השחרת אלומיניום...איך???
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
השחרת אלומיניום...איך???
טוב, שאלתי היא איך אפשר להשחיר אלומיניום???
אני יודע איך משחירים ברזל ופלדה אבל מניסיוני התהליך לא עובד על אלומיניום.
התוכלו לעזור לי בבקשה...
תודה מראש.
אני יודע איך משחירים ברזל ופלדה אבל מניסיוני התהליך לא עובד על אלומיניום.
התוכלו לעזור לי בבקשה...
תודה מראש.
"אם לא תחשוב קדימה,תישאר מאחורה"
"ס-ג-ו-ל ב-ד-ם ,, ס-ג-ו-ל ב-נ-ש-מ-ה"
אלומיניום לא משחירים -- אלומיניום צובעים בתהליך מיוחד.
אם אני לא טועה, BLACK-T תופס על אלומיניום, צלצל לגימת השחרות ותשאל אם אפשר.
בכלל, כל איזור התעשיה של חולון מלא מפעלים להשחרה וצביעה של מתכות בגלל הקרבה לתדיראן חולון שהיא ספק העבודה העיקרי למפעלים האלה... תעשה סיבוב על דפי זהב וקצת עבודת רגליים.
א.
אם אני לא טועה, BLACK-T תופס על אלומיניום, צלצל לגימת השחרות ותשאל אם אפשר.
בכלל, כל איזור התעשיה של חולון מלא מפעלים להשחרה וצביעה של מתכות בגלל הקרבה לתדיראן חולון שהיא ספק העבודה העיקרי למפעלים האלה... תעשה סיבוב על דפי זהב וקצת עבודת רגליים.
א.
- תרמתי למען הסליק

אם לא מדובר על השחרת "אלומיניום תעופתי" כזה המחובר בצידו האחר לרוס"ר M16, אזי שבחנויות "עשה זאת בעצמך" תוכל לרכוש תרסיס צבע המתאים גם לצביעת אלומיניום. יש להכין את השטח היטב לפני כן.
למה לא להשתמש בנ"ל לנשק ?
כיוון שלא ישרוד את המפגשים התכופים עם חלקי מתכת אחרים שיגרמו לשריטות, לדעתי.
בהצלחה.
למה לא להשתמש בנ"ל לנשק ?
כיוון שלא ישרוד את המפגשים התכופים עם חלקי מתכת אחרים שיגרמו לשריטות, לדעתי.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 13 ינואר 2006, 06:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אלומיניום חביירים זה לא בלק טי זה אנודייז.
בלק טי מתקלף מאלומיניום.
המצטיינים באנודייז הם אלגת אלונים. ונדרש הארד אנודייז - אנודייז תעופתי.
(מעל 36 מיקרון)
צריך לברר אם גימת עושים גם הם אנודייז.
בכל מקרה את כל החורים וההברגות יש לצפות לפני התהליך ע"מ שישמרו על צורתם.
אילן
בלק טי מתקלף מאלומיניום.
המצטיינים באנודייז הם אלגת אלונים. ונדרש הארד אנודייז - אנודייז תעופתי.
(מעל 36 מיקרון)
צריך לברר אם גימת עושים גם הם אנודייז.
בכל מקרה את כל החורים וההברגות יש לצפות לפני התהליך ע"מ שישמרו על צורתם.
אילן
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
ע
יש לכם איזה רעיון איך לעשות את זה בבית ???
כזה HOMEMADE
זה לא ניראה לי הגיוני ללכת למיפעלים בכל פעם שאני רוצה "ליצבוע" כמה חתיכות אלומיניום...
וכן אנחנו מדברים על אלומיניום חזק... תעופתי אם ככה אומרים...
תיראו כמו שאמרתי ברזל אני יודע ואפילו השחרתי בבית כבר ברזל. זה לא תהליך כזה מסובך... אז אני גם הייתי רוצה לדעת איך ליצבוע אלומיניום מבלי לצאת מהבית כי כמות החלקים שאני צריך ליצבוע היא קטנה מאוד ואני לא חושב שהיא שווה את הטיול למיפעלים גדולים.
אם בכל זאת אין איזה דרך לעשות הנ"ל בית אז אני ילך למיפעל מלת ברירה.
תודה מראש.
כזה HOMEMADE
זה לא ניראה לי הגיוני ללכת למיפעלים בכל פעם שאני רוצה "ליצבוע" כמה חתיכות אלומיניום...
וכן אנחנו מדברים על אלומיניום חזק... תעופתי אם ככה אומרים...
תיראו כמו שאמרתי ברזל אני יודע ואפילו השחרתי בבית כבר ברזל. זה לא תהליך כזה מסובך... אז אני גם הייתי רוצה לדעת איך ליצבוע אלומיניום מבלי לצאת מהבית כי כמות החלקים שאני צריך ליצבוע היא קטנה מאוד ואני לא חושב שהיא שווה את הטיול למיפעלים גדולים.
אם בכל זאת אין איזה דרך לעשות הנ"ל בית אז אני ילך למיפעל מלת ברירה.
תודה מראש.
"אם לא תחשוב קדימה,תישאר מאחורה"
לצבוע אתה יכול
רק השאלה לאיזה תוצאה אתה מצפה [תרתי משמע...]
אפשר ציפוי חשמלי ביתי, אפשר צבע אפוקסי ואפשר גם צבע גועש...
השאלה היא בעבור מה אתה רוצה לצבוע, איזה סוג גימור אתה צריך ועוד שאלות מסוג זה...
באילו תנאים החלקים הצבועים אמורים לעמוד [הגנה מפגעי מזג אויר, הגנה מכנית וכד']
אם תספק יותר פרטים, אני משער כי יוכלו לענות לך בצורה יותר ברורה.
בכל מקרה אלומיניום [ובמיוחד תעופתי למינהו] אינו "ברזל" ולהגנה / "השחמה" איכותיים שקול לפנות לגוף המתמחה בכך.
בהצלחה
רק השאלה לאיזה תוצאה אתה מצפה [תרתי משמע...]
אפשר ציפוי חשמלי ביתי, אפשר צבע אפוקסי ואפשר גם צבע גועש...
השאלה היא בעבור מה אתה רוצה לצבוע, איזה סוג גימור אתה צריך ועוד שאלות מסוג זה...
באילו תנאים החלקים הצבועים אמורים לעמוד [הגנה מפגעי מזג אויר, הגנה מכנית וכד']
אם תספק יותר פרטים, אני משער כי יוכלו לענות לך בצורה יותר ברורה.
בכל מקרה אלומיניום [ובמיוחד תעופתי למינהו] אינו "ברזל" ולהגנה / "השחמה" איכותיים שקול לפנות לגוף המתמחה בכך.
בהצלחה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ידידי היקר
כיוון שעסקתי בכך בעבר (השחמת חלקי אלומיניום לנשק)
אביא לידיעתך מעט מהידע שרכשתי.
אנודייז - אילגון בעברית הוא עיבוד האלומיניום שיוצר שכבת הגנה זגוגיתית על פני המתכת.
ראשית לוקחים את חלקי האלומיניום ומשרים אותם בדהגריזר (חומר ממיס שומנים) לאחר ניקוי המתכת מהשומן שוטפים היטב במיים זורמים ומטבילים בסודה קאוסטית בריכוז גבוה (לא זוכר כמה) האמבט תוססת והאלומיניום פשוט נאכל. כל זאת כדי לנקות את פני המתכת לחלוטין ולאפשר את האנודיזציה.
לאחר שטיפת המתכת שוב במיים טובלים אותה בחומצה חנקתית 30% ע"מ לבטל לחלוטין את פעולת הבסיס ולוודא שפני המתכת יהיו חומציים מעט.
שוטפים במיים רכים (כאילו מיים מזוקקים) ואו אז מכניסים את העובד לאמבט אלקטרוליטית. האמבט מכילה חומצה גופרתית בריכוז גבוה ובקרור (אנודייז רגיל ב 4 מעלות צלזיוס והרד אנודייז מתחת ל 0 וזה לא קופא כי התהליך יוצר חום רב- מעבירים חשמל מהעובד אל דפנות הבריכה דרך החומצה. התהליך הזה גורם לשחרור האחיזה בין פרודות האלומיניום והפרודות הנמצאות במגע עם החומצה הופכות למלח אלומיניום. לאחר זמן קבוע מראש (בין 1/4 שעה ל 1/2 שעה) המחושב לפי שטח הפנים של העובד ועובי המיקרון הרצוי מוציאים את העובד מהאמבט האלקטרוליטי, שוטפים במיים ושוב במיים רכים ושוב בחומצה חנקתית 15% (לניטרול כל תהליך) ושוב במיים מזוקקים או אז אם אין צביעה מכניסים את העובד לאמבט של מיים רכים בנק' כמעט רתיחה (97 עד 98 מעלות) פרודות המתכת שאחיזתן רפתה והתכווצו בקור מתחילות להתחמם ולהתפשט ולהלחץ אחת כלפי השניה - מלח האלומיניום שנוצר על פני המתכת כתוצאה מהחום והלחץ הופך למשטח זגוגיתי כמו שקוורץ הופך בחימום לזכוכית.(קח לוח אלומיניום דק שיש לו ציפוי אנודייז וקפל אותו ליד אוזנך תשמע קול זגוגית נשברת) עכשיו אם בצבע חפצת הכן לך אמבט בצבע הרצוי ולפני הסילינג (מיים רכים בכמעט רתיחה) טבול בצבע למספר דקות הרם באויר תן לטפטף מעט, שטוף במיים רכים שאריות צבע וטבול בסילינג. הצבע שנספג במלח האלומיניום ישאר באנודייז לאחר שהפרודות נסגרו. (צבעתי חלקים בכחול, בשחור ובצבע שמפנייה) לאחר השריה של 10 דקות עד רבע שעה בסילינג העובד יוצא לאויר מתייבש (די מהר והריהו מוכן למעט נק מגע חשמלית קטנה שהיתה במגע בעת האלקטרוליזה, היא תצא חסרת ציפוי וצבע. בגלל שהסודה בתחילת הדרך מאכלת יש לצפות הברגות וחורים שרוצים לשמור על גודלם בגומי.
אולם הייצור מבוקר מחדר מאוורר וסגור. בתוך האולם ישנם מפוחי ענק המכניסים אויר נקי ושואבים אויר אפוף אדי סודה וחומצה. כל כניסה לאולם הייצור ממוגנת.
את החומר העודף הנוזל מהבריכות או בעת החלפת בריכות מעת לעת מזרימים לבריכות ניטור חומצות לחוד ובסיסים לחוד, שם מופרדים המיים מן המשקעים המפונים לרמת חובב. כל העסק מבוקר ומפוקח ע"י איכות הסביבה.
אם יש ביכולתך להקים מערך כזה בביית אשראי לך וטוב, אני קצת מסופק.
שיהיה לך שבת שלום ומבורך
אילן
אני בטוח שבאלונים ישמחו לערוך לך סיור. ויש להם גם אנודייז סגול כהה ל 1000 יח ומעלה.
כיוון שעסקתי בכך בעבר (השחמת חלקי אלומיניום לנשק)
אביא לידיעתך מעט מהידע שרכשתי.
אנודייז - אילגון בעברית הוא עיבוד האלומיניום שיוצר שכבת הגנה זגוגיתית על פני המתכת.
ראשית לוקחים את חלקי האלומיניום ומשרים אותם בדהגריזר (חומר ממיס שומנים) לאחר ניקוי המתכת מהשומן שוטפים היטב במיים זורמים ומטבילים בסודה קאוסטית בריכוז גבוה (לא זוכר כמה) האמבט תוססת והאלומיניום פשוט נאכל. כל זאת כדי לנקות את פני המתכת לחלוטין ולאפשר את האנודיזציה.
לאחר שטיפת המתכת שוב במיים טובלים אותה בחומצה חנקתית 30% ע"מ לבטל לחלוטין את פעולת הבסיס ולוודא שפני המתכת יהיו חומציים מעט.
שוטפים במיים רכים (כאילו מיים מזוקקים) ואו אז מכניסים את העובד לאמבט אלקטרוליטית. האמבט מכילה חומצה גופרתית בריכוז גבוה ובקרור (אנודייז רגיל ב 4 מעלות צלזיוס והרד אנודייז מתחת ל 0 וזה לא קופא כי התהליך יוצר חום רב- מעבירים חשמל מהעובד אל דפנות הבריכה דרך החומצה. התהליך הזה גורם לשחרור האחיזה בין פרודות האלומיניום והפרודות הנמצאות במגע עם החומצה הופכות למלח אלומיניום. לאחר זמן קבוע מראש (בין 1/4 שעה ל 1/2 שעה) המחושב לפי שטח הפנים של העובד ועובי המיקרון הרצוי מוציאים את העובד מהאמבט האלקטרוליטי, שוטפים במיים ושוב במיים רכים ושוב בחומצה חנקתית 15% (לניטרול כל תהליך) ושוב במיים מזוקקים או אז אם אין צביעה מכניסים את העובד לאמבט של מיים רכים בנק' כמעט רתיחה (97 עד 98 מעלות) פרודות המתכת שאחיזתן רפתה והתכווצו בקור מתחילות להתחמם ולהתפשט ולהלחץ אחת כלפי השניה - מלח האלומיניום שנוצר על פני המתכת כתוצאה מהחום והלחץ הופך למשטח זגוגיתי כמו שקוורץ הופך בחימום לזכוכית.(קח לוח אלומיניום דק שיש לו ציפוי אנודייז וקפל אותו ליד אוזנך תשמע קול זגוגית נשברת) עכשיו אם בצבע חפצת הכן לך אמבט בצבע הרצוי ולפני הסילינג (מיים רכים בכמעט רתיחה) טבול בצבע למספר דקות הרם באויר תן לטפטף מעט, שטוף במיים רכים שאריות צבע וטבול בסילינג. הצבע שנספג במלח האלומיניום ישאר באנודייז לאחר שהפרודות נסגרו. (צבעתי חלקים בכחול, בשחור ובצבע שמפנייה) לאחר השריה של 10 דקות עד רבע שעה בסילינג העובד יוצא לאויר מתייבש (די מהר והריהו מוכן למעט נק מגע חשמלית קטנה שהיתה במגע בעת האלקטרוליזה, היא תצא חסרת ציפוי וצבע. בגלל שהסודה בתחילת הדרך מאכלת יש לצפות הברגות וחורים שרוצים לשמור על גודלם בגומי.
אולם הייצור מבוקר מחדר מאוורר וסגור. בתוך האולם ישנם מפוחי ענק המכניסים אויר נקי ושואבים אויר אפוף אדי סודה וחומצה. כל כניסה לאולם הייצור ממוגנת.
את החומר העודף הנוזל מהבריכות או בעת החלפת בריכות מעת לעת מזרימים לבריכות ניטור חומצות לחוד ובסיסים לחוד, שם מופרדים המיים מן המשקעים המפונים לרמת חובב. כל העסק מבוקר ומפוקח ע"י איכות הסביבה.
אם יש ביכולתך להקים מערך כזה בביית אשראי לך וטוב, אני קצת מסופק.
שיהיה לך שבת שלום ומבורך
אילן
אני בטוח שבאלונים ישמחו לערוך לך סיור. ויש להם גם אנודייז סגול כהה ל 1000 יח ומעלה.
חבר isia זכור !
אילן צודק,
הדרך הטובה ביותר והעמידה ביותר לאורך זמן לצבוע אלומיניום היא ANODIZE.
דרך שנייה זו צביעה. ל-BROWNELL יש מוצרים די טובים לשימוש ביתי.
http://www.brownells.com/aspx/NS/Store/ ... GUN+FINISH
חימום וטבילה בשמן שרוף טובים רק לפלדה.
א.
הדרך הטובה ביותר והעמידה ביותר לאורך זמן לצבוע אלומיניום היא ANODIZE.
דרך שנייה זו צביעה. ל-BROWNELL יש מוצרים די טובים לשימוש ביתי.
http://www.brownells.com/aspx/NS/Store/ ... GUN+FINISH
חימום וטבילה בשמן שרוף טובים רק לפלדה.
א.
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:ואללה איתמר תודה למדתי עוד משהו !
אגב בעת חום איך מחזיק הציפוי הנ"ל ?
וכינרתי אם שניים אומרים לך שאתה שיכור
סימן שאתה מעוך
חום הוא לא בעייה במוצרים האלה, קיימים היום בשוק חומרים מרוכבים שעומדים במאות מעלות צלזיוס. החימום בתנור נועד כדי ליצור ריאקציה שמקבעת את הציפוי ואחר כך הציפוי הזה עמיד לפי המפרט של הייצרן. מה שכן בעיה זה עמידות הציפוי בפני שחיקה ומכות למיניהן..
בכל מקרה, הרבה מאד בארה"ב משתעשעים בצבעים האלה כדי לצבוע את הנשקים בצבעי הסוואה וכו....
א.
- תרמתי למען הסליק

14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד