נרתיקים
נרתיקים
אני יודע שיש אשכול בנושא תחת "אזור סחר", אבל אני מעלה את זה שוב כאן, משום שהשאלה היא אינפורמטיבית ולא בעלת קונוטציה מסחרית.
האם מישהו מכיר את הנרתיק החיצוני של פובוס, עם לשונית שנכנסת לתוך המכנס ולא נתפסת על החגורה ...? הנרתיק (כמו אחרים בזמן האחרון) תופס את האקדח ב"קליק", מה ששומר עליו מפני נפילה, אבל שום דבר ששומר עליו מפני חטיפה ...
בחנות אומרים ש"היום לא חוטפים נשקים" אבל אותי זה קצת מלחיץ, מן הרגשה שאני צריך לשמור עליו יותר מאשר הוא - עלי.
דעתכם ??
האם מישהו מכיר את הנרתיק החיצוני של פובוס, עם לשונית שנכנסת לתוך המכנס ולא נתפסת על החגורה ...? הנרתיק (כמו אחרים בזמן האחרון) תופס את האקדח ב"קליק", מה ששומר עליו מפני נפילה, אבל שום דבר ששומר עליו מפני חטיפה ...
בחנות אומרים ש"היום לא חוטפים נשקים" אבל אותי זה קצת מלחיץ, מן הרגשה שאני צריך לשמור עליו יותר מאשר הוא - עלי.
דעתכם ??
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
מכיר, זהו נרתיק "פדל", אני הולך עם אחד כזה כבר שנתיים ומאוד מרוצה ממנו.
על אותו עקרון של ה"פדל" יש גם פונדות למחסניות, נרתיקים לפנסים, אזיקים וכו'.
לגבי אחיזת האקדח בנרתיק, הנרתיק בנוי בהתאמה לכל דגם של אקדח כך שהוא אוחז אותו בצורה מושלמת. אין סיכוי שהוא יפול לך בטעות וכן קשה מאוד לשלוף אותו מאחור (מניעת חטיפת הנשק מאחור).
אם אתה רוצה משהו בטוח עוד יותר מזה, אז קיים הדגם עם לחצן השחרור (על שמורת ההדק)אשר ללא לחיצה עליו אי אפשר לשלוף את הנשק.
ובכלל, אני ממליץ בחום על המוצרים של פובוס.
על אותו עקרון של ה"פדל" יש גם פונדות למחסניות, נרתיקים לפנסים, אזיקים וכו'.
לגבי אחיזת האקדח בנרתיק, הנרתיק בנוי בהתאמה לכל דגם של אקדח כך שהוא אוחז אותו בצורה מושלמת. אין סיכוי שהוא יפול לך בטעות וכן קשה מאוד לשלוף אותו מאחור (מניעת חטיפת הנשק מאחור).
אם אתה רוצה משהו בטוח עוד יותר מזה, אז קיים הדגם עם לחצן השחרור (על שמורת ההדק)אשר ללא לחיצה עליו אי אפשר לשלוף את הנשק.
ובכלל, אני ממליץ בחום על המוצרים של פובוס.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
הנרתיק הזה נקרא נרתיק פאדל (תרגום מאנגלית משוט)..
נרתיק מעולה לדעתי ולדעת עוד חצי עולם שמשתמש בו.
1. אין סיכוי שמישהו יוכל להוציא את האקדח יחד עם הנרתיק מהמכנסיים שלך הפאדל תופס את המכנסיים טוב
2. האקדח יושב היטב בתוך הנרתיק ומאובטח בשמורת ההדק, כך ששליפה שלו היא די קשה.
3. אם זה לא מספק אותך, אז לפרונליין יש נרתיק דומה עם נעילה מיוחדת שאתה יכול לשחרר אותה על ידי דחיפה אגרסיבית של האקדח כלפי מטה לפני שאתה שולף אותו. אני לא כל כך מחבב את הרעיון כיוון שאני חושש שבשעת לחץ אשכח לדחוף את האקדח.
א.
נרתיק מעולה לדעתי ולדעת עוד חצי עולם שמשתמש בו.
1. אין סיכוי שמישהו יוכל להוציא את האקדח יחד עם הנרתיק מהמכנסיים שלך הפאדל תופס את המכנסיים טוב
2. האקדח יושב היטב בתוך הנרתיק ומאובטח בשמורת ההדק, כך ששליפה שלו היא די קשה.
3. אם זה לא מספק אותך, אז לפרונליין יש נרתיק דומה עם נעילה מיוחדת שאתה יכול לשחרר אותה על ידי דחיפה אגרסיבית של האקדח כלפי מטה לפני שאתה שולף אותו. אני לא כל כך מחבב את הרעיון כיוון שאני חושש שבשעת לחץ אשכח לדחוף את האקדח.
א.
- תרמתי למען הסליק

גם לי שי אחד כזה איזה 3 שנים ואני מאד מרוצה
אך גם אני כמוך חושש מפני חטיפה של הכלי לכן אני משתמש בו רק כאשר אני הולך
עם בגד עליון שמכסה ומסליק את הכלי ומקשה על החטיפה .
קימים בשוק אגב עוד נרתיקי פדל של יצרנים אחרים וגם של אותו יצרן שכן יש להם שיטת אבטחה
כזאת אוו אחרת .
(אישית מחר אני הולך לקנות אחד כזה ,אם הוא הגיעה לחנות כבר)
אך גם אני כמוך חושש מפני חטיפה של הכלי לכן אני משתמש בו רק כאשר אני הולך
עם בגד עליון שמכסה ומסליק את הכלי ומקשה על החטיפה .
קימים בשוק אגב עוד נרתיקי פדל של יצרנים אחרים וגם של אותו יצרן שכן יש להם שיטת אבטחה
כזאת אוו אחרת .
(אישית מחר אני הולך לקנות אחד כזה ,אם הוא הגיעה לחנות כבר)
תודה לכולם
תשובות ממצות ולעניין. תודה על התגובה המהירה, וסופ"ש שקט.
George Orwell
George Orwell
קיבלתי נרתיק פדל של פובוס כאשר רכשתי את האקדח שלי אשתקד. הוא נוח מאוד להסלקה בחורף ולנשיאה במטווח. אישית אני הפסקתי להשתמש בו לנשיאה גלויה במדים (משטרה, צבא) משום שקל מדי לשבור את הנרתיק בכיפוף חד למעלה ולחטוף את האקדח (לא מתוך ניסיון אישי אלא מתוך קריאה של מדריכים ב- GlockTalk). עם זאת, לנרתיק זה מקום בכל אוסף נרתיקים המכבד את עצמו. כמו כן אני לא מכיר נרתיק רציני שמאפשר שליפה מהירה יותר.
אני מניח שהאיש בחנות הנשק שאומר שהיום לא חוטפים אקדחים אינו בקיא במקרים של חטיפה ממאבטחים באזור רמלה (שלדעתי מהווים סיבה נוספת להסלקה) לשמחתי מקרים אלה נדירים יחסית. הרבה עצות והמלצות יש בתחום כלי הירייה, מכל סוגי בני הסמכא והחובבים, וטוב שכך, אך כל אחד צריך לעשות לעצמו חשבון ולהחליט מה הכי טוב בשבילו.
אני מניח שהאיש בחנות הנשק שאומר שהיום לא חוטפים אקדחים אינו בקיא במקרים של חטיפה ממאבטחים באזור רמלה (שלדעתי מהווים סיבה נוספת להסלקה) לשמחתי מקרים אלה נדירים יחסית. הרבה עצות והמלצות יש בתחום כלי הירייה, מכל סוגי בני הסמכא והחובבים, וטוב שכך, אך כל אחד צריך לעשות לעצמו חשבון ולהחליט מה הכי טוב בשבילו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
תסלחו לי, אבל אני ממש לא מבין למה צריך ללכת עם האקדח גלוי ולא מוסלק. זה נותן יותר כבוד ? זה נותן הרגשת אגו נפוחה יותר או שאפשר "בהשקט ובצנעה" או כמו שטבעו במקום אחר "מגן ולא ייראה" .. 
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
ולמי שבכ"ז רוצה נרתיק חיצוני (ומוכן להשקיע מעט מממונו ... )
www.safariland.com
ספארילנד מציעים 4 רמות שונות של אבטחת הנשק בנרתיק
שחר
www.safariland.com
ספארילנד מציעים 4 רמות שונות של אבטחת הנשק בנרתיק
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
- סליקאי זהב

נועם,
גלוי לא מטעמי כבוד ואגו, אלא מטעמי נוחות, ונוחות בלבד. אפשר לחלק את זה ל"נרתיק פנימי" ו"נרתיק חיצוני" - כאשר גם את החיצוני ניתן ואף רצוי להסליק, אם ע"י ז'קט או חולצה בחוץ, אבל אין עוררין על נוחות הנשיאה של החיצוני, וכך גם נוחות ומהירות השליפה.
אגב, גם טעמי הרתעה לא הייתי שולל על הסף, יש גם בזה יתרון מסויים, לא?
גלוי לא מטעמי כבוד ואגו, אלא מטעמי נוחות, ונוחות בלבד. אפשר לחלק את זה ל"נרתיק פנימי" ו"נרתיק חיצוני" - כאשר גם את החיצוני ניתן ואף רצוי להסליק, אם ע"י ז'קט או חולצה בחוץ, אבל אין עוררין על נוחות הנשיאה של החיצוני, וכך גם נוחות ומהירות השליפה.
אגב, גם טעמי הרתעה לא הייתי שולל על הסף, יש גם בזה יתרון מסויים, לא?
George Orwell
George Orwell
נועם,
ברוב המקרים אני הולך מוסלק בנרתיק פנימי, פשוט סביבת העבודה שלי וסוג האנשים שבחברתם אני מסתובב לא אוהדים כל כך כלי נשק.
נשיאה חיצונית אני נושא:
- בטיולים (פשוט לא נוח לי ללכת קילומטרים ולהזיע עם נרתיק פנימי)
- בנהיגות ארוכות, כנ"ל לא נוח לי לנהוג שהאקדח תקוע לי בגב
- כשהייתי עושה מילואים
א.
ברוב המקרים אני הולך מוסלק בנרתיק פנימי, פשוט סביבת העבודה שלי וסוג האנשים שבחברתם אני מסתובב לא אוהדים כל כך כלי נשק.
נשיאה חיצונית אני נושא:
- בטיולים (פשוט לא נוח לי ללכת קילומטרים ולהזיע עם נרתיק פנימי)
- בנהיגות ארוכות, כנ"ל לא נוח לי לנהוג שהאקדח תקוע לי בגב
- כשהייתי עושה מילואים
א.
- תרמתי למען הסליק

מישהו יודע אם יש נרתיקים של פובוס גם לברטה 84 ( 9 קצר ) ?
חבר שאל אותי לא מזמן .

חבר שאל אותי לא מזמן .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד