ,כך גם בחשבון שזה אומר שלמעשה מחסלים לך את האקדח כלומר ממלאים את הקנה ביציקת מתכת ומרתכים את כל החלקים הנעים ככה שהנשק הופך לגוש ברזל נטו .
וגם זה לא מספיק ,אז אתה צריך בכל 3שנים לעשות "חידוש רשיון " ולהוציא אישור ממדריך ירי שהכלי עדין מושבת .

בכל מיקרא אל תעשה החלפת בעלות על הכלי לפני שאתה מעקר את הנוכחי ,כי ברגע שאתה עושה החלפה של הכלי
אתה מאבד את הבעלות עלו ובזה נגמר הענין מבחינת משרד הפנים .
ואת זה אני אומר מנסיון אישי ,היה לי כלי זהה לשלך שנסדקה לו הצינה .
משהסתבר שהחלפת צינה תעלה פי4.5 מרכישה של אקדח אחר,החלטתי להחליף ולעקר את האקדח הישן .
אלה שלא היתי מוכן לחכות חודשים עם אקדח בלתי שמיש למשרד הפנים שיחליט בנושא אז עשיתי החלפה ואכלתי אותה בגדול .
אילו הצינה לא היתה נסדקת לא היתי חושב להחליף את הכלי בכלל ,וגם כך הכלי שודרג לMK III FN .
אבל אני פסיכי של FN :lol: .

ובכל זאת מה כן היתי ממליץ לך לעשות ?
מכיוון שאתה אומר שאתה יורה באופן סדיר בנשק אני חושד שאתה לכל הפחות לא סובל מזה :lol:
אז היתי ממליץ לך לחשוב בכיוון של להיכנס לעולם הירי המעשי ככה גם תשפר מימניות יסוד של שליטה בנשק
וגם תוכל להנות מחירי תחמושת זולים משמעותית לשוק המטווחים הציבורים .
בנוסף (לפחות נכון לכרגע) בהמשך הדרך תוכל בסיכוי טוב לקבל רשיון נוסף לצורך עיסוק בירי ולרכוש כלי נוסף
שתחפוץ בו .
(לי כרגע יש 3 רשיונות 2 מהם בשל היותי "ספורטאי פעיל")
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד