סבתא בכלא מדינת חלם - סיפור אמיתי לתפארת מערכת המשפט.

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

סבתא בכלא מדינת חלם - סיפור אמיתי לתפארת מערכת המשפט.

על ידי Colonel » 15 מרץ 2007, 16:30

סיפור קצר של סבתא

ענת זיידמן, בת 61 מרחובות, נשואה למהנדס ברפא"ל (לשעבר), אם לשלושה וסבתא לשני נכדים, יצאה למאבק עקרוני בעקבות דו"ח חניה שקיבלה לטענתה לאחר שהוטעתה על ידי פקחית של העירייה ובחרה לשבת יומיים בכלא על פני לשלם את הדו"ח בסך 100 שקל. "נכנסתי לכלא בגלל עקרונותיי", היא מבהירה. "לא מדובר כאן בבעיה כספית, זה סכום פעוט, אבל הרגשתי שזו חובתי ".

זיידמן קיבלה את הדו"ח לפני כשנתיים, לאחר שחנתה ברחוב בו אסור לחנות בעיר. בניגוד לרוב האזרחים שהיו מעדיפים לשלם את הדו"ח ולהימנע מכל הבירוקרטיה והעברת העניין לבית המשפט, היא החליטה ללכת עד הסוף. היא סירבה בתוקף לשלם וטענה כי פקחית של העירייה שחלפה במקום הטעתה אותה ואמרה לה כי היא יכולה לחנות באותו הרחוב.

לאור בקשתה של זיידמן הועבר הנושא לבית המשפט לעניינים מקומיים ברחובות, והדיונים נמשכו למעלה משנה וחצי. בשבוע שעבר נפלה ההחלטה על ידי שופט צבי הרטל שקבע בהכרעת הדין כי "זיידמן מורשעת בכך שחנתה במקום המתיר חנייה רק לדיירי הרחוב". השופט הרטל גזר על זיידמן לשלם קנס בסך 100 שקל או לשבת יומיים במאסר תמורתם.

נחישותה של זיידמן הפתיעה את כולם, בעיקר את בית המשפט ואת המשטרה, כאשר זו בחרה בחלופת המאסר כדי להימנע מלהעשיר את קופת העירייה בעוד 100 שקל בגין הקנס שחויבה לשלם. .

מעשה במאסר של יומיים בכלא מדינת חלם

להלן מובא סיפורה של סבתא ענת:

"בדצמבר לפני שנתיים וחודשיים בשעה 16.50 ביקשתי להחנות את מכוניתי ליד המדרכה ברח' דונדיקוב ברחובות. היה חושך ולא היה ברור אם החניה מותרת, אבל לא חיפשתי יותר מדי סימנים משום שעמדה שם פקחית של העירייה. ניגשתי אליה ושאלתי אם החניה מותרת, והיא אמרה שעם כרטיס חניה מותר. שמתי איזי פארק והלכתי.

חזרתי כעבור שעה ומצאתי רפורט. מתברר שמשעה 17.00 המקום משמש חניה רק לדיירי הבית. סברתי שהפקחית הטעתה אותי, והיא הייתה צריכה למסור לי את המידע המלא. למחרת שלחתי מכתב לעירייה עם בקשה להתעמת איתה.

כעבור חצי שנה העירייה דחתה את בקשתי והציעה לי לשלם את הדו"ח או להישפט. בחרתי להישפט כדי לקבל פסיקה: אם המידע שנמסר הוא נכון לאותו הרגע אך מאבד תוקפו כעבור זמן קצר, על מי חלה האחריות? אם השופט היה אומר שהפקחית ענתה על מה שנשאלה וזה סוף הסיפור, הייתי משלמת את הדו"ח בלי להתווכח. אבל מאידך קיוויתי שהוא יקבל את הטיעון שהאדם הסביר יכול היה להניח שהמידע תקף לפחות לשעה הבאה (כי היא הזכירה כרטיס חניה), ולכן הטעות שלי הייתה בתום לב ויזכה אותי.

המשפט נערך כעבור שנה והשופט קבע שעליו לשמוע את גרסת הפקחית. אמרתי שהיא בוודאי לא תזכור, והוא אמר שלא אדאג.

לפני שלושה שבועות, כלומר שנתיים אחרי המקרה, נערך המשפט בנוכחות הפקחית. השופט לא נתן לי לדבר רק שאל את הפקחית לגרסתה. היא ענתה כצפוי שהיא לא זוכרת, ואז הוא שאל אותה אם בכלל יש מצב שהייתה יכולה לומר לי דבר כזה (איזה דבר? היא הרי לא זוכרת). היא ענתה שלא (וכי מה היא תגיד?). כבודו הכתיב לפרוטוקול שהפקחית מכחישה את הסיפור שלי, שהגרסה שלה עדיפה בעיניו על שלי, וגזר עלי את סכום הדו"ח או יומיים מאסר. אמרתי שאני בוחרת מאסר.

פרקליטת העירייה אמרה לי מיד שאם אני רוצה אני יכולה לערער במחוזי (ושכחה להזכיר שזה מחייב לקחת עורך דין, לשלם הרבה כסף ולהתקשקש עם זה לאורך שנים), או פשוט לא לשלם את הקנס ואז יעצרו אותי (ושכחה להזכיר שבדרך מתווספים קנסות, ריבית פיגורים והוצאה לפועל). הודעתי שאני הולכת למאסר. נתבקשתי להגיע ביום שלישי בבוקר לבית משפט השלום ברחובות ומשם יעבירו אותי למעצר תחת ליווי.

הגעתי בשעה תשע וניגשנו לפקיד. הוא הציע שאלך הביתה ואחזור למחרת, כי הפקידה איננה. לא הסכמתי, אז הוא איתר אותה בטלפון והתפתחה מריבה גדולה, כי לדעתו כל המעצר היה צריך להתבצע אחרת, ואיך הוא יעשה כעת את המעצר. אחרי ויכוח ארוך מאוד (ותור ממתינים הולך ומתארך) שני מאבטחים נתבקשו לעזוב את משמרתם בבדיקת הנכנסים לבית המשפט ולבוא לשמור עלי עד שתגיע הניידת. הם הודיעו לי חגיגית שאני עצורה. הם נעמדו מולי, וכך עמדו, נעבעך, במשך שעתיים, בזמן שאני ישבתי על הספסל ופתרתי סודוקו.

צהריים הגיעה ניידת עם שלושה שוטרים שלקחו אותי למשטרה, אני מצד הדלת שלא נפתחת מבפנים. בתחנה שמו לי אזיקים על הרגליים (מי שלא מאמין, אורך שרשרת בין הרגליים היא חצי מטר, מדדתי על הבלטות) והושיבו אותי עם שוטר שהודיע בטלפון שהוא לא יכול לצאת למשימה כי הוא "מבצע זקיפות עצירה", ואני בינתיים קראתי מוספי סוף שבוע, אגב, אותה משימה שהוזכרה הייתה החוויה הקשה ביותר שלי בכל הסיפור הזה, כי קראו לו לרח' וייצמן בגלל מעשה מגונה בילדה בת שמונה.

במשך שעות הפעילו עלי לחץ כבד להתקפל ולשלם את הדו"ח. הם לא הבינו איך אפשר להעדיף מאסר במקום לשלם 100 שקל. שוטרים דתיים התארגנו והציעו לאסוף ביניהם את הכסף ולקיים מצוות פדיון שבויים. רובם די הבינו את האבסורד אבל לא כולם. אחד הקודקודים בתפקיד החוקר הרע צעק שאכבה מייד את הסלולארי. כיביתי מייד אבל הוא המשיך לצעוק בשוונג עד ששאלתי אותו למה הוא צועק, הרי הטלפון מזמן סגור. אז הוא צרח: "ככה! כי את עצורה!". אחרי זמן מה התברר שאני לא עצורה, אלא אסירה והוא איבד עניין.

ארוחת צהריים הייתה לא רעה. אחרי שלוש שעות התחילו לטפל בהעברה לנווה תרצה, והוחלט שאפשר בלי אזיקים על הרגליים. אלא מה? לנווה תרצה אפשר להתקבל רק עם בדיקות רפואיות. מייד גויסה ניידת, שוטר ושוטרת חמושים, ויצאה שיירה לבית חולים קפלן. שם הם החנו את הניידת בחנייה של נכים והלכנו לקבלה. הפקידה הכינה טופס וביקשה להחתים אותי. למרבה המזל שמתי לב שזו התחייבות לשלם 566 ¤ על הבדיקות. סירבתי לחתום, אז היא ביקשה מהשוטר לחתום. גם הוא סירב ושוב הייתה מריבה. רצו טלפונים למשטרה ולכל מיני מקומות. התור אחרינו בינתיים התארך, בסוף הושגה פשרה והלכנו לחכות ליד חדר הרופא. אני יושבת, השומרים הנאמנים עומדים מולי. ברגע מסוים רציתי קמתי כדי להתמתח. השוטרת זינקה עלי. "אני רוצה אותך יושבת כאן, בקשר עין. את לא תשחקי אתי את המשחקים האלה!". אני נשבעת.

ואז התברר שצריך לעשות אק"ג. מי שמכיר אותי יודע שאכן רק תחת משמר חמוש אפשר היה להביא אותי לעשות את האק"ג הראשון שלי בחיים. ואז הגיעה בדיקה רפואית. השוטרת והשוטר נכנסו איתי לחדר הרופא. הרופא הבין ממבט אחד את העניין ופנה אלי בנימוס רב. הפניתי אותו לאפוטרופוסים. הוא שמע שאני אסירה שצריכה לקבל תעודת כשירות ואמר שהוא צריך לבדוק אותי ומבקש מהם לצאת. השוטר יצא, השוטרת אמרה שהיא לא יוצאת. הרופא אמר שהוא מאוד מצטער, אבל כך לא יוכל לבדוק אותי בגלל חוק זכויות החולה שמחייב לשמור על פרטיות. היא ראתה שלא תנצח, אז רק בדקה אם יש פתחי מילוט בקירות ומעבר לווילון ויצאה מאוד לא מרוצה. הסברתי לרופא ביוזמתי את העניין, סירבתי להצעתו לבדוק סוכר (מזל שהחמושה הייתה בחוץ) והוא אמר שזו כמובן זכותי, אבל עליו להפעיל רפואה הגנתית ולכן ירשום את הסירוב שלי בטופס. לא הייתה לי התנגדות וזה גם לא הפריע לי בהמשך.

חזרנו למשטרה, קיבלתי ארוחת ערב ושני שוטרים אחרים לקחו אותי בצ'קלקה לנווה תרצה.
כאן דווקא הכל היה בסדר ומכובד. אומנם עברתי את כל שלבי החיול כמו שצריך (כולל מילוי טפסים שבהם אני צריכה לדווח אם עשיתי הפלות, אם יש לי נטיות אובדניות ואם אני לוקחת תחליפי סם, וכולל "חיפוש" שפירושו התערטלות מוחלטת. יצוין שלמחפשת היה יותר לא נעים מאשר לי). כולם הבינו שאין מה לעשות עניינים, ולכן אפילו לא לקחו אותי להצטלם רק צילמו תמונה מתוך תעודת הזהות. מה שכן, שמי הלך לפניי, וכשהובילו אותי לתא שלי בסוף המסדרון, משני הצדדים דרך הסורגים הופיעו פרצופים ולחשים: "הנה זאתי שנכנסה לכלא בגלל מאה שקל". זה גם היה השם שלי במשך יום המחרת.
קיבלתי תא לבד. המיטה הייתה נוחה, השמיכות נקיות (הרצפה לא). היו גם מים חמים וישנתי מצוין. אוכל לא משהו. בבוקר נתנו לי גם לטייל לבד בחצר שגודלה 37 צעדים על 18 צעדים ואלכסון 41 צעדים. כשסגרו אותי בחצר אמרתי: "שלא אברח",

"שלא יפגעו בך" ענה לי הסוהר. אני חושבת שבגלל זה הייתי די שאננה כשהלכתי לשם, כי הבנתי שהדאגה לשלומי היא גם האינטרס של המקום.

לפני השחרור הוזמנתי לחדר ישיבות מפואר והמנהלות הגבוהות ביותר של הכלא, נחמדות מאוד, שאלו אותי איך היה לי אצלם. אמרתי שהוגן מאוד. בדחילו ורחימו הן ביקשו לדעת מה כל הסיפור (הן בכלל חשבו שהשופט גזר עלי מאסר של יומיים). סיפרתי להן והן אמרו שזה סקופ לעיתון.

ביציאה קיבלתי שובר לנסיעה בתחבורה ציבורית הביתה, וכעת אני עומדת להגיש בקשה לנשיא המדינה (לכל השלושה) למחוק לי רישום פלילי בגין מאסר.
מכל מקום את חובי לחברה שילמתי, וכעת אני פותחת דף חדש.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 15 מרץ 2007, 17:00

ידידי קולונל, הייתי אומר שמדובר במקרה פרי דמיונו ההזוי של כותב משועמם אבל אני יודע איפה אני חי אז תיאור המקרה יותר מקביל. מה אפשר לומר?

כמו בחתימתך:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי הצעדן » 15 מרץ 2007, 17:04

מה אתם אומרים על מכתב תמיכה בגברת ?

יש לי את הכתובת.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 15 מרץ 2007, 18:30

הצעדן כתב:מה אתם אומרים על מכתב תמיכה בגברת ?

יש לי את הכתובת.

חיובי ביותר...

וכמו שכבר סיכמנו - המערכת שלנו חכמה על חלשים...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 16 מרץ 2007, 01:22

ואני חושב לי כמה בכירים ואנשי קבע צוברים חובות לצה"ל ולמדינה על דו"חות חנייה, וכמובן ששוטרים מתחמקים מדו"חות, כי שוטר לא יתן דו"ח לשוטר (וטוב שהעבירו את האחריות על הדו"חות מהשוטרים לפקחים). היחס שהיא זכתה לו הוא מדגם של המשטרה-יש לא מעט אנשים עם ראש על הכתפיים במערכת, ומנגד, שאר האנשים האטומים והגסים הורסים ברגע אחד את הרושם הטוב שהמשטרה עושה ואת המאמצים של האנשים הטובים.

הכל הפוך במדינה הזאת...כנראה שבן גוריון ידע למה הוא עומד על הראש
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 16 מרץ 2007, 11:25

שלא תגידו שלא אמרתי לכם ?

חלם

יש בעיה לכמה אנשים בכירים במדינה הזאת.

הם חולים באטימות בשריר הלב ! (לא אוטם)
ואולי גם בשרירים החלקים העוטפים את העורקים המובילים דם למוח.

מה אגיד לכם ?
אתם מכירים אנשים שלא טועים ?
אתם באמת מאמינים שהפקחית לא טועה אף פעם.
כל הכבוד לסבתא !!!
בזיון לפקחית.
בזיון גדול יותר למי שממשיך להעסיק אותה אחרי ארוע כזה.

והביזיון הכי גדול הוא למערכת המשפט והחוק הישראלית.
נראה שהאנשים שם איבדו כל קשר לחיי היומיום של אזרחי מדינת ישראל - וכך גם התנהלותם.
כך עבודתה הנרפיית של הפרקליטות וכך נראים פסקי הדין.

אתה יוצא ממשפט ואומר "זה לא צודק"

נכון ידידי המשפטנים צדק וחוק לא חד הם.
נכון שחוק ( 114 בגימטריא)נכתב בידי אדם, עם כוונות טובות אני מניח.
אבל כוונות טובות (קלעים זהירות) מובילות לגהינום (גם גהינום 114 בגימטריא).

ואם יש מישהו שמוביל אותנו בצעדי ענק לעבר הדיקטטורה זו המערכת המשפטית המעוותת ומנותקת שלנו - לטעמי.
(מוזר שתפקיד מערכת המשפט בדמוקרטיה הוא להגן על הדמוקרטיה ואיפכא מסתברא)

ולסיום ציטוט קטן

"...רבותי המכובדים ציות עיוור לחוק כפי שנגלה כאן לפנינו הוא המסוכן ביותר לקיומה של החברה האנושית. במקום בו החוק והצדק אינם דרים בכפיפה אחת והחוק משמש את כוחות הרשע ! שם קורים דברים א י ו מ י ם ! ........"
(לשמוע את זה זה מצמרר לא פחות עם הדגש על איומים)
אני מניח שהמשפטנים שביננו והאוריינים ידעו מהיכן לקוחות השורות הללו.............
הייתי מחתים על קריאתם כל עובד במערכת המשפטית !
שבת שלום
בחלם השלווה
אילן
(מתערבים שאיתמר יזהה ראשון)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 16 מרץ 2007, 18:29

אם אכתוב שהשופט אי&&וט והמערכת מטומ$#ת, יגידו שאני לא כותב יפה, אז אני לא אכתוב את זה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 16 מרץ 2007, 23:54

נועם כתב:אם אכתוב שהשופט אי&&וט והמערכת מטומ$#ת, יגידו שאני לא כותב יפה, אז אני לא אכתוב את זה.

נועם אחי אתה כותב יפה.... ולעניות דעתי לא רבים יחלקו על דעתך שהשופט אי&&וט.....אבל המקרה הזה בהחלט מנקר עיניים.... מעין תשובה לבייניש...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 17 מרץ 2007, 06:36

נועמיקו וחרופר

מה פתאום השופט אי**יוט ?

אתם יודעים כמה הוא צריך להשתפר בשביל המחמאה הזאת?

לדעתי הוא ירד נמוך מים המלח !!!

ביזיון !!!
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 17 מרץ 2007, 09:54

יש במשפחה שלי שופט בכיר בדימוס ויצא לי לדבר איתו - יותר נכון להתווכח על מקרים כגון אלה...

אז ככה...

לטענתו, כל תיק שמובא בפניו הוא חייב לשפוט אותו לפי החוק ולא לפי הצדק וגם לדעתו יש פער מאד מאד גדול בינהם - אבל בתור שופט ידיו כבולות והוא לא יכול לעשות משהו אחר.

לפני שלושה שבועות, כלומר שנתיים אחרי המקרה, נערך המשפט בנוכחות הפקחית. השופט לא נתן לי לדבר רק שאל את הפקחית לגרסתה. היא ענתה כצפוי שהיא לא זוכרת, ואז הוא שאל אותה אם בכלל יש מצב שהייתה יכולה לומר לי דבר כזה (איזה דבר? היא הרי לא זוכרת)

לגבי הנקודה שהשופט לא רצה לשמוע את גרסת האשה... התשובה הייתה בסגנון הדברים הבאים. משפט זה תהליך פורמלי עם שלבים ידועים מראש ובעלי סדר ידוע מראש. שופטים מצפים שלאדם יהיה יצוג משפטי נאות ממישהו שמכיר את התהליך ואת כל השלבים בו וגם את השפה המשפטית. בשביל זה יש בית דין לתביעות קטנות.

עם כל עומס התיקים שיש להם שופטים מאד לא אוהבים אזרחים שמייצגים את עצמם ואין להם שום מושג בתהליך הזה. שופטים לא שם בשביל ללמד אזרחים משפטים - הם שם בשביל לשפוט. מי שלוקח על עצמו לייצג את עצמו מבלי להכיר את הדרך והכללים שבה מתנהל משפט - צריך לקחת בחשבון שיאכל אותה בגדול.

בקיצור, אם היא הייתה טורחת לקחת איתה אפילו מתלמד או מתמחה שקצת מכיר את הנוהלים, סביר להניח שהוא לא היה פוסח על שלב כל כך בסיסי במשפט כמו חקירה נגדית של הפקחית - ומצבה היה אחר לגמרי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 17 מרץ 2007, 15:41

איתמר

גם אם היא בחרה לא לקחת אשי מקצוע אזי השופט צריך להקשיב לה או לפחות למנות לה סנגוריה ציבורית. הוא העדיף להתנשא.

הסבתא לקחה את העניין כחוויה! מי שאכל אותה הוא משטרת ישראל שלא ידעה איך לאכול את התבשיל. :cry:

ולסיום השופט המכובד לא קרא את מה שכתבתי לך מנאום הסיכום ....

בשבילך אני מעתיק ומגדיל (אתה בטח תדע מהיכן נלקח) - אבוי למערכת משפא שכך נראית.

"...רבותי המכובדים ציות עיוור לחוק כפי שנגלה כאן לפנינו הוא המסוכן ביותר לקיומה של החברה האנושית. במקום בו החוק והצדק אינם דרים בכפיפה אחת והחוק משמש את כוחות הרשע ! שם קורים דברים א י ו מ י ם ! ........"
(לשמוע את זה זה מצמרר לא פחות עם הדגש על איומים)
אני מניח שהמשפטנים שביננו והאוריינים ידעו מהיכן לקוחות השורות הללו.............
הייתי מחתים על קריאתם כל עובד במערכת המשפטית !

שבת שלום
בחלם השלווה
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 17 מרץ 2007, 19:20

איתמר יקירי, הרבה מאד חורים יש ב"גרסה" של קרוב משפחתך השופט בדימוס...

א) האם השופט באמת חושב שלמשפט על דו"ח חניה להזכירך יביא כל אזרח עוכר דין שייצגו? הרי אם כך יהיה תסתם לחלוטין מערכת שממילא כמעט ואינה מתפקדת בלאו הכי, או שכל אזרח יעדיף לשלם את הדו"ח בהוצאה נמוכה מעלות עו"ד.... קרי הודאה באשמה בגלל עניין כספי ולעזאזל הצדק? האם זו מטרת השופט? או שמה בכוונתו להביא לכך שעוכרי הדין יעשו עסקאות עם התביעה ויורידו את העומס מבתי במשפט?

ב) בכל העולם הנאור מקובל שבמצבים בהם לנתבע נחיתות בניהול הגנתו אם בגלל עוכר דין גרוע ואם בגלל שידו אינה משגת לשלם לעורך דין ממלא באופן חלקי השופט את תפקיד הסנגוריה ולו בשמירה דקדקנית על זכויות הנאשם...במקרה שהובא כאן שאל השופט במפורש שאלות מנחות את הפקחית...שאלה שכל תפקידה לסייע ליצור את ה"פלומבה" להרשעה....דבר שהוא שערורייתי בכל קנה מידה
לפני שלושה שבועות, כלומר שנתיים אחרי המקרה, נערך המשפט בנוכחות הפקחית. השופט לא נתן לי לדבר רק שאל את הפקחית לגרסתה. היא ענתה כצפוי שהיא לא זוכרת, ואז הוא שאל אותה אם בכלל יש מצב שהייתה יכולה לומר לי דבר כזה (איזה דבר? היא הרי לא זוכרת)

ג) קרובך אמר לדבריך כי
שופטים מצפים שלאדם יהיה יצוג משפטי נאות ממישהו שמכיר את התהליך ואת כל השלבים בו וגם את השפה המשפטית. בשביל זה יש בית דין לתביעות קטנות.
ומה לעשות אם האזרח לא הוא זה שבחר את בית המשפט בו יערך הדיון אלא הבחירה נכפתה עליו?

מעניין מה יש לשופט בדימוס לאמר על שלושת הנקודות הללו...

ובאשר לשופט במקרה הנ"ל....הוא לא רק אידיוט, הוא גם בושה לתפקיד ולמערכת כולה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 17 מרץ 2007, 19:31

יאללה מי פותח משאל ?
האם יש לך אמון במערכת המשפט הישראלית ?
מנהלים - מישהו בבית?

אגב לי אין
כנ"ל אישתי ילדי וחתני.
תוסיפו לכך את כל עובדי הרפת........
ואם זה הכיוון - דיקטטורה זה ענין של זמן.......
והאשם מערכת המשפט !!!
כדאי שמישהו יתעורר שם.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 17 מרץ 2007, 22:18

אני לא בא להגן על דבריו של אותו קרוב משפחה, אני מביא דברים בשם אומרם.
אולי אפילו אני אנסה לגרור אותו לאחד ממפגשי הסליק להרצאה בנושא של חוק וצדק (אעפ"י שאותו אחד רחוק מנושא הנשק כרחוק מזרח ממערב).

עכשיו לגופו של עניין,

בשביל שופט כל תיק הוא תיק בפני עצמו בין אם זה עברת תנועה או תיק רצח. הפרוצדורה היא אותה פרוצדורה, ולא חותכים פינות בגלל קולת העברה. כי אם יתחילו לחתוך פינות בהליך השיפוטי, אז כולנו יודעים איפה נגמור.

וחוץ מזה, הרי זה ברור שאותה גברת רצתה ללמד את המערכת לקח (וגם הצליחה בצורה לא רעה בכלל). וזה ברור שאותו שופט גם לא בדיוק עזר לה, כי מבחינתו היא עוד טרחנית שמעמיסה את המערכת שגם ככה קורסת תחת הנטל.

ולפעמים אנשים חושבים שבית משפט זו סידרת טלביזיה, או תוכנית ריאליטי.
טעות - בית משפט זה הריאליטי בכבודו. כל מה שאתה אומר או עושה במשך ההליך הזה נרשם, נחשב ויכול להשפיע מאד על החיים שלך. הבדל של מילה יכול לעלות לך בהרבה מאד כסף או יכול לקבוע אם הלילה תישן בביתך, או תוסע לאחר כבוד בזינזנה לאחד ממתקני "הנופש" של המדינה...

אז כשאתה בא להתעסק עם מערכת שיכול להשפיע על החיים שלך כל כך, ועל אחת כמה וכמה להתעמת איתה, אז במינימום אתה צריך להכין שיעורי בית איך היא עובדת ואם אתה יכול - לתת את הטיפול בידים של בעל מקצוע מיומן..

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 18 מרץ 2007, 14:44

עכשיו, המסכנה לא תוכל להתקבל לעבודה בשב"כ, צה"ל, בבנק ובעוד מקומות רבים שיירתעו מעברה הפלילי ומשהותה בכלא.

טוב, חברת כנסת היא תוכל היות ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד