בקשה למידע על הגדנ"ע משנת 77 והלאה
2 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
בקשה למידע על הגדנ"ע משנת 77 והלאה
אני לומד בקורס היסטוריה צבאית שהמרצה בו הוא אורי מילשטיין (מוכר למישהו?). קיבלנו מטלה לכתוב על נושא צבאי כלשהו שקשור לישראל.
אני בחרתי בנושא קרוב לי-הגדנ"ע.
המקורות מעטים, אך יש ספר אחד מצוין בשם "כן, אנחנו נוער!" של דוד דיין, בהוצאת משהב"ט. הבעיה היא שהספר מגיע עד לשנת 77. (שזה הרבה אבל אני מעוניין לסכם את פעילות הגדנ"ע)
כמו כן אני יודע על ספר שמתעד קרבות שהגדנ"ע השתתף בהם בירושלים, אך אני מחפש כרגע את החלק הלא מתועד של הגדנ"ע שזה החל משנת 77 ועד היום...
אני אצטרך להגיש את המאמר בכל מקרה עוד כשבוע וחצי, אך אני מקווה שאוכל לרשום פרטים מעניינים...אם לא, אני אסתפק במידע שיש לי.
אני מחפש:
תהליכים מבניים בגדנ"ע-הקמת מסגרות כמו גדנ"ע תקשוב ומזרחנים, הקמת מערך מג"ן בחיל החינוך, האגף הבטחוני חברתי במשהב"ט-ז"א המעבר מהגדנ"ע של פעם, לגדנ"ע כפי שהכרנו אותו בשנים האחרונות. שינויים אחרים כלשהם הידועים לכם.
פעילות מיוחדת של הגדנ"עים מ77 מעבר לאימונים ותחרויות (אני אשמח בכל זאת לקבל נתונים על אליפויות צה"ל)
גופים מקבילים או דומים לגדנ"ע בעולם
דמויות מוכרות בגדנ"ע ששירתו כמד"נים, חניכים וכו'. (יש לי לא מעט שמות מאותו ספר כמו חיים לסקוב, עזר ויצמן ועוד)
אולי תמונות מאז (שמציגות פעילות של גדנ"עים).
אני בספק אם זה ייכנס, אך אני אשמח לשמוע סיפורים/חוויות של חניכים/בעלי תפקידים.
אם זה לא ייכנס למאמר (שלצערי אמור להישאר בגדר מאמר-אין באפשרותי לכתוב ספר), זה יוכל להיכנס לערך "גדנ"ע" בוויקיפדיה (שיש מקום להרחיבו), או להישאר כאן בפורום, לטובת הגולשים...
חשבתי על אפשרות ליצור קשר עם אותו דוד דיין, ולנסות לעניין אותו בלהשלים את הספר. אם יש מישהו שמסוגל לסייע בכך, אני אשמח.
הדברים החשובים לי ביותר הם ה3 הראשונים...אני מודה מראש למי שיוכל לסייע.
אני בחרתי בנושא קרוב לי-הגדנ"ע.
המקורות מעטים, אך יש ספר אחד מצוין בשם "כן, אנחנו נוער!" של דוד דיין, בהוצאת משהב"ט. הבעיה היא שהספר מגיע עד לשנת 77. (שזה הרבה אבל אני מעוניין לסכם את פעילות הגדנ"ע)
כמו כן אני יודע על ספר שמתעד קרבות שהגדנ"ע השתתף בהם בירושלים, אך אני מחפש כרגע את החלק הלא מתועד של הגדנ"ע שזה החל משנת 77 ועד היום...
אני אצטרך להגיש את המאמר בכל מקרה עוד כשבוע וחצי, אך אני מקווה שאוכל לרשום פרטים מעניינים...אם לא, אני אסתפק במידע שיש לי.
אני מחפש:
תהליכים מבניים בגדנ"ע-הקמת מסגרות כמו גדנ"ע תקשוב ומזרחנים, הקמת מערך מג"ן בחיל החינוך, האגף הבטחוני חברתי במשהב"ט-ז"א המעבר מהגדנ"ע של פעם, לגדנ"ע כפי שהכרנו אותו בשנים האחרונות. שינויים אחרים כלשהם הידועים לכם.
פעילות מיוחדת של הגדנ"עים מ77 מעבר לאימונים ותחרויות (אני אשמח בכל זאת לקבל נתונים על אליפויות צה"ל)
גופים מקבילים או דומים לגדנ"ע בעולם
דמויות מוכרות בגדנ"ע ששירתו כמד"נים, חניכים וכו'. (יש לי לא מעט שמות מאותו ספר כמו חיים לסקוב, עזר ויצמן ועוד)
אולי תמונות מאז (שמציגות פעילות של גדנ"עים).
אני בספק אם זה ייכנס, אך אני אשמח לשמוע סיפורים/חוויות של חניכים/בעלי תפקידים.
אם זה לא ייכנס למאמר (שלצערי אמור להישאר בגדר מאמר-אין באפשרותי לכתוב ספר), זה יוכל להיכנס לערך "גדנ"ע" בוויקיפדיה (שיש מקום להרחיבו), או להישאר כאן בפורום, לטובת הגולשים...
חשבתי על אפשרות ליצור קשר עם אותו דוד דיין, ולנסות לעניין אותו בלהשלים את הספר. אם יש מישהו שמסוגל לסייע בכך, אני אשמח.
הדברים החשובים לי ביותר הם ה3 הראשונים...אני מודה מראש למי שיוכל לסייע.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

ניצנץ
כמו כל דבר טוב שהרסו -כך גם הגדנ"ע
עם הקמתו היה הגדנ"ע כור היתוך לקליטת נוער עולה,
ושימור רוח הפלמ"ח אצל נוער מקומי.
עם השנים העסק הלך והתמסמס.
הוא זכה לניעור אבק בששת הימים.
הוא גמגם ביום הכיפורים (חלק מההרגשה ששום דבר כבר לא יקרה)
והוקם במתכונת ששת הימים אחרי 74. (שעת חרום)
עם השנים והקיצוצים והנוהלים והכסת"ח
העסק פשוט נעלם וקיבל כל מיני תכנים פלצניים (בצד תכנים מצויינים - כמו קורס סיירים)
לצערי מהיכרות עם הגנ"ע אני לא יכול לבשר לך שמ 1977 עשה הגדנ"ע מעשים הרואיים.
הוא כן שינה כיוון לכיוון החברתי - אך כיוון שמפקדים לא ירדו לשטח העסק הפך לבדיחה. (כנ"ל מועדוני הקליעה של הגדנ"ע שהיו בתפארתם בתחילת שנות ה 70 ומאז הם בנסיגה)
אני מציע שתמצא לך נושא אחר..........
או שתבחן את תרומתם של מועדוני הקליעה לצה"ל בשנות ה70.
כדאי לראיין כמה אנשים כמו תנ"ץ דובי יונג ועוד.........
כמו כל דבר טוב שהרסו -כך גם הגדנ"ע
עם הקמתו היה הגדנ"ע כור היתוך לקליטת נוער עולה,
ושימור רוח הפלמ"ח אצל נוער מקומי.
עם השנים העסק הלך והתמסמס.
הוא זכה לניעור אבק בששת הימים.
הוא גמגם ביום הכיפורים (חלק מההרגשה ששום דבר כבר לא יקרה)
והוקם במתכונת ששת הימים אחרי 74. (שעת חרום)
עם השנים והקיצוצים והנוהלים והכסת"ח
העסק פשוט נעלם וקיבל כל מיני תכנים פלצניים (בצד תכנים מצויינים - כמו קורס סיירים)
לצערי מהיכרות עם הגנ"ע אני לא יכול לבשר לך שמ 1977 עשה הגדנ"ע מעשים הרואיים.
הוא כן שינה כיוון לכיוון החברתי - אך כיוון שמפקדים לא ירדו לשטח העסק הפך לבדיחה. (כנ"ל מועדוני הקליעה של הגדנ"ע שהיו בתפארתם בתחילת שנות ה 70 ומאז הם בנסיגה)
אני מציע שתמצא לך נושא אחר..........
או שתבחן את תרומתם של מועדוני הקליעה לצה"ל בשנות ה70.
כדאי לראיין כמה אנשים כמו תנ"ץ דובי יונג ועוד.........
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
2 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד