סוגית חוקיות 2

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

סוגית חוקיות 2

על ידי shrek » 25 ספטמבר 2007, 20:10

שלום

אז ככה, אני גר בישוב קטן, לאחרונה חלק מתושבי הישוב החליטו שהם רוצים שער בכניסה לישוב שניתפח על ידיד התקשרות למחשב או שלט.

הבעיה היא שיש חלק מהישוב שלא מעוניין בשער הנ"ל מכמה סיבות, פרנסה, עקרונות ושאר ירקות.
כרגע השער פעיל ואפילו עשו לו ביטוח, אין בוטקה ואין שומר בשער, מספר תושבים לא רוצה את השער ומספר תושבים רוצים את השער, גניבות רכב, או סתם לא רוצים שאנשים יסתובבו בישוב (שזה ללא ספק, כמו להגיד ששטח הישוב הוא שטח פרטי......)

מה החוק אומר בעניין זה ? האם לקבוצה התושבים שרוצה את השער מותר להפעיל את השער למרות התנגדות הקבוצה שלא רוצה את השער?

אני לא מעוניין בשער, אבל אני אשמח לשמוע למה כן מעוניינים בשער כזה.
אני חושב שמישרוצה לשמור על הרכב שלו שיבנה שער בכניסה לחצר שלו ולא ינעל אותי יחד איתו כי זה עולה לא פחות, ושאר ירקות....

בתודה מתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Hungarfield » 26 ספטמבר 2007, 00:25

אני לא בטוח שניתן להחיל את אותו הדין על המקרה שלכם, אבל לאחרונה היתה פסיקה דומה בעניין מתחם אנדרומדה ביפו, שהיה מתחם סגור עם שער ושומר, והמדינה החליטה שלא לאפשר את הסגירה הזאת.
ניתן לסגור שטח פרטי, אבל שטח ציבורי (וקשה לי להאמין שיש מישהו שהוא הבעלים של השטחים הציבורים ביישוב שלכם) הוא של כולם. כל מי שמגביל זכות מעבר בשטח ציבורי עובר עבירה על החוק, להבנתי.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/889565.html
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי hk765 » 27 ספטמבר 2007, 20:23

תעשו פשרה ...

תתקינו שער, ולידו שביל שעוקף אותו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ש''צ » 07 אוקטובר 2007, 08:57

אצלנו בישוב היו לפני מספר שנים גנבות רכב רבות. פורצים היו פשוט נכנסים לבתים, מוצאים את המפתחות לרכב ויוצאים איתו מחצרות של אנשים ושום "שער פרטי בחצר שלך" לא היה עוזר. התקינו שער כמו השער הנ"ל שנפתח ע"י התקשרות למחשב ומאז אין בעיות. ליד השער יש שביל להולכי רגל ככה שהישוב לא סגור נעול ואטום כשהשער הסגור. השער עצמוסגור רק מ8 וחצי בערב עד 6 בבוקר, ככה שבשעות היום לא מרגישים אפילו בקיומו.
אם מישהו מחוץ לישוב צריך להיכנס אחרי השעות הנ"ל או שיש לו עסק לגיטימי עם אחד מתושבי הישוב ובמקרה כזה הוא פשוט מרים אליו טלפון כשהוא מגיע לשער, או שאין לו עסק לגיטימי ובמקרה כזה טוב מאוד שהשער עוצר אותו!

אני באמת לא מבין למי יכולה להיות בעיה עם השער :?
זה לא הגודל שקובע
זה איך שמתמשים בו
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shrek » 08 אוקטובר 2007, 02:23

יש תושבים שיש להם צימרים, ואם מישהו שוכר צימר והוא חוזר ב3-4 בבוקר, לא ממש לגיטימי להתקשר אל הצימריסט ולבקש ממנו לפתוח את השער.

העניין עם הפשרה מצא חן בעיניי, בתנאי שליד השער יש כניסה לרכבים :)

עדין, מישהו יודע מה אומר החוק לגבי השערים הללו?

מתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 08 אוקטובר 2007, 12:51

מתן,

בהרבה ישובים כפריים (מושבים, קיבוצים, ישובים קהילתיים) יש שערים בכניסה.

לגבי חוקיות, למיטב ידיעתי רשות מקומית כפרית רשאית להחליט להציב שער כזה (כמובן לא כמחטף אלא בדרך החוקית שבה מתקבלות החלטות בישוב). אם אתה רוצה חוות דעת משפטית תתקשר למחלקה המשפטית של המועצה האזורית אליה הישוב שלך שייך.

לגבי בעיית אורחים בצימרים היא ניתנת לפיתרון פשוט. השערים כיום הם שערים "חכמים" כלומר יש להם מחשב קטן שמאפשר להגדיר פרמטרים שונים של אישורי כניסה. למשל אפשר לחבר לשער כזה מקלט דומה לטלפון סלולרי ולקבוע שכאשר הוא מקבל שיחה נכנסת הוא פותח את השער.
באופן כזה ניתן לצייד את אורחי הצימרים במספר אליו ניתן לחייג והשער יפתח ללא צורך להתקשר למארחים שלהם ולהעיר אותם באמצע הלילה.
שיטה אחרת היא לקנות מערכת בקרה לשער שנפתחת ע"י שלט רחוק ולצייד את האורחים למשך שהותם בשלטים רחוקים כאלו, כך שיוכלו לצאת ולהכנס מתי שירצו (במשך שהותם). עלות שלטים כאלו זניחה וחד פעמית (במידה ותדאג לאסוף מהאורחים את השלט לפני עזיבתם).
אלו רק שתי דוגמאות לפתרונות טכנולוגיים, ויש עוד.

מקווה שעזרתי,

גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 08 אוקטובר 2007, 19:58

shrek כתב:יש תושבים שיש להם צימרים, ואם מישהו שוכר צימר והוא חוזר ב3-4 בבוקר, לא ממש לגיטימי להתקשר אל הצימריסט ולבקש ממנו לפתוח את השער.

בנושא הצימרים: ברבים מהשערים מתקינים היום פתיחה ע"י טלפון סלולרי.
פשוט, מגדירים רשימה של טלפונים שמורשים לפתוח את השער.
מצלצלים לשער והוא נפתח.
זה אפילו לא עולה שיחה כי הטלפון שבשער לא עונה אלא פותח לפי זיהוי המתקשר.
(העסק לא עובד אם יש למתקשר מספר חסוי).
ניתן להזמין מערכת כזו שאפשר להוסיף מספרים לזמן קצוב.
הטלפון של שוכר הצימר יוגדר במערכת למשך זמן השכירות בדיוק.
אפשר גם להוסיף קורא כרטיסים ולקודד כרטיס לשוכרי הצימרים לתקופת השכירות כמו בדלתות של בית מלון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד