שאלה של מתחיל (שועל האש)

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

שאלה של מתחיל (שועל האש)

על ידי שרקן » 12 נובמבר 2008, 18:09

התקנתי את הפיירפוקס (כי משום מה, האקספלורר היה תוקע את הפייסבוק).

שתי שאלות:

1. איך מגיעים דרכו לאאוטלוק אקספרס?

2. בפורומים רבים, ניתן להחנות את העכבר מעל כותרת ולראות את תקציר ההודעה, אצל השועל זה לא קורה. איך משנים?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Cybrosh » 12 נובמבר 2008, 18:42

1. בדוק כי מסומנות התיבות של USE SSL 3.0 ו- USE SSL 2.0 בהגדרות ה-I-EXPLORER. כמו כן רצוי לבצע ניקוי של HISTORY/CACHE/Cookies, להחזיר למצבו ההתחלתי RESTORE TO DEFAULT ובדיקת ADD-ONS. יכולות להיות גם הגדרות
PRIVACY וכו'.

קשה לאבחן דרך הרשת :) אלא אם כן יש איזה כלי ל-REMOTE כמו VLC או TEAMVIEWER.

לראשון : Tools - > Internet Options - > Advanced , הסתכל למטה ותמצא

באם לא עובד לשני : Tools - > Internet Options - > Browsing History/Delete

לגבי השלישי, עדיף שלא תיגע אלא כן אתה חייב.

2. לגבי FIREFOX - אתה צריך להגדיר לדפדפן שימוש בתוכנת דואר :

Tools > Options > Applications
חפש MAILTO ובחר ב-OUTLOOK EXPRESS כ-DEAFULT
אם OUTLOOK EXPRESS אינה מופיעה, עלייך להוסיף אותה ידנית ע"י בחירה באפשרות(אותו מסך)USE OTHER ולאחר מכן BROWSE. כנס אל הספרייה של OE, בד"כ
C:\Program Files\Outlook Express\msimn.exe

ל-FIREFOX קיימת תוכנת דואר נהדרת שנקראת THUNDERBIRD
טובה יותר מ-OE

3. לצערי לא כל כך הבנתי למה אתה אתה מתכוון? יש ADD-ON ל-FIREFOX שנקרא COOLIRIS ונותן לפתוח חלון בתוך חלון.

4. יש מבחר מאוד גדול של דפדפנים בימינו : Avant, Orca(שניהם מבוססים על מנוע ה-IEXPLORER בעוד אחד משלב גם FIREFOX), "שועל האש", Opera, Safari, Chrome והרשימה נמשכת. הבחירה היא אישית.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoavp » 12 נובמבר 2008, 20:12

ואם זה לא עובד תנסה את מקסטון (MAXTON),
אני גיליתי אותו לאחרנה והוא קל מאוד להגדיר ומאוד מאוד נוח לשימוש, ניתן לגרור איתו קישוריות שיפתחו בטאבים נפרדים (קיים גם בפירפורקס לדעתי), גישה נוחה למועדפים, בקיצור אני ממליץ.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 12 נובמבר 2008, 20:32

Cybrosh כתב:1. בדוק כי מסומנות התיבות של USE SSL 3.0 ו- USE SSL 2.0 בהגדרות ה-I-EXPLORER. כמו כן רצוי לבצע ניקוי של HISTORY/CACHE/Cookies, להחזיר למצבו ההתחלתי RESTORE TO DEFAULT ובדיקת ADD-ONS. יכולות להיות גם הגדרות
PRIVACY וכו'.

אם OUTLOOK EXPRESS אינה מופיעה, עלייך להוסיף אותה ידנית ע"י בחירה באפשרות(אותו מסך)USE OTHER ולאחר מכן BROWSE. כנס אל הספרייה של OE, בד"כ

טובה יותר מ-OE

3. לצערי לא כל כך הבנתי למה אתה אתה מתכוון? יש ADD-ON ל-FIREFOX שנקרא COOLIRIS ונותן לפתוח חלון בתוך חלון.

4. יש מבחר מאוד גדול של דפדפנים בימינו : Avant, Orca(שניהם מבוססים על מנוע ה-IEXPLORER בעוד אחד משלב גם FIREFOX), "שועל האש", Opera, Safari, Chrome והרשימה נמשכת. הבחירה היא אישית.

יש הסבר בעברית :?: :wink:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי doron-30 » 12 נובמבר 2008, 20:49

ג'וקר כתב:
Cybrosh כתב:1. בדוק כי מסומנות התיבות של USE SSL 3.0 ו- USE SSL 2.0 בהגדרות ה-I-EXPLORER. כמו כן רצוי לבצע ניקוי של HISTORY/CACHE/Cookies, להחזיר למצבו ההתחלתי RESTORE TO DEFAULT ובדיקת ADD-ONS. יכולות להיות גם הגדרות
PRIVACY וכו'.

טובה יותר מ-OE

יש את התיקון שלי שהוא עובד בבעיטה וזה ממש פשוט . :D
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ג'וקר » 12 נובמבר 2008, 21:22

doron-30 כתב:
ג'וקר כתב:
PRIVACY וכו'.

טובה יותר מ-OE

יש את התיקון שלי שהוא עובד בבעיטה וזה ממש פשוט . :D

הבעיטה באה לפני או אחרי הגריז . . . :?: :wink:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 12 נובמבר 2008, 22:10

yoavp כתב:ואם זה לא עובד תנסה את מקסטון (MAXTON),
אני גיליתי אותו לאחרנה והוא קל מאוד להגדיר ומאוד מאוד נוח לשימוש, ניתן לגרור איתו קישוריות שיפתחו בטאבים נפרדים (קיים גם בפירפורקס לדעתי), גישה נוחה למועדפים, בקיצור אני ממליץ.

Maxton זה אקספלורר, בל נטעה, במיוחד אלו ביננו החוטאים בבנית אתרים.
ו... כן, אני מצפה שהסליק החדש, הבא עלינו לטובה, יהיה תואם FF במאה אחוז.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אילן ב » 13 נובמבר 2008, 15:53

Webart כתב:
yoavp כתב:ואם זה לא עובד תנסה את מקסטון (MAXTON),

Maxton זה אקספלורר, בל נטעה, במיוחד אלו ביננו החוטאים בבנית אתרים.
ו... כן, אני מצפה שהסליק החדש, הבא עלינו לטובה, יהיה תואם FF במאה אחוז.

אוי לא
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

למי שלא הבין

על ידי susita » 13 נובמבר 2008, 16:07

למי שלא הבין, להלן התרגום :
הקש ..
www.haslik.co.il
לחץ ENTER
גלוש להנאתך.
:lol:
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גמ » 13 נובמבר 2008, 18:57

כשהוא ערום השוע"ש (FF) הוא דפדפן פשוט וחסר יחוד. מה שעושה אותו לדפדפן הטוב מכולם הוא כמות התוספים האדירה שניתן להתקין עליו. בקיצור, מי שרוצה לעבור לשוע"ש כדאי שילמד את הנושא (הפשוט ולא מסובך) של הוספת תוספים (בחינם כמו התוכנה עצמה) וסידור הממשק, כמובן לפי בחירה והתאמה אישית שהופכת את התוכנה הזו לקרם-דה-לה-קרם. צפיה בסליק למשל למרות אי התאימות של הגרסה הערומה נפתרת בקלות ע"י התוסף IE Tab (שמוסיפה לשוע"ש את הקרביים של האקספלורר של מיקרוסופט).
בטח גם את זה יבקשו לתרגם לעברית :lol:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 13 נובמבר 2008, 23:32

גמ, איך מתקינים את התוספים הללו בפירפוקס? ואלו תוספים מומלצים אתה\אתם מכירים?
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 14 נובמבר 2008, 10:43

שלום חברים,

אני משתמש בשועל האש בלבד!!! (אגב אני גם לא משתמש בחלונות...)

התקנת תוספים היא קלה מאוד - תחת תפריט כלים (TOOLS) פותחים את חלון התוספים (ADD-ONS).

שם יש קישור קטן דרכו אפשר לקבל תוספים נוספים. כמו גם בקישור הבא:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/

אני יכול להמליץ על רשימת התוספים הבאה:
1. FEBE - כלי מעולה לגיבוי נתוני הדפדפן כמו סימניות, תוספים, העדפות שונות.
2. Forecastfox - תוסף חמוד שמוסיף תצוגה של מזג האויר במקומות שונים על פי בחירת המשתמש
3. Mouse Gestures Redox - מאפשר שליטה על הדפדפן על ידי העכבר. למשל לחצן ימני ומשיכת קו שמאלה חוזרת עמוד אחד לאחור. מאוד חסכוני בזמן!
4. QTL - כלי תרגום קליל ונוח. יש מקום לשיפור אבל חינמי ועושה את העבודה
5. SCRAPBOOK - כלי מתוחכם מאוד לשמירת אתרים. כמו מועדפים אבל הרבה יותר מתקדם.

עד כאן, שבת שלום!
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 14 נובמבר 2008, 10:43

יואב שלום,
1) הוספת תוספים
בשוע"ש כנס לכלים (Tools) ושם לתוספים (Add Ones). נפתח חלון שמראה אילו תוספים כבר מותקנים אצלך ומאפשר גישה לאתר Mozilla שבו ניתן להוריד תוספים נוספים. בגדול, יש שם כל כך הרבה תוספים ולעיתים ישנה נטיה להוריד ולהתקין דברים מיותרים. ממליץ לקרוא טוב מהו כל תוסף ולהתקין רק מה שנחוץ כדי לא להעמיס על התוכנה פיצרים מיותרים. ממליץ לעשות חיפוש בכתיבת מילים חופשית לדברים שעשויים לעניין אותך. בגדול יש פיצרים שלאחר התקנתם הם יוצרים איקון שמאפשר ביצוע פעולה מסויימת אבל לא דורש קסטומיזציה נוספת ויש פיצרים שדורשים קסטומיזציה בזמן השימוש. לדוגמה אביא את הפיצר שהזכרתי IE Tab. יש אתרים שלא תואמים את מנוע השוע"ש הבסיסי (ע"ע אתר הסליק). כדי לראות אותם בשוע"ש כתב מישהו את התוספון הנ"ל. לאחר התקנתו יש לוודא שהוא מופיע בממשק ואם לא להוסיף אותו (ראה סעיף 2) וכאשר אתה נכנס לאתר לדוגמה הסליק שאינו תואם את השוע"ש לחיצה על האיקון של IE Tab תחליף את מנוע השוע"ש במנוע של Interent Explorer בתוך השוע"ש ותאפשר צפיה מלאה בסליק (בשוע"ש). כדי שלא תצטרך בכל כניסה לסליק לבצע את המעבר למנוע של IE לאחר שנכנסת לאתר לא תואם ועברת להצפיה בו בעזרת מנוע ה IE ניתן להקיש עם עכבר ימין על האיקון של ה- IE ובחלונית שנפתחת לבחור לראות את הסליק קבוע עם המנוע של IE. לגבי אילו תוספים כדאי, יש כל כך רבה שקצת קשה להמליץ. אם תרצה אעביר לך במייל את רשימת התוספים שמותקנת אצלי (בערך 40 תוספים).

2) סידור הממשק
עמוד עם העכבר על אחד הסרגלים בשוע"ש והקש עם עכבר ימני. נפתח תפריט שבתחתיתו יש "התאמה" או "Customzie" (מתנצל אם בעברית מופיע קצת שונה -אני משתמש בגרסה באנגלית והתרגום הוא תרגום חופשי שלי). לאחר הקשה עם עכבר שמאל על "התאמה" נפתח חלון שבו יש איקונים שונים שהם איקונים של דברים ותוספים שמותקנים אצלך בשוע"ש. בשלב זה ניתן להוסיף כפתור (אייקון כזה) שאתה מעוניין שיופיע בסרגלי התוכנה לסרגלים ע"י גרירה שלו מתוך החלון והצבתו בסרגלי הכלים של התוכנה - ניתן להציבו בכל מקום שתרצה. באופן דומה ניתן לגרור אייקון שכבר מופיע בסרגל מסויים ואין לך צורך בו אל החלון כדי שלא יופיע בממשק התוכנה. ניתן באופן דומה בשלב זה גם לשנות את כל סדר הדברים בממשק ע"י גרירה למקום אחר של כל דבר בממשק. לאחר הסגירה התוכנה זוכרת את השינויים שבצעת וכך אתה שולט לגמרי ומעצב לך את הממשק לפי רצונך (אגב באופן דומה ניתן לשנות ולבצע התאמה אישית בממשקים של הרבה תוכנות, לא רק של השוע"ש).
אם צריך הבהרות/עזרה נוספת 054-5220015
בהצלחה,
גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 14 נובמבר 2008, 12:32

שכחתי לציין מספר דברים:
1) בדרך דומה אפשר להוסיף לתוכנה סרגלים שונים, מנועי חיפוש Themes וכו'.
2) הוספת תוסף מסויים אינה חתונה קתולית וניתן תמיד להסיר תוסף מיותר מהתוכנה, כך שלא צריך לחשוש מהתנסות עם תוסף שנראה מעניין. מקסימום אם מוצאים אותו מיותר מסירים.
3) בקסטומיזציה של הממשק ניתן להזיז ולשנות מיקום לא רק של האייקונים. ניתן לשנות מיקום גם של שורות משימות (לדוגמה, הפס בו כותבים את כתובת האתר אליו רוצים לגלוש) ע"י גרירתו למיקום אחר בממשק. כך שהממשק מאפשר התאמה אישית מלאה.
4) ישנו סרגל של קישורים מהירים. אל הסרגל הזה ניתן לגרור קישור משורת המשימות לאתר שרוצים שכפתור כניסה מהירה אליו יופיע בממשק. למשל, בעת הכניסה הראשונה לסליק מהשוע"ש ניתן לגרור את הכתובת כך שתיצור כפתור לסליק בסרגל זה. באופן דומה, ניתן לסלק מהסרגל הזה קישורים לאתרים שלא צריכים שכפתור כניסה אליהם יופיע על המסך (מן הסתם, אתרים שנכנסים אליהם לעתים רחוקות או כלל לא). כדי להכניס הרבה קישורים כאלו לסרגל כדאי לצמצם את השם המופיע בכפתור בסרגל הקישורים המהירים. צימצום השם נעשה בדרך הבאה: עמידה עם העכבר על קישור בסרגל והקשה עם עכבר ימין. בתפריט שנפתח בחירה במאפינים (properties). בחלונית שנפתחת רואים את כתובת האתר ואת השם כפי שמופיע על הכפתור. את השם ניתן לשנות לכל מה שרוצים. אם משנים לשם קצר ניתן להקטין את המקום שתופס הכפתור בסרגל וע"י כך לצופף בו יותר כפתורי גישה מהירה.
זהו, עד כאן על רגל אחת נפלאות השוע"ש.
בהצלחה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 14 נובמבר 2008, 14:23

מיליון תודות ידידי עזרת לי מאוד. :D

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד