זכרון חיצוני קשיח -- יש הצעות ?
זכרון חיצוני קשיח -- יש הצעות ?
אהלן !
מחפש לקנות זכרון חיצוני לא גדול במיוחד.
בסביבות 150-300 גיגה בייט.
תכל'ס לגיבוי ולהחזיק סרטים
ככה שלא חייב להיות משהו מדהים....
ירדתי מהרעיון של כונן קשיח בגלל המקום שהוא תופס.
אורי
מחפש לקנות זכרון חיצוני לא גדול במיוחד.
בסביבות 150-300 גיגה בייט.
תכל'ס לגיבוי ולהחזיק סרטים
ככה שלא חייב להיות משהו מדהים....
ירדתי מהרעיון של כונן קשיח בגלל המקום שהוא תופס.
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
מארז עולה בסביבות ה80 ש"ח והדיסק עצמו עוד משהו כמו 250-300 ש"ח עד כמה שזכור לי, נסה בחנויות כמו KPS איבורי או משהו כזה, אם אתה רוצה אני אבדוק לך אצלי בעבודה, יש לי קשרים טובים שם
יונתן.

יונתן.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
- סליקאי כסף
http://www.ynet-shops.co.il/shop/Templa ... Id=7699706
מחיר טוב, אחריות 3 שנים דיסק ענק.
זה ממש לא משנה איפה אתה קונה היות ומדובר במוצר שמורידים מהמדף. אין פה עניין של הרכבות, מקצועיות או משהו כזה.
איבורי - טובים מאד במחיר. עוד לא נזקקתי לשירות מהם.
מחיר טוב, אחריות 3 שנים דיסק ענק.
זה ממש לא משנה איפה אתה קונה היות ומדובר במוצר שמורידים מהמדף. אין פה עניין של הרכבות, מקצועיות או משהו כזה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מבלי להתיחס לספק ישראלי זה או אחר ולשרות הניתן בארץ.
לעצם הפתרון:
אחסון מסוג - Off line ( שאינו מחובר קבוע למחשב בנפחים של 200G עבור משתמש ביתי הפתרון הנוח ביותר לדעתי דיסק חיצוני נתיק - USB.
ל-DVD צרוב יש יתרון בכך שהוא לא ניתן למחיקה בטעות אבל עם הגיבוי צריך להתעדכן לאורך הזמן המחיר כואב בעיקר בזמן הכתיבה.
לעומת זאת אם הגיבוי הוא לשמור לנצח (?) חומר מסודר בדוק האם מתאים לך צריבת DVD או CD מחיר המדיות היום נמוך מאוד אבל - וזה אבל גדול דורש להיות מסודר ולהחזיק אידקס טוב למיקום הקבצים השונים.
שאלות נוספות - פנה בפרטי עם מספר טלפון ואחזור אליך
לעצם הפתרון:
אחסון מסוג - Off line ( שאינו מחובר קבוע למחשב בנפחים של 200G עבור משתמש ביתי הפתרון הנוח ביותר לדעתי דיסק חיצוני נתיק - USB.
ל-DVD צרוב יש יתרון בכך שהוא לא ניתן למחיקה בטעות אבל עם הגיבוי צריך להתעדכן לאורך הזמן המחיר כואב בעיקר בזמן הכתיבה.
לעומת זאת אם הגיבוי הוא לשמור לנצח (?) חומר מסודר בדוק האם מתאים לך צריבת DVD או CD מחיר המדיות היום נמוך מאוד אבל - וזה אבל גדול דורש להיות מסודר ולהחזיק אידקס טוב למיקום הקבצים השונים.
שאלות נוספות - פנה בפרטי עם מספר טלפון ואחזור אליך
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
2 סנט...
המאמן כתב:
ככה גם ב KSP ... עם ישראל חוסך 100 שקל בקניה ומוציא 1000 בנסיעות וטלפונים לחנות...
ולעיקר:
להעברת חומר מהרדיסק חיצוניאו כגיבוי להרדיסק חיצוני
אני משתמש במתאם USB TO SATA\IDE כמו זה:
http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=3184
ככה אני יכול להשתמש בכל הרדיסק שנופל לידי בלי הבדל גודל צבע ומין....
כמו כן באחד המחשבים שלי ברשת יש מגירות נשלפות כגון זו:
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=17380
אם אתה מקנפג את הביוס לחיפוש חומרה כל פעם שהמחשב נדלק
אתה מכניס למגירה את ההרדיסק שאתה רוצה ,מדליק את המחשב ,והמחשב מוצא אותו לבד ואתה מוכן לעבודה.
בכל מקרה...
יובל כתב:
בתור אחד שיש לו מעל 50 הרדיסק שונים מ20G ומעלה (רובם 80G) ובחצי מהם אין לי מושג
מה יש היום בפנים אתה מה שנקרא "מהזהצודק..."
בכל מקרה...בהצלחה
donduck כתב:
מהניסיון, מאחל לך שגם לא תזדקק....
ככה גם ב KSP ... עם ישראל חוסך 100 שקל בקניה ומוציא 1000 בנסיעות וטלפונים לחנות...
ולעיקר:
להעברת חומר מהרדיסק חיצוניאו כגיבוי להרדיסק חיצוני
אני משתמש במתאם USB TO SATA\IDE כמו זה:
http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=3184
ככה אני יכול להשתמש בכל הרדיסק שנופל לידי בלי הבדל גודל צבע ומין....

כמו כן באחד המחשבים שלי ברשת יש מגירות נשלפות כגון זו:
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=17380
אם אתה מקנפג את הביוס לחיפוש חומרה כל פעם שהמחשב נדלק
אתה מכניס למגירה את ההרדיסק שאתה רוצה ,מדליק את המחשב ,והמחשב מוצא אותו לבד ואתה מוכן לעבודה.
בכל מקרה...
יובל כתב:
דורש להיות מסודר ולהחזיק אידקס טוב למיקום הקבצים השונים
בתור אחד שיש לו מעל 50 הרדיסק שונים מ20G ומעלה (רובם 80G) ובחצי מהם אין לי מושג
מה יש היום בפנים אתה מה שנקרא "מהזהצודק..."

בכל מקרה...בהצלחה
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Re: 2 סנט...
argra11 כתב:המאמן כתב:donduck כתב:
מהניסיון, מאחל לך שגם לא תזדקק....
זה ברור מאליו.
אני לא קונה אצלם שום דבר שכתוב "אחריות במעבדת XXX".
כל מה שקניתי אצלם (כולל נייד של לנובו) היגיע בקופ' סגורה שהם לא נגעו בה ולא הם נותנים אחריות. זה הכלל שלי לגבי מקומות כאלו.
לגבי מחירים - הם הכי זולים שיש
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
הפתרון : כונן חיצון עם חיבור USB .
אני מחזיק כונן "2.5 עם חיבור USB , בנפח 120GB , ללא ספק-מתח ,
וכל גודלו פחות משתי קופסאות סיגריות...
(עליו מועתק כל "כונן D" מהמחשב הביתי , ואותו אני מחזיק בתיק של המחשב הנייד -
כך שתמיד המחשב הביתי "נמצא איתי" גם כשאני מחוץ לבית...) .

ואם אתה לא צריך אותו כל-כך קטן , אז אפשר כמובן גם כונן "3.5 - ואלו כבר באים
בנפחים באמת מדהימים... (כמו הדוגמא שכבר ניתנה למעלה) .
אני מחזיק אחד כזה (אבל רק 120GB...) לטובת הגיבוי-החודשי של המחשב הביתי .
מכיוון שזה בבית , לא מפריע לי הגודל הפיזי שלו ושהוא עם ספק-כח...

אני מחזיק כונן "2.5 עם חיבור USB , בנפח 120GB , ללא ספק-מתח ,
וכל גודלו פחות משתי קופסאות סיגריות...
(עליו מועתק כל "כונן D" מהמחשב הביתי , ואותו אני מחזיק בתיק של המחשב הנייד -
כך שתמיד המחשב הביתי "נמצא איתי" גם כשאני מחוץ לבית...) .

ואם אתה לא צריך אותו כל-כך קטן , אז אפשר כמובן גם כונן "3.5 - ואלו כבר באים
בנפחים באמת מדהימים... (כמו הדוגמא שכבר ניתנה למעלה) .
אני מחזיק אחד כזה (אבל רק 120GB...) לטובת הגיבוי-החודשי של המחשב הביתי .
מכיוון שזה בבית , לא מפריע לי הגודל הפיזי שלו ושהוא עם ספק-כח...

A friend in need - is a friend indeed
עצה קטנה: אם תבחר לרכוש דיסק קשיח חיצוני אז---
בשום פנים ואופן אל תרכוש WESTERN DIGITAL
וזה מנסיון כואב של מי שאיבד חומר יקר ערך שהיה על הדיסק, ורק אחר כך, כאשר בירר במעבדות עליהן ממליצים WD, הבין שהדיסקים של WD כמעט לא ניתנים לשחזור אם קרתה להם תקלה כלשהי. וזה אמרו לי מעבדות בארה"ב, שוויץ ובריטניה, שמתמחים בשחזור WD ומומלצים ע"י WD באתר של WD... ראה הוזהרת.
דיסקים של SEAGATE, לעומת זאת, מעולים - ואת זה אומרים טכנאי השיחזור, לא אני.
בשום פנים ואופן אל תרכוש WESTERN DIGITAL
וזה מנסיון כואב של מי שאיבד חומר יקר ערך שהיה על הדיסק, ורק אחר כך, כאשר בירר במעבדות עליהן ממליצים WD, הבין שהדיסקים של WD כמעט לא ניתנים לשחזור אם קרתה להם תקלה כלשהי. וזה אמרו לי מעבדות בארה"ב, שוויץ ובריטניה, שמתמחים בשחזור WD ומומלצים ע"י WD באתר של WD... ראה הוזהרת.
דיסקים של SEAGATE, לעומת זאת, מעולים - ואת זה אומרים טכנאי השיחזור, לא אני.
- תרמתי למען הסליק
ezra65 כתב:בשום פנים ואופן אל תרכוש WESTERN DIGITAL
אין לי שום מניות בחברת WD, אבל על סמך מה אתה אומר את זה?
במשך כל השנים שאני משתמש במחשבים יצא לי לעבוד עם הרבה סוגים של דיסקים קשיחים.
היו לי SEAGATE, MAXTOR, IBM,FUJITSU...וכו. מבין כולם WD יצאו בעלי ה-MTBF הגבוה ביותר.
פרט לזה, תמיד צריכים לזכור שדיסק קשיח הוא התקן מכני. לאט לאט גם אלה נעלמים אבל עדיין אין להם תחליף הולם. בתוך הדיסק יש מנוע שמסתובב במהירות של 7000סל"ד, יש מסבים עדינים, יש סולונואידים, יש זרועות עם ראשים שמרחפות בגובה כמה אלפיות מ"מ מעל למשטחים של הדיסק יש פילטרים נגד אבק..ובנוסף יש גם אלקטרוניקה. בקיצור אסון שמחכה לקרות ואכן הוא קורה! אורך חיים ממוצע של דיסק נע בסביבות 5 שנים בתנאים ביתיים של מחשב PC שנמצא בסלון בלי קירור מתאים ומתפקד כשואב אבק.. אחר כך רצוי וכדאי להחליף.
ומי שהקבצים שלו יקרים לו כדאי שידאג לגיבוי - כי דיסקים קורסים ללא אזהרה.
מי שרוצה "גיבוי חם" ז"א את כל הקבצים מעודכנים עד לשניה האחרונה שיקנה כמה דיסקים
ישקיע ב-RAID 5. המחירים שלהם די זולים היום, ובתצורה כזו גם אם נשרף דיסק אחד, האינפורמציה תמיד תשוחזר באופן אוטומטי מהדיסקים האחרים.
מי שלא רוצה גיבוי אונליין כל הזמן, שיגבה את הקבצים שלו אחת לשבוע או אחת ליום ל-DVD. יש המון תוכנות גיבוי חינם שבהן ניתן להגדיר מדיניות גיבוי וכל מה שצריך זה להשאיר פלטה DVD נקיה בכונן והגיבוי יתבצע מעצמו.
למי שיש המון קצבים (יותר מקיבולת 4.7 - 9 גיגה של DVD) אני ממליץ לקנות כונן טייפ לגיבוי.
יש כאלה שמקבלים את הקלטות DVI או קלטות 8ממ והנפחים שלהם בטרה-בייט.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
איתמר, אם שמת לב לא דיברתי על נושא הגיבוי, אין לנו כל ויכוח בענין, שם אתה צודק מאה אחוז.
מה שכתבתי הוא על סמך דברי טכנאי שחזור מומחים מכמה וכמה חברות שחזור בינלאומיות, ושים לב שלא דיברתי על זמן MTBF אלא על יכולת שחזור במקרה קריסה, ועליה בלבד.
גם לי היו במשך השנים המון דיסקים קשיחים, הקריסות הכי נפוצות אצלי היו של מקסטור דווקא, אבל לא אמרתי על כך דבר כי זה בהחלט עניין אינדיבידואלי.
מה שלא אינדיבידואלי הוא, שאם כבר היית חמור (כמוני) ולא דאגת לגיבוי שוטף, הסיכוי של שחזור ווסטרן דיגיטל הוא קטן מאד! ושוב, זה לא אני אמרתי.
כיום, לאחר הנסיון הטוב עם SEAGATE (שלא קרסו אצלי מעולם, לעומת מקסטור ווסטרן דיגיטל שכן קרסו), פלוס הידיעה שאם יקרוס WD לא אוכל לשחזרו אבל SEAGATE כן, אני קונה רק SEAGATE עד להודעה חדשה. נכון להיום - שוב, לדברי הטכנאים, SEAGATE הכי אמינים.
מה שכתבתי הוא על סמך דברי טכנאי שחזור מומחים מכמה וכמה חברות שחזור בינלאומיות, ושים לב שלא דיברתי על זמן MTBF אלא על יכולת שחזור במקרה קריסה, ועליה בלבד.
גם לי היו במשך השנים המון דיסקים קשיחים, הקריסות הכי נפוצות אצלי היו של מקסטור דווקא, אבל לא אמרתי על כך דבר כי זה בהחלט עניין אינדיבידואלי.
מה שלא אינדיבידואלי הוא, שאם כבר היית חמור (כמוני) ולא דאגת לגיבוי שוטף, הסיכוי של שחזור ווסטרן דיגיטל הוא קטן מאד! ושוב, זה לא אני אמרתי.
כיום, לאחר הנסיון הטוב עם SEAGATE (שלא קרסו אצלי מעולם, לעומת מקסטור ווסטרן דיגיטל שכן קרסו), פלוס הידיעה שאם יקרוס WD לא אוכל לשחזרו אבל SEAGATE כן, אני קונה רק SEAGATE עד להודעה חדשה. נכון להיום - שוב, לדברי הטכנאים, SEAGATE הכי אמינים.
- תרמתי למען הסליק
2 סנט נוספים...
ezra65 כתב:
שיחזרתי מידע מכל סוגי ההרדיסק מכל המינים ומכל הסוגים
אין כמעט הבדל בין ההרדיסקים וWD לא יותר קשים לשחזור מכל דיסק אחר
אתה מציין שהסיגייט עוד לא קרס, אז איך אתה יודע שיותר קל לשחזר ,מהטכנאים שכנראה מכרו לך את הדיסק החדש...יש לי הרגשה שה"טכנאים" שאיתם דיברת היה להם אינטרס למכור לך את הלוקש הנ"ל...
כשהסייגיט (חס וחלילה) יקרוס והם לא יצליחו לשחזר ממנו...יהיה מעניין לשמוע מה יגידו.
סיפור מהחיים: הדיסק הראשון שקרס אצלי נלקח לאחר כבוד לחברת שחזור בפלמחים,
חזר כמו שהלך ,ללא הצלחה בשחזור... המשיך לטייל בעולם וחזר כשכולם מיואשים ונזרק לפח
לקחתי אותו פרקתי לחלקים והכנסתי את הלוחות להרדיסק תקין מאותו דגם בדיוק וביצעתי שחזור מלא.
יש שני דברים עיקריים לרוב קורסים בהרדיסק: הלוח אם (המעגל המודפס בגב ההרדסיק)
תחליף אותו מהרדיסק עובד ויש לך שחזור.
או הראשי קריאה כתיבה ,כאן אתה צריך לבצע "ניתוח לב פתוח" (לפתוח את ההרדיסק לפרק את הלוחות ולחבר אותם בתוך הרדיסק שהיה תקין{שבעצם הרגת אותו כרגע}ואם ביצעת עבודה עדינה יש לך שחזור.
(למי שעובד במעבדת מחשבים או יכול להשיג HD לא תקינים מאותו סוג בכמויות ויש לו קצת חוש טכני...אני ממליץ להתאמן ולפרק ולהרכיב HD ולראות שזה יותר קל ממה שעושים מזה)
במשך 15שנים קניתי HD אחד או שניים ועברו תחת ידי מאות, את כולם אני מקבל מחברים שבמקום העבודה שלהם נזרקים הHD שלא תקינים כמעט כולם מסדרות זהות ואז אני מתקן לי אותם.
מבחינה אישית ההרגשה שלי היא שלא היה HD אחד שהיה יותר אמין ממשנהו,
היו סדרות שלמות שהיו קורסות:
ל FUJITSU היה סידרה 10G שאם הHD לא קרס לך תוך 3-6 חודשים זה היה נס.
WD בגודל G4.2 שהשמועה אמרה שהמכולה שהביאה אותם לארץ נפלה בפריקה...
וכך גם ל SEAGATE ו MAXTOR.
IBM זה HD של WD מחופשים...
דרך אגב , במחקר אקדמאי שבוצע דווח הסטיסטיקה הבאה :רוב הקריסות יתרחשו ב3 חודשים הראשונים לחיי ההרדיסק ואז שקט עד שיגיע לגיל 3 שנים ואז עוד פעם שקט עד הגיעו ל 6 שנים
מי שקרס לו ההרדיסק לא בזמנים האלו שיתבע את עורך המחקר.....
ועדיין: גיבוי,גיבוי,גיבוי
לחובבי גיבוי על מדיה נצרבת...כל צריבה אני מבצע 3 עותקים...תנסו לקרוא מדיה נצרבת לאחר 3 שנים...לא נעים שהתמונות של הילד לא נפתחות יותר כי הציפוי התקלף...
לחובבי הסטרטאפ... כל פיתרון לכיווץ ושמירה על מידע דיגיטאלי למשך זמן ארוך - שווה מיליונים
בהצלחה
כיום, לאחר הנסיון הטוב עם SEAGATE (שלא קרסו אצלי מעולם, לעומת מקסטור ווסטרן דיגיטל שכן קרסו), פלוס הידיעה שאם יקרוס WD לא אוכל לשחזרו אבל SEAGATE כן, אני קונה רק SEAGATE עד להודעה חדשה. נכון להיום - שוב, לדברי הטכנאים, SEAGATE הכי אמינים
שיחזרתי מידע מכל סוגי ההרדיסק מכל המינים ומכל הסוגים
אין כמעט הבדל בין ההרדיסקים וWD לא יותר קשים לשחזור מכל דיסק אחר
אתה מציין שהסיגייט עוד לא קרס, אז איך אתה יודע שיותר קל לשחזר ,מהטכנאים שכנראה מכרו לך את הדיסק החדש...יש לי הרגשה שה"טכנאים" שאיתם דיברת היה להם אינטרס למכור לך את הלוקש הנ"ל...
כשהסייגיט (חס וחלילה) יקרוס והם לא יצליחו לשחזר ממנו...יהיה מעניין לשמוע מה יגידו.
סיפור מהחיים: הדיסק הראשון שקרס אצלי נלקח לאחר כבוד לחברת שחזור בפלמחים,
חזר כמו שהלך ,ללא הצלחה בשחזור... המשיך לטייל בעולם וחזר כשכולם מיואשים ונזרק לפח
לקחתי אותו פרקתי לחלקים והכנסתי את הלוחות להרדיסק תקין מאותו דגם בדיוק וביצעתי שחזור מלא.
יש שני דברים עיקריים לרוב קורסים בהרדיסק: הלוח אם (המעגל המודפס בגב ההרדסיק)
תחליף אותו מהרדיסק עובד ויש לך שחזור.
או הראשי קריאה כתיבה ,כאן אתה צריך לבצע "ניתוח לב פתוח" (לפתוח את ההרדיסק לפרק את הלוחות ולחבר אותם בתוך הרדיסק שהיה תקין{שבעצם הרגת אותו כרגע}ואם ביצעת עבודה עדינה יש לך שחזור.
(למי שעובד במעבדת מחשבים או יכול להשיג HD לא תקינים מאותו סוג בכמויות ויש לו קצת חוש טכני...אני ממליץ להתאמן ולפרק ולהרכיב HD ולראות שזה יותר קל ממה שעושים מזה)
במשך 15שנים קניתי HD אחד או שניים ועברו תחת ידי מאות, את כולם אני מקבל מחברים שבמקום העבודה שלהם נזרקים הHD שלא תקינים כמעט כולם מסדרות זהות ואז אני מתקן לי אותם.
מבחינה אישית ההרגשה שלי היא שלא היה HD אחד שהיה יותר אמין ממשנהו,
היו סדרות שלמות שהיו קורסות:
ל FUJITSU היה סידרה 10G שאם הHD לא קרס לך תוך 3-6 חודשים זה היה נס.
WD בגודל G4.2 שהשמועה אמרה שהמכולה שהביאה אותם לארץ נפלה בפריקה...

וכך גם ל SEAGATE ו MAXTOR.
IBM זה HD של WD מחופשים...

דרך אגב , במחקר אקדמאי שבוצע דווח הסטיסטיקה הבאה :רוב הקריסות יתרחשו ב3 חודשים הראשונים לחיי ההרדיסק ואז שקט עד שיגיע לגיל 3 שנים ואז עוד פעם שקט עד הגיעו ל 6 שנים
מי שקרס לו ההרדיסק לא בזמנים האלו שיתבע את עורך המחקר.....

לחובבי גיבוי על מדיה נצרבת...כל צריבה אני מבצע 3 עותקים...תנסו לקרוא מדיה נצרבת לאחר 3 שנים...לא נעים שהתמונות של הילד לא נפתחות יותר כי הציפוי התקלף...

לחובבי הסטרטאפ... כל פיתרון לכיווץ ושמירה על מידע דיגיטאלי למשך זמן ארוך - שווה מיליונים
בהצלחה
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Re: 2 סנט נוספים...
argra11 כתב:ezra65 כתב:כיום, לאחר הנסיון הטוב עם SEAGATE (שלא קרסו אצלי מעולם, לעומת מקסטור ווסטרן דיגיטל שכן קרסו), פלוס הידיעה שאם יקרוס WD לא אוכל לשחזרו אבל SEAGATE כן, אני קונה רק SEAGATE עד להודעה חדשה. נכון להיום - שוב, לדברי הטכנאים, SEAGATE הכי אמינים
לחובבי גיבוי על מדיה נצרבת...כל צריבה אני מבצע 3 עותקים...תנסו לקרוא מדיה נצרבת לאחר 3 שנים...לא נעים שהתמונות של הילד לא נפתחות יותר כי הציפוי התקלף...![]()
בהצלחה
הבעיה היא לא למצוא מדיה אמינה יש כאלה והרבה.
קיימות בשוק פלטות DVD, CD וסרטים מגנטיים באיכות של ארכיב, שיכולים להחזיק מעמד עשרות שנים במידה ומאוכסנים בתנאי סביבה מתאימים.
הבעיה, לך תמצא בעוד 10-15 שנה את הכונן שיוכל לקרוא אותם.
ולמי שיש ספק תזכורת קטנה... לכמה מכם יש עדיין במחשב כונן דיסקטים 3.5 או 5.25אינץ'?
אני מניח שעוד שנתיים שלוש כונני ה-DVD יתחילו להעלם מהנוף. גם הדיסקים הקשיחים.
כבר היום ניתן לקנות ב-160 שח דיסק און קי בנפח של 8גיגה ואת מקומו של הדיסק הקשיח יחליף ה-FLASH DRIVE.
הפתרון האולטימטיבי, NET STORAGE. חברות שיספקו לנו את שירותי הגיבוי והאיכסון על האינטרנט. קיימות כאלה, הבעייה עדיין היא רוחב הפס של האינטרנט (ביחוד UPLOAD) שלא מאפשרים גישה מהירה וביצועים סבירים. אבל אני מניח שגם זה יפתר במהרה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר