הקמת עמותה או בג"צ?
Re: הקמת עמותה או בג"צ?
מעולה! אני אוהב לראות אנשים שבעד!
אני חושב שיש צורך במפגש הסליק בערב אחד ולדבר על זה פנים אל פנים.
אני חושב שיש צורך במפגש הסליק בערב אחד ולדבר על זה פנים אל פנים.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
כל סיוע שצריך . הגיע זמן ללמד את הביורוקרטים שיעור באזרחות
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
אני אחדד את דעתי.
1.כל אדם ששירת שירות צבאי מלא ועושה מילואים,בעל בריאות תקינה פיזית ומנטלית,ללא עבר פלילי רשאי לקבל רשיון לנשיאה,לאחר שעמד בדרישות מחמירות של ידע מעשי ותיאורטי בירי,כולל מה שאומר החוק לגבי שימוש בנשק.
2.כל מי שמתנדב במשטרת ישראל ומקבל אישור ממפקד היחידה שלו והמלצת קצין בדרגה x.
3.הגדרה מדוייקת בחוק מתי לא יוכל אדם לשאת נשק,כאשר יוצאים מנקודת הנחה שסעיף 1 הוא החוק הקיים.
1.כל אדם ששירת שירות צבאי מלא ועושה מילואים,בעל בריאות תקינה פיזית ומנטלית,ללא עבר פלילי רשאי לקבל רשיון לנשיאה,לאחר שעמד בדרישות מחמירות של ידע מעשי ותיאורטי בירי,כולל מה שאומר החוק לגבי שימוש בנשק.
2.כל מי שמתנדב במשטרת ישראל ומקבל אישור ממפקד היחידה שלו והמלצת קצין בדרגה x.
3.הגדרה מדוייקת בחוק מתי לא יוכל אדם לשאת נשק,כאשר יוצאים מנקודת הנחה שסעיף 1 הוא החוק הקיים.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
לגבי עתירה בבג"צ זה מוקדם מדי לטעמי, מה גם שאני חושב שבתוך קהילת נושאי הנשק עוד לא הגיעו להסכמה מלאה בנוגע לעניין הזה, ולא כולם יודעים מה הם רוצים ממשרד הפנים בסופו של דבר.
צריך לשבת על הנושא עם עורך דין שמתמצא במשפט מנהלי ומשפט חוקתי.
אם שואלים אותי - הנושא הזה יוסדר בחוקה בלבד (וחוקה תהיה פה כשאורן זריף יהיה ראש הממשלה...), אבל אני פסימי מטבעי.
לגבי עמותה שתפעל בעניין, סיעורי מוחות, ניסוחי טיוטות לעתירות, פעילות בתחום ההסברה והרבה בורקסים - אשמח להצטרף.
ערן
צריך לשבת על הנושא עם עורך דין שמתמצא במשפט מנהלי ומשפט חוקתי.
אם שואלים אותי - הנושא הזה יוסדר בחוקה בלבד (וחוקה תהיה פה כשאורן זריף יהיה ראש הממשלה...), אבל אני פסימי מטבעי.
לגבי עמותה שתפעל בעניין, סיעורי מוחות, ניסוחי טיוטות לעתירות, פעילות בתחום ההסברה והרבה בורקסים - אשמח להצטרף.
ערן
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף
נכון שיש הרבה נושאים והרבה מקום לשיפור בכל הקשור למעמדנו כבעלי נשק ברשיון במדינת ישראל, אבל תפסת מרובה לא תפסת. מילת המפתח להצלחה היא מיקוד. אנחנו צריכים לבחור נושא אחד ויחיד שבו אנחנו ממקדים את הפעילות שלנו ובו לרכז את המאמצים עד להצלחה.
כרגע, לעניות דעתי הנושא החם היחידי שעומד על הפרק הוא ביטול חד צדדי ולא מוצדק של רשיונות נשקים ארוכים (ציד, אויר, 0.22) של בעלי תבחין 96 - ולדעתי זהו הנושא היחידי בו גם סיכויי ההצלחה גדולים יותר בגלל התקדים של האקדחים.
לדעתי הכלי להתמודדות עם הגזרה הזו הוא עתירה לבג"ץ, וזה גם נושא שבג"ץ יכול להתמודד איתו ולהכריע בו מבלי שיזרוק את תפוח האדמה הלוהט חזרה לבית המחוקקים, כמו לדוגמא אם נעתור בנושא מדיניות התבחינים.
בקיצור מה שאנחנו צריכים לצורך העניין הוא:
1. שני מתנדבים אחד בעל נשק קליעה 0.22 ואחד בעל רובה ציד בתבחין 96 שלהם נגרם העוול האמור ומשרד הפנים לא מוכן לחדש את הרשיונות שלהם ומוכנים להיות העותרים לבג"צ.
2. עורך דין מומחה בתחום שייצג אותם בעתירה
3. כסף שאותו נאסוף כדי לממן את העתירה.
נשמע פשוט לא?
בואו נתחיל מכאן ונראה איך ממשיכים הלאה. אחר כך אני מאמין שאם האכילה יבוא גם התאבון ונוכל לעשות גם דברים אחרים.
א.
כרגע, לעניות דעתי הנושא החם היחידי שעומד על הפרק הוא ביטול חד צדדי ולא מוצדק של רשיונות נשקים ארוכים (ציד, אויר, 0.22) של בעלי תבחין 96 - ולדעתי זהו הנושא היחידי בו גם סיכויי ההצלחה גדולים יותר בגלל התקדים של האקדחים.
לדעתי הכלי להתמודדות עם הגזרה הזו הוא עתירה לבג"ץ, וזה גם נושא שבג"ץ יכול להתמודד איתו ולהכריע בו מבלי שיזרוק את תפוח האדמה הלוהט חזרה לבית המחוקקים, כמו לדוגמא אם נעתור בנושא מדיניות התבחינים.
1. שני מתנדבים אחד בעל נשק קליעה 0.22 ואחד בעל רובה ציד בתבחין 96 שלהם נגרם העוול האמור ומשרד הפנים לא מוכן לחדש את הרשיונות שלהם ומוכנים להיות העותרים לבג"צ.
נשמע פשוט לא?
בואו נתחיל מכאן ונראה איך ממשיכים הלאה. אחר כך אני מאמין שאם האכילה יבוא גם התאבון ונוכל לעשות גם דברים אחרים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:נכון שיש הרבה נושאים והרבה מקום לשיפור בכל הקשור למעמדנו כבעלי נשק ברשיון במדינת ישראל, אבל תפסת מרובה לא תפסת. מילת המפתח להצלחה היא מיקוד. אנחנו צריכים לבחור נושא אחד ויחיד שבו אנחנו ממקדים את הפעילות שלנו ובו לרכז את המאמצים עד להצלחה.
נשמע פשוט לא?
א.
כעיקרון אני עם איתמר, אבל כמו שגמ אמר, צריך קודם כל לשלוח מכתב שישטח את הטענות הנ"ל ואז לראות מה התגובה , יכול להיות שלשמחתנו (או לצערנו) אפילו המכתב יספיק.
אני מציע שכל אחד ששמע\ראה מישהו שלקחו לו רשיון של נשק ארוך על תבחין מלפני 96 שידבר איתו וישאל אם הוא מסכים שהמכתב ישלח עם פרטי המקרה שלו.
בקשר למפגש, עד שנצליח לארגן מפגש ייקח זמן. האינטרנט יכולה להיות פלטפורמה סבירה. לפחות עד לשלב שבו שולחים מכתב.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
כעיקרון אני עם איתמר, אבל כמו שגמ אמר, צריך קודם כל לשלוח מכתב שישטח את הטענות הנ"ל ואז לראות מה התגובה , יכול להיות שלשמחתנו (או לצערנו) אפילו המכתב יספיק.
אני מציע שכל אחד ששמע\ראה מישהו שלקחו לו רשיון של נשק ארוך על תבחין מלפני 96 שידבר איתו וישאל אם הוא מסכים שהמכתב ישלח עם פרטי המקרה שלו.
בקשר למפגש, עד שנצליח לארגן מפגש ייקח זמן. האינטרנט יכולה להיות פלטפורמה סבירה. לפחות עד לשלב שבו שולחים מכתב.
אני חושב שרעיון המכתב מיותר לחלוטין. מדיניות משרד הפנים בנושא הזה ידועה ומתועדת הייטב בתכתובת הפנימית שהעלה אבישון לאתר ויכולה לשמש גם כחלק מהחומר של העתירה.
עורך הדין יפנה למשרד הפנים בנושא הסוגיה, יקבל את תגובתם הרשמית ולפיה כבר יחליט על צעדיו הבאים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
גם אני חבר עמותה.
- סליקאי כסף
מאז יומי הראשון בסליק טרם ראיתי שתיקה כזו רועמת מצד סגמנט מסוים של חברים מאד מכובדים באתר... חברים.... למה?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סליחה על האיחור ,אני כמובן בפנים וישמח לסייע בכל מה שרק אוכל .
לדעתי חשוב מאד שנתארגן כעמותה ולא בהתארגנות חד פעמית לנושא כזה אוו אחר .
לענין הבג"ץ אני חושב שהנושא הדוחק כרגע על הפרק הוא הנסיון מחטף עוקף בג"ץ בנושא רובי ה0.22 לאימון קליעה
שאמורים להיות מוגנים תחת הפסיקה הקודמת .
לדעתי חשוב מאד שנתארגן כעמותה ולא בהתארגנות חד פעמית לנושא כזה אוו אחר .
לענין הבג"ץ אני חושב שהנושא הדוחק כרגע על הפרק הוא הנסיון מחטף עוקף בג"ץ בנושא רובי ה0.22 לאימון קליעה
שאמורים להיות מוגנים תחת הפסיקה הקודמת .
itamar כתב:עורך הדין יפנה למשרד הפנים בנושא הסוגיה, יקבל את תגובתם הרשמית ולפיה כבר יחליט על צעדיו הבאים.
א.
כמו שאמרתי , לפני שפונים לבג"ץ צריך לפנות ולקבל ממשרד הפנים תגובה רשמית.
ואיך לפנות? עם מכתב. ומה צריך בשביל מכתב? מקרים ספציפים שבהם ביטלו רשיונות.
אז רבותי, אני בטוח שנתקלתם באנשים שביטלו להם רשיון לנשק ארוך. אנא דברו איתם ותשאלו אם הם מוכנים להיות ה"מקרים לדוגמא" בשבילנו .
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
אני חושב שבעיית הרובה הזעיר היא רק הקצה! הבעיה האמיתית נעוצה עמוק יותר! במדיניות שאין לה שום הסבר הגיוני!
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי 357 כתב:אני חושב שבעיית הרובה הזעיר היא רק הקצה! הבעיה האמיתית נעוצה עמוק יותר! במדיניות שאין לה שום הסבר הגיוני!
אתה צודק, אבל אין מצב שתוכל לטפל בכל עכשיו. למדינה בניגוד לך ולי יש שפע של כסף, אמצעים ובעיקר זמן שלך ולי אין.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מסכים עם כל מה שנאמר.
מוכן לעזור ולהשתתף כדי לקדם את העניין.
מה עושים כדי שהכל יתקדם?
מוכן לעזור ולהשתתף כדי לקדם את העניין.
מה עושים כדי שהכל יתקדם?
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
itamar כתב:רועי 357 כתב:אני חושב שבעיית הרובה הזעיר היא רק הקצה! הבעיה האמיתית נעוצה עמוק יותר! במדיניות שאין לה שום הסבר הגיוני!
אתה צודק, אבל אין מצב שתוכל לטפל בכל עכשיו. למדינה בניגוד לך ולי יש שפע של כסף, אמצעים ובעיקר זמן שלך ולי אין.
א.
אז גם קרב על רובה זעיר (לטעמי האישית אין שום סיבה לאדם פרטי להחזיק אחד כזה בבית, ספורטאי שיחזיק במטווח ) לא שווה את המאמץ. לא מגייסים כל העולם כדי לפתור בעיה נקודתית.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד