לוחמי העבר - שאלות מההווה (לחנוכה)

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

לוחמי העבר - שאלות מההווה (לחנוכה)

על ידי ori » 27 נובמבר 2013, 12:07

יש משהו בחג הזה (מעבר ליו"מ - %3 ) ובחגי ישראל בכלל שמעלה שאלות שאנו מתמודדים איתן בחיי היום יום.
יש לי ואני מניח שאיני היחיד עם הרגשה שכל בעיה שצצה הינה מיוחדת ואני הראשון שמתמודד עם בעיה מסוג זה וכמובן בעיה זו שונה מכל בעיה שאי פעם הגיעה לעולם . .

אז זהו שלא,
כמעט כל בעיה בצורה זו או אחרת - היה מי שהתמודד עם בעיה זהה (שוב,כמעט).
לאחרונה חזרה וצצה השאלה ועולה האם להתערב ולסייע כאשר ישנו אדם הזקוק לעזרה.
בחג זה נתקלתי בקטע מעניין המקשר את החג -
"יהודים יקרים, תורתנו היא תורת חיים! אם אדם לא חי את חייו בהתאם למהותו העליונה כמיישם צדק ומשפט בכל רגע ורגע, חייו אינם חיים!".

"האמנם כן, אדוני?" נשמע קולו הצעיר של אחד מתלמידיו הנאמנים של מתתיהו, "האמנם כדאי הוא המוות, הצער והסבל כשמדובר בנאמנות לרעיון שכזה?!"

"נערי היקר, אל יקלו בעינך רעיונות, שכן הם הבסיס לעקרונות עליהם מושתתים חיינו ונאמנותנו המוחלטת אליהם יקרה אף מהחיים עצמם!".

אצילות נפשך בני... אצילות הנפש ה'קוראת' לכל אדם להגן על יקיריו.

"ומי אומר שכך?" שאל הבחור בקול רועד.

"אצילות נפשך בני... אצילות הנפש ה'קוראת' לכל אדם להגן על יקיריו, להגן על מולדתו, לחוס על חפים מפשע בעת מלחמה, להציל אדם שעל סף טביעה או נפילה מצוק גבוה... על שכאלה תאמר לך אצילות נפשך: הן, עשה זאת אף אם חייך עלולים להיגדע, שאם לא כן, תואר אדם לך, מנין?! "

הקישור-
http://www.aish.co.il/h/c/t/48858047.html?s=raw

חג שמח !!
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד