הערב ב- 21:00 תכנית על תנאי העבודה של מתמחים בבתי החולים

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

הערב ב- 21:00 תכנית על תנאי העבודה של מתמחים בבתי החולים

על ידי Hungarfield » 22 נובמבר 2005, 20:45

חשוב לכולם לראות, חשוב לכולם לדעת, וחשוב לכולם להגיב.
אם יש נושא שהוא בנפשנו, זה הנושא.
תראו, תחשבו, והפציצו את מקבלי ההחלטות בעניין.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי אילן ב » 23 נובמבר 2005, 00:28

אספסוף

לפי מה שהבנתי צריך לקחת מויקטור את השופל הכי גדול..........
לעלות על משרד הבריאות - להרוס ולבנות מחדש.

משמרת נהג אמבולנס לדוגמא לא תעלה לעולם על 12 שעות ! אם יש עומס ואין מנוחה יש להזעיק מתנדבים להזנקה ע"מ לאפשר מנוחה (ויש כאלו במאגר) ואילו רופא מתמחה תופר שעות ללא הכרה כשהאחיות מתחלפות כל 8 שעות והוא לעיתים (בעיקר בעונה זו שופעת השפעות) לא נח כמו שצריך.

זכורה לי האנקדוטה ממלחמת יוה"כ (וסלחו לי על ההשוואה) מגיע בר לב לפיקוד צפון ורואה מבוכה ומבולקה - העסק מתמוטט כמו דומינו ואנשים עם עינייים טרוטות ללא תשובות. אמר חברה לכו לישון בפקודה אני לוקח פיקוד. ואחרי שישנו מס' שעות העיר אותם והחל לארגן את העבודה. (טוב בינתיים גם הגיעו חלק מכוחות המילואים לפאתי הגזרה וכבר אפשר היה להתחיל להחליט).

רבותי רופא עייף - עשוי ללקות בשיקול הדעת עניין של חיים ומוות, הבעיה באותו רגע היא של החולה. בעיית הרופא תהיה אם בכלל רק בשלב ב'.

מה לעשות ?
לו הייתי מחוקק הייתי עכשיו קובע שכל הפוליטיקאים ועובדי משרד הבריאות יקבלו טיפול רק ממתמחים בשעה האחרונה של המשמרת (בחזקת שלש ) שלהם.

ואם זה לא יפתור את הבעיה כנראה שמה שנותר הוא רק להיות עשיר ובריא.

עצוב!

אם יש לך רעיון אחר ד"ר גולש - אשמח לקרוא.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Hungarfield » 23 נובמבר 2005, 00:45

רעיונות - יש המון, שניים בשקל (וההגדלה עלי), אבל פתרונות אין.
הכל מתחיל, ממשיך ונגמר במשאב אחד - כסף.
ישנן עוד בעיות שהכתבה לא התייחסה אליהן בכלל, המשפיעות יותר על המחלקות הפנימיות הקורסות - גידול טבעי של האוכלוסיה, עליית גיל המטופלים (פעם 80 היה זקן. היום אנחנו קוראים להם "גדנ"עים"..), אנשים מגיעים עם בעיות קשות יותר (כי הדברים הקלים יתר נפתרים, או נפטרים, בקהילה) והרבה יותר מונשמים למחלקה - אין היום מחלקה פנימית בלי 3-6 מונשמים וזו בושה למערכת הבריאות כולה.
ועוד לא דיברנו על המטופלים, שפעם היה להם חינוך טוב והיום כולם מגיעים בגישת "מגיע לי הכל, ועכשיו, ולא איכפת לי מה עוד יש במחלקה או במיון", ואם לא הם אז המשפחה. כבר קרה לי יותר מפעם שמשפחה של חולה איימה בצעקות שאם לא ייגשו אליו עכשיו הסעיף משתחרר בזמן שהיו חולים קשים שנזקקו לטיפול דחוף.
אין פתרון קל. צריך עוד מחלקות, צריך עוד תקנים הן לרופאים, הן לאחיות והן לצוותי עזר, צריך בכיר בלילה על כל שתי מחלקות או שלוש (ממש בבית החולים, לא כונן בבית), צריך כסף.
על התאונות שקורות בדרך הביתה אני כבר לא מדבר, אבל חבר טוב שלי ריסק ככה את הלסת לפני 4 חודשים, וכשחזר לעבודה אחרי חודש היה מנשנש מהגרבר של הדמנטים :evil:
אני אחרי משמרת וחצי המשכתי ללכת שלושה בלוקים אחרי שהגעתי הביתה כי ישנתי בהליכה (קצת כמו סוס. מזל שלא חירבנתי על הכביש).
צריך איגוד של החולים בארץ, התנועה לאיכות הטיפול, הרשות הלאומית לאישפוז - מישהו צריך להרים את הכפפה, כי אם רופאים אז לא שופטים, כי כולם מוסריים...

על ידי אילן ב » 23 נובמבר 2005, 05:11

עכשיו אני אשחק את האזרח הקטן הפשוט והדפוק.

פעם היה קאפוט חולים - פקידים אדישים אבל רופאים שנתנו הכל.

ואז הפריטו את הבריאות - משלמים פי 3 ומקבלים א-פייג.

מי שאין לו כסף או מושלם אוי לו ואבוי לו.

על תרופות משלמים - קצת יקר לא בסל, כל ניתוח קצת חריג ולא מסכן חיים שים ג'ובות או תסבול.

פיזיוטרפיה 10 טיפולים ואם תרצה להמשיך שלם פרטי.

ועכשיו אתה בא ואומר הב הב הב - עוד כסף ?

איפה כל מה ששילמנו ?

לא אני לא חושב ככה

פעם גם חיינו פחות והרבה מקרים בכלל לא טופלו.

אולטרא סאונד ו אמ אר איי - יקרים ועוד אי אלו דפיבלטורים וציוד שלא חלמנו עליו. נכון.

שוב אין אבא למערכת. - המס הוא לא מספיק פרוגרסיבי.(אני מתכוון לטיפולים שעשירים יכולים לממן ובגלל עורכי דין טובים הם מחלצים מהקופות).
יש מערכת וי איי פי גדולה מידי.
למה ראש ממשלה אני עוד מבין - אבל שרים בלי שטיק ובלי בושה וחכי"ם - מה מגיע להם יותר? הם הרי נבחרו לשרת ולבסוף אנו משרתים אותם.
ויש המערכת מסביב לרפואה היא חייבת להתייעל.
היום כשלרופא יש תקשורת מחשב בקליניקה וזימון תורים הוא טל' או ממוחשב בשביל מה צריכים סוללת פקידות שיוציאו תיקים מקרטון ויסבכו לנו את החיים.
למה אני לא יכול להזמין תור ל 10 נאמר להגיע ב 10 להיכנס לרופא שפותח על הצג את התיק שלי ולצאת משם אחרי הבדיקה לדרכי כשבידי דיאגנוזה ואו מרשם. ואז מספיק פקידה אחת לטיפול בחריגים. למה בבית חולים פרטי אפשר ובממשלתי לא?
עבודות המשק - חוק שירות לאומי חובה יגדיל את כוח העזר ויוזיל אותו לרמה של הסעות + כלכלה ומדים. עד מתי ישרתו רק 50% פראיירים וגם מתוכם 1/2 מוצא להם "סידור" . חוזרים מחופשה ראשון בצהריים יוצאים חמישי בצהריים עובדים 4 ימים פחות אפטר 3 וחצי ימים וקוראים לזה צבא.

פתאום יתפנה עוד כסף - השאלה היא אם יילך למקום הנכון.

ועוד - חלק מהמחקר הרפואי - שהופך אח"כ ליצוא חייב לבוא ממשרד המדע והתעשיה ולא ע"ח הבריאות נטו.

ואחרון חביב הייתי מתחיל בשיטת השופל שולח את כל עובדי משרד הבריאות הביתה מתקנן מערכת עם רועץ חיצוני ובונה מחדש עם 10%. הרי כולנו יודעים שי שם אלפי מינויים פוליטיים שתקועים שם משר לשר ואפילו הם כבר לא יודעים מה הם עושים שם חוץ מלדפוק שעון ולקבל משכורת.
וחלילה לי מלהעליב את כולם - לדוגמא פיש - הלוואי וירבו כמותו. אז למה יש שם כל כך הרבה שמפריעים לו ?

עוד שיטה להכנסות - בניית בתי חולים מפוארים עם חדרים אישיים ורפואה פרטית ברישיון. - תנאי לקבלת אישור 10 שנים ברפואה הציבורית. ומי שרוצה רפואה כזו ויש לו אהלן שישלם זה ישאיר עודף למחוסרים. ואפשר גם לייצא. כלומר לייבא חולים כבדי כיס בתשלום. וכל המערכת הזו תפריש "מעשר"לרפואה הציבורית.

אה כן ועוד הבשר והבננות שמושמדים כמעשר מפני שאין בית מקדש-שיועברו בבקשה לבתי החולים הציבוריים והגריאטריים הציבורים וכך נחסוך עוד.
הרי לא יעלה על הדעת - שמה שפעם פרנב כוהנים שהיום אינם עוסקים בקודש ילך להשמדה במקום לצדקה.

הכל ניתן בתנאי שהיושבים על הברז לא ישכחו מאין באו ולאן הם הולכים ובפני מי הם עומדים לייתן את הדין. (אני רוצה מושבעים גם בארץ)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yoav30 » 23 נובמבר 2005, 07:26

דר' יקר,

לא מכיר אותך אישית, אבל האמת, שלא כל כך אכפת לי אם אתם עובדים בלחץ ואין לכם כוח אדם ואתם עייפים ועובדים 20-30 שעות רצוף.

כשאני בא לקבל טיפול, אני רוצה רופא שיתן לי טיפול, כמה שיותר מהר, כמה שיותר טוב, ועם כמה שיותר חיוכים.
בשביל זה אני משלם קופת חולים כל החיים.
קשה לכם? תעברו לעבוד במשהו יותר קל (מחשבים למשל).

כשאני נכנס לבי"ח עם איזו בעיה (שלצערי, היא דחופה, קשה, ואני עומד למות מפרונקל בתחת שמציק לי), אני מצפה לקבל טיפול מהיר ואדיב, ולא איזו אחות שושנה שתלעס לי מסטיק בפרצוף ותיתן לי לחכות 4 שעות עד שאיזה מתמחה טרוט עיניים יצוץ לו מאיזה חדר, אחרי שראה חצי מיליון חולים אחרים, וכבר לא מבדיל בין פרצוף לתחת (ותיזהר ממה שאתה רוצה להגיד, כי אני יודע על מה אתה חושב).
אני לא רוצה לחכות שלוש שעות לבדיקת דם כאשר לוקח 7 דקות לבצע אותם ולקבל תשובות (רק כי אין מי שיביא את התשובות מהמעבדה) או לחכות 4 שעות שאיזה סניטר יגלגל אותי עם כיסא גלגלים לרנטגן שנמצא 150 מטרים ממני, וממילא אף אחד בעולם לא ימצא אותו בלי עזרה של GPS + מפה + חוש ניווט של יונה.

בקיצור, הגיע הזמן לשלוח את כל מערכת הבריאות הזו קיבינימט, כי פשוט נמאס לקבל שירות חרא מהם, ועוד לטעון שהם מסכנים.

(חוץ מהמשכורות המדהימות שאתם מקבלים בסטאז' שלכם, ממש חוצפה, כאלו משכורות, פלא שכולכם נוסעים על מרצדסים לבית החולים?)
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 23 נובמבר 2005, 08:00

אבי ז"ל היה מנהל מחלקה בתל-השומר, אמי היתה רופאה מחוזית בכללית, שניהם שנאו את הנפוטיזם, בירוקרטיה, תופעת הVIP ושאר רעות חולות.

הבעיה מתחילה מבפנים, הרופאים הבכירים הם הראשונים לנטוש ולפגוע במתמחים, מטעמי יוהרה, משחקי כוח, נוחות, כסף, כבוד וקשרים חברתיים.

השינוי חייב לבוא מבפנים..... אסור ולא כדאי לחכות שפוליטיקאיים יזמו שינוי.... חבל על הזמן, זה לא יקרה :!:

יש רק דרך אחת כפי שאבי תמיד אמר: ביום בו פוליטיקאים ושאר "חשובים" יקבלו את אותו טיפול ויחס כמו שאר העם יחול השינוי :!:

לא עוד קיצור תורים, חדרים פרטיים, מנהלי מחלקות מלקקים ויחס מועדף. וצריך לזכור ולהזכיר:

משרתי ציבור ולא אדוני הציבור
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 23 נובמבר 2005, 16:11

אז תשובות לכל אחד לפי דרכו:
1.לאילן: פעם לא היתה בעיה לתת כמעט הכל, כי בימי קפוט חולים העליזים רוב התרופות עלו סכומים סבירים יחסית. ב20-30 השנה האחרונות עולה המחיר של הרפואה בצורה מטורפת, בגלל תרופות יקרות (תרופה שמשתמשים בה יחסית בצורה חופשית בבתי החולים יכולה לעלות 7000$ לטיפול, וראיתי אותה ניתנת בצורה הרבה), טכנולוגיות יקרות (CT, MRI, שניהם עולים לא מעט כסף) ופשוט מכשירים יקרים לבדיקה - אפילו מכשיר פשוט לבדיקת אוזניים עולה כמעט 2000 ש"ח, שלא לדבר על חומרים מתכלים - חוט תפירה אחד עולה 10-15$, ומשתמשים בהמון חוטים.
אני כבר לא מדבר על מערכת כפי שאתה מתאר, ממוחשבת, אבל להקים אותה עולה המון. זה נכנס לאט לאט בכל מקום - אבל ייקח לזה עוד שנים להתאזרח במערכת.
המס לא מספיק פרוגרסיבי, אבל עדיין - גם הוא לא יספיק, צריך השקעה נרחבת יותר.אי אפשר לבנות מערכת רק על שירות לאומי של שנתיים.
לגבי הרפואה ברשיון - זה מה שנקרא "קרן מחקרים". תרומות ותגמולי ניתוחי וטיפולי שר"פ עוברים לשם, וחלק מהכסף בהחלט משמש למערכת - תוספת של תקנים שמשולמים מהכסף הזה למשל.
אם היושבים על הברז יפסיקו ליהנות מהאושר האנלי שהצינור עושה להם מאחור, ויקבלו את אותו הטיפול שמקבל עמך ישראל, אולי יזוז משהו.
2. ליואב: בדיוק לכן פנה לקופ"ח ולמשרד הבריאות, כי אף רופא לא מחייך הרבה אחרי 20 שעות, ולא חשוב כמה הפרונקל שלך נאה, והעכוז חטוב. האחות, למעשה, זכתה בהגרלה שנערכה בין האחיות כדי לטפל בעכוז חטוב כמו שלך (ההשתתפות אסורה על רופאים, עכוזונים ובני משפחותיהם). לגבי הפרצוף והתחת - יודע צדיק נפש בהמתו...
רק על המשכורת אין לי תלונות (כי תלונה מלווה באגרה של 20 ש"ח, וזה יותר משעה עבודה שלי).
3. לטרופר - פשוט צודק. אם השינוי לא יבוא מבפנים הוא לא יבוא בכלל. אלוהים גדול...

על ידי donduck » 23 נובמבר 2005, 16:34

האשכול הזה התחיל בשעות הרבות שעובד רופא מתמחה בבית חולים ביום, וגלש עד כדי רצון לעשות RESET לכל מערכת הבריאות.

את האמת הרי אף פעם לא אומרים בטלויזיה, כי היא לא משרתת אף אחד, המסכנות, לעומת זאת, פותחת את לב העם.

מהיא הסיבה האיתית שמתמחה עובד כל כך הרבה שעות? קומבינה. כן, קומבינה.
אז ככה זה עובד:
במסגרת ההתמחות, חייב כל מתמחה לעשות מס תורנויות חודשיות, אשר משתנה ממחלקה למחלקה.
המתמחה גם רוצה לעשות כמה שותר תורנויות, במיוחד בימים "יקרים" - שישי, ערב חג, יום כיפור וכו' כיאחר הוא לא גומר את החודש, למען האמת, לא גומר אפילו חצי חודש :evil:

ע"פ הסדר עם הר"י לאחר כל תורנות מגיע למתמחה יום חופשי.

אבל מה, המתמחים, באישור מנהלי המחלקות, ובידיעת מנהלי בתי החולים, צוברים את הימים האלו ומשתמשים בהם לפני מבחני המומחיות.
כך נוצר מצב שמתמחה ממשיך לעבוד רגיל לאחר תורנות, במקום ללכת הביתה, הכל מתוך בחירה.

ידידי ההונגרי,
חסר בכירים בתורנות? למה? הרי כולם מקבלים "כוננויות על" בכל מחלקה יש "כונן ראשון" "כונן שני" וכו'. רק מה, תעיז להתקשר אליהם.....

אז.... שלא יעבדו עליכם :!:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 23 נובמבר 2005, 19:59

ראשית - לפי הר"י מתמחה אמור לעשות 4-6 תורנויות לחודש כחלק מהדרישה המקצועית להתמחות. כל דבר מעבר לכך מוגזם.
משכורת הבסיס ללא תורנויות מגוחכת. לכן צריך לנער את המערכת - כדי שאנשים יוכלו להביא הביתה משכורת נורמלית בלי לפעור לעצמם רקטום בגודל של הכרמלית. רוב המתמחים שאני מכיר ממש לא רוצים לעשות עוד תורנויות מעבר לאותן 4-6, אבל צרכי המחלקה, המיון וביה"ח כופים זאת עליהם. דרך אגב, תורנות יות כיפור שמשולמת לאחיות כ-300% משולמת למתמחה כמו תורנות שבת רגילה...
לגבי הימים החופשיים - יש משהו כמו חודשיים חופש לפני הבחינות, מוכר ע"י המחלקות בלי קשר לימים אחרי תורנות. מעבר לזה אמנם יש כאלה שעושים זאת, אבל זה מחוסר ברירה, לא רצון חופשי. לא חסרות מחלקות (בעיקר כירורגיות) בהן אתה רשום לניתוח ביום שאחרי התורנות - ומניתוח לא יוצאים. גם אם היית תורן וניתחת 2 אפנדיקסים וכריתת מעי בלילה, בלי להזכיר את הטראומה עם הסכין בחזה. במחלקות הללו לא תוכל ללכת הביתה, כי תהיה לך בעיה מקצועית.
ואחרון אחרון חביב - הבכירים... יש מקומות ומחלקות שבהן הבכיר הכונן מגיע תמיד למחלקה - פנימיות בסורוקה, כמעט כל הכירורגיות בארץ, ילדים באסף הרופא... חבל שזה לא נפוץ יותר. זה מאוד משפר הן את השירות לחולה והן את התורנות למתמחה.
לא חסרים בכירים שינשכו לך את הראש אם תתקשר אליהם. זו צרה אחרת :cry:

על ידי trooperglock » 24 נובמבר 2005, 07:54

לא חסרים בכירים שינשכו לך את הראש אם תתקשר אליהם. זו צרה אחרת

ובדיוק כאן שורש הבעיה :!: :!: למרות שה"בכיר" מתוגמל עבור אותה כוננות הוא יוריד את הראש למי שיעז "להפריע" לו בפרקטיקה הפרטית בימיי חול או חס וחלילה בשבת בזמן שהוא בקאנטרי.

אז יש ביפר, ויש פלאפון אבל הם נועדו לקישוט בלבד.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 24 נובמבר 2005, 08:30

אני רוצה לחזק את דבריו של אילן.
חייתי כמה שנים טובות בארה"ב, וארה"ב ידועה בתור המדינה היקרה ביותר בעולם מבחינת שירותי בריאות.
עלות ביטוח רפואי הטוב ביותר שניתן לקבל שם (PPO) היא בערך 600-700$ למשפחה, שזה בערך מה שמשלמת פה משפחה ממוצעת מהמעמד הבינוני (שני בני זוג עובדים).

תמורת הסכום הזה אתה מקבל שירותים רפואיים שאתה רק יכול לחלום עליהם פה, כל התרופות שאת רק רוצה וכיסוי של טיפולי שיניים ומשקפיים...

גם תמורת חצי מהסכום 300-400$ לחודש, אתה מקבל כיסוי רפואי שאתה רק יכול לחלום עליו בארץ (HMO).

אהה... ושם מערכת הבריאות היא עסק כלכלי לכל דבר, וכולם מרוויחים שם הון.

אז תגידו....לאיפה לכל הרוחות הולך כל הכסף שאנחנו משלמים??

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 24 נובמבר 2005, 18:09

בתשובה לדבריו של אילן...

בארה"ב עסק כלכלי מנוהל ע"י מקצוענים ואילו בארץ עסקים רבים מנוהלים ע"י חובבנים ומינויים לא ראויים. השחיתות חוגגת, כך גם הביזבוזים ולכן המצב עגום כ"כ. :evil: :evil:

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 24 נובמבר 2005, 18:28

ודרך אגב, בארץ - הביטוח הבסיסי נותן הרבה יותר מהביטוח הבסיסי בארה"ב, ובהרבה פחות כסף.
אמה מה - הרופאים שם משתכרים משכורות עתק. אני לא חושב שיש בארץ מקום למשכורות כאלה (חצי מליון לשנה לכירורג? בדולרים?) אבל בהחלט יש מקום לשיפור.
אני חושב שאם יהיה שינוי לטובה בתנאים - גם תוספת צנועה במשכורת תתקבל בהבנה.

על ידי donduck » 24 נובמבר 2005, 21:59

ידיד ההונגרי,
אל תערבב מין בשאינו מינו.
כירורג בארה"ב מרויח חצי מליון$, וגם הרבה יותר. אמה מה, גם ההוצאות שלו הם ב$$$$$$$$$$
ביטוח אחריות מקצועית, לדוגמא בארץ - כ 1000$ בשנה לא דיפרנציאל (עדיין)
אותו ביטוח בארה"ב יכול להגיע ל 50,000 $$$$$ בשנה וגם יותר, תלוי בהתמחות שלך, בהסטורית התביעות, במקום העבודה וכו'.

הביטוח הבסיסי בארץ הוא חובה. בארה"ב לא. יש שם הרבה מליונים שאין להם שום סוג של ביטוח רפואי, ולאף אחד לא איכפת :!: מה עדיף?

שאלתם לאן הולך הכסף?
כ 60% מתקציבי הקופות הולכים על משכורות לעובדים. השאר - לקניית שירותי בריאות בבתי החולים ולשיווק.

הממשלה - היא המסבסד - חוק ביטוח בריאות, אך היא גם בעלת חלק נכבד מבתי החולים. ובעצם חלק נכבד מהכסף חוזר אליה בדרך האחורית. איך, אם כן, יקבע מחירו של יום אישפוז, לדוגמא?
קופ"ח כללית - גם היא בעלת בתי חולים.
ברור לכולם שיש כאן ניגודי אינטרסים עצומים שפוגעים רק בחולים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 25 נובמבר 2005, 00:38

אין לי ספק שעדיף המצב בארץ - ביטוח לכל.
אין לי ספק שהביטוח הזה טוב לפעמים יותר מהביטוח עליו משלמים בחו"ל הרבה מאוד כסף (ולעומת מודלים דומים לנו, למשל אנגליה, עדיין אנחנו במצב מצויין).
עיקר הבעיה היא בתנאים, ולשיפור התנאים נחוץ עוד הרבה כסף.
המון כסף.
כדי לאפשר למתמחה ללכת הביתה אחרי התמחות הבטיחו תוספות של תקנים (שלא הגיעו). אני זוכר את המכתב של הנהלת איכילוב בזמנו "החוק מחייב אותנו לשחרר אתכם בבוקר, אבל היות ולא קיבלנו תקנים לכסות על העבודה שלכם קבלו בהבנה שאולי לא תשתחררו אחרי התורנות".
עדיין עובדים על מודלים אפשריים...

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד