גיוס למשטרה - בחירה חכמה לקריירה?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: גיוס למשטרה - בחירה חכמה לקריירה?

על ידי מתבונן מרחוק » 11 נובמבר 2010, 03:27

אהלן,
אני מתנצל בפני מי שלא יצא לי ליצור איתו קשר.
יצא לי לשוחח עם כמה שוטרים והם לא סיפרו לי דברים שלא ידעתי קודם.

מבחינת הפגישה עם קצינת המיון בלשכת הגיוס:
השכר ההתחלתי, נטו, הוא 4,950 ש"ח אחרי שמקזזים את הפנסיה (בלי הפנסיה זה סביבות 5,300). אל תתפסו אותי במילה אבל כנראה זה השכר הגבוה ביותר שניתן לשוטר שאינו קצין ואין לו ותק (זה נקרא דרגת שכר רס"ר 8 למיטב זכרוני אבל אולי אני טועה). זה כולל גמול א' על השכלה אקדמית ישימה. גמול ב' מקבלים אחרי שכבר מרשים לך לצאת לקורסים אזרחיים על חשבונך ומדובר בתוספת לא גדולה.
הגיוס מתחיל בקורסים רצופים הנמשכים לאורך 5 חודשים (בלי נדר, לפעמים יוצאים לתגבורים על הדרך) בתנאי פנימיה. לאחר מכן אני שוטר חוקר סטנדרטי לחלוטין.
בתום שנתיים ידונו באפשרות לשלוח אותי לקורס קצינים. אם מדדי הביצועים והמשמעת שלי יהיו טובים, ישלחו אותי. אה, כמובן שזו לא הבטחה כי יכול להיות מצב שלא יהיו תקנים פנויים עד אז והיציאה שלי לקצונה תצטרך להדחות עד שיתפנה מקום, אבל רוב הסיכויים שישלחו אותי.
קורס קצינים נמשך 12 חודשים רצופים. הסיבה שהוא מתארך מעבר למה שרובכם מכירים היא.... תגבורים.

כלומר, מתוך 3 שנים אני לא רואה את הבית שנה וחמישה חודשים. הכל תמורת משכורת של פחות מ5,000 ש"ח נטו.
נניח שאתחיל את המסלול בגיל 28 - עד גיל 31 אין מה לדבר על הקמת משפחה.

לאחר שאקבל דרגת מפקח משנה המשכורת תעלה בכמה מאות שקלים ותשאר כך לאורך תקופה ארוכה.
בשלב מסויים, לפני הגיוס או לפני קורס קצינים, אני צריך לחתום על כך שאמלא שתי קדנציות רצופות באותו תפקיד בתור קצין חקירות, אני לא יודע איך זה משפיע על הפז"מ.

משכורת שחוצה את 8,000 ש"ח אני אראה בדרגת רפ"ק, כלומר בסביבות גיל 42-45. אני לא יודע כמה מכם מכירים את הסיפור שקציני המשטרה בדרגת פקד מתרעמים על כך שתקעו להם את הקידום לרפ"ק עקב מחסור כללי בתקנים. פקדים מוצאים את עצמם ממתינים לקידום יותר מ-6 שנים. לעיונכם:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0

המצב עגום. שוטר לא מקבל שכר ראוי על עבודתו וזה יוצר משטרה מדוכאת המאויישת ע"י אנשים חסרי יכולת שמוכנים לעבוד שעות רבות ולהקריב את חייהם הפרטיים תמורת משכורת זעומה. אני יוצא מנקודת הנחה שרבים מהאנשים האלו לא מצאו את מקומם בשוק האזרחי, ולכן פנו למשטרה.

כמה חברים כאן ציינו את השליחות הכרוכה בשיטור.
כל תפקיד ממלא שליחות כלשהי, בידיו של מי שמרגיש שהוא מעוניין לתקן משהו.
הוראה זו שליחות. אפילו עריכת דין היא שליחות אם אתה בוחר בכיוון הנכון, כמו עבודה בעמותות לזכויות בני אדם או בעלי חיים, או אם אתה מחליט לסייע רק לאנשים שעלולים להענש על לא עוול בכפם בלי עזרתך.
המילה "שליחות" רומנטית מדי למקרה הזה ולעניות דעתי היא לא מתארת את עבודת השוטר אלא את האידאל שבשיטור.

מצד אחד, מי שמכיר אותי יודע שאני מסתפק במועט. לא מעניין אותי לנהוג בג'יפ יוקרתי ולא מעניין אותי להסתובב בחליפה יוקרתית או שתהיה לי מזכירה ואייפון ושעון ברייטלינג. אני מאוד מרוסן בכל הנוגע להשקעה בסמלי סטאטוס ואני אוהב את החיים הפשוטים.
מצד שני אני לא מעוניין לבחור בחיי בינוניות. אני לא מעוניין לשלם משכנתא עד גיל 60. לא רוצה לחיות בדאגה כלכלית מתמשכת ולחיות מהיד לפה. לא נראה לי שעם משכורת של 4,950 ש"ח אני אוכל לחסוך לקראת משהו, אפילו לא עם משכורת של 5,500 ש"ח שאתחיל לקבל בגיל 31 - בלי נדר.

נכון לעכשיו, אני ממשיך עם הליך הגיוס בגלל שלצערי, גם אני אחד מאלו שמוצאים את עצמם נפלטים מהשוק האזרחי.
אני לא מכיר מישהו ממחזור הלימודים שלי שמצא עבודה כעורך דין, מה שאומר שאנחנו מובטלים כבר יותר מ-8 חודשים.
אם בלית ברירה אני אתחיל עם המסלול של המשטרה, זה יהיה לי עצוב מאוד. ניפוץ של אשליה שאני אגיע לאותה רמת חיים כמו ההורים שלי או לפחות קרוב לשם.

ובנימה דכאונית זו, לילה טוב ותודה רבה לכל מי שייעץ ולכל מי שהציע את עזרתו.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי afss » 11 נובמבר 2010, 11:04

מתבונן מרחוק,

לא ברור לי מדוע אתה מתגייס כחוקר בדרגת בד"א ולא כתובע משטרתי בדרגת קצונה.
בתפקיד האחרון, יש משכורת יפה מאד, במיוחד אם מוסיפים לה את ההטבות השונות הנלוות אליה.
גם אותי רצו לגייס כבד"א ורק אחרי מאבק, שכלל בין היתר הפניה לסעיף 144 בחוק העונשין, על פיו הייתי חייב להיות קצין, גוייסתי כממ"ש.
לאחר זמן במשטרה למדתי שגם דרגת גיוס זו היתה נמוכה ולאחר מאבק (הנוסף) קודמתי בדרגה רטרואקטיבית.
אם באמת ירצו אותך במשטרה ואין סיבה שלא, הם יסכימו לגייס אותך כקצין אקדמאי וזה כבר סיפור אחר לגמרי.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 11 נובמבר 2010, 16:26

לגבי התפקיד אליו אני מתגייס - למשטרה יש אתר "דרושים". לא הציגו שם תפקיד של תובע אבל היתה מודעה שדרוש קצין חקירות שהוא עו"ד או רו"ח. זה עניין אותי עניין אותי אז לא המשכתי לברר מול לשכת הגיוס על תביעה, אלא שלחתי קו"ח ישר לתפקיד קצין חקירות.

הליך הגיוס מאוד מסודר. יש מסלול ספציפי ולא ניתנת אפשרות להתגייס ישר בתור קצין. אגב, בצבא לא הייתי קצין כך שאין בכלל על מה לנגן.
אני לא חושב שיש מקום למאבק. הם ריאיינו מאות שוטרים ואזרחים לתפקיד הזה (שמעתי שמדובר ביותר מ-1,000 מרואיינים אבל שמועה זו שמועה).
מתוך כל אלו - נבחרו כמה אחדים בידיעה שחלק מהם יפלו בדרך.

אם אני ארים את הראש הם יפנו למישהו אחר.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי daon » 17 נובמבר 2010, 01:28

מתבונן מרחוק כתב:לגבי התפקיד אליו אני מתגייס - למשטרה יש אתר "דרושים". לא הציגו שם תפקיד של תובע אבל היתה מודעה שדרוש קצין חקירות שהוא עו"ד או רו"ח. זה עניין אותי עניין אותי אז לא המשכתי לברר מול לשכת הגיוס על תביעה, אלא שלחתי קו"ח ישר לתפקיד קצין חקירות.

הליך הגיוס מאוד מסודר. יש מסלול ספציפי ולא ניתנת אפשרות להתגייס ישר בתור קצין. אגב, בצבא לא הייתי קצין כך שאין בכלל על מה לנגן.
אני לא חושב שיש מקום למאבק. הם ריאיינו מאות שוטרים ואזרחים לתפקיד הזה (שמעתי שמדובר ביותר מ-1,000 מרואיינים אבל שמועה זו שמועה).
מתוך כל אלו - נבחרו כמה אחדים בידיעה שחלק מהם יפלו בדרך.

אם אני ארים את הראש הם יפנו למישהו אחר.

לפעמים בשביל להתקדם, צריך לדעת גם להרים את הראש ולהריח את האוויר.
בגישה שלך בסופו של דבר כנראה שתגמור באמת כמו שתיארת בתור שוטר שמסיים לשלם את המשכנתא בגיל 80.
אז במידה וקיימת האופציה, למה לא לנסות?
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.

וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יאיר אדרי » 20 נובמבר 2010, 17:32

לא חכם משטרה זה לא זה נקודה.
אשתף אתכם .
לפני כמה שנים מעסתי בעבודות אחזקה וניהול אחזקה וניהול פרוייקטים וכל המשתמע. היתי קרוב למערכת משטרתית עקב התנדבותי שנים רבות מאד מעל 10 שנים. הוצע לי להיות "שוטר" (מילה מגונה) התפתתי לאחר שנאמרו לי דברים לא נכונים . כמובן אף אחד לא כתב מאומה. עזבתי עבודתי המסודרת והתגייסתי למשטרה. רכז ביטחון איזורי גושי איך שתרצו. (הובטח לי אפשרות עבודה נוספת עקב כך שהמשכורת לא היתה משהו. שכר צנח ב 8K מהמשכורת האחרונה שהיתה לי כאזרח. נסיתי להשלים באמצעות עבודה בשכר חחח.... הוצל"פ מגרשי כדורגל וכאלא בקיצור 24 שעות ביממה למשכורת רעב. ההבטחות סביב פרחו.
מסביבי ראיתי שוטרים וקצינים חלשים ומחפשי כיסוי תחת לכל תזוזה ומערכת ממש לא כפי שתיארתי לעצמי.
לאחר חצי שנה עזבתי וחזרתי לעבודה אמיתית בעלת אתגר ומשכורת כמנהל בכיר בחברה גדולה. חברה משטרה זה לא קרירה. תביטו סביבכם ראו את הרמה הממוצעת זה יוריד לכם את החשק.
כששואל השאלה המקורי (שלא שאל מאום על אחזקת נשקו הפרטי) הינו עוה"ד חבל לך על הזמן מצא משרד מתאים ותתחיל לצבור נסיון.
בכל מקרה בהצלחה בכל.
.
נערך לאחרונה על ידי יאיר אדרי בתאריך 20 נובמבר 2010, 17:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד