כתבה מעצבנת שנשלחה אלי..
Re: כתבה מעצבנת שנשלחה אלי..
חובש כאפיה וחובש כיפה זה משהו אחר, זהו מאפיין דתי ובמדינה שהתחייבה בעת הכרזתה לשמור על חופש דת, גזע ומין, לא ניתן למנוע סוג כזה של פולחן דתי. ההקבלה לא נכונה.
כמו-כן, גם לא מקובלות הצעות תגובה אלימות כגון שריפת המקום או התעמרות משטרתית בו.
זהו מקום פרטי, וכמו שישנם מקומות פרטיים האוסרים כניסה עם נשק, כניסה עם כלבים, כניסה בבגדי ים וכפכפים, גם כאן החליט אותו בעל עסק לבצע סינון.
אני יכול לציין במפורש לפחות מטווח אחד שאני מכיר שדרש (כנוהל מחייב) מכל בעל חזות ערבית להציג תעודת חייל/קבע/קצין/מילואים/שחרור כדי שלא לאפשר להם כניסה למטווח (גם אם בידם רשיון בר תוקף).
אתם יכולים להצביע ברגליים, למחות, להפגין, למנוע ממנו מלקבל את כספכם וכספם של חבריכם, אבל זוהי עדיין לא עבירה (מסריח מאוד, ודאי, חוקי... לצערי הרב, כן).
אני למסעדתו של אנאס דיב לא אכנס לעולם, כולי תקווה כי גם חברי ומכרי לא יכנסו לשם, אבל מכאן ועד לפגיעה פיזית, המרחק גדול.
כמו-כן, גם לא מקובלות הצעות תגובה אלימות כגון שריפת המקום או התעמרות משטרתית בו.
זהו מקום פרטי, וכמו שישנם מקומות פרטיים האוסרים כניסה עם נשק, כניסה עם כלבים, כניסה בבגדי ים וכפכפים, גם כאן החליט אותו בעל עסק לבצע סינון.
אני יכול לציין במפורש לפחות מטווח אחד שאני מכיר שדרש (כנוהל מחייב) מכל בעל חזות ערבית להציג תעודת חייל/קבע/קצין/מילואים/שחרור כדי שלא לאפשר להם כניסה למטווח (גם אם בידם רשיון בר תוקף).
אתם יכולים להצביע ברגליים, למחות, להפגין, למנוע ממנו מלקבל את כספכם וכספם של חבריכם, אבל זוהי עדיין לא עבירה (מסריח מאוד, ודאי, חוקי... לצערי הרב, כן).
אני למסעדתו של אנאס דיב לא אכנס לעולם, כולי תקווה כי גם חברי ומכרי לא יכנסו לשם, אבל מכאן ועד לפגיעה פיזית, המרחק גדול.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
דביר יקירי וחברי הטוב, למרות שאנחנו מסכימים על המון דברים מזל שיש גם דברים שאיננו מסכימים עליהם, ומזל שכך אחרת היה מאד משעמם....
ולגופו של עניין.... יש שני דברים שממש הורסים את המדינה והם ה"פוליטיקאלי קורקט" והחוק.
ה"פוליטיקאלי קורקט" מונע "הצפת" בעיות על פני השטח והדיון בהם - וזה כרגע לא נושא הדיון אבל מתקשר בהקשר הרחב של הגישה של המדינה למיעוטים במקרה הזה וזה כן חלק מהעניין - והחוק שמטרתו בעצם הסדרת כללי התנהגות בתוך חברה מתוקנת, אבל מה לעשות כאשר החוק נועד בעצם להכתיב לנו האזרחים "מה לא לעשות" כאשר באופן כללי מה שלא כתוב שאסור - מותר.
ומה לעשות שהמחוקק לאורך הדורות, מהכנסת הראשונה ועד היום, לא העלה על דעתו - ובצדק - שיגיע היום שחייל לבוש מדים יגורש בבושת פנים מכיתת לימוד במכללה או ממסעדה במדינת ישראל רק בגלל היותו לובש מדים !!!!! ומה לעשות כאשר בגלל "פוליטיקאלי קורקט" או חוסר אכפתיות של פוליטיקאים הכנסת כולה לא מזדעזעת והעוולה הזו לא מתוקנת למחרת בבוקר בחקיקה מואצת?
לדעתי יש עוולות שאם "המדינה" לא מתקנת חייבת לבוא ראקציה ברורה וכואבת מתוך העם, ראקציה שתבהיר באופן חד משמעי את רצונו של העם, דרישתו לשינוי מיידי וזעזוע לאורך כל שדרות הממשל עד למחוקק.
ולגופו של עניין.... יש שני דברים שממש הורסים את המדינה והם ה"פוליטיקאלי קורקט" והחוק.
ה"פוליטיקאלי קורקט" מונע "הצפת" בעיות על פני השטח והדיון בהם - וזה כרגע לא נושא הדיון אבל מתקשר בהקשר הרחב של הגישה של המדינה למיעוטים במקרה הזה וזה כן חלק מהעניין - והחוק שמטרתו בעצם הסדרת כללי התנהגות בתוך חברה מתוקנת, אבל מה לעשות כאשר החוק נועד בעצם להכתיב לנו האזרחים "מה לא לעשות" כאשר באופן כללי מה שלא כתוב שאסור - מותר.
ומה לעשות שהמחוקק לאורך הדורות, מהכנסת הראשונה ועד היום, לא העלה על דעתו - ובצדק - שיגיע היום שחייל לבוש מדים יגורש בבושת פנים מכיתת לימוד במכללה או ממסעדה במדינת ישראל רק בגלל היותו לובש מדים !!!!! ומה לעשות כאשר בגלל "פוליטיקאלי קורקט" או חוסר אכפתיות של פוליטיקאים הכנסת כולה לא מזדעזעת והעוולה הזו לא מתוקנת למחרת בבוקר בחקיקה מואצת?
לדעתי יש עוולות שאם "המדינה" לא מתקנת חייבת לבוא ראקציה ברורה וכואבת מתוך העם, ראקציה שתבהיר באופן חד משמעי את רצונו של העם, דרישתו לשינוי מיידי וזעזוע לאורך כל שדרות הממשל עד למחוקק.
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 03 מרץ 2010, 12:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
הפרדוקס שלא ניתן לישלול מהמקום את רשיון העסק !!!
ןלמה ??
מפני אין לו רשיון עסק,,,
[עפי שיחה בתוכניתו של גבי גזית עם נציג עירית חיפה.]
איכן אילן עם מדינת החלם????
ןלמה ??
מפני אין לו רשיון עסק,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:הפרדוקס שלא ניתן לישלול מהמקום את רשיון העסק !!!
ןלמה ??
מפני אין לו רשיון עסק,,,
עכשיו ברפת

אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מדינת ישראל 2010 ...
בושה וחרפה !!!
אבל אנחנו יהודים ויש לנו באג מסוים - אנחנו שוכחים מהר ואפשר לקנות אותנו ב 1.90 ש"ח
מחר אותה מסעדה תעשה מבצע על אוכל וכל העולם ואשתו ירוצו לשם .
ושיקום מישהו שיגיד שאני מקשקש
עמוס
בושה וחרפה !!!
אבל אנחנו יהודים ויש לנו באג מסוים - אנחנו שוכחים מהר ואפשר לקנות אותנו ב 1.90 ש"ח
מחר אותה מסעדה תעשה מבצע על אוכל וכל העולם ואשתו ירוצו לשם .
ושיקום מישהו שיגיד שאני מקשקש
עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
אני לא כל כך בטוח לגבי כל האמירות כאן של "זה עסק פרטי"...
ברגע שזה עסק שאמור לשרת את הציבור, הוא לא פרטי לחלוטין, וכמו שהמדינה יכולה, ואף אוכפת את חוקי המס שלה על המקום, ולהבדיל, את חוקי מניעת העישון, ומכתיבה לבעל העסק ה"פרטי" מה הוא יכול ומה הוא לא יכול לעשות בתוך העסק ה"פרטי" שלו, כך היא לא רק יכולה, אלא גם צריכה לאכוף כל חוק לגבי שיוויון, או מניעת אפליה, אפילו אם העסק הוא "פרטי".
על אחת כמה וכמה, אם העסק אינו עסק בכלל, ופועל ללא רשיון, מה יכול להוות פרובוקציה גדולה יותר מזו להתחיל סופסוף לאכוף את החוק, ולסגור לאלתר מקום שלא רק פועל ללא הרשאה חוקית, אלא מצפצף על החוק בצורה בוטה כל כך.
ברגע שזה עסק שאמור לשרת את הציבור, הוא לא פרטי לחלוטין, וכמו שהמדינה יכולה, ואף אוכפת את חוקי המס שלה על המקום, ולהבדיל, את חוקי מניעת העישון, ומכתיבה לבעל העסק ה"פרטי" מה הוא יכול ומה הוא לא יכול לעשות בתוך העסק ה"פרטי" שלו, כך היא לא רק יכולה, אלא גם צריכה לאכוף כל חוק לגבי שיוויון, או מניעת אפליה, אפילו אם העסק הוא "פרטי".
על אחת כמה וכמה, אם העסק אינו עסק בכלל, ופועל ללא רשיון, מה יכול להוות פרובוקציה גדולה יותר מזו להתחיל סופסוף לאכוף את החוק, ולסגור לאלתר מקום שלא רק פועל ללא הרשאה חוקית, אלא מצפצף על החוק בצורה בוטה כל כך.
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
Webart כתב:חובש כאפיה וחובש כיפה זה משהו אחר, זהו מאפיין דתי ובמדינה שהתחייבה בעת הכרזתה לשמור על חופש דת, גזע ומין, לא ניתן למנוע סוג כזה של פולחן דתי. ההקבלה לא נכונה.
צר לי דביר,
אבל להבדיל מחובש כיפה, כאפייה, נושא נשק ברשיון וכו' - חייל במדים הוא נציג רשמי של המדינה בדיוק כמו שוטר, או כל בעל תפקיד אחר של המדינה שמחייב אותו להיות על מדים.
תוסיף על כך גם שבמדינה שלנו יש חוק גיוס חובה, כך שלמי שלא משתמט משירות אין גם הרבה ברירות. ותוסיף על כך גם שאותו צה"ל מגן גם על אנאס דיב בשעת מלחמה.
אפליית בעל תפקיד על מדים = פגיעה בסמלי שלטון. פגיעה בסמלי שלטון = פגיעה בשלטון החוק שהוא אחד מהיסודות של כל דמוקרטיה.
בתור מדינה ליברלית ככל שתהיה, אני לא חושב שאנחנו יכולים וצריכים להסכים עם זה ביחוד שהמקום והמצב שלנו רחוקים מאד מזה של שוויץ.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
איתמר כתב:
בשוויץ לוקחים מאד ברצינות את נושא השירות הצבאי, הרבה יותר קשה להשתמט ממנו והרבה יותר קשה לקבל עבודה במוסד ציבורי/ממשלתי ללא שרות צבאי...
בשוייץ אף אחד לא היה מעלה על דעתו לגרש לובש מדים מטעם המדינה משום מקום
אני לא חושב שאנחנו יכולים וצריכים להסכים עם זה ביחוד שהמקום והמצב שלנו רחוקים מאד מזה של שוויץ.
בשוויץ לוקחים מאד ברצינות את נושא השירות הצבאי, הרבה יותר קשה להשתמט ממנו והרבה יותר קשה לקבל עבודה במוסד ציבורי/ממשלתי ללא שרות צבאי...
בשוייץ אף אחד לא היה מעלה על דעתו לגרש לובש מדים מטעם המדינה משום מקום
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
סערה בכוס מיץ גויאבות.......
בעיתוני השבת ידיעה שהוצא צו סגירה למקום....
בעיתוני השבת ידיעה שהוצא צו סגירה למקום....
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
בעל הבית אמר מספר פעמים שללובשי מדים לא תינתן כניסה.
מעניין לו היו לובשי המדים ממגזר מסויים,או בעלי דת אחרת ולא יהודית.
מעניין אם גם שוטרים לובשי מדים הוא לא מקבל.
מעניין מה יהיה אם גם הם לא יהיו יהודים אלא בעלי דת אחרת.
מעניין.
עדיין,אפשר לנקוט מס צעדים חוקיים כנגד המקום ובעל הבית.
לתבוע,לתבוע לתבוע,פלילית,אזרחית,על כל פגיעה שהיא.
אני במקום הבחור במדים הייתי תובע בכל זווית שהייתי חושב.
או כמו שנאמר כאן על דבר אחר "שיטת מצליח"
בסוף משהו יצליח לשנות משהו במקום או בבעליו החצופים.
בושה וחרפה
מעניין לו היו לובשי המדים ממגזר מסויים,או בעלי דת אחרת ולא יהודית.
מעניין אם גם שוטרים לובשי מדים הוא לא מקבל.
מעניין מה יהיה אם גם הם לא יהיו יהודים אלא בעלי דת אחרת.
מעניין.
עדיין,אפשר לנקוט מס צעדים חוקיים כנגד המקום ובעל הבית.
לתבוע,לתבוע לתבוע,פלילית,אזרחית,על כל פגיעה שהיא.
אני במקום הבחור במדים הייתי תובע בכל זווית שהייתי חושב.
או כמו שנאמר כאן על דבר אחר "שיטת מצליח"
בסוף משהו יצליח לשנות משהו במקום או בבעליו החצופים.
בושה וחרפה
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
הוא אמר:
כל בעלי המדים-חיילים, שוטרים ואפילו אנשי מד"א...
ההסבר שלו הוא פירוש שם המסעדה( "האדם החופשי" )
לא מסתדר טוב עם לובשי המדים וזה יכול לפגוע בחלק מהסועדים...
וכל זה היה רשום בעיתון והוא עוד מתגאה בזה...
לדעתי סגירת המסדעה אחריי פירסום שלילי כזה רחב זה עיניין של זמן...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי 357 כתב:הוא אמר:
אהבתי את אנשי מד"א.................
בעיקר כשמישהו יחנק אצלו מנקניקיה.
אותו כנ"ל הייתי שמח לראותו מבקש מכבאיי האש לא להכנס למסעדה אם היא תבער.
זה מביא לי רעיון לארגן מפגש סליק במסעדה ולצאת בלי לשלם - הוא הרי לא יזמין שוטרים במדים - נכון ?
שאני אמשיך ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:.
זה מביא לי רעיון לארגן מפגש סליק במסעדה ולצאת בלי לשלם - הוא הרי לא יזמין שוטרים במדים - נכון ?
שאני אמשיך ?
אין צורך להזמין אני כבר אהיה שם

- תרמתי למען הסליק
אז הנה התקדמות ראויה.
בכתבה שפורסמה אתמול בעיתון ישראל היום מצויין שהוצא צו סגירה למקום אחרי ישיבה מיוחדתשל ועדת הרישוי של עיריית חיפה.
"בנימוקי הועדה נכתב כי:"בהחלטת בעלי המקום למנוע מחיילי צהל ובעלי תפקידים בטחוניים אחרים,שעבודתם מחייבת אותם להיות במדים,להיכנס למסעדה,יש הפרה בוטה של החוק,שקובע שאין להפלות איש מלהיכנס למקומות ציבוריים".
בנוסף עומד נגד המסעדה צו סגירה נוסף שהוצא כבר מלפני מחודש בגלל תוספות בניה בלתי חוקיות ורעש."
ואני מקווה שזוהי רק ההתחלה ושיתבעו אותו בתביעה אזרחית כל מי שלא הורשה להיכנס למסעדה כייון שבא עם מדים.
ולאילן.ב יש לי רעיון.
בואו נגיע למסעדה עם מדים,לא נורשה להיכנס ונתבע אותו בתביעה יצוגית.
לא יזיק לי קצת כסף נוסף בבנק.
בכתבה שפורסמה אתמול בעיתון ישראל היום מצויין שהוצא צו סגירה למקום אחרי ישיבה מיוחדתשל ועדת הרישוי של עיריית חיפה.
"בנימוקי הועדה נכתב כי:"בהחלטת בעלי המקום למנוע מחיילי צהל ובעלי תפקידים בטחוניים אחרים,שעבודתם מחייבת אותם להיות במדים,להיכנס למסעדה,יש הפרה בוטה של החוק,שקובע שאין להפלות איש מלהיכנס למקומות ציבוריים".
בנוסף עומד נגד המסעדה צו סגירה נוסף שהוצא כבר מלפני מחודש בגלל תוספות בניה בלתי חוקיות ורעש."
ואני מקווה שזוהי רק ההתחלה ושיתבעו אותו בתביעה אזרחית כל מי שלא הורשה להיכנס למסעדה כייון שבא עם מדים.
ולאילן.ב יש לי רעיון.
בואו נגיע למסעדה עם מדים,לא נורשה להיכנס ונתבע אותו בתביעה יצוגית.

לא יזיק לי קצת כסף נוסף בבנק.

הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
אני חושב שרובנו חיימים בצורה לא תביעתית (litigious) ואיננו רצים להגיש תביעה על כל פעם שאנחנו לא נפגעים ולא בצדק.
העניין של צו סגירה הזכיר לי את הודעתי הראשונה - לא צריך להמציא לגבי מקום זה חוקים חדשים, די לאכוף חוקים ותקנות קיימים.
העניין של צו סגירה הזכיר לי את הודעתי הראשונה - לא צריך להמציא לגבי מקום זה חוקים חדשים, די לאכוף חוקים ותקנות קיימים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד