המלצה למחשב נישא

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

המלצה למחשב נישא

על ידי figi » 01 אוקטובר 2007, 08:03

שלום רבותיי,

רציתי להיוועץ עימכם. אחותי סטודנטית לארכיטקטורה ומעוניינת לרכוש מחשב נייד שישמש אותה בלימודיה (כלומר יש צורך להשתמש בתוכנות שירטוט וגרפיקה על המחשב).

רציתי לבקש את עצתכם על הפרמטרים החשובים לבחירת המחשב המתאים וכמובן אם יש המלצות ספציפיות לדגמים מסוימים הן יתקבלו בשמחה רבה.

התקציב המיועד הינו 7500~ ש"ח (עד גג של 8000 ש"ח) אלא אם תהיה סיבה ממש משכנעת מדוע לעבור סכום זה.

הרבה מחשבים שבדקתי באינטרנט מגיעים עם כרטיס מסך בעל 128מ"ב יעודי (+ זכרון משותף). השאלה אם זה מספיק או שממש חשוב לחפש מחשב עם כרטיס בעל 256מ"ב יעודי (מעל לזה כבר מדובר במחשבים ממש יקרים).

כמו כן, הרבה מחשבים מגיעים עם 1 גיגה זכרון (ולחלקם סלוטים פנויים להרחבה). האם לקנות מראש עם 2 גיגה או שקניית כרטיס הרחבה ל-2 גיגה הינה היינו הך למחשב שמגיע כך מראש. (אני יוצא מנקודת הנחה שחשוב שיהיה זכרון 2 גיגה ולא רק 1 גיגה).

ממתין לעצתכם. אני בטוח שיש פה אנשים עם ניסיון אישי בנושא.

עדי
:D
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 01 אוקטובר 2007, 08:47

הי עדי,
שני הסנט שלי אומרים כך, אם המדובר במחשב שאינו מיועד לשימוש הסטנדרטי (אינטרנט/אופיס) הייתי נמנע ממחשב עם כרטיס בעל זכרון משותף, אלא מחפש מחשב עם כרטיס מסך בעל זכרון וביצועים (במיוחד בישומים גרפיים, כפי שציינת).
כדאי מאוד כבר מההתחלה לחפש מחשב בעל נפח דיסק גדול, מכיוון ששדרוג כאן לא יהיה זול כמו במחשב שולחני.
איזו מערכת הפעלה אתם מתכוננים להריץ עליו (רמז: חפש נייד שמגיע עם XP, או לפחות אפשרות ל-Downgrade מסודר עם רשיון), חלק גדול מהניידים מגיע כיום עם ויסטה והייתי ממליץ בחום שאם כבר הגעת לשם, לא תתפשר על פחות מ-2 ג"ב.

המלצה חמה עד מאוד היא לקחת Thinkpad. כמי שמשתמש רק במחשבים ניידים מאז שנת 93, אני יכול להגיד ש"ראיתי את האור" רק כשרכשתי אחד שכזה, רמה אחרת של חומרה, רמה אחרת של שרות ותמיכה (על תוותר על הרחבת אחריות ל-3 שנים, היא שווה כל שקל).

ואם תרצה, דבר איתי, יכול להיות שאוכל לארגן עסקה טובה עבורך.

בהצלחה בכל מקרה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי donduck » 01 אוקטובר 2007, 15:10

רכשתי לפני כ 10 ימים lenovo מהסדרות היותר פשוטות - 3000N100
מגיע עם כרטיס מסך של NVIDIA עם 128 MB עליו + יכולת לשתף עוד 128 מהזיכרון הראשי. מאד מרוצה ממנו, עם כי הוספתי מראש עוד GB 1 זיכרון לאחד שכבר היה קיים.
עולה הרבה פחות מהתקציב הרשום מעלה.
כולל את כל הכניסות האפשריות, סוללה שמחזיקה מעל 2.5 שעות עבודה, צורב DVD קורא כרטיסים, קורא טביעת אצבע.
מערכת VISTA HOME PREMIUM - אינה נכללת בתכנית הDOWNGRADE אבל בהחלט לא רעה כמו שמספרים, וכוללת גם את ה MEDIA CENTER.
ממליץ בחום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shrek » 02 אוקטובר 2007, 02:55

אתה רציני בנוגע לטביעת אצבע :?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלי » 02 אוקטובר 2007, 04:43

donduck כתב:רכשתי לפני כ 10 ימים lenovo מהסדרות היותר פשוטות - 3000N100
מגיע עם כרטיס מסך של NVIDIA עם 128 MB עליו + יכולת לשתף עוד 128 מהזיכרון הראשי. מאד מרוצה ממנו, עם כי הוספתי מראש עוד GB 1 זיכרון לאחד שכבר היה קיים.
עולה הרבה פחות מהתקציב הרשום מעלה.
כולל את כל הכניסות האפשריות, סוללה שמחזיקה מעל 2.5 שעות עבודה, צורב DVD קורא כרטיסים, קורא טביעת אצבע.
מערכת VISTA HOME PREMIUM - אינה נכללת בתכנית הDOWNGRADE אבל בהחלט לא רעה כמו שמספרים, וכוללת גם את ה MEDIA CENTER.
ממליץ בחום.

אגב שמעתי שהקורא טביעת אצבע עושה הרבה בעיות ?
רציתי לקנות מישב כזה וקיבלתי הרבה הזהרות.
בן היתר מאחי שעובדבמחשבים
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 02 אוקטובר 2007, 10:35

קורא טביעת האצבעות הוא רק אמצעי זיהוי ביומטרי ותו לא.
אתה לא חייב חהשתמש בו, אבל הוא הרבה יותר נוח ומהיר מהקלדה של סיסמאות אבטחה ארוכות, במיוחד אם אתה עובד בשיגרה חתת יוזר עם סמכויות מוגבלות.
בינתים עובד ללא דופי.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 02 אוקטובר 2007, 14:27

גם אצלי אין איתו שום בעיות, טפו טפו
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ishay 19c » 02 אוקטובר 2007, 21:24

ממליץ , LG הדגם שיש לי אולי כבר מיושן (שנה וחצי) אבל מרוצה ממנו עד הגג .

הדגם שלי T1 7 GAME.

סוס עבודה , קל 1.8 קילו , מסך 14" ,זמן סוללה 4.5 שעות .מגיע מאובזר בכל טוב כולל קורא טביעות אצבע.

כמו כן אני מצתרף להמלצה של דביר על IBM ממומלץ סידרה T , לי בנוסף לLG יש גם T40 יופי של מחשב אומנם מיושן קצת אבל סוס עבודה .

בהצלחה .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גמ » 02 אוקטובר 2007, 23:37

שלום,

מצטרף להמלצה על ThinkPad של IBM. שים לב שהכיתוב Lenovo עשוי להופיע על המחשב כיוון שחברת המחשבים הסינית Lenovo רכשה את חטיבת המחשבים הניידים של IBM.

Lenovo מפרידה בין מחשבים שמקורם במותג שלה למחשבי IBM היוקרתיים יותר ע"י הוספת המותג ThinkPad למחשבים שמקורם בטכנולוגיה של IBM.

במידה ותחליט ללכת על ThinkPad של IBM כדאי לשים לב לדברים הבאים:

1) ספק המחשב - מחשבי ThinkPad של IBM מגיעים בתצורה קבועה מראש (כלומר עם חומרה קבועה לפי דגם). במידה ואתה קונה מספק מתווך ולא ישירות מ- IBM (הסניף המרכזי נמצא בגבעת שמואל ליד תחנת הדלק של חברת דלק על כביש גהה) ומבקש לבצע שינויים ותוספות כמו למשל להגדיל את הזיכרון או את הדיסק הקשיח חברת IBM לא מודעת לשינוי שנעשה ע"י הספק המתווך ולכן האחריות למחשב בבעיה (למשל אם תיכנס לאתר IBM ותזהה את המחשב שלך באופן אישי לפי המספר הסיריאלי שלו תגלה ש- IBM לא מודעים לשינויים שעשה הספק המתווך).
לכן, ממליץ בחום לקנות ישירות מ- IBM ולבקש מהם את התוספות/שינויים כבר בקניה. זה יבטיח שהאחריות תכסה את כל מה שיש במחשב.
מובן שאם אתה לא מתכוון לבצע שינויים בחומרת המחשב אין בעיה לקנות מספק מתווך- האחריות של IBM מתקיימת במקרה כזה במלואה.

2) זיכרון עבודה (RAM) - ל- Windows Vista לא פחות משני GB. רוב הדגמים של IBM (שכפי שציינתי מגיעים בתצורה קבועה) לא כוללים במקור זכרון בגודל כזה לכן כפי שהמלצתי ב- 1,במידה ותהיה מעוניין לרכוש זכרון גדול יותר כדאי לעשות שינויים כאלו ישירות בחברה ולא דרך ספק מתווך.
בנוסף כדאי לוודא שזיכרון ה- RAM במחשב נמצא על כרטיס אחד ולא מחולק לשניים. לדוגמה אם תרכוש מחשב עם 1GB זיכרון RAM דרוש שהזיכרון יהיה על כרטיס אחד (ויתפוס סלוט אחד ולא מחולק לשני כרטיסים של 512MB שתופשים את שני הסלוטים). הסיבה להמלצה שלי היא שבמקרה שתרצה בעתיד להוסיף עוד זיכרון, למשל להגדיל ל- 2GB תיתקע במקרה הטוב עם כרטיס אחד ובמקרה הרע עם שניים שאין לך מה לעשות איתם (כיוון שתיאלץ לפנות סלוט לכרטיס עם הזיכרון הגדול שתוסיף).

3)לגבי זיכרון תצוגת מסך, למיטב ידיעתי ב- IBM לא תמצא בתקציב שציינת מחשב עם זיכרון תצוגה נפרד אלא רק שיתופי.

4) קורא האצבע של IBM עובד מעולה הן עם XP והן עם Vista בכל תנאי אור. בכל מקרה, במסך שבו מופיעה האפשרות להכנס למחשב עם זיהוי קריאת אצבע ניתן תמיד גם לבחור להיכנס עם הסיסמה.

מצטרף להמלצה של דביר לרכוש מחשב עם דיסק קשיח גדול ככל שניתן (מהסיבות שדביר הזכיר).

ודבר אחרון, פעם היה מקובל שגרפיקאים מעצבים וכו' קונים מקינטוש ולא PC. היום תוכנות הגרפיקה נכתבות לשתי התצורות. בכל זאת, ממליץ שתבדוק האם לא יהיה מתאים יותר מק. פעם החיסרון של המקים היה שלא היו להם תוכנות אופיס איכותיות. היום ניתן להתקין על מחשבי מק את האופיס של Windows או את Open Office (תוכנת אופיס חינמית לא רעה) כך שניתן להנות בהם משני העולמות. די בטוח שהתקציב שלך לא מספיק למק אבל שווה בדיקה.

בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי גמ בתאריך 03 אוקטובר 2007, 09:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WastedFlame » 03 אוקטובר 2007, 07:25

בהחלט לא מומלץ לרכוש נייד עם ויסטה.
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 03 אוקטובר 2007, 18:48

למה לא Vista?

למרות האופנה לרדת על Microsoft מערכות ההפעלה שלה מאז המערכת המיתולוגית Windows NT לא רעות והראיה היא שה- XP היא מערכת מוצלחת ומומלצת כאן.

כמי שעבר ל- Vista Business (מחשב נייד IBM ThinkPad T60) אני יכול להעיד ש:

א) Vista עובדת מצויין על הנייד. כל הדרייברים לרכיבים של IBM עודכנו כבר ל- Vista ולא נתקלתי בבעיה כלשהי.

ב) בהשוואה ל- XP מערכת ה- Vista מכילה שיפורים ותוספות רבים (ואיננה רק שיפור "קוסמטי" של XP).

ג) נכון ש- Vista זקוקה להרבה זיכרון (RAM) וכדי להתקינה צריך בד"כ להוסיף זיכרון מעבר למה שמותקן בתצורה בה נמכר המחשב הנייד. את הנייד שלי שידרגתי ל- 2 GB.

ד) נכון גם שאם לא מוכרחים (למשל, אם יש לך XP עם רשיון) אין סיבה לרכוש Vista. אולם אם אין לך XP ברשיון ואתה קונה מחשב חדש וצריך להחליט עם איזו מערכת הפעלה לבקש אותו אני ממליץ על Vista ולו רק בשל הסיבה ש- Microsoft תפסיק לתמוך מתישהו במהלך 2008 ב- XP.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 04 אוקטובר 2007, 12:19

גמ כתב:למה לא Vista?

למרות האופנה לרדת על Microsoft מערכות ההפעלה שלה מאז המערכת המיתולוגית Windows NT לא רעות והראיה היא שה- XP היא מערכת מוצלחת ומומלצת כאן.

כמי שעבר ל- Vista Business (מחשב נייד IBM ThinkPad T60) אני יכול להעיד ש:

א) Vista עובדת מצויין על הנייד. כל הדרייברים לרכיבים של IBM עודכנו כבר ל- Vista ולא נתקלתי בבעיה כלשהי.

ב) בהשוואה ל- XP מערכת ה- Vista מכילה שיפורים ותוספות רבים (ואיננה רק שיפור "קוסמטי" של XP).

ג) נכון ש- Vista זקוקה להרבה זיכרון (RAM) וכדי להתקינה צריך בד"כ להוסיף זיכרון מעבר למה שמותקן בתצורה בה נמכר המחשב הנייד. את הנייד שלי שידרגתי ל- 2 GB.

ד) נכון גם שאם לא מוכרחים (למשל, אם יש לך XP עם רשיון) אין סיבה לרכוש Vista. אולם אם אין לך XP ברשיון ואתה קונה מחשב חדש וצריך להחליט עם איזו מערכת הפעלה לבקש אותו אני ממליץ על Vista ולו רק בשל הסיבה ש- Microsoft תפסיק לתמוך מתישהו במהלך 2008 ב- XP.

גמ,
כמי שביצע בדיוק את אותה הרכישה (T60 עם ויסטה ביזנס) אני יכול להגיד שרק אחרי Downgrade ל-XP פרו, המחשב מתעל את משאביו לביצועים ולא להרצת מערכת ההפעלה.
כל הדרייברים קיימים גם ל-XP והיא רצה הרבה (אבל הרבה) יותר טוב, שלא לדבר על אורך חיי הסוללה וצריכת ה-RAM.
אגב, היתר מפורש של מיקרוסופט מאשר התקנת XP PRO על כל מחשב שהגיע מותקן עם ויסטה ביזנס, תוך שימוש באותו מספר סידורי המופיע על מדבקת הרשיון של הויסטה (את זה גילתי לצערי רק אחרי שנאלצתי להשיג XP חדש, תודה יובל).
אגב, לנובו (IBM לענייננו) מציעה לרכישה ערכת DOWNGRADE בתשלום סמלי, לכל המעוניין (כנראה שיש לכך סיבה טובה ולהתראות ב-SP2).
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי גמ » 04 אוקטובר 2007, 13:33

דביר,

על דבר אחד אין לי וויכוח איתך, והוא דרישת המשאבים הגבוהה של וויסטה.
אין גם וויכוח ש- XP היא מערכת הפעלה "רזה" יותר בהשוואה לוויסטה למרות שגם ה- XP היא מערכת בזבזנית בהשוואה ללינוקס אבל זה כבר סיפור אחר.

טענתי למעבר (בכל זאת) לוויסטה מתבססת על הסיבות הבאות:

1) וויסטה מכילה הרבה תוספות ושיפורים שאין ב- XP.

2) למעט בטיסות ארוכות בהן יש בעיה לטעון את הסוללה אני אישית לא נתקל במצבים בהם הסוללה מתרוקנת (למרות צריכת החשמל המוגברת של וויסטה). למשל גם ברכבת ישראל ניתן למצוא שקעים של 220 V ליד מושבים מסוימים ולהיות מחובר כל הנסיעה לטעינה.
בנוסף, בוויסטה ניתן לשלוט לא רע בצריכת האנרגיה של המערכת בזמן פעילות על סוללה ע"י הגדרת צריכת האנרגיה של כל אחד מרכיבי המערכת ב-
Control Panel\System and Maintenance\Performance Information and Tools.

3) XP יפסיק להיתמך ע"י מיקרוסופט במהלך 2008.

בקיצור, במוקדם או במאוחר כולם יעברו לוויסטה כמו שלא תמצא היום כמעט משתמשי ווינדוס 95/98/2000.

אישית אני ממליץ לרכוש דיסק קשיח גדול ולהחזיק במקביל גם לינוקס אבל כמובן שלמשתמש הממוצע שבסה"כ מעוניין בפעולות מחשב בסיסיות כמו עבודה על מסמכים, אימייל וגלישה באינטרנט זה מסבך ומיותר.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yuval » 04 אוקטובר 2007, 19:51

1. מחשב - הנסיון הטוב ביותר שלי (מזה 10 שנים עם מחשבים שונים) רק Thinkpad של IBM לנובו.

2. כמי שעוסק בתמיכה במוצרי מיקרוסופט לא נוגע לפני SP ראשון ולפעמים מחכה לשני.

3.לגבי תמיכה - 98 נתמכה במשך 7 שנים? למה? עדין עדיף XP בהתקנה היום וישמש לאורך הרבה שנים. עד היום אני תומך במערכות DOS 6.2 ולא נזקק לתמיכת מיקרוסופט.

מחיר? בדוק והגדר דגם פנה בפרטי וקבל מחיר מספק של IBM לנובו.

המלצות:

תוכנות גרפיות דורשות דיסק גדול והרבה זיכרון 2G כבר אמרו כאן.

וובי:
אם המדבקה לא הודבקה ניתן להחליף חזרה.
נערך לאחרונה על ידי yuval בתאריך 04 אוקטובר 2007, 23:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 04 אוקטובר 2007, 20:44

Webart כתב:אגב, היתר מפורש של מיקרוסופט מאשר התקנת XP PRO על כל מחשב שהגיע מותקן עם ויסטה ביזנס, תוך שימוש באותו מספר סידורי המופיע על מדבקת הרשיון של הויסטה (את זה גילתי לצערי רק אחרי שנאלצתי להשיג XP חדש, תודה יובל).
אגב, לנובו (IBM לענייננו) מציעה לרכישה ערכת DOWNGRADE בתשלום סמלי, לכל המעוניין (כנראה שיש לכך סיבה טובה ולהתראות ב-SP2).

האם יש הצעה/אפשרות דומה גם ל vista home premium?
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד