התנהלות של קופת חולים מכבי

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

התנהלות של קופת חולים מכבי

על ידי akunh » 19 פברואר 2016, 09:05

אם זה לא מתאים אפשר למחוק.הילד שלי בן שנתיים היה בגן בבוקר לאחר 4 שעות התחיל לו חום התקשרו אלינו לבוא לקחת אותו .אני עובד בתעשייה אווירית אז לוקח לי חצי שעה לבוא לקחת אותו אישתי לוקח לה שעה להגיע מהעבודה שלה לבית .שלחנו את הסבתא להוציא אותו מהגן .הילד היה עם אמא שלי 10 דקות בבית ולאחר מכן הילד גלגל עיניים ופרכס מזלנו שליד הבית 50 מטר יש קופת חולים כללית אמא שלי יצא בצעקות מהבית והשכנה ששמעה אותה לקחה את הילד ורצה לקופת חולים .שם הרופאת ילדים ופרמדיקית שהייתה בסביבה החליטו להזמין אמבולנס דחוף לאחר כמה דקות הגיע אמבולנס מדא נסע כמה מטרים והוא הזמין את ניידת טיפול נמרץ . הילד עבר טיפול בבית חולים ושוחרר באותו יום .עכשיו מכבי לא מוכן לשלם לא את האמבולנס ולא את המיון וזה צריך לעבור וועדה מיוחדת .במכבי אומרים על סמך מה הזמינו אמבולנס .אמרתי לה שעל סמך זה שלרופאה יש אישור לעסוק ברפואה ואם צוות מגן דוד מזמין טיפול נמרץ אז אני בטוח שלא יש איזה ספק במקצועיות שלהם .זה התנהלות נגד פקידה מהסוג הכי גרוע שרואה נתונים ולא בני אדם .מה אתם מציעים לעשות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: התנהלות של קופת חולים מכבי

על ידי Boltik » 19 פברואר 2016, 14:37

1. זהו תפקיד של אותה "פקידה" ועל זה היא מקבלת את המשכורת.
2. מדובר בפינוי באמבולנס עקב אירוע פתאומי במקום ציבורי ובמקרה כזה הקופה חייבת לכסות הוצאות על פי החוק. חשוב לבדוק שהאמבולנס הוזמן ע''י עוברי אורח (במיוחד שמדובר בצוות רפואי, גם אם אינו שייך לקופה שלך). אם זה המקרה, אז הקופה חייבת לכסות את ההוצאות ללא ועדות, כי זה כתוב בצורה ברורה בחוק.
3. שאלה נוספת האם הילד עבר טיפול במיון ושוחרר משם, או אושפז ושוחרר באותו יום. במקרה של אישפוז, הקופה חייבת לכסות.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי akunh » 19 פברואר 2016, 14:51

מי שהזמין את האמבולנס זה הרופאת ילדים בסניף שליד הבית .והאמבולנס הרגיל הזעיק ניידת נטן .הילד עבר טיפול במיון ילדים במאיר ושוחרר רק אחרי שעות של בדיקות דם מקיפות והתבוננות של הרופאים שאין החמרה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 19 פברואר 2016, 14:59

אז תסביר להם שהאמבולנס הוזמן ממקום ציבורי ע''י עוברי אורח. הוכחת "פתאומויות" של האירוע כאן היא טיפה בעייתית, אבל אפשר לנסות.

http://www.health.gov.il/Services/Citiz ... es/ER.aspx
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 19 פברואר 2016, 17:16

מה אני הייתי עושה:
1. מודה לקב"ה .
2. מודה לכל המעורבים .
3. מגיש בקשה לועדה המיוחדת.
4. מחכה לתשובת הועדה
5. אם התשובה חיובית והתשלום בוטל , מודה לפקידה על ההסבר למי לפנות.
6. אם לא , קודם מחכה ל 4 , אחר כך נראה , ל"שבור תראש" עכשיו זה אומר לרתום את העגלה לפני הסוסים.

והעיקר ,בריאות.

הארה:
חולה מגיע לרופא ומספר על המחלה שלו.
הרופא נותן לו תרופה והוא מבריא.
החולה לשעבר שואל את הרופא : "כמה אני צריך לשלם?"
הרופא עונה לו : "כמה שחשבת שאתה מוכן לשלם עוד לפני שטיפלתי בך".

בברכת בריאות , אל תשכח "הגומל".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bnsagi » 19 פברואר 2016, 18:50

הם הצילו לך את הילד ואתה בא אליהם בטענות?
תודה לאלוהים אלף פעם שהילד שלך בסדר, ושהכסף יילך כפרה.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי akunh » 19 פברואר 2016, 19:19

על מה אתה מדבר?מי הצילה לי את הילד הפקידה של מכבי שלא מוכנה לקבל את זה שרופא מקופת חולים אחרת עשתה את התפקיד שלה מעולה או הצוותים של מדא שאין לי מספיק תודת להגיד להם .
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 19 פברואר 2016, 20:28

bnsagi כתב:הם הצילו לך את הילד ואתה בא אליהם בטענות?
תודה לאלוהים אלף פעם שהילד שלך בסדר, ושהכסף יילך כפרה.

קופת חולים מכבי היא סה''כ חברת ביטוח במקרה הזה שצריכה לשלם על הטיפול שהמבוטח קיבל מחוץ לקופה.

akunh כתב:על מה אתה מדבר?מי הצילה לי את הילד הפקידה של מכבי שלא מוכנה לקבל את זה שרופא מקופת חולים אחרת עשתה את התפקיד שלה מעולה או הצוותים של מדא שאין לי מספיק תודת להגיד להם .

הפקידה של מכבי עושה את העבודה המוטלת עליה והיא עובדת לפי נוהלים וחוזרים של משרד הבריאות. המקרה שתיארת הוא גבולי, אפילו לכיוון של חוסר כיסוי.
תכתוב מכתב מנומק, תדגיש שמדובר באירוע במקום ציבורי בלי להדגיש יותר מדי שלמעשה הילד הובא למרפאה כבר במצב של פירכוסים מהבית, תדגיש שהאמבולנס הוזמן על ידי רופא (חייב להיות מצוין בדו''ח מד''א בסעיף הגורם המזמין).
מכיוון שמדובר בנט''ן, מגיע לך השתתפות של 50% בהוצאות פינוי באמבולנס. החזר על חדר מיון תלוי בנימוקים שלך וההחלטה של הוועדה.
שוב, אין לך סיבה להאשים את הקופה. הם עובדים לפי הכללים שמשרד הבריאות קובע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ארציאל » 27 פברואר 2016, 23:03

לגבי אגרת מיון קופ"ח חייבת לשלם את מלוא הסכום על פי החוק - פינוי באמב' מד"א ממקום ציבורי עקב ארוע פתאומי.
לגבי התשלום לאמבולנס החוק קובע כי במקרה של אשפוז (כלומר הועבר מהמיון למחלקה) קופ"ח תשלם את מלוא הסכום, ובמקרה שהסתיים ללא אשפוז קופ"ח חייבת לשלם 50% מאגרת הפינוי בנט"ן.
לדעתי חייבים לשנות את החוק כך שאם איש צוות רפואי מחליט על פינוי באמבולנס הקופה תשלם את מלוא הסכום. יש מספיק מקרי חירום שמחייבים פינוי באמבולנס למרות שמסתיימים ללא אשפוז.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי שיי » 07 יוני 2016, 18:26

קודם כל בריאות

לא משנה מי מזין את אמבולנס זה שמתפנה משלם!!!

עם הרופא שלך בקופת החולים היה מזמין אז לא ההית משלם כי היה מוציא לך התחיבות

כל חובש ואיש רפואה במדא(וגם באוב המקרים מחוץ למדא) תמיד ימליץ לך על פינוי --(זה חלק מנהלי מד"א וחלק מכסתח!!

עם אין אישפוז התשלום חל עליך ורק מקרים מסוימים הקופה משלמת (מקרים מוגדרים לפי החוק)

האינטיריס של הקופה זה לא לשם === קופת חולים זה עסק כלכלי לכל דבר!!!

והטענה של של הקופה זה למה הזמנת!! זה כי יש להם רופא וזה שעות הפעילות שלהם == תכלס במקרה חירום זה דפוק ואתה צודק אבל פה מחחיל האבל,,,

קח את הטפסים של המיון+הטופס של מד"א זה שפינה בסוף של יום , ותרשום ותראה שגם זה צריך להיות מצוין שבהתחלה הגיע אמבולנס "רגיל" ואז הוזמן ניידת לטיפול נמרץ,, זה אומר שהמצב של הילד לא היה הכי יציב והיה צריך יותר מעקב!!
לך לרופא בקופת חולים ותנסה שהיא תכתוב לך שהיא המליצה לך על פינוי דחוף
עם כל זה אתה ניגש לוועדה של מכבי

רק
הכי חשוב זה לא לשם כלום לפני הוועדה===ברגע ששילמת והיה ועדה אין החזר כספי!!!!!!1

ותנסה להזדרז כי למדא יש מערכת גבייה מגעילה וצורה דוחה, וכל זה יפול עליך

בהצלחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד