מפגרים אבל אופטימיים
מפגרים אבל אופטימיים
שלום חברים
ושוב, בעוד כמה ימים נעבור לשעון חורף. המדינה תפסיד הון כסף, היום יתקצר לכולנו ו"ייגמר" ב 1700. ילדים ילכו בחושך מוחלט לחוגים ,טיולים ייגמרו מוקדם ורוכבי האופניים ייאלצו לצאת לרכיבות הבוקר בשעות בלתי סבירות בעליל.
והשאלה - עד מתי? איפה ההגיון? ומה הסיבה ? מי יכול להסביר לי את הרציונל העומד בבסיס המעשה הבלתי שפוי בעליל הזה?
מתסכל.מרגיז.מקומם.עצוב.מצחיק. ישראל 2010.
שבת שלום...
ושוב, בעוד כמה ימים נעבור לשעון חורף. המדינה תפסיד הון כסף, היום יתקצר לכולנו ו"ייגמר" ב 1700. ילדים ילכו בחושך מוחלט לחוגים ,טיולים ייגמרו מוקדם ורוכבי האופניים ייאלצו לצאת לרכיבות הבוקר בשעות בלתי סבירות בעליל.
והשאלה - עד מתי? איפה ההגיון? ומה הסיבה ? מי יכול להסביר לי את הרציונל העומד בבסיס המעשה הבלתי שפוי בעליל הזה?
שבת שלום...
- סליקאי ארד
Re: מפגרים אבל אופטימיים
ההגיון האמת די פשוט -
המעבר נועד להקל על אלו הצמים ביום כיפור ולחסוך ולהקל בצום.
בהזדמנות זו -
מאחל לכל חברי הסליק שנה טובה !!
שנה של שקט ושלווה.
שנה מלאת אימונים וירידת מחירי תחמושת....
שנה בעלת כותרות חיוביות בתקשורת
ושנה בסימן שקט "תעשייתי".
אורי
בהזדמנות זו -
שנה של שקט ושלווה.
אורי
שפן סלעים כתב:שלום חברים
שבת שלום...
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
[/quote]ori כתב:ההגיון האמת די פשוט -
אורי
שבת שלום...
אני צם כל שנה ולא מבין איך המעבר לשעון חורף עוזר לעבור את הצום. הצום הוא עדיין 25 שעות, איך שלא תהפוך את זה.
בנוסף, זמני התפילות נקבעים ע"פ מצב השמש בשמים כך שאין זה משנה כלל מה מראה השעון.
שאלתי רב לפשר העניין, והוא אמר שיש יש אנשים שפסיכולוגית זה עוזר להם.
אני מציע לכל אותם אנשים פשוט להזיז את השעון אחורה באופן עצמאי, אם הם רוצים הם יכולים להזיז גם יותר משעה אחת.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
ההגיון האמת די פשוט -
זו ממש לא הסיבה ... אבל בשביל להסביר לך אני צריך לעבור על כללי הכתיבה באתר.
(רמז - תקרא את המאמר של מאיר שלו מלפני שבוע)
בהזדמנות זו -
מצטרף...
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ori כתב:ההגיון האמת די פשוט -
בהזדמנות זו -
שנה של שקט ושלווה.
אורישפן סלעים כתב:שלום חברים
שבת שלום...
אורי שלום
לא הבנתי אם ענית ברצינות או בציניות...
בכל מקרה - גם אני צם. כבר שנים. ועיין לא הבנתי את מהות ההחלפה.
ובכל מקרה - נוחות של יום אחד לחלק מהעם מול תרומה אדירה ומתמשכת למשק כולו ולאיכות החיים של כולנו - הבחירה לטעמי די ברורה...
אגב, אשמח להסבר - איך שעון החורף עוזר להקל על הצום והאם המחיר שכולנו משלמים , כדאי לדעתך.
- סליקאי ארד
A friend in need - is a friend indeed
ככל שהסביר לי "גורם מקורב", לא מדובר רק על הצום, אלא על אמירת הסליחות. מאחר וההשכמה לסליחות היא לפני זריחת החמה, שעון קיץ = לקום יותר מוקדם.
I think, therefore I am. I think
אישגדול כתב:ככל שהסביר לי "גורם מקורב", לא מדובר רק על הצום, אלא על אמירת הסליחות. מאחר וההשכמה לסליחות היא לפני זריחת החמה, שעון קיץ = לקום יותר מוקדם.
אישגדול,הבעיה שסליחות נאמרות ע"י הספרדים במשך חודש לפני יום כיפור ואת שעון החורף מתחילים רק שבוע לפני .
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
זו קנוניה של טייסי אולטרה לייט שמטיסים את אווירוניהם למוסך. המכונאי מתחיל לעבוד ב-7 בבוקר ומותר להמריא החל מרבע שעה לפני הזריחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
שלום לכולם,
נחמד לקרוא את התלונה והתגובות:
"שפן סלעים": בין נובמבר לאפריל ממילא ילדיך ילכו בחושך מהחוגים
לכל הצמים: צמתי בתשעה באב בצפון ארה"ב, הצום יצא בסביבות 22:00 ולא קרה לי כלום. ביום כפור הצום יצא ממילא מעט אחרי 18:00.
אבל הכי מצחיקה היא קבלת האקסיומה על יתרונו של שעון הקיץ: "חסכון באנרגיה". קיים מחקר שנעשה באינדיאנה ארה"ב, מדינה המחולקת לשני אזורי זמן. באחד הוחל שעון-קייץ (Day-light saving) ובשני לא. הושוו כמה עשרות-אלפי חשבונות חשמל משני חלקי המדינה והפלא ופלא: הצריכה באיזור של שעון הקייץ היתה מעט גבוהה יותר! ואני לא מדבר על מחקרים נוספים שהשאלה המרכזית בהם היא מיהו המממן של המחקר...
כך ש:
1. אם רוצים לנגח קבוצה מסוימת, נא לבדוק קודם עובדות
2. אם לנגח פוליטיקאים, אני בעד, גם בלי לבדוק עובדות
3. קביעות עתונאיות: קשה מאד לקרוא להן "עובדות"
ולכולם, שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה, שהקב"ה (א-לקים בעברית מדוברת) יגשים את כל משאלותיכם לטובה.
חיים זאבי (דתי, למי שתהה)
לכל הצמים: צמתי בתשעה באב בצפון ארה"ב, הצום יצא בסביבות 22:00 ולא קרה לי כלום. ביום כפור הצום יצא ממילא מעט אחרי 18:00.
אבל הכי מצחיקה היא קבלת האקסיומה על יתרונו של שעון הקיץ: "חסכון באנרגיה". קיים מחקר שנעשה באינדיאנה ארה"ב, מדינה המחולקת לשני אזורי זמן. באחד הוחל שעון-קייץ (Day-light saving) ובשני לא. הושוו כמה עשרות-אלפי חשבונות חשמל משני חלקי המדינה והפלא ופלא: הצריכה באיזור של שעון הקייץ היתה מעט גבוהה יותר! ואני לא מדבר על מחקרים נוספים שהשאלה המרכזית בהם היא מיהו המממן של המחקר...
כך ש:
ולכולם, שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה, שהקב"ה (א-לקים בעברית מדוברת) יגשים את כל משאלותיכם לטובה.
- תרמתי למען הסליק
haimzeevi כתב:שלום לכולם,
כך ש:
חיים שלום,
נושא החסכון באנרגיה הוא שולי לחלוטין. הנושא המרכזי הוא הכפייה וחוסר ההגיון. אפשר להפוך הטייה 1000 פעם ולהתפלפל ולהצטדק אבל עדיין לא קבלתי הסבר ראוי שיצדיק את המעשה הבלתי הגיוני הזה. לקצר בשעה את שעות האור ולעבור לשעון חורף באמצע הקיץ זה מעשה אלים,בריוני וחסר כל הגיון.
לא נראה לי שמדינה שלמה צריכה לשנות שעונים בשלב כה מוקדם , במקום שציבור מאד ספציפי, יתייחס במשך יום אחד ל"שעון פנימי מקומי" משל עצמו. אגב, חלוקת היום ל 24 שעות והשעון המודרני הוא לחלוטין מנהג "של גויים". כיצד תסביר את הצורך להצמד דווקא ביום הקדוש הזה למנהג זר ?
אני יודע שהציבור הדתי לא נוהג לשאול שאלות. הכל קבוע ומוגדר מראש. למרות זאת, נסה בבקשה להצדיק הגיונית את המהלך ולנסות להבין את הצד השני ( רוב העם, אגב)
שנה טובה, בריאות וסובלנות לכולנו
השפן
- סליקאי ארד
הסיפור הזה חרג מזמן מכל פרופורציה.
לא ברור מה בדיוק "מרוויחים" הדתיים מהפסקת שעון הקיץ, בדיוק כמו שלא ברור מה מפסידים החילוניים.
עד כאן העם.
אבל הפוליטיקאים מרוויחים ובגדול.
אלה התרגלו לקצר ואלה התרגלו לזעוק.
הדתיים צריכים לחשוב טוב אם באמת זה שווה את כל הבלגן.
והחילוניים יחשבו אם באמת יש על מה לצעוק.
ואני, הקטן, ממש לא משנה לי.
רק שיזכרו להודיע למיקרוסופט לעדכן את מנגנון שעון קיץ במחשב.
הם כבר מזמן לא מבינים מה קורה אצלנו ...
רק, בקשה אחת קטנה, תתקן את הכותרת.
אחרת אתה עובר מ"העם" ל"פוליטיקאים" ...
לא ברור מה בדיוק "מרוויחים" הדתיים מהפסקת שעון הקיץ, בדיוק כמו שלא ברור מה מפסידים החילוניים.
עד כאן העם.
אבל הפוליטיקאים מרוויחים ובגדול.
אלה התרגלו לקצר ואלה התרגלו לזעוק.
הדתיים צריכים לחשוב טוב אם באמת זה שווה את כל הבלגן.
והחילוניים יחשבו אם באמת יש על מה לצעוק.
ואני, הקטן, ממש לא משנה לי.
רק שיזכרו להודיע למיקרוסופט לעדכן את מנגנון שעון קיץ במחשב.
הם כבר מזמן לא מבינים מה קורה אצלנו ...
רק, בקשה אחת קטנה, תתקן את הכותרת.
אחרת אתה עובר מ"העם" ל"פוליטיקאים" ...
- סליקאי זהב
כל נושא הזזת השעון - בין אם שעון קיץ ובין אם שעון חורף - הוא שטות מוחלטת. אין סיבה להזיז לא קדימה ולא אחורה. רוצים להתחיל שעה קודם? תחליטו שמתחילים לעבוד ב 7 ומסיימים ב 4 במקום 8 עד 5. עבדתי כבר במפעלים שהתחילו לעבוד ב 6 וסיימו ב 3 שלא לדבר על חקלאים שמתחילים לעבוד ב 4 לפנות בוקר וב 12 הולכים הביתה.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
ב"ה
אז ככה:
א) ברוב העולם מזיזים את השעון לשעון חורף. (אם זה באמת מטריד אתכם אתם יכולים לקרוא על הנושא ולבדוק זמנים ותאריכים בויקפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7% ... 7%99%D7%A5 ) זה לא שלא מזיזים בכלל ורק אנחנו מטומטמים שמשחקים בשעון כי מתחשק לנו...
ב) כל הדיון מוצג לא נכון- בישראל רצו להזיז אותו קודם בשל צומות גדליה ויום כיפור- מה הקטע- הרי זה אותו מספר של שעות? ההסבר הוא פשוט- אדם קם בבוקר בשעה 08 או 07 או 06 לא משנה, שעת הקימה היא קבועה ולכן אם הצום יוצא ב18 ולא ב19- האדם הרוויח את שעת הצום (וזכה בשעת שינה בלילה)
ג) מה זה כזה עקרוני?! לדעתי זה נסיון (רגיל עליי לציין) לניגוח בדתיים ללא סיבה אמיתית- נו באמת, שעון חורף או קיץ?! חודש כן או חודש לא?! על זה אנחנו רבים?! נגמרו הפערים בחברה, בחינוך, המעמדות בציבור, הבעיות הכלכליות בתוכינו, שלא לדבר על אויבנו מסביב?! על זה רבים? לדעתי יש מספיק דברים אחרים שאפשר להשקיע בהם את האנרגיה...
גמר חתימה לכולם!
נ.ב- סליחה אם פגעתי במישהו באשכול זה או אחר במהלך השנה החולפת ובכלל...
שנה טובה!
אז ככה:
א) ברוב העולם מזיזים את השעון לשעון חורף. (אם זה באמת מטריד אתכם אתם יכולים לקרוא על הנושא ולבדוק זמנים ותאריכים בויקפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7% ... 7%99%D7%A5 ) זה לא שלא מזיזים בכלל ורק אנחנו מטומטמים שמשחקים בשעון כי מתחשק לנו...
ב) כל הדיון מוצג לא נכון- בישראל רצו להזיז אותו קודם בשל צומות גדליה ויום כיפור- מה הקטע- הרי זה אותו מספר של שעות? ההסבר הוא פשוט- אדם קם בבוקר בשעה 08 או 07 או 06 לא משנה, שעת הקימה היא קבועה ולכן אם הצום יוצא ב18 ולא ב19- האדם הרוויח את שעת הצום (וזכה בשעת שינה בלילה)
ג) מה זה כזה עקרוני?! לדעתי זה נסיון (רגיל עליי לציין) לניגוח בדתיים ללא סיבה אמיתית- נו באמת, שעון חורף או קיץ?! חודש כן או חודש לא?! על זה אנחנו רבים?! נגמרו הפערים בחברה, בחינוך, המעמדות בציבור, הבעיות הכלכליות בתוכינו, שלא לדבר על אויבנו מסביב?! על זה רבים? לדעתי יש מספיק דברים אחרים שאפשר להשקיע בהם את האנרגיה...
גמר חתימה לכולם!
שנה טובה!
עת להרוג ועת לרפא (קהלת ג,ג)
aac5 כתב:ב"ה
אז ככה:
גמר חתימה לכולם!
שנה טובה!
שלום
1.כתבת "להרוויח שעה". אינני חובש כיפה אך לדעתי פיספסת ידידי. להבנתי כל שעת צום ועינוי הגוף היא רווח נקי של התקרבות לבורא..הלא כך?...למה אתה מחפש הקלות והנחות?...
2."התנגחות בדתיים"? אולי להיפך? אולי התנגחות ברוב החילוני? מדוע עלי לשוב לביתי כיום,בעיצומו של הקיץ, בשעת חשיכה גמורה? מדוע לקצר את היום בשעת אור (כשיש ילדים ועיסוקים אחרים- שעת אור היא משמעותית מאד. האמן לי) ארוכה ? בכדי להקל על יום צום אחד ויחיד? שגם כך נופל על יום שבתון מלא? זה נראה לך הגיוני?
עזוב, שאלו יהיו הצרות שלנו. שנה טובה וצום קל לכולם.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד