סמכויות מאבטח במוסדות חינוך
סמכויות מאבטח במוסדות חינוך
שלום רב,
אני מאבטח בבית ספר ונתקלתי בבעיה מסויימת. קיימת דרישה מצד הקב"ט למניעת יציאה של תלמידים בשעות הבוקר משטח הביה"ס החוצה לו. רציתי לדעת האם מותר לי בתור מאבטח למנוע מתלמיד לעזוב את שטח בית הספר ואפילו לנקוט נגדו בכח סביר כאשר אני נועל את שער הבית ספר. הדבר נראה לי תמוה ביותר!! יש לי מקרה הפוך, דוגמא ממש טובה שנתקלתי בה בקורס מוס"ח לפני כמה שבועות. היה שם בחור מאבטח רמה א שעבד ברשת מזון וקיבל הוראה מהקב"ט למנוע כניסה של ילדים לרשת בגלל שהם התפרעו שם כמה ימים לפני כן. הוא כמובן מנע את כניסתם, אבל אבא שלהם תבע אותו על כך וזכה במשפט, כלומר המאבטח והקב"ט נמצאו אשמים. נכון שזו לא אותה דוגמא אבל בהחלט הפוכה. מה שאני רוצה לומר זה שלא נראה לי בכלל שיש לי סמכות למנוע יציאה של תלמידים משטח הביה"ס החוצה אפילו אם קב"ט דורש, וזאת כי הסמכות הזו לא מעוגנת בחוק משפטי קיים. האם מישהו יודע? למישהו יש מושג האם יש סמכות כזו משפטית? האם מותר לי למנוע יציאה?
אני מאבטח בבית ספר ונתקלתי בבעיה מסויימת. קיימת דרישה מצד הקב"ט למניעת יציאה של תלמידים בשעות הבוקר משטח הביה"ס החוצה לו. רציתי לדעת האם מותר לי בתור מאבטח למנוע מתלמיד לעזוב את שטח בית הספר ואפילו לנקוט נגדו בכח סביר כאשר אני נועל את שער הבית ספר. הדבר נראה לי תמוה ביותר!! יש לי מקרה הפוך, דוגמא ממש טובה שנתקלתי בה בקורס מוס"ח לפני כמה שבועות. היה שם בחור מאבטח רמה א שעבד ברשת מזון וקיבל הוראה מהקב"ט למנוע כניסה של ילדים לרשת בגלל שהם התפרעו שם כמה ימים לפני כן. הוא כמובן מנע את כניסתם, אבל אבא שלהם תבע אותו על כך וזכה במשפט, כלומר המאבטח והקב"ט נמצאו אשמים. נכון שזו לא אותה דוגמא אבל בהחלט הפוכה. מה שאני רוצה לומר זה שלא נראה לי בכלל שיש לי סמכות למנוע יציאה של תלמידים משטח הביה"ס החוצה אפילו אם קב"ט דורש, וזאת כי הסמכות הזו לא מעוגנת בחוק משפטי קיים. האם מישהו יודע? למישהו יש מושג האם יש סמכות כזו משפטית? האם מותר לי למנוע יציאה?
- סליקאי ארד
Re: סמכויות מאבטח במוסדות חינוך
עוד משהו חשוב חבר'ה שחשבתי שכדאי לציין לפני שמישהו נותן לי תשובה.
אני זוכר את היטב שבקורס העורכת דין ציינה שאסור לנו לבדוק את תיקי התלמידים בכניסתם לבית הספר אפילו אם נידרש לעשות זאת וזאת כי אין לנו היתר לכך מבחינה חוקית (דבר הזוי בפני עצמו)
תודה רבה %3
אני זוכר את היטב שבקורס העורכת דין ציינה שאסור לנו לבדוק את תיקי התלמידים בכניסתם לבית הספר אפילו אם נידרש לעשות זאת וזאת כי אין לנו היתר לכך מבחינה חוקית (דבר הזוי בפני עצמו)
תודה רבה %3
- סליקאי ארד
לדעתי האישית יש לך סמכות ועוד איך.
עדיף שאבא יתבע את המסגרת הלימודית שלא נתנו לילד לצאת מאשר שיקרא משהו לילד במקום לא ידוע בשעות שההורים יודעים שהוא אמור לשבת בכיתה וללמוד.
עדיף שאבא יתבע את המסגרת הלימודית שלא נתנו לילד לצאת מאשר שיקרא משהו לילד במקום לא ידוע בשעות שההורים יודעים שהוא אמור לשבת בכיתה וללמוד.
- סליקאי ארד
לי לא נראה .
יחד עם זאת אשמח לקבל חוות דעת שקרובה יותר לפן המשפטי מתוקף תוכן חוק סמכויות מאבטחי מוסדות חינוך.
תודה רבה %3 %3
יחד עם זאת אשמח לקבל חוות דעת שקרובה יותר לפן המשפטי מתוקף תוכן חוק סמכויות מאבטחי מוסדות חינוך.
תודה רבה %3 %3
- סליקאי ארד
האם הקב"ט העביר הוראה כתובה וחתומה כדין?
או שאמר בע"פ משהו מעורפל ומשתמע לכאן ולכאן?
או שאמר בע"פ משהו מעורפל ומשתמע לכאן ולכאן?
פחות -לרוב זה יותר,,
איפה הנהלים של ביה"ס
אצלינו כדי להוציא את הילדים מהתיכו,ן צריך אישור בכתב מהמזכירות
אצלינו כדי להוציא את הילדים מהתיכו,ן צריך אישור בכתב מהמזכירות
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
ראשית תודה על התשובות המהירות.
שנית הקב"ט לא העביר כלום בכתב, אך בהחלט העביר את המסר בצורה ברורה וחד משמעית לגבי כך שאין יציאה בין שעות מסוימות ללא אישור מהמזכירות או גורם אחר. מכל מקום גם אם היה מעביר הוראה כתובה עדיין אני סבור שאין לי סמכות למנוע יציאה משטח בית ספר. הרי כל תפקידי נשען על חוק סמכויות מאבטח מוסדות חינוך שעיקר תפקידו הוא לדאוג לאבטחת בית הספר מבחינה ביטחונית חבלנית ולא להתעסק כלל עם בעיות משמעת או סדר בין תלמידים לנהלי בית הספר. לשם כך יש מורים או העסקה של סדרנים בשכר לא??
מישהו יכול לתת לי תשובה על פי חוק? תשובה משפטית הכוונה.....
תודה רבה
שנית הקב"ט לא העביר כלום בכתב, אך בהחלט העביר את המסר בצורה ברורה וחד משמעית לגבי כך שאין יציאה בין שעות מסוימות ללא אישור מהמזכירות או גורם אחר. מכל מקום גם אם היה מעביר הוראה כתובה עדיין אני סבור שאין לי סמכות למנוע יציאה משטח בית ספר. הרי כל תפקידי נשען על חוק סמכויות מאבטח מוסדות חינוך שעיקר תפקידו הוא לדאוג לאבטחת בית הספר מבחינה ביטחונית חבלנית ולא להתעסק כלל עם בעיות משמעת או סדר בין תלמידים לנהלי בית הספר. לשם כך יש מורים או העסקה של סדרנים בשכר לא??
מישהו יכול לתת לי תשובה על פי חוק? תשובה משפטית הכוונה.....
תודה רבה
- סליקאי ארד
Lactose כתב:לדעתי האישית יש לך סמכות ועוד איך.
דעתך האישית לא רלוונטית.
אין למאבטח סמכות למנוע בכוח יציאה של תלמיד בשום מצב. הוא יכול לבקש יפה, ולהודיע למורה.
לעניין חיפוש בתיק תלמיד - זה לא שאלה של חוק, מבחינת החוק הרלוונטי (חוק סמכויות לשם שמירה על בטחון הציבור), יש למאבטח סמכות כזו, אבל הנחיות משטרת ישראל ובעקבותיהן חוזר מנכ"ל משרד החינוך (הוראות המשטרה הן למאבטחים, וחוזר מנכ"ל מנחה את המורים בהתאם)קובעות שמאבטח לא יערוך חיפוש על תלמיד אלא יקרא למורה.
לעניין אותו מאבטח ברשת מזון, יש לו סמכות למנוע כניסה רק אם הדבר מסכן את בטחון הציבור. אותו חוק שהזכרתי למעלה, מאפשר למאבטח למנוע כניסה (כולל תוך שימוש בכוח) כאשר אדם מסרב לחיפוש, לדרישת הזדהות או לתפיסת חפץ העלול לפגוע בבטחון הציבור.
I think, therefore I am. I think
מתוך YNET:
מאבטח שלף אקדח על תלמיד שרצה "להבריז"
תלמיד תיכון שביקש לנצל "חלון" וניסה לטפס על גדר בית הספר לא תיאר לעצמו שייתקל באקדח שלוף. גורם בתיכון: "תגובה חסרת פרופורציה. רק בנס לא נפלט כדור". המאבטח, בשנות ה-60 לחייו, הושעה מעבודתו. תלונה הוגשה במשטרה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4190332,00.html
http://www.shohamnet.co.il/NewsView.asp?num=4772
השורה האהובה עלי משתי הכתבות :
רק בנס לא נפלט כדור !!!
תקוותי שהסליקאים משתמשים נכון בנשק ולא מאמינים בניסים.
בסופו של יום תפקיד ה "מאבטח" שמוגדר בחוזה וע"י המשרד לבטחון על הפנים - כשרותי שמירה ! הוא :
דחליל
מאבטח שלף אקדח על תלמיד שרצה "להבריז"
תלמיד תיכון שביקש לנצל "חלון" וניסה לטפס על גדר בית הספר לא תיאר לעצמו שייתקל באקדח שלוף. גורם בתיכון: "תגובה חסרת פרופורציה. רק בנס לא נפלט כדור". המאבטח, בשנות ה-60 לחייו, הושעה מעבודתו. תלונה הוגשה במשטרה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4190332,00.html
http://www.shohamnet.co.il/NewsView.asp?num=4772
השורה האהובה עלי משתי הכתבות :
רק בנס לא נפלט כדור !!!
תקוותי שהסליקאים משתמשים נכון בנשק ולא מאמינים בניסים.
בסופו של יום תפקיד ה "מאבטח" שמוגדר בחוזה וע"י המשרד לבטחון על הפנים - כשרותי שמירה ! הוא :
דחליל
זה מה יש לכם בשבילי לדעת ?
- תרמתי למען הסליק
אישגדול תודה רבה על התשובה.
יש לך אולי מקור רשמי לכך שאסור למאבטח למנוע יציאה של תלמידים
משטח ביה"ס החוצה?
משטח ביה"ס החוצה?
- סליקאי ארד
רון תקרא טוב את החוזה בן ששת העמודים לגבי שרותי שמירה.
מעבר לזה שהשומר עובד בשכר נמוך והיחס אליו מחפיר.
אפשר לסכם את החוזה במשפט אחד!
לא חשוב מה תעשה .... אתה אשם !!!
ולמען הסר ספק בסוגיה שלהלן:
אם מנעת מהילד לצאת מביה"ס על פי ההוראות (גם אם עשית זאת לא כחמוש) אתה אשם !!!
(הפחדת אותו - פגעת בציפור נפשו - העלבת אותו - פגעת בחרותו וכו' - מה שבסופו של דבר אם ייגמר בבית משפט ישית עליך לשלם פיצויים לנפגע)
אם לא מנעת מהילד את היציאה מביה"ס - אתה אשם !!!
(אם רק דווחת להנהלה - אז סתם משלמים לך כסף ואין ממך תועלת. אם קרה לילד חס ושלום משהו רע (לדוגמא פגש סוחר סמים נתקל בזונה - נתקל ברכב חולף שלא במעבר חציה וסיים בביה"ח) תפוטר או תשלם פיצויים להוריו !
בקיצור לזה קוראים עבד עברי !!!
שמות פרק כ"א
1 וְאֵלֶּה הַמִּשְׁפָּטִים, אֲשֶׁר תָּשִׂים לִפְנֵיהֶם׃ 2 כִּי תִקְנֶה עֶבֶד עִבְרִי, שֵׁשׁ שָׁנִים יַעֲבֹד; וּבַשְּׁבִעִת, יֵצֵא לַחָפְשִׁי חִנָּם׃ 3 אִם־בְּגַפּוֹ יָבֹא בְּגַפּוֹ יֵצֵא; אִם־בַּעַל אִשָּׁה הוּא, וְיָצְאָה אִשְׁתּוֹ עִמּוֹ׃ 4 אִם־אֲדֹנָיו יִתֶּן־לוֹ אִשָּׁה, וְיָלְדָה־לוֹ בָנִים אוֹ בָנוֹת; הָאִשָּׁה וִילָדֶיהָ, תִּהְיֶה לַאדֹנֶיהָ, וְהוּא יֵצֵא בְגַפּוֹ׃ 5 וְאִם־אָמֹר יֹאמַר הָעֶבֶד, אָהַבְתִּי אֶת־אֲדֹנִי, אֶת־אִשְׁתִּי וְאֶת־בָּנָי; לֹא אֵצֵא חָפְשִׁי׃ 6 וְהִגִּישׁוֹ אֲדֹנָיו אֶל־הָאֱלֹהִים, וְהִגִּישׁוֹ אֶל־הַדֶּלֶת, אוֹ אֶל־הַמְּזוּזָה; וְרָצַע אֲדֹנָיו אֶת־אָזְנוֹ בַּמַּרְצֵעַ, וַעֲבָדוֹ לְעֹלָם׃ ס
מעבר לזה שהשומר עובד בשכר נמוך והיחס אליו מחפיר.
אפשר לסכם את החוזה במשפט אחד!
לא חשוב מה תעשה .... אתה אשם !!!
ולמען הסר ספק בסוגיה שלהלן:
אם מנעת מהילד לצאת מביה"ס על פי ההוראות (גם אם עשית זאת לא כחמוש) אתה אשם !!!
(הפחדת אותו - פגעת בציפור נפשו - העלבת אותו - פגעת בחרותו וכו' - מה שבסופו של דבר אם ייגמר בבית משפט ישית עליך לשלם פיצויים לנפגע)
אם לא מנעת מהילד את היציאה מביה"ס - אתה אשם !!!
(אם רק דווחת להנהלה - אז סתם משלמים לך כסף ואין ממך תועלת. אם קרה לילד חס ושלום משהו רע (לדוגמא פגש סוחר סמים נתקל בזונה - נתקל ברכב חולף שלא במעבר חציה וסיים בביה"ח) תפוטר או תשלם פיצויים להוריו !
בקיצור לזה קוראים עבד עברי !!!
שמות פרק כ"א
1 וְאֵלֶּה הַמִּשְׁפָּטִים, אֲשֶׁר תָּשִׂים לִפְנֵיהֶם׃ 2 כִּי תִקְנֶה עֶבֶד עִבְרִי, שֵׁשׁ שָׁנִים יַעֲבֹד; וּבַשְּׁבִעִת, יֵצֵא לַחָפְשִׁי חִנָּם׃ 3 אִם־בְּגַפּוֹ יָבֹא בְּגַפּוֹ יֵצֵא; אִם־בַּעַל אִשָּׁה הוּא, וְיָצְאָה אִשְׁתּוֹ עִמּוֹ׃ 4 אִם־אֲדֹנָיו יִתֶּן־לוֹ אִשָּׁה, וְיָלְדָה־לוֹ בָנִים אוֹ בָנוֹת; הָאִשָּׁה וִילָדֶיהָ, תִּהְיֶה לַאדֹנֶיהָ, וְהוּא יֵצֵא בְגַפּוֹ׃ 5 וְאִם־אָמֹר יֹאמַר הָעֶבֶד, אָהַבְתִּי אֶת־אֲדֹנִי, אֶת־אִשְׁתִּי וְאֶת־בָּנָי; לֹא אֵצֵא חָפְשִׁי׃ 6 וְהִגִּישׁוֹ אֲדֹנָיו אֶל־הָאֱלֹהִים, וְהִגִּישׁוֹ אֶל־הַדֶּלֶת, אוֹ אֶל־הַמְּזוּזָה; וְרָצַע אֲדֹנָיו אֶת־אָזְנוֹ בַּמַּרְצֵעַ, וַעֲבָדוֹ לְעֹלָם׃ ס
זה מה יש לכם בשבילי לדעת ?
- תרמתי למען הסליק
רון שומרון כתב:אישגדול תודה רבה על התשובה.
משטח ביה"ס החוצה?
חוק סמכויות לשם שמירה על בטחון הציבור, התשס"ה 2005 מגדיר את סמכויות המאבטח. מניעת יציאה של תלמיד לא כלולה שם.
אני מבין בסמכויות מאבטחים, לא בסמכויות מורים. יתכן שמותר למנהל בית הספר להנחות אותך שאסור לפתוח את השער לתלמיד שמבקש לצאת ללא אישורו (בסופו של דבר מדובר בקטינים שהוא אחראי להם כשהם בין כתלי המוסד החינוכי), אבל באופן חד משמעי שום הוראה של מנהל לא מאפשרת לך להפעיל כוח כדי למנוע מתלמיד לצאת.
אנסה לברר את הנקודה בשבוע הבא.
נ.ב. עבדול חמיד, הבחור שאל שאלה עניינית, לא ביקש פרטים על מחירי הפסק זמן...
I think, therefore I am. I think
המערכת דואגת לכסות לעצמה את התחת כדי שאתה תהיה זה שתישא באשמה - התפקיד שלך זה להעביר את הכדור בחזרה למגרש שלהם. משחק מלוכלך, אבל זה המשחק.
לשמחתך, היום הטכנולוגיה של צילום והקלטה זמינה לכל אחד בטלפון הנייד. עושים לכם תדריכים? תצלם ותקליט. אף אחד לא חייב לדעת שאתה עושה את זה. תשים את הטל' בכיס החולצה כך שהמצלמה תוכל לצלם.
רוצה לכסות את התחת שלך יותר? תשאל את הקב"ט/מדריך שאלות ספציפיות על מקרים ותגובות ותדרוש שיענה עליהן בצורה חד משמעית.
ביום מן הימים החומר הזה יוכל אולי להציל את התחת שלך.
ולסיום, אבא אבן אמר פעם שהוא אף פעם לא הצטער על משפט שהוא לא אמר - אותו כנ"ל גם כאן. אם יש לך ספק - אל תעשה.
מקסימום תאבד את מקום עבודך כמאבטח, אבל לא תצטרך לשאת באחריות פלילית.
א.
לשמחתך, היום הטכנולוגיה של צילום והקלטה זמינה לכל אחד בטלפון הנייד. עושים לכם תדריכים? תצלם ותקליט. אף אחד לא חייב לדעת שאתה עושה את זה. תשים את הטל' בכיס החולצה כך שהמצלמה תוכל לצלם.
רוצה לכסות את התחת שלך יותר? תשאל את הקב"ט/מדריך שאלות ספציפיות על מקרים ותגובות ותדרוש שיענה עליהן בצורה חד משמעית.
ביום מן הימים החומר הזה יוכל אולי להציל את התחת שלך.
ולסיום, אבא אבן אמר פעם שהוא אף פעם לא הצטער על משפט שהוא לא אמר - אותו כנ"ל גם כאן. אם יש לך ספק - אל תעשה.
מקסימום תאבד את מקום עבודך כמאבטח, אבל לא תצטרך לשאת באחריות פלילית.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ד.א
גם כהורה,אסור לך למנוע מבינך[שבהגדרה הוא קטין] לצאת מהבית ,,ובטח לא בכח.
כי הוא תמיד יכול להזמין ניידת ,שתיקח אותך להמשך "טיפול",,
נשמע הזוי? תבדוק .
נשמע הזוי? תבדוק .
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:ד.א
נשמע הזוי? תבדוק .
מנסיוני אני יודע שאתה צודק.
במסגרת המשמרות שאני עושה, יש לי לפחות פעם בחודש איזה ילד/ילדה שמחליטים לפגוע בהורים שלהם ולפנות למשטרה בכל מיני טענות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר