הגיעו מים עד נפש - קונה מחשב חדש ומבקש המלצות (מפרט + חנות)

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: הגיעו מים עד נפש - קונה מחשב חדש ומבקש המלצות (מפרט + חנות)

על ידי yuval » 26 אוגוסט 2010, 03:55

כמי שנאלץ להתקין את מחשבו לעיתים קרובות והתקנה ארוכה מאוד.

לאחר ההתקנה הנקייה ליצור IMAGE של הדיסק אחרי ההתקנה הנקייה לגיבוי וקיצור זמנים בהמשך.

ושוב המלצת דביר היא ההמלצה הגורפת שלי ללקוחותי (כן אני "פוגע" בפרנסתי כשאני לא מוכר מחשבים ללקוחותי)
התקנה נקייה לאחר גיבוי בדרך כלל פותרת כל בעיות האיטיות. לישומים דומים אחד מלקוחותי עדיין משתמש ב-IBM בן 7-8 שנים.....
שכאשר נרכש לא היה שיא הטכנולוגיה.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יונה » 26 אוגוסט 2010, 05:16

c425x כתב:מדובר ב- HD של 75 גיגה המחולק ל- 2 פרטישנים שווים - אחד לתוכנות והשני למידע.
זה של התוכנות עמוס ב- 32 מתוך 37
זה של המידע עמוס ב- 28.6 מתוך 37.
איחוי בשניהם מבוצע באופן שוטף.

איחוי זה רק חלק מהפתרון.

גבה את הדברים החשובים.
התקן את תכנת CCLEANER והגדר "V" ניקוי אוטו כל העלאת מחשב, כמו כן כנס להגדרות והגדר בברירת המחדל ניקיון יסודי של כל קבצי המטמון. לשימוש שאתה צריך אין צורך לשמרם. בדוק מה עולה אוטו באיתחול ושלוט על התוכנות הרצויות.
התקם TUNEUP UTILITIES ןנקה את המחשב מקבצים לא רצויים, כבר נתקלתי ביותר מחשב אחד שנוקו בו קבצים לא רצויים בנפח כולל של 6-7- גיגה! (קבצי עידכונים ישנים, קבצי שיחזור וכו'. תתפלא על השינוי לאחר מכן...
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 26 אוגוסט 2010, 07:47

אני משנה את ההמלצה המקורית שלי.

גש לחנות וקנה HD חדש (אני ממליץ על שניים, ולא על חלוקה לשתי מחיצות בהמשך), אל תתעסק עם הישן לרגע (וכדי לחסוך ריצות, קנה באותה הזדמנות מארז חיצוני לדיסק הישן, אליו אנחנו נשוב בהמשך).

החלף דיסק והתקן את ההתקנה המלאה שלך, החל ממערכת הפעלה, כל הדרייברים המתאימים, את ה-SP האחרון (ראיתי שאתה עובד עם XP-SP3) אנטי וירוס טוב (אישית, אני עובד עם AVAST) ואת התוכנות שלך.
ודא שהכל עובד כראוי וייצר IMAGE לפירמוט עתידי, שמור אותה על הדיסק השני, זה המיועד לקבצים שלך.

אם לא עבד (אין סיבה שלא יעבוד) הדיסק/ים החדש/ים יעבור/יעברו למחשב החדש שתקנה, אם הכל עבד כשורה, עוברים לשלב הבא:
התקן את הדיסק הישן במארז החיצוני (מומלץ לפני השינה, מיד נבין למה), חבר אותו למחשב ה"חדש" ובלי שום פעולה מקדימה הרץ עליו בדיקת וירוסים מלאה, עמוקה ומקיפה... עד הבוקר היא תסתיים.
בבוקר אתה קם, ולפני היציאה לעבודה אתה מריץ עליו DEFRAG... עד שתחזור מהעבודה הוא יסתיים, כשתחזור, תתקלח, תאכל משהו ותתחיל בהעברה מסודרת (אין מה למהר) של המסמכים שאתה צריך, בסיום, תוכל למחוק את המחיצה של מערכת ההפעלה והתוכנות ולהשתמש בדיסק למטרות גיבוי עתידיות, גם כך חצי ממנו כבר משמש כגיבוי נתיק שאותו תוכל לשמור בנפרד מהמחשב.

זה מה שאני הייתי עושה.

נ.ב,
אולי, אבל אולי, הייתי מוסיף ב"חגיגת הקניות" עוד קצת RAM.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי pildus2 » 26 אוגוסט 2010, 08:03

c425x כתב: להמתין 3-5 שניות למעבר בין היישומים באמצעות Alt+Tab (עוד סימפטום נפוץ). אגב, האיטיות שלו באה בהתקפים. לעיתים הוא עובד לא כ"כ רע.

מנסיוני, הסימפטומים האלו יכולים בנוסף לנבוע ממקור של התחממות המערכת. מאווררים שלא פועלים כראוי, או יותר סביר, התייבשות של שכבת הגריז התרמי בין המעבד לגוף הקירור. (קרה לי במספר מחשבים בסביבות הגילאים האלו).
שווה לבדוק את הנושא הזה גם כן לפני שקונים מחשב חדש. גריז תרמי עולה 10 ש"ח, ובפעולה די פשוטה אפשר לחדש את המגע בין המעבד לגוף הקירור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 26 אוגוסט 2010, 14:49

pildus2 כתב:מנסיוני, הסימפטומים האלו יכולים בנוסף לנבוע ממקור של התחממות המערכת. מאווררים שלא פועלים כראוי, או יותר סביר, התייבשות של שכבת הגריז התרמי בין המעבד לגוף הקירור. (קרה לי במספר מחשבים בסביבות הגילאים האלו).
שווה לבדוק את הנושא הזה גם כן לפני שקונים מחשב חדש. גריז תרמי עולה 10 ש"ח, ובפעולה די פשוטה אפשר לחדש את המגע בין המעבד לגוף הקירור.

אני די בטוח שגם זה קורה.
המאוורר שעל המעבד מלוכלך ביותר, אבל לא הצלחתי לפרק אותו כדי לנקות אותו.
כשאני מדליק את המחשב בדקות הראשונות יש רעש נורא של מאוורר, ממש כמו טרקטור - שומעים בקומה השניה, שמפסיק אח"כ.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 26 אוגוסט 2010, 14:51

Webart כתב:גש לחנות וקנה HD חדש (אני ממליץ על שניים, ולא על חלוקה לשתי מחיצות בהמשך), אל תתעסק עם הישן לרגע (וכדי לחסוך ריצות, קנה באותה הזדמנות מארז חיצוני לדיסק הישן, אליו אנחנו נשוב בהמשך).

האם שווה להשקיע בדיסק SSD עבור מערכת ההפעלה והתוכנות?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 26 אוגוסט 2010, 15:21

מדובר ב- HD של 75 גיגה המחולק ל- 2 פרטישנים שווים - אחד לתוכנות והשני למידע.

מדובר בHD של 80G שבעקבות החלוקה לשניים שווים אתה רואה 37 + 37
בכל מקרה ,5G למערכת ההפעלה XP זה ח*א = שווה לת*ת.

Webart:
אני משנה את ההמלצה המקורית שלי.

בגדול אני מצטרף להמלצה של וובי , ככה אני עושה במחשבים שלי ושל המשפחה המורחבת.
בהבדל אחד :
לדעתי מדובר בממשק מיושן של IDE ,דבר ראשון הייתי מנסה להשיג HD של 80G לפחות ממישהו.
כיום זרקים בכל מיני מקומות HD בגדלים הללו כזבל (לי יש כמה של 40G ).
אם לא , אפשר לקנות כאשר כדי לחשב יחס תמורה / גיגה (בזאפ 320 ש"ח / 320G
או 390 ש"ח / 500G ) , את הHD הגדול ביותר אני מחבר כראשי/בודד , את הישן חבר כמשני לDVDROM.(בממשק IDE המערכת מתאימה את מהירות העבודה לכונן האיטי ביותר).
אם הHD עד 250G מקצה את כולו למערכת ההפעלה , אם הוא 320 ומעלה אפשרי לפצל אותו כ60% למערכת ההפעלה ,40% לשטויות ,אבל לא חובה לחלק ,פשוט יותר נוח בפירמוט הבא שיבוא מפרמטים רק את החלק של מערכת ההפעלה.

אם כבר פתחת את המחשב חובה!!! לנקות אבק ,לפרק את גוף הקרור לנקות את גוף הקרור והמעבד ממשחה טרמית ולמרוח משחה חדשה.
חובה לבדוק תקינות מאווררים ולראות שיש מעבר אוויר לקרור

אם מדובר בזיכרון DDR1 ויש לך סלוטים פנויים דבר איתי , יכול להיות שאני יכול לעזור לך

בהצלחה
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 26 אוגוסט 2010, 15:37

ה- HD הנוכחי מחובר ב- SATA.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 26 אוגוסט 2010, 18:10

c425x כתב:
Webart כתב:גש לחנות וקנה HD חדש (אני ממליץ על שניים, ולא על חלוקה לשתי מחיצות בהמשך), אל תתעסק עם הישן לרגע (וכדי לחסוך ריצות, קנה באותה הזדמנות מארז חיצוני לדיסק הישן, אליו אנחנו נשוב בהמשך).

האם שווה להשקיע בדיסק SSD עבור מערכת ההפעלה והתוכנות?

זה שדרוג אדיר, למעשה כל הדיסק מתפקד במהירות הקרובה לרכיבי RAM, המערכת עולה מהר יותר, התוכנות עובדות מהר יותר, ואם מי מכם משתמש פוטושופ רציני, הגדרת ה-SCRATCH DISK על דיסק SSD פשוט הופכת את התוכנה למטוס.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי c425x » 26 אוגוסט 2010, 21:47

argra11 כתב:אם מדובר בזיכרון DDR1 ויש לך סלוטים פנויים דבר איתי , יכול להיות שאני יכול לעזור לך

נראה לי שמדובר ב- DDR1 200Mhz. אשמח לעזרה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אני פה בגלל higt-power » 26 אוגוסט 2010, 22:36

על סמך תיאורך את המפרט ואת הבעיות הנוכחיות -הייתי הולכת על הצעתו של וובארט וחברים אחרים פה (גיבוי +פרמוט והתקנה מחדש) בתוספת שני שדרוגי חומרה קלים אך בעלי השפעה מהותית מאוד : (אם תחליט לקנות מחשב חדש אלה הם לדעתי הפרמטרים המהותיים ולא כמות הליבות במעבד ואפילו לא כרטיס המסך)
* הגדלת זכרון RAM למקסימום שלוח האם ומערכת ההפעלה יכולים לתמוך . מנסיון -כשזה השינוי היחיד שנעשה בתחנת העבודה שלי (הכפלת הRAM מ3 ל4 ג'יגה ) השינוי היה מהותי ומורגש מאוד.
* קניית דיסק קשיח חדש -SATA2 או SATA אם ניתן לחבר אחד כזה, ובנפח גדול. מע' הפעלה חלונות מתפקדת טוב יותר כשהיא לא "חנוקה" בשטח דיסק.

עצה נוספת -אני מקווה שלא מוכרים יותר מחשבים חדשים עם מע' הפעלה ויסטה. והיה וכן -עשה לעצמך טובה ואל תקנה אותה ... או חלונות XP הישן והטוב כמובן עם כל חבילות השירות או חלונות 7 .
c425x כתב:מדובר ב- HD של 75 גיגה המחולק ל- 2 פרטישנים שווים - אחד לתוכנות והשני למידע.
:-) באתי בגלל החבר... נשארתי בגלל הבעל :-)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 27 אוגוסט 2010, 07:05

argra11 כתב:...אם הHD עד 250G מקצה את כולו למערכת ההפעלה , אם הוא 320 ומעלה אפשרי לפצל אותו כ60% למערכת ההפעלה ,40% לשטויות ,אבל לא חובה לחלק ,פשוט יותר נוח בפירמוט הבא שיבוא מפרמטים רק את החלק של מערכת ההפעלה...

אני חושב ש-250GB למערכת הפעלה (אפילו כולל כל התוכנות) זאת הגזמה פראית. להזכיר, הבחור רוצה מחשב לאופיס ואינטרנט...
אם יש כסף מיותר - עדיף להשקיע באימוני ירי, לא? %3
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 27 אוגוסט 2010, 09:33

אני חושב ש-250GB למערכת הפעלה (אפילו כולל כל התוכנות) זאת הגזמה פראית. להזכיר, הבחור רוצה מחשב לאופיס ואינטרנט...
אם יש כסף מיותר - עדיף להשקיע באימוני ירי, לא?

לדעתי .... לא

אתה קונה HD ביחס תמורה של גיגה לשקל והיום זה אומר HD של 500G עד טרה
כמה אתה רוצה להשאיר למערכת ההפעלה? 100G ? 200G? מערכת ההפעלה לאחר התקנה תופסת בין 5G ל 10G ,אבל ,מה קורה אחרי התקנות ועבודה במערכת אתה יודע? חלונות ידועה בפיצולי קבצים וניהול הזיכרון הגרוע שלה ... בארגון שבו עבדתי שנים היו מחשבים עם מערכת בסיסית ללא התקנות תוכנות מיותרות ע"י המשתמש ,המערכת תפסה פחות מ10G ו ה HD היה לפחות 120G ,כל השאר ריק! ... ועדיין לאחר חצי שנה של עבודה אם לא היית מבצע דיפרגמציה - > המערכת היתה זוחלת.!
היום כש HD הוא השידרוג הכי זול במערכת (במיוחד שאתה יכול לגרור אותו למערכת הבאה) אז אני נותן לכונן
המערכת לפחות 250G.

דרך אגב ,פעם חישבו נפח של HD רצוי ככמות החומר שיש לך כפול 4
וזה היה לפני 10-15 שנה כשהמידע עבר על דיסקטים של 1.44
כונן המערכת שלו עם כמעט 40G תכפיל ב4 וקח מרווח ביטחון ותראה לאן אתה מגיע

עד לפני כחודש אצלי במערכת היה כונן 250G עם מערכת הפעלה + חומר 175G לערך
והורגשה ירידת ביצועים משמעותית , עכשיו HD טרה מחולק 300G למערכת 700G לחומר
כונן המערכת עכשיו עם 80G וה700 כבר עם 330G חומר.
הכונן הישן החליף את הHD החיצוני (שהיה 40G)
המערכת חזרה לחיים נורמלים

c425x
נראה לי שמדובר ב- DDR1 200Mhz. אשמח לעזרה

נשלחה הודעה בפרטי
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 27 אוגוסט 2010, 17:19

הוספתי 1 גיגה RAM כך שעכשיו יש 2.5 גיגה RAM. או אולי הייתי צריך להוציא את ה- 512 ולהישאר עם 1X2 גיגה?
הוחלף מאוורר המעבד ונמרחה משחה טרמית חדשה.
נקנה HD של 500 גיגה. המשך הפרויקט - בקרוב.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד