חומר היסטורי על תמ"ק עוזי

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: חומר היסטורי על תמ"ק עוזי

על ידי itamar » 16 מאי 2010, 12:24

hk765 כתב:
afss כתב:
hk765 כתב:"עוזי מפורק מסוכן יותר מ M16 עם כדור בקנה" ...

אני חולק עליך בנקודה זאת. השתמשתי בעוזי בהיותי מאבטח, מצב הנשיאה היה מחסנית ב"הכנס" ונצרה ב"בודדת" ומעולם לא הייתה לי או למי מחברי פליטת כדור.
בזמן הירי ניתן היה לרכוש מטרות בקלות ולעקוב אחריהן (היינו מתאמנים על פחיות שימורים שהמאמן גילגל במטווח) והעוזי הוכיח את עצמו כנשק מהיר תגובה, מדוייק (בטווחים הקצרים בהם נועד לשימוש) ואמין.

במקור בתו"ל של העוזי לא היה בכלל מצב "הכנס".
למה? כי בזמן הדריכה אם ידית הדריכה היתה "מתפלקת" היה נפלט כדור.
לכן, או פרוק ללא מחסנית, או שדורכים ואח"כ מכניסים מחסנית.
אחרי שהוסיפו את הרצט במכסה חלק מהפליטות נעלמו.
אבל עדיין, נשק דרוך עם מחסנית, אם היה נופל היה יכול לפלוט בגלל הקפיץ החזק.
אם השיניים במנגנון היו שחוקות או שהפין שמחזיק את המנגנון יצא קצת הסדן היה תופס עצמאות ויורה.
וזה קיים עד היום.
בקיצור, כל עוד אתה עומד בצד הנכון זה נשק מעולה ...

אני לא יודע על איזה תו"ל אתה מדבר, אבל בתולי"ם שאני מכיר היה בהחלט מצב "הכנס" וניצרה על בודדת ומצב של דרוך ונצור (עם מחסנית בפנים).
עוזי זה אחד התמקי"ם הבטוחים והאמינים בעולם, אבל גם לו יש גבול כמה התעללות והזנחה הוא יכול לספוג במשך עשרות שנים מבלי שיתוחזק.
בשנות השישים העוזי היה נשק של צנחנים ושל קצינים (כשכולם הלכו עם רומ"ט FN). בשנות ה-70 כאשר הצבא עבר ל-M16, אותם עוזים שכבר ראו ימים טובים עברו לשריון בתור נשק של טנקיסטים. מהשיריון אחרי שהוציאו להם כבר לגמרי את המיץ עברו העוזים להגמ"ר ולג'ובניקים לצורכי שמירה. ואחר כך עוד מתפלאים שיש פליטות.

העוזים שימשו ומשמשים עדיין במקומות רבים בעולם כחלק אינטגרלי ממערכי אבטחה שונים.
היום כל אישויות מאובטחת מסתובב לו כמו איזה גנרליסימו של רפובליקת בננות עם צבא מאבטחים שמצוייד בנשקים שלופים. בשנות השמונים היותר צנועות עוזי עם קנה מנוסר,כוונות קדוחות ומחסנית בהכנס במזוודת "ג'יימס בונד" היה חלק אינטגרלי מהארסנל. לאף אחד לא היו טענות על אמינות, תקלות, ופליטות והמזוודות האלו עברו הרבה.

דוגמא מאד מפורסמת לעוזי - ההתנקשות בנשיא ריגן.
בתמונה התחתונה אפשר לראות את המאבטח עם עוזי עם קנה מקוצר בשלבי פתיחה של הקת המתקפלת, ועל הכביש מול הלימוזינה זרוקה המזוודה שהכילה אותו.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ontage.jpg

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: חומר היסטורי על תמ"ק עוזי

על ידי רועי 357 » 16 מאי 2010, 20:27

דווקא זאת אחת התמונות שהפכה אותו לפופולארי מאוד באותה תקופה
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד