עקרונות לוחמה עפ"י המארינס
riko כתב:אני מאמין שלוחם צריך לדעת לפעול בכל דרך ובעיקר לדעת להפעיל את המחשבה והדמיון ע"מ לשכלל ולהתאים את הידע שלו לסיטואציה ובשום אופן לא להישאר מקובע לשיטה אחת שנלמדת כבר עשרים שנה ללא שינוי רק "כי ככה המדריך התותח של היחידה המובחרת" אמר.
מצטער שחר,
אבל זו פריבילגיה ששמורה לצבאות מקצועיים שבהם לוחמים משרתים בקבע מספר שנים רב, ולא לצבא כמו צה"ל שבו כל המערך הלוחם הסדיר והפיקוד הזוטר מתחלפים פעם ב-3 שנים.
כדי להגיע למה שאתה רוצה אתה צריך מערך הדרכה מסודר שמבוסס על לוחמים ותיקים ומנוסים (למעלה מ-5 שנים במערכת). אתה צריך יתרת שירות גדולה מ-3 שנים כי גם ככה לוקח בערך שנתיים לחייל ממוצע להבין מה רוצים ממנו ולהתמקצע.
בקיצור אתה צריך זמן - שאין לנו.
בגלל התחלופה הגבוהה הידע והנסיון שנצברים בשטח הולכים לאיבוד במקום להיות מונחלים לדורות הבאים. התוצאה היא או שהידע הזה הולך לאיבוד לגמרי - תולי"ם שלמים נשכחים (קח לדוגמא מה שקרה במלחמת לבנון 2).
או שמתקבעים על כל מיני תרגולות מ-1948 שאבד עליהן הכלח ואף אחד לא יודע להסביר מדוע מבצעים אותן.
קח לדוגמא את החידוש רשיון שעשיתי לפני כמעט 3 שנים. מי שהעביר אותו היה מדריך צעיר בוגר בי"ס ללוט"ר לפי דבריו.
כשהוא לימד פריקת נשק הוא חייב את כולם להכניס אצבע לתוך בית המחסנית כשמשחררים נקירה. כשאלתי אותו מדוע - הרי בגלוק שלי אין נצרת מחסנית, הוא אמר שככה למדו אותו וכנראה יש לזה סיבה טובה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

doron-30 כתב:לפני עצירה מפעילים את ג'קו ,טלמה או רטרדר .![]()
ביי דורון
אם אכלת חמין בשבת אתה יכול להפעיל גם אגזוז ברייקס.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

gh
איתמר,
הכנסת אצבע לתוך בית המחסנית בפריקה באה כמקדם בטיחות...
יעני, להבטיח שאין שם מחסנית - "גם ראיתי שאין וגם וידאתי פיסית שאין"
עכשיו אפשר לנקור..
זה הרעיון. (אני חושב)
הכנסת אצבע לתוך בית המחסנית בפריקה באה כמקדם בטיחות...
יעני, להבטיח שאין שם מחסנית - "גם ראיתי שאין וגם וידאתי פיסית שאין"
עכשיו אפשר לנקור..
זה הרעיון. (אני חושב)
- סליקאי כסף

לגבי הרקיעות - אני עוד לא גיליתי דרך יעילה יותר לעצור מספרינט, ואני לא מתייחס לשיטת הספרינטים הקצרים ("נפל-קם"), אלא למצב בו לוחם/ מאבטח מצמצם טווח לכוון תקרית בכל המהירות האפשרית.
לגבי האצבע בבית המחסנית לפני הנקירה - מאחר וסיבת הפליטה מס' 1 בפריקה היא השארת המחסנית בתוך האקדח, האצבע מהווה אבטחה לאותה טעות. אישית אני נוקר בסיום פריקה כשהאצבע עדיין בתוך בית המחסנית - הרגל כזה מונע את אותה טעטת חד פעמית בגלל אפיפות. (כמובן שהמקור להרגל הזה במערכות הבטחון בא מאקדחי ה FN בהם היה צורך ללחוץ על הטובלן בתוך בית המחסנית כדי לשחרר נקירה)
לגבי האצבע בבית המחסנית לפני הנקירה - מאחר וסיבת הפליטה מס' 1 בפריקה היא השארת המחסנית בתוך האקדח, האצבע מהווה אבטחה לאותה טעות. אישית אני נוקר בסיום פריקה כשהאצבע עדיין בתוך בית המחסנית - הרגל כזה מונע את אותה טעטת חד פעמית בגלל אפיפות. (כמובן שהמקור להרגל הזה במערכות הבטחון בא מאקדחי ה FN בהם היה צורך ללחוץ על הטובלן בתוך בית המחסנית כדי לשחרר נקירה)
נערך לאחרונה על ידי אישגדול בתאריך 23 יוני 2007, 19:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
I think, therefore I am. I think
אישגדול כתב:לגבי הרקיעות - אני עוד לא גיליתי דרך יעילה יותר לעצור מספרינט, ואני לא מתייחס לשיטת הספרינטים הקצרים ("נפל-קם), אלא למצב בו לוחם/ מאבטח מצמצם טווח לכוון תקרית בכל המהירות האפשרית.
לגבי האצבע בבית המחסנית לפני הנקירה - מאחר וסיבת הפליטה מס' 1 בפריקה היא השארת המחסנית בתוך האקדח, האצבע מהווה אבטחה לאותה טעות. אישית אני נוקר בסיום פריקה כשהאצבע עדיין בתוך בית המחסנית - הרגל כזה מונע את אותה טעטת חד פעמית בגלל אפיפות. [color=red](כמובן שהמקור להרגל הזה במערכות הבטחון בא מאקדחי ה FN בהם היה צורך ללחוץ על הטובלן בתוך בית המחסנית כדי לשחרר נקירה[/color])[/b]
טוב כנראה שלא כל הדינוזאורים נכחדו
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אישגדול כתב:לגבי האצבע בבית המחסנית לפני הנקירה - מאחר וסיבת הפליטה מס' 1 בפריקה היא השארת המחסנית בתוך האקדח, האצבע מהווה אבטחה לאותה טעות.
ואני חשבתי שהסיבה לפליטה בזמן פריקה היא השארת כדור חי בבית הבליעה
מחסנית מלאה בתוך האקדח לא תגרום לפליטת כדור בנקירה אם בית הבליעה ריק
בכלל, תהליך הפריקה שמלמדים אצל "בטן חזקה" הוא לא הגיוני, והאצבע בבית המחסנית היא רק קצהו של הקרחון.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
itamar כתב:
קח לדוגמא את החידוש רשיון שעשיתי לפני כמעט 3 שנים. מי שהעביר אותו היה מדריך צעיר בוגר בי"ס ללוט"ר לפי דבריו.
כשהוא לימד פריקת נשק הוא חייב את כולם להכניס אצבע לתוך בית המחסנית כשמשחררים נקירה. כשאלתי אותו מדוע - הרי בגלוק שלי אין נצרת מחסנית, הוא אמר שככה למדו אותו וכנראה יש לזה סיבה טובה.![]()
א.
בדיוק הבעיה - לא התו"ל עצמו, אלא שלא יודעים למה הוא קיים ואז משתמשים בו גם כשהוא הכי רחוק מהמציאות ..
כמו שכבר נאמר - אצבע לבית מחסנית בסיום הפריקה באמת בא במטרה לעשות בקרה שניה שאין מחסנית, לפני נקירה .
ודרך אגב - אין לזה קשר ישיר ל FN , זהו תו"ל שנכנס כהפקת לקחים מאירועי פליטות כדור בביצוע פריקה בתנאי חשיכה, מצאו שלוחמים "דילגו" על שלב הוצאת המחסנית, בעקבות זה הכניסו את הנהל של "אצבע בהתחלה, אצבע בסוף" - מתחילים פריקה ומסיימים פריקה עם אצבע בפנים לצורך בדיקה פיזית שאין מחסנית.
איש גדול - נכון, קרוב לודאי שהרקיעות זו הדרך הטובה ביותר לעצור מספרינט, אבל כמו שכבר כתבתי השאלה היא האם ספרינט זו הדרך היחידה לצמצם טווח ?? יש אירועים שבהם תנועה מבוקרת קדימה תוך כדי ביצוע ירי מדויק עדיפה .. אבל אף אחד לא מלמד את האפשרות הזו ..
ושוב - התו"ל הוא נכון, הבעיה היא שהמדריכים לא יודעים למה הוא קיים ואז מתחילים לעשות וללמד טעויות.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
אני הייתי רוצה להתייחס לירי בתנועה. לא רק שלא מלמדים זאת בכלל (ויש מקום לעשות זאת גם בצבא "העם" שלנו איתמר) אלא אפילו ירי בתנועה לא בקו ישר דוך למטרות אלא באלכסון לכיוון המטרה. מרשל המלך עבד על זה איתי די הרבה. יש בכך יתרון משמעותי של לצאת מקו האש של היורה לואלץ אותו "למצוא" אותך כל הזמן על הכוונות או פשוט לעבור "לריסוס" - ולהקטין את הדיוק של הירי שלו. יורה מיומן יחסית יכול לבצע את התרגולת הזו באופן טוב לדעתי. וגם כאן אני מדגיש שאני מתכוון לירי להגנה עצמית או לחימתי ולא "מעשי"
אמיר
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד