תוקף רישיון הנשק שלי עומד לפוג, ומשרד הפנים מסרב לחדש.

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

על ידי ori » 31 אוקטובר 2004, 01:23

ניר כתב:אורי,
לגבי מתנדב משא"ז בעל תעודה עם או בלי תאריך סיום, זה לא מה שמשנה. גם אם סיימת התנדבותך ולא החזרת את התעודה (עבירה בפני עצמה), לא תוכל לחדש רישיון נשק. מה שאני אומר, זה שאתה צריך אישור של קצין אק"מ בדרגת נצ"מ לצורך חידוש, כך שעניין התעודה והתאריך שולי כאן. זה לגבי הנושא הזה בלבד.

אז אולי בו טמונה הטעות שלך.....
מתנדב משא"ז ללא הגבלת זמן הינו מתנדב ע"פ קריאה,לפי הצורך וזמנו הפנוי.
ישנם יחידות המבקשות מתנדבים לתקופה קצרה וישנן כאלו לתקופה ארוכה.....
בקיצור-
יחידות שונות - - > תעסוקה שונה - - > אישורים שונים .
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 31 אוקטובר 2004, 21:41

אני לא בדיוק מבין מה הכוונה במתנדב ללא הגבלת זמן - נהלי המשא"ז אומרים בברור שע"מ לקבל את ההמלצה לרשיון עליך להיות מתנדב פעיל 3 שנים ביח"מ או 5 שנים באבטחה/ קלאסי, כאשר בשנה האחרונה יש פעילות רצופה של לפחות פעם בחודש. אם אתה מתנדב ביחידה שלא עושה את כמות הפעילות הנ"ל, תיאורטית יכולים לדחות את בקשתך להמלצה ..יתכן ומפקד היחידה ישתדל אצל הנצ"מ הממונה וישיג את האישור, אבל ...

ולגבי תום העילה - ההמלצה לרשיון למתנדבי משא"ז ניתנת כצ'ופר למתנדבים (לא, היא לא ניתנת לשם הפעילות ובנהלי המשא"ז יש לכך התייחסות בנהל שימוש בנשק אישי בזמן פעילות), בשל כך הפסקת ההתנדבות מהווה עילה לביטול הרשיון - "לא מתנדב, לא זכאי לצ'ופר .."

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר » 01 נובמבר 2004, 17:25

ריקו, כל מילה - בול!!!
:)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 02 נובמבר 2004, 17:38

riko כתב:אני לא בדיוק מבין מה הכוונה במתנדב ללא הגבלת זמן - נהלי המשא"ז אומרים בברור שע"מ לקבל את ההמלצה לרשיון עליך להיות מתנדב פעיל 3 שנים ביח"מ או 5 שנים באבטחה/ קלאסי, כאשר בשנה האחרונה יש פעילות רצופה של לפחות פעם בחודש. אם אתה מתנדב ביחידה שלא עושה את כמות הפעילות הנ"ל, תיאורטית יכולים לדחות את בקשתך להמלצה ..יתכן ומפקד היחידה ישתדל אצל הנצ"מ הממונה וישיג את האישור, אבל ...

ולגבי תום העילה - ההמלצה לרשיון למתנדבי משא"ז ניתנת כצ'ופר למתנדבים (לא, היא לא ניתנת לשם הפעילות ובנהלי המשא"ז יש לכך התייחסות בנהל שימוש בנשק אישי בזמן פעילות), בשל כך הפסקת ההתנדבות מהווה עילה לביטול הרשיון - "לא מתנדב, לא זכאי לצ'ופר .."

שחר

טוב ריקו,
מתנדב במשא"ז נרשם מתי החל להתנדב,איזו הכשרה עבר, מתי התנדב וכו' ולכן יש סוגים שונים של הכשרות מה שאומר סוגים שונים של אישורים......

לגבי צ'ופרים -
וסא"ל ....לא מקבל צ'ופר ?
ויוצא י"מ....זה לא צ'ו'פר ?

בוא נעשה סדר.
חוץ מאנשים המקבלים את הנשק עקב מגורים או עיסוק הכל עקב תבחינים של משרד הפנים.
תקרא לזה צ'ופר או כל שם אחר שתרצה - זה החוק במדינה !

בקיצור-
לי אישית יש תבחין לפי מקום מגורים.....מה אעשה אם אעבור לגור במקום אחר ועדיין אגיע לבקר את הורי ? מה קובע איזו יחידה "מיוחדת" ואיזו לא ? (לא רוצה לציין שמות....)
הייתי שמח אם היה מגיע "נציג" ממשרד הפנים ועונה לשאלות חברי האתר....
(היה היום ב-YNET .....לא כ"כ קיבלתי תשובות).

זו דעתי בכל אופן.

אורי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד