חגורה לנשיאת נשק עם מדי א' צה"ליים

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

על ידי itamar » 25 אפריל 2007, 17:14

אלי כתב:שלום לכולם את כל שירותי הקרבי בצבא מזה 10 שנים לפחות אני שומע שאסור לירות בנשק אזרחי במטווח צבאי או מבצעי
הצבא יתנער חס וחלילה מאותו חייל אם הנשק האזרחי יוציא כדור
מה שאני מבין פה באתר שהמג"ד שלי לא יודע מה הוא מדבר המח"ט שלי לא יודע מה הוא מדבר אלוף פיקוד לא יודע מה הוא מדבר וזה אם כל הכבוד לא ניראה לי .
צה"ל מספק לחייל נשק אם זה נשק ארוך או קצר לפי שיקול דעת המערכת כקצין בצבא זה מה שאני מתדרך את החיילים שלי ואוסר בתוקף על הבאת נשק אזרחי אשמח ללמוד אולי חוקים ברורים יותר כי גם לי אישית יש נשק אזרחי .

אלי,

אתה עושה סלט ירקות ברוטב בלתי מזוהה :)

1. יש את כל הנושא של שימוש בנשק אזרחי במילואים . אני לא בקיא בדיוק ברזי הפקודות, כך שאני לא יודע אם המג"ד או המח"ט שלך יודעים מה הם מדברים.

2. יש את הנושא של נשיאת אקדחים על ידי קצינים ונגדים בקבע. בזמנו יצאה פקודה שמחייבת את כל הקצינים והנגדים בקבע לשאת נשק. במסגרת הפקודה, התירו לאותם קצינים/נגדים לרכוש בכספם הפרטי אקדחים מכיוון שהצבא לא מספק כאלה, וכדי לפטור אותם מהעונש להיות צמודים לנשק ארוך בכל מקום שילכו אליו. ביחוד ג'ובניקים.

לאחרונה שונתה הפקודה ונשיאת נשק על ידי קצינים/נגדים הפכה עניין של רשות ולא חובה. עדיין קיימת להם הזכות לרכוש אקדח פרטי מכספם הפרטי.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 25 אפריל 2007, 18:59

דיברתי היום עם אלי בטלפון, העניין הובהר, הפניתי לפקודות ולמראי המקום המתאימים.

לידיעה - לחייל המילואים מותר לבוא עם אקדח ברשיון אזרחי תקף למילואים, אך הוא חייב להיות צמוד אליו 24/7 ואין לעשות בו כל שימוש במסגרת המילואים, אלא לתנועה מהבית אל יום המילואים ובסיומם. מפקד יחידה שאוסר הגעה עם נשק פרטי כנ"ל - עובר בעצמו על פקודות הצבא. ראוי שיוכרו פקודות הצבא טרם כניסה לעימותים מיותרים, לא משנה דרגתו של הפוקד.
מנסיון - בד"כ ככל שהדרגה עולה - רמת השליטה בחומר יורדת בהתאם, כולל ובעיקר בשימוש בנשק ולחימת פרט.

מראה מקום - הוראות בטיחות מז"י מבק"א יבשה כרך א' פרק 3.3 . קלסר חובה (בפקודה ולא בצחוק) בכל יחידה בצבא.

שימוש בנשק בכל מקרה נבחן תמיד בסופו של יום לפי מבחן התוצאה, כך שכתובים יפים במקומם ומעשים טובים גם כן.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 25 אפריל 2007, 21:20

אלי כתב:מה שאני מבין פה באתר שהמג"ד שלי לא יודע מה הוא מדבר המח"ט שלי לא יודע מה הוא מדבר אלוף פיקוד לא יודע מה הוא מדבר וזה אם כל הכבוד לא ניראה לי.

או שהם "לא ידעים מה הם מדברים" או שהם "מגדילים ראש" ומורידים פקודה מקומית למניעת נשיאת נשק על ידי החיילים.

בדבר אחד אנחנו מסכימים לגמרי, גם לי המצב הזה לא נראה בכלל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד