מבקש עצות לגבי שפצורים לגלוק 19
Re: מבקש עצות לגבי שפצורים לגלוק 19
מכיון שאני הייתי המדריך של HIGT וגם של ליאור בקורס ירי מעשי, וגם הבוחן בקורס שלך, גיא, אני מרשה לעצמי להתערב באשכול הזה.
דבריך, גיא, רחוקים מהאמת כרחוק מזרח ממערב.
ירי מעשי הוא ספורט. זה אכן המשחק הכי טוב בעיר, אבל זה לא קורס לחימה והתכנים בכלל לא דומים. מי שהופך קורס ירי מעשי לקורס אחר חוטא לתפקידו ולמטרות הקורס, וזו הסיבה שאנו רואים את מה שרואים אצל יורים חדשים בתחרויות.
אם המדריך בקורס ירי מעשי מתיחס לירי באקדחי OPEN כדבר איזוטרי וגורם גם לחניכים שלו לחשוב כך - הוא לא צריך ללמד ירי מעשי.
אגב, לא ראיתי אף אחד בקורס שלך יורה "פרודקשן" - משמיט פטיש למה שנקרא פעם "מצב 2", ממלא מחסניות רק ב 15 כד' וכו'.
לגבי הקורס שלהם: הם נחשפו לירי בכל סוגי האקדחים הקיימים בספורט הזה, אף אקדח לא הוגדר "חלליות", נתנו לחניכים להחליט בעצמם איזה מחלקה מדברת אליהם. זו אחת המטרות של הקורס הראשוני, הכירות עם הענף.
היו כאלו שבחרו לירות את כל הקורס עם אקדח הנשיאה שלהם, היו כאלו שבחרו לנצל את ההזדמנות להכיר דברים אחרים, היו גם כאלו שרכשו אקדחים שהם לא בדיוק לנשיאה.
ולגבי שאלתו של פותח האשכול, שמשום מה נבלעה בתוך כל הירי מעשי, ובכן, לדעתי, וכנושא G19 ביום-יום, לא הייתי משנה בו דבר לפני שתירה בו, כמו שהוא 500 כדור לפחות, בעזרתו של מדריך שמכיר את הכלי (לא חייב להיות מדריך ירי מעשי %%$0055 )
לאחר מכן, ורק אם תרגיש צורך:
1: החלפת הכוונות לכוונות ברזל,
2: החלפת הקונקטור ל(-).
3:לא לגעת בעצר המחלק, שכן בכל מקרה זה אביזר ללא שימוש.
בהצלחה %%$0066
דבריך, גיא, רחוקים מהאמת כרחוק מזרח ממערב.
ירי מעשי הוא ספורט. זה אכן המשחק הכי טוב בעיר, אבל זה לא קורס לחימה והתכנים בכלל לא דומים. מי שהופך קורס ירי מעשי לקורס אחר חוטא לתפקידו ולמטרות הקורס, וזו הסיבה שאנו רואים את מה שרואים אצל יורים חדשים בתחרויות.
אם המדריך בקורס ירי מעשי מתיחס לירי באקדחי OPEN כדבר איזוטרי וגורם גם לחניכים שלו לחשוב כך - הוא לא צריך ללמד ירי מעשי.
אגב, לא ראיתי אף אחד בקורס שלך יורה "פרודקשן" - משמיט פטיש למה שנקרא פעם "מצב 2", ממלא מחסניות רק ב 15 כד' וכו'.
לגבי הקורס שלהם: הם נחשפו לירי בכל סוגי האקדחים הקיימים בספורט הזה, אף אקדח לא הוגדר "חלליות", נתנו לחניכים להחליט בעצמם איזה מחלקה מדברת אליהם. זו אחת המטרות של הקורס הראשוני, הכירות עם הענף.
היו כאלו שבחרו לירות את כל הקורס עם אקדח הנשיאה שלהם, היו כאלו שבחרו לנצל את ההזדמנות להכיר דברים אחרים, היו גם כאלו שרכשו אקדחים שהם לא בדיוק לנשיאה.
ולגבי שאלתו של פותח האשכול, שמשום מה נבלעה בתוך כל הירי מעשי, ובכן, לדעתי, וכנושא G19 ביום-יום, לא הייתי משנה בו דבר לפני שתירה בו, כמו שהוא 500 כדור לפחות, בעזרתו של מדריך שמכיר את הכלי (לא חייב להיות מדריך ירי מעשי %%$0055 )
לאחר מכן, ורק אם תרגיש צורך:
1: החלפת הכוונות לכוונות ברזל,
2: החלפת הקונקטור ל(-).
3:לא לגעת בעצר המחלק, שכן בכל מקרה זה אביזר ללא שימוש.
בהצלחה %%$0066
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
דון,
אני מאוד תמה על התגובה שלך. אני במיוחד מופתע שבוגר קורס ירי מעשי (היגט) כותב כאלו עובדות ולא מתוקן ע"י המדריך שלו.
אין לי שום ספק שירי מעשי הוא ספורט ובשום מקום לא אמרתי אחרת. אבל כאשר אני עברתי את הקורס קיבלתי באופן שוטף דגשים מהמדריך שלי לגבי הקשר בין התרגולות שבוצעו בקורס לבין הצרכים של נושא נשק שנתקל באירוע. בוא נדבר קונקרטית - שליפה כאשר לבושים סוודר,שליפה כאשר לבושים מעיל - ההוראה לא ללכת אחורה - ירי דרך חלון כמו ממחסה - כריעה שתאפשר התרוממות מהירה ולא כריעה נינוחה. כל אלו הו טיפים שלמדנו כטיפים שישרתו אותנו גם בדני היי וגם במקומות פחות סימפטים.
ברור לי שמדריכים שונים מעבירים תכן שונה,אבל גם מהתבוננות ברשימת האלמנטים שנלמדו בקורס כפי שהם מצוינים על התעודה שלי (ונועם פירט באשכול אחר) רלוונטים כמעט כולם ליום יום. מדריך אחד נותן דגשים על הפן החוקתי, אחר על הפן הספורטיבי והתחרותי ואחר על הפן המעשי ליומיום (כולם על הפן הבטיחותי).
נסה לענות על השאלות שהיגט הציג. בוא נחדד - אין יורים בירי מעשי שיורים עם אקדח הנשיאה שלהם?
לא המדריך התייחס ... החניכים ...
אי אפשר להציג את כולם כיורי open הרוב המכריע יורה סטנדרט - וקיומה של פרודקשן מפריך חד משמעית את הטענה שבירי מעשי לא יורים עם אקדח מהקופסה - מה זה משנה איך מתחרים הקולגות שלי מהקורס?!
דון - לגבי מי חוטא לתפקידו ומה רואים בתחרויות - אני שומר את הפוליטיקה בחוץ - אם יש טענות/מענות כלפי מדריך זה או אחר - אנא - בינכם - לא דרכי ולא בהודעה שאני המכותב בה.
המסגרת שבה אני למדתי ירי מעשי היא המסגרת המסודרת היחידה שבה יכולתי ללמוד, ובמיוחד עם הקהל המאוד מגוון שהיה בקורס, הוא בעיני הצלחה גדולה.
אני לא רוצה להמשיך כאן את הויכוח - אני מבין שיש הרבה רוחות רעות בענף. אני חושב שההודעה של היגט שגויה - ומראה חוסר ידיעה במיוחד לבוגר קורס ירי מעשי. אני חושב שאם יש דברים שהמדריכים רוצים ללבן - אהלן וסהלן. אבל אני מאוד עצוב שמתחילים ל"חפש" אחד את השני. אם הזכרת את הקורס שלי - בוא נזכיר שכולם עברו את מבחן הסיכום - וזה אומר שהתכנים הועברו - ואם יש ספק לגבי רמת הידיעה של החניכים ודרך הוראתם - החמירו ברמת הבחינה - המשפט שלך "זו הסיבה שאנו רואים את מה שרואים אצל יורים חדשים בתחרויות" אומר שבעינך הם לא עברו את הבחינה... בלי מוסר כפול בבקשה.
גיא.
אני מאוד תמה על התגובה שלך. אני במיוחד מופתע שבוגר קורס ירי מעשי (היגט) כותב כאלו עובדות ולא מתוקן ע"י המדריך שלו.
אין לי שום ספק שירי מעשי הוא ספורט ובשום מקום לא אמרתי אחרת. אבל כאשר אני עברתי את הקורס קיבלתי באופן שוטף דגשים מהמדריך שלי לגבי הקשר בין התרגולות שבוצעו בקורס לבין הצרכים של נושא נשק שנתקל באירוע. בוא נדבר קונקרטית - שליפה כאשר לבושים סוודר,שליפה כאשר לבושים מעיל - ההוראה לא ללכת אחורה - ירי דרך חלון כמו ממחסה - כריעה שתאפשר התרוממות מהירה ולא כריעה נינוחה. כל אלו הו טיפים שלמדנו כטיפים שישרתו אותנו גם בדני היי וגם במקומות פחות סימפטים.
ברור לי שמדריכים שונים מעבירים תכן שונה,אבל גם מהתבוננות ברשימת האלמנטים שנלמדו בקורס כפי שהם מצוינים על התעודה שלי (ונועם פירט באשכול אחר) רלוונטים כמעט כולם ליום יום. מדריך אחד נותן דגשים על הפן החוקתי, אחר על הפן הספורטיבי והתחרותי ואחר על הפן המעשי ליומיום (כולם על הפן הבטיחותי).
נסה לענות על השאלות שהיגט הציג. בוא נחדד - אין יורים בירי מעשי שיורים עם אקדח הנשיאה שלהם?
נו באמת - כמה? פתאום אנחנו אמריקה? פתאום לכולם יש 7 כלי יריה?כמה כאלו שמה שנשאר מהגלוק המקורי זה רק המסת"ב
לא המדריך התייחס ... החניכים ...
אי אפשר להציג את כולם כיורי open הרוב המכריע יורה סטנדרט - וקיומה של פרודקשן מפריך חד משמעית את הטענה שבירי מעשי לא יורים עם אקדח מהקופסה - מה זה משנה איך מתחרים הקולגות שלי מהקורס?!
דון - לגבי מי חוטא לתפקידו ומה רואים בתחרויות - אני שומר את הפוליטיקה בחוץ - אם יש טענות/מענות כלפי מדריך זה או אחר - אנא - בינכם - לא דרכי ולא בהודעה שאני המכותב בה.
המסגרת שבה אני למדתי ירי מעשי היא המסגרת המסודרת היחידה שבה יכולתי ללמוד, ובמיוחד עם הקהל המאוד מגוון שהיה בקורס, הוא בעיני הצלחה גדולה.
אני לא רוצה להמשיך כאן את הויכוח - אני מבין שיש הרבה רוחות רעות בענף. אני חושב שההודעה של היגט שגויה - ומראה חוסר ידיעה במיוחד לבוגר קורס ירי מעשי. אני חושב שאם יש דברים שהמדריכים רוצים ללבן - אהלן וסהלן. אבל אני מאוד עצוב שמתחילים ל"חפש" אחד את השני. אם הזכרת את הקורס שלי - בוא נזכיר שכולם עברו את מבחן הסיכום - וזה אומר שהתכנים הועברו - ואם יש ספק לגבי רמת הידיעה של החניכים ודרך הוראתם - החמירו ברמת הבחינה - המשפט שלך "זו הסיבה שאנו רואים את מה שרואים אצל יורים חדשים בתחרויות" אומר שבעינך הם לא עברו את הבחינה... בלי מוסר כפול בבקשה.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
גיא,
אין לי מושג מאיפה אתה מנפיץ את מה שכתבת.
לקורס ירי מעשי יש תכנים ברורים וסילבוס מוכתב לכל המדריכים. זו הגדולה שלו. אם המדריך מחליט "לתת טיפים" כמו אלו שהזכרת ואינם כלולים בסילבוס- שיבושם לכולם, אבל החל מהשעה ה41 של הקורס.
ידידי, אף אחד לא בא לחפש אף אחד, ואין כאן שום פוליטיקה. זו עוד פיקציה שמאד נוח לכתוב בכל פעם שאין משהו קונקרטי להגיד.
אכן, כולם עברו את הבחינה, בעיקר בגלל שהם עמדו בדרישות הבטיחות, ושוכנעתי שאין סכנה לעצמם או לשאר היורים.
אין לי מושג מאיפה אתה מנפיץ את מה שכתבת.
לקורס ירי מעשי יש תכנים ברורים וסילבוס מוכתב לכל המדריכים. זו הגדולה שלו. אם המדריך מחליט "לתת טיפים" כמו אלו שהזכרת ואינם כלולים בסילבוס- שיבושם לכולם, אבל החל מהשעה ה41 של הקורס.
ידידי, אף אחד לא בא לחפש אף אחד, ואין כאן שום פוליטיקה. זו עוד פיקציה שמאד נוח לכתוב בכל פעם שאין משהו קונקרטי להגיד.
אכן, כולם עברו את הבחינה, בעיקר בגלל שהם עמדו בדרישות הבטיחות, ושוכנעתי שאין סכנה לעצמם או לשאר היורים.
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
טוב חברים ,כמי שהתחיל את הבלגן הרשו לי כמה הערות קצרות
איתמר-
מדוע אני אומר ככה ?
כי זאת האמת ואני מאמין שאחד המטרות של פרום כמו שלנו הוא לתת לנושאי הנשק/היורים המתחילים מידע אמיתי ומדויק .
זה שזה הכי טוב שיש ?!
אם אני דופק מסמר עם ג'בקה בגלל שאין לי פטיש זה אומר שג'בקה זה הפטיש האולטימטיבי ?!
אם אני נוסע עם מזדה 3 בשביל עפר זה הופך אותה לג'פ ?!
באותה דרך זה שקורס ירי מעשי כולל גםתכנים שכוחם יפה לכל סוג ירי לא הופך אותו לפיתרון לכל בעיות העולם (אוו
לפחות עולם הירי ).
לגבי האלטרנטיבה
אם תקבל את הזמנתו של גיא ותיגש למטווחי מאיר רוט תופתע לגלות שהם מציאים לציבור הלקוחות שני סוגי קורסים
האחד ירי מעשי לצרכי ספורט והאחר קורס לשיפור מיומנויות הירי לנושאי נשק שכולל את רוב הדברים שהעלת ועוד
אבל באוריינטציה של ירי הגנתי ,ואני בטוח שהם לא היחידים שמציעים אופציה שכזאת בשוק .
ג'וקר ,איש גדול,גיא
איפה בדיוק אני כתבתי שאין הרבה יורים שמשתמשים באקדחים בתצורה שהם יצאו מהקופסא??
אני כתבתי שאין הרבה כאלו שיורים עם גלוק
כמו שהוא יוצא מהקופסא .
ולמען הסר ספק "כמו שהוא יצא מהקופסא" אני מתכוון בלי שיפורי הדק למינו ,בלי החלפת פקדים כוונות קנים צינות
בלי שיפורים בקת בלי כלום ערום לחלוטין !
אז מה מצעים פה לבחור ?
לעבור קורס שלפחות 70% מהתכנים שלו לא תואמים את הצרכים שלו ,וזאת רק כדי שיגיע למסקנה שהוא צריך
להשקיע סכום נוסף בשיפור הכלי אוו בהחלפת הכלי ?
כי מה לעשות גלוק הוא הכלי הפחות מתאים לירי מעשי
אך לא בהכרח לירי הגנתי .
גיא
אין לי כוונה להיכנס איתך לדיון הזה שוב פעם כי לצערי אתה ממש מתעקש שלא לתת לעובדות להפריע לתפיסת עולמך
שיהיה לך בכיף .
אני רק יפנה אותך למאמרים הרבים מספור שכתב לא אחר מאשר אבי מור תחת הכותרת "הרי מעשי כבר לא מעשי "
בגרסה כזאת או אחרת ב3 העשורים האחרונים ,תסיק משם את מה שאתה רוצה .
ואני עוד אתן לך קצת חומר למחשבה -אולי כמות הDQ שספגת בתחילת הדרך היתה נחסכת אילו הקורס שעברת
היה נותן לך את הכלים הדרושים לצלוח תחרות במקום לעסוק בתכנים ,חשובים ביותר אין ויכוח, אבל שאינם נופלים
תחת המטרה שלשמה נתכנסתם שם .
אילו אני היתי שם היתי מאד לא מרוצה ,אבל הי זה רק אני .
כנראה שיש כאלו שאוהבים להזמין פיצה ולקבל טוסטנקניק ,אני כבר לא יודע ?!
איתמר-
מדוע אני אומר ככה ?
כי זאת האמת ואני מאמין שאחד המטרות של פרום כמו שלנו הוא לתת לנושאי הנשק/היורים המתחילים מידע אמיתי ומדויק .
זה שזה הכי טוב שיש ?!
אם אני דופק מסמר עם ג'בקה בגלל שאין לי פטיש זה אומר שג'בקה זה הפטיש האולטימטיבי ?!
באותה דרך זה שקורס ירי מעשי כולל גםתכנים שכוחם יפה לכל סוג ירי לא הופך אותו לפיתרון לכל בעיות העולם (אוו
לפחות עולם הירי ).
לגבי האלטרנטיבה
אם תקבל את הזמנתו של גיא ותיגש למטווחי מאיר רוט תופתע לגלות שהם מציאים לציבור הלקוחות שני סוגי קורסים
האחד ירי מעשי לצרכי ספורט והאחר קורס לשיפור מיומנויות הירי לנושאי נשק שכולל את רוב הדברים שהעלת ועוד
אבל באוריינטציה של ירי הגנתי ,ואני בטוח שהם לא היחידים שמציעים אופציה שכזאת בשוק .
ג'וקר ,איש גדול,גיא
אני כתבתי שאין הרבה כאלו שיורים עם גלוק
כמו שהוא יוצא מהקופסא .
ולמען הסר ספק "כמו שהוא יצא מהקופסא" אני מתכוון בלי שיפורי הדק למינו ,בלי החלפת פקדים כוונות קנים צינות
אז מה מצעים פה לבחור ?
לעבור קורס שלפחות 70% מהתכנים שלו לא תואמים את הצרכים שלו ,וזאת רק כדי שיגיע למסקנה שהוא צריך
אך לא בהכרח לירי הגנתי .
גיא
אין לי כוונה להיכנס איתך לדיון הזה שוב פעם כי לצערי אתה ממש מתעקש שלא לתת לעובדות להפריע לתפיסת עולמך
שיהיה לך בכיף .
אני רק יפנה אותך למאמרים הרבים מספור שכתב לא אחר מאשר אבי מור תחת הכותרת "הרי מעשי כבר לא מעשי "
ואני עוד אתן לך קצת חומר למחשבה -אולי כמות הDQ שספגת בתחילת הדרך היתה נחסכת אילו הקורס שעברת
היה נותן לך את הכלים הדרושים לצלוח תחרות במקום לעסוק בתכנים ,חשובים ביותר אין ויכוח, אבל שאינם נופלים
higt-power כתב:טוב חברים ,כמי שהתחיל את הבלגן הרשו לי כמה הערות קצרות
איתמר-
מדוע אני אומר ככה ?
זה שזה הכי טוב שיש ?!
אתה צודק ב-100% אבל בלי הג'בקה לא היית יכול לדפוק את המסמר, ובלי המזדה 3 היית הולך ברגל.
ובערבית יש פתגם שאומר "שבאין זמיר, גם בולבול ציפור שיר".
כרגע לדעתי האישית, קורס ירי מעשי נותן למשתתף את התמורה הטובה ביותר לכספו + מסגרת סדירה לאימוני המשך - מה שאף קורס אחר לא נותן היום. הלוואי והמצב היה שונה אבל זה מה יש.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
higt-power כתב:טוב חברים ,כמי שהתחיל את הבלגן הרשו לי כמה הערות קצרות
איתמר-
מדוע אני אומר ככה ?
זה שזה הכי טוב שיש ?!
לפחות עולם הירי ).
לגבי האלטרנטיבה
ג'וקר ,איש גדול,גיא
אני כתבתי שאין הרבה כאלו שיורים עם[b] גלוק
כמו שהוא יוצא מהקופסא .[/b]ולמען הסר ספק "כמו שהוא יצא מהקופסא" אני מתכוון בלי שיפורי הדק למינו ,בלי החלפת פקדים כוונות קנים צינות
אז מה מצעים פה לבחור ?
אך לא בהכרח לירי הגנתי .
גיא
שיהיה לך בכיף .
נכון לא הרבה יורים עם גלוק כמו שהוא יצא מהקופסה . . .ןגם "סתם" נושאי נשק שאינם יורי ירי מעשי שמחליפים כוונות/...
אבל זה נכון גם לגבי יחידות מיוחדות בכל העולם שכן עוברות הכשרה הגנתית/התקפית/. . . (ולא משנה איך תקרא לזה) ,ועדיין לא משתמשות בגלוק מהקופסה ,או לחילופין זה גלוק שמגיע כבר משופצר מהקופסה . . .
אל תשכח גם שיורי ירי מעשי גם יותר מודעים לאיכות ההדק,תמונת כוונות ,. . .יותר ממושא נשק ממוצע שיורה כל 3 שנים 50 כדור,ולכן אלו גם האנשים שמשפצרים ומתאימים את הכלים שלהם כמה שיותר טוב/נוח,. . .(וזו גם הסיבה שגם כאן תמצא הרבה דיונים על נרתיקים נוחים/מוסלקים/. . .- דיון שלא יעלה ע"י אחד שמחזיק את הנשק בארון ופעם בשנה מוציא אותו והולך עם הנרתיק שקיבל כשקנה את האקדח)
וכמו שציין איתמר ,כרגע זה מה יש וגם אם קיימים אימונים נוספים כפי שציינת ,הרי שהם "חד פעמיים" ,בעוד שמי שחבר במועדון ירי מעשי מתאמן באופן סדיר ולאורך זמן.
המשך שבוע נעים לכולם.
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
וואלאק,
כולה אקדח מפלסטיק וכמה רעש אתם עושים עליו... אפשר לחשוב ..
כולה אקדח מפלסטיק וכמה רעש אתם עושים עליו... אפשר לחשוב ..

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם ,נועם, גם אתה נופל ומכנה גלוק אקדח? זה מיתקן פשוט לפלטת קליעים,ואם לאייפון היתה אפליקציה כזו , רוב המומחויים היו מסתובבים איתו, אתה זוכר שאקדח זה משהו שונה?
כבד.יציב.מאוזן,מדוייק, נוח,בנוי סולידי, לא מקרקש כמו צעצוע לגו,גם עולה יותר מ75$, מצריך טיפול אוהב,אתה קשור אליו נפשית,כייף גדול להשתמש בו,בשום פנים אינו נטל עלינו,,,
מזכיר לך את רכב החלומות של כל אחת מאיתנו???
אז למה אף אחד לא רוצה סוסיתא מודרנית?פשוטה, היא שירתה את מיטב בחורנו, לא החלידה, היו אין סוף חלקי חילוף,היתה" נוחה "לשימוש,זולה,ואפילו שירתה בשב"כ וגם במוסד,
ולמרות זאת,כולם רוצים לנדרובר,ב.מ.וו. מרצדס.פורש. למה???
סתם,סתם,זה השרב , %%$0066
כבד.יציב.מאוזן,מדוייק, נוח,בנוי סולידי, לא מקרקש כמו צעצוע לגו,גם עולה יותר מ75$, מצריך טיפול אוהב,אתה קשור אליו נפשית,כייף גדול להשתמש בו,בשום פנים אינו נטל עלינו,,,
מזכיר לך את רכב החלומות של כל אחת מאיתנו???
אז למה אף אחד לא רוצה סוסיתא מודרנית?פשוטה, היא שירתה את מיטב בחורנו, לא החלידה, היו אין סוף חלקי חילוף,היתה" נוחה "לשימוש,זולה,ואפילו שירתה בשב"כ וגם במוסד,
ולמרות זאת,כולם רוצים לנדרובר,ב.מ.וו. מרצדס.פורש. למה???
סתם,סתם,זה השרב , %%$0066
פחות -לרוב זה יותר,,
"חדש מהשקית" כביטוי! הוא כמובן הגיע בקופסא!
האם בקורס ירי מעשי לומדים רק לגבי תפעול תרחישים "אזרחיים" או שזה יכול לעזור גם לתרחישים צבאיים? או שזה בכלל נועד לתחרויות ספורטיביות?
למי מכם יצא לירות בחושך? האם הכוונות של מפרולייט באמת עוזרות או שאפשר להסתדר בלי?
ושאלה אחרונה, מה טווח המחירים של קורס ירי מעשי ואיפה הכי כדאי (מבחינת המדריך וכו').
איליה
האם בקורס ירי מעשי לומדים רק לגבי תפעול תרחישים "אזרחיים" או שזה יכול לעזור גם לתרחישים צבאיים? או שזה בכלל נועד לתחרויות ספורטיביות?
למי מכם יצא לירות בחושך? האם הכוונות של מפרולייט באמת עוזרות או שאפשר להסתדר בלי?
ושאלה אחרונה, מה טווח המחירים של קורס ירי מעשי ואיפה הכי כדאי (מבחינת המדריך וכו').
איליה
"If you have to shoot- shoot! don't talk"
- סליקאי ארד
אהלן, בהמשך לשאלות הקודמות אשמח להבהרה למה ש- donduck כתב לגבי עצר המחלק, למה לא משתמשים בו? האם אתה מתכוון לכך שדורכים בכל החלפת מחסנית במקום להשתמש בעצר המחלק או משהו אחר?
- סליקאי ארד
הכונה היא שאתה לא אמור לחכות לגמר תחמושת (עצר המחלק נועל את הצינה לאחור), אלא להחליף מחסניות כשעדין יש כדור בקנה, דהינו לא להיות מופתע שנגמרת לך התחמושת. לכן, אין בעצם שימוש רב לאותו חלק, ולא שווה להשקיע בו.
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
איליה כתב:"חדש מהשקית" כביטוי! הוא כמובן הגיע בקופסא!
איליה
ירי מעשי הוא ספורט תחרותי!
התרגילים שאתה מבצע כוללים ירי על מטרות סטטיות, ירי על מטרות נעות, ירי על מטרות מגיבות (צלחות וצלליות ברזל). הירי הוא סטטי, ובתנועה ובמתארים שונים לפי מתווה התרגיל (יכול להיות מתארים של שטח בנוי, חלונות, מטרות מוסתרות חלקית, מטרות NO SHOOT וכו).
בתור ספורט, אין שום דגש על חיילות ולחימה, ההיפך הוא הגמור!!! ירי מעשי זה ספורט של זמן, דיוק, ובטיחות. המטרה היא לסיים את התרגיל בזמן הקצר ביותר עם מקסימום פגיעות ב-A כי התוצאה מחושבת לפי פקטור של זמן ביצוע התרגיל ודיוק הפגיעות. כל עבירת בטיחות פוסלת לך את התרגיל ויכול להיות גם את ההשתתפות שלך בתחרות.
אחרי שאתה מסיים קורס ירי מעשי ואתה ממשיך בפעילות במועדון אתה מסוגל:
1. לתפעל את הנשק שלך בצורה בטיחותית
2. לירות ולפגוע במטרה
3. להתנהל במתארים שתארתי למעלה
4. לשלוט בחוקים, הכללים והתקנות של הספורט הזה (ויש הרבה).
5. בשום פנים ואופן אתה לא יוצא משם לוחם או עם ידע להגנה עצמית, אבל מצד שני עם המיומנות הנרכשת בקורס הזה יהיה לך הרבה יותר קל מאשר לנושא הנשק הממוצע (יורה פעם ב-3 שנים) לגשר על הפערים ולרכוש את הידע המתאים.
לגבי כוונות מפרולייט - לי יש על הנשק, אני מכיר את מפרו כבר שנים ואצלי זה ברמה של MUST.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
תכולת הקורס נשמעת טוב.
האם אני צריך להגיע עם יכולת תפעול בסיסית/ מתקדמת לקורס או שלומדים מאפס?
מה טווח המחירים של הקורס?
לגבי "לא להיות מופתע" לקראת החלפת המחסנית, האם אתה סופר את הכדורים שאתה יורה (איך אתה יודע שאתה לקראת גמר)?
לגבי "לא להיות מופתע" לקראת החלפת המחסנית, האם אתה סופר את הכדורים שאתה יורה (איך אתה יודע שאתה לקראת גמר)?
- סליקאי ארד
איליה כתב:תכולת הקורס נשמעת טוב.
1. המדריכים בקורס שלי הניחו שאין לחניכים היכרות קודמת עם אקדחים.
2. אם אני זוכר נכון, שילמנו בסבירות 4,000 ש"ח על הקורס, כולל תחמושת. יתקנו אותי אם חטאתי באומדן.
3. עדיף להחליף מחסניות ביוזמתך במועד שנוח לך. כאשר אתה מתכנן איך תיגש לתרגיל, בהנחה שאין לך מעצור באמצע, אתה מתכנן את החלפת המחסנית הרבה לפני שאתה יוצא לדרך בתרגיל. זה תלוי גם בסוג האקדח. בקורס היה תרגיל בו החלטתי שלא להחליף מחסנית בכלל ונותר לי כדור אחד במחסנית מתוך 21, אם אני זוכר נכון. בתרגילים אחרים אתה מתכנן החלפה תוך כדי דילוג בין עמדות ירי. אני רומז שחלק גדול מאוד מהספורט הוא תכנון התרגיל על ידי המתחרה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אז לפי מה שאני מבין זה יעזור לי בלהכיר את האקדח בצורה טובה אבל לא יכין אותי לתרחישים צבאיים, לדוגמה מעצור בנשק ומעבר לאקדח, ירי במקומות צרים, ירי בחשיכה, ירי/ תפעול אקדח ביד אחת וכו'.
אני מבין שעבור סכום כזה תכולת הקורס מאד רצינית ואורכת מספר מפגשים (וכוללת תחמושת שזה לא מעט). נראה לי כמו תמורה טובה.
לדעתי אני אתאמן על האקדח כמו שהוא (ללא תוספות) ואחרי מספיק אימונים (500 כדור) אחליט מה כדאי לשפר והאם כדאי להצטרף לקורס שכזה.
רבותיי תודה רבה על כל התגובות
איליה
אני מבין שעבור סכום כזה תכולת הקורס מאד רצינית ואורכת מספר מפגשים (וכוללת תחמושת שזה לא מעט). נראה לי כמו תמורה טובה.
לדעתי אני אתאמן על האקדח כמו שהוא (ללא תוספות) ואחרי מספיק אימונים (500 כדור) אחליט מה כדאי לשפר והאם כדאי להצטרף לקורס שכזה.
רבותיי תודה רבה על כל התגובות
איליה
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד