הקמת עמותה או בג"צ?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: הקמת עמותה או בג"צ?

על ידי ליאור45 » 06 יוני 2011, 09:54

boken כתב:אגב אני חושב אותו הדבר על כל בוגר קורס פיקודי כל שהו (קורס מ"כים למשל).

לדעתי הקשר היחיד בין פיקוד לבין רישוי כלי ירייה בישראל הוא "סינון". אינני חושב שמעבר קורס פיקודי מקנה מאליו מיומנות או אופי הנחוצים לנשיאת כלי ירייה בבטחה במדינה מאוימת שלא סומכת על אף אחד (לרבות תושביה מממניה).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי boken » 06 יוני 2011, 18:40

אני מצטער ... רק לשם הבהרה , אינך חושב שמי שעבר בצבא קורס פיקודי ומשרת כמפקד במיל' יש לו את תכונות האופי והאחריות על מנת להחזיק רשיון לנשק? גם בנושא המיומנות אני חושב שיש מה לדבר אבל במעמד הוצאת הרשיון יש קורס המקנה מיומנות מסויימת.
אם במיומנות עסקינן אני חושב שאין איש בפורום שיתנגד לרעיון שנושא נשק יהיה מחוייב לעבור קורס נורמלי על מנת שיהיה מיומד על נישקו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 06 יוני 2011, 18:55

אורי, אינני יכול לדבר בעד כל בוגרי הקורסים הפיקודיים שאי פעם יצאו מכוחות הביטחון או על אופיים ומיומנותם בתפעול אקדחים. הקריטיונים לפיקוד בצה"ל מושתתתים יותר על אחריות והתאמה לתפקיד המיועד ולא בהכרח על אש תכליתית אזרחית. מאידך, על כל היורים המעשיים הפעילים אותם פגשתי (ואינני מתיימר לחבב את כולם) הייתי סומך בעיניים עצומות להחזיק ולשאת כלי ירייה אישיים ללא כל הגבלה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי boken » 07 יוני 2011, 05:54

עם זה אני מסכים לגמרי. הענין הוא שתכונות האופי הן הדבר החשוב בקביעת תבחין (לדעתי) את המיומנות תנרכוש אצל מדריך הירי במטווח . אגב אני חושב שמי שלא מראה מיומנות לא צריך לעבור חידוש רישיון. סיפור קצר בנושא : לפני כמה חודשים אבא שלי חידש את רישיונו והציע לי לבוא איתו לבצע ירי חופשי במטווח . באותו מקצה בו אני יריתי חידשו כחמישה אנשים רישיון . איש מהם לא זכר איך מתפעלים את אקדחו ואיש לא פגע. לאחר עזרה ממדריך הירי הם הצליחו לעמוד במכסה של 30 כדורים איפה שהוא במטרה . אגב אני שאיני נושא רשיון (כרגע) פגעתי את כל הכדורים שיריתי ,חבילה, במקבצים לא רעים בכלל . מאז הנושא מטריד אותי שאכן רמת המיומנות בקרב מחזיקי הרשיונות נמוכה ביותר . הסיבה היא שאנשים פשוט לא יורים מספיק .
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד