כמה בעליי רשיון לנשק יש בארץ?
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
כמה בעליי רשיון לנשק יש בארץ?
היי
האם מישהוא יודע כמה בעליי רשיון לנשק (אזרחי) יש בארץ?
ואני מתכוון אזרחים ולא שוטרים, לא קצינים בצבא ולא חברות שמירה וכו"ל.
תודה מראש
Tigss
האם מישהוא יודע כמה בעליי רשיון לנשק (אזרחי) יש בארץ?
ואני מתכוון אזרחים ולא שוטרים, לא קצינים בצבא ולא חברות שמירה וכו"ל.
תודה מראש
Tigss
IT'S BETTER TO HAVE IT AND NOT NEED IT, THEN NEED IT AND NOT HAVE IT!
IF YOU DO NOT SPEAK OUT, YOU WILL NEVER BE HEARD!
IF YOU DO NOT SPEAK OUT, YOU WILL NEVER BE HEARD!
- סליקאי ארד

ע"פ נתוני משרד הפנים לחודש אוגוסט 2006 : (קובץ שלא הצלחתי לחבר להודעה בפורום הנשק)
1. נשק פרטי בידי אנשים פעילים : 223,799 .
2. נשק פרטי ברשיונות תקפים : 197,181
3. נשק בידי תושבים לא פעילים : 7410
4. נשק מוחזק ללא רישיון תקף : 24,152
5. נשק ארגוני : 126,700
וכעת לשאלות שלי :
1. מה זה אנשים פעילים ?
2. מה זה אנשים לא פעילים ?
3. מה זה נשק ללא רשיון תקף ? האם מופקד במשטרה ? אם כן, הנשק אמור להספר כנשק ברשיון. הרשיון פג ולכן איננו בר תוקף, מתמטיקה פשוטה , הלא כן ?
4. נשק ארגוני ? חברות שמירה ? וכמה חברות שמירה אינן פועלות ע"פ חוקי מדינת ישראל וצריך לקחת מהן את הנשק ? לא מעט.
הכל שאלה של איך מציגים את המידע.
אגב, בחלק מ 24.152 ללא רשיון טיפלתי כבר כי היו אצלי לחידוש רשיון.
אגב, נשק של נפטרים ז"ל, היכן הוא ? האם המדינה עשתה צעד לפנות למשפחות ולדרוש הפקדה מיידית (במידה ולא הופקד תוך 30 יום כמתבקש בתקנות ..) בתחנת המשטרה ?
לידיעה, פרקליטות המדינה חננה מיידית עד סוף השנה את כל מחזיקי הנשק שאינו ברשיון תקף ומאפשרת להם חידוש ללא תנאים עד 15.12.06 תמורת תשלום קנס + אגרות.
המדינה מוכנה לקבל נשק ללא רישיון מאזרחים המוכנים להזדהות, בתחנות המשטרה. ז"א, שאם החזקת עד היום נשק ללא כל רישוי, תוכל למסור אותו ללא דין ודברים תמורת מסירת פרטים אישיים.
במקום להעניש ולטפל פלילית בכל מחזיקי הנשק שלא כחוק מעניקים להם סוכריות והטבות על היותם פורעי חוק.
כך גם אדם שלא שילם את האגרה בזמן ולא עבר אימון בזמן, יכול לשלם דרך האינטרנט (שה"ם - שירות תשלומים ממשלתי) את האגרה ויקבל מייד הארכה של שלושה חודשים !!!!
מאידך, אדם ששילם בזמן אך לא עבר אימון בזמן, ייענש על ידי מדינת ישראל. ייאלץ לגשת למשרד הפנים, לעמוד בתור, לבזבז יום או יומיים של עבודה, לבקר רופא משפחה להחתמת הניירת הרפואית, להגיע למטווח, לעבור אימון ולקינוח לחזור לפקיד הרישוי לשלם קנס + אגרה ורק אז לקבל רישיון תקף כולל אזהרה חמורה ונזיפה ממדינת ישראל כי בפעם הבאה רשיונו עלול להשלל סופית.
איך אמר איוב ? רשע וטוב לו, צדיק (כמעט) ורע לו.
שניהם צריכים לקבל יחס זהה, כל עוד מחזיקים ללא רשיון תקף לוא משקיעים את מעט הזמן הנדרש כיום לצורך חידוש רישיון פעם בשלוש שנים.
את רישיון הנהיגה והרכב כולל הביטוח, מרבית תושבי המדינה יודעים לחדש בזמן. את רשיונות הנשק כולל אימוןף מרביתם עושים כחוק ובזמן, חלקם פורעי חוק. (ושאף אחד לא יתלהם ולא יקפוץ בבקשה, נשק ללא רשיון זה עבירה גם ליום אחד.) אני תומך בנשק לכל אזרח לאחר מעבר הכשרה מתאימה ותנאים בסיסים של נאמנות למדינה, אבל סדר צריך להיות.
אם חידוש הרישיון היה מתבצע פעם בשנה ולא פעם בשלוש, היה כאן יותר סדר וגם עבודה מסודרת למדריכי הירי והמטווחים. (כתוצאה מכך, גם התחמושת הייתה מוזלת ועוד !!!)
נעם.
1. נשק פרטי בידי אנשים פעילים : 223,799 .
2. נשק פרטי ברשיונות תקפים : 197,181
3. נשק בידי תושבים לא פעילים : 7410
4. נשק מוחזק ללא רישיון תקף : 24,152
5. נשק ארגוני : 126,700
וכעת לשאלות שלי :
1. מה זה אנשים פעילים ?
2. מה זה אנשים לא פעילים ?
3. מה זה נשק ללא רשיון תקף ? האם מופקד במשטרה ? אם כן, הנשק אמור להספר כנשק ברשיון. הרשיון פג ולכן איננו בר תוקף, מתמטיקה פשוטה , הלא כן ?
4. נשק ארגוני ? חברות שמירה ? וכמה חברות שמירה אינן פועלות ע"פ חוקי מדינת ישראל וצריך לקחת מהן את הנשק ? לא מעט.
הכל שאלה של איך מציגים את המידע.
אגב, בחלק מ 24.152 ללא רשיון טיפלתי כבר כי היו אצלי לחידוש רשיון.
אגב, נשק של נפטרים ז"ל, היכן הוא ? האם המדינה עשתה צעד לפנות למשפחות ולדרוש הפקדה מיידית (במידה ולא הופקד תוך 30 יום כמתבקש בתקנות ..) בתחנת המשטרה ?
לידיעה, פרקליטות המדינה חננה מיידית עד סוף השנה את כל מחזיקי הנשק שאינו ברשיון תקף ומאפשרת להם חידוש ללא תנאים עד 15.12.06 תמורת תשלום קנס + אגרות.
המדינה מוכנה לקבל נשק ללא רישיון מאזרחים המוכנים להזדהות, בתחנות המשטרה. ז"א, שאם החזקת עד היום נשק ללא כל רישוי, תוכל למסור אותו ללא דין ודברים תמורת מסירת פרטים אישיים.
במקום להעניש ולטפל פלילית בכל מחזיקי הנשק שלא כחוק מעניקים להם סוכריות והטבות על היותם פורעי חוק.
כך גם אדם שלא שילם את האגרה בזמן ולא עבר אימון בזמן, יכול לשלם דרך האינטרנט (שה"ם - שירות תשלומים ממשלתי) את האגרה ויקבל מייד הארכה של שלושה חודשים !!!!
מאידך, אדם ששילם בזמן אך לא עבר אימון בזמן, ייענש על ידי מדינת ישראל. ייאלץ לגשת למשרד הפנים, לעמוד בתור, לבזבז יום או יומיים של עבודה, לבקר רופא משפחה להחתמת הניירת הרפואית, להגיע למטווח, לעבור אימון ולקינוח לחזור לפקיד הרישוי לשלם קנס + אגרה ורק אז לקבל רישיון תקף כולל אזהרה חמורה ונזיפה ממדינת ישראל כי בפעם הבאה רשיונו עלול להשלל סופית.
איך אמר איוב ? רשע וטוב לו, צדיק (כמעט) ורע לו.
שניהם צריכים לקבל יחס זהה, כל עוד מחזיקים ללא רשיון תקף לוא משקיעים את מעט הזמן הנדרש כיום לצורך חידוש רישיון פעם בשלוש שנים.
את רישיון הנהיגה והרכב כולל הביטוח, מרבית תושבי המדינה יודעים לחדש בזמן. את רשיונות הנשק כולל אימוןף מרביתם עושים כחוק ובזמן, חלקם פורעי חוק. (ושאף אחד לא יתלהם ולא יקפוץ בבקשה, נשק ללא רשיון זה עבירה גם ליום אחד.) אני תומך בנשק לכל אזרח לאחר מעבר הכשרה מתאימה ותנאים בסיסים של נאמנות למדינה, אבל סדר צריך להיות.
אם חידוש הרישיון היה מתבצע פעם בשנה ולא פעם בשלוש, היה כאן יותר סדר וגם עבודה מסודרת למדריכי הירי והמטווחים. (כתוצאה מכך, גם התחמושת הייתה מוזלת ועוד !!!)
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
הפעילים הם בדרך כלל אלו שקמים ובודקים מתי יש להם חידוש ואפילו עושים את זה...
הלא פעילים ישנים טוב כמו ההוא עם הגבות ואח שלי גיבור...
הלא פעילים ישנים טוב כמו ההוא עם הגבות ואח שלי גיבור...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר