נשק בדירה שכורה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: נשק בדירה שכורה

על ידי ליאור45 » 25 דצמבר 2011, 22:02

במדריך קיים שימוש במונח "החסנה" - לדעתי מדובר באחסון ארוך טווח של כלי לא-פעיל, לא נעילה בזמן היותך בבית תוך שהכלי עדיין מוכן להיות בכוננות לשימוש מיידי. בחוק כלי הירייה אין הגדרה למונח "החסנה", אך הוא מוזכר בסעיף 3ב' בהקשר של סוחרים שמחזיקים כלי ירייה במלאי במחסן או כשירות אפסון, לא אבטחת האקדח ברגע בו הבעלים אינו נושא אותו. אחרת כל מי שאין לו אמצעי נעילה נפרדים לכלי ירייה, מחסניות ולכדורים "על מנת להקשות לחבר ביניהם" הוא בחזקת פושע.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 26 דצמבר 2011, 11:43

ידידי
אנא מכם הימנעו מכל פרושי הרש"י של מה התכוון המשורר מה אורטוגונאלי מה אוטונורמלי ומה בת"ל
מה שנכתב זה מה שכתוב ושכל אחד יבין את מה שהוא מבין .
להזכירכם הנסיון מלמד אותנו שכל נסיון להיות "אקסטרא בסדר" אוו כמו שנאמר באידיש "אובר חכם" מסתיים לרוב בנשיכה נוספת בעכוזנו שלנו.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חדש » 26 דצמבר 2011, 17:13

higt-power כתב:ידידי
אנא מכם הימנעו מכל פרושי הרש"י של מה התכוון המשורר מה אורטוגונאלי מה אוטונורמלי ומה בת"ל
מה שנכתב זה מה שכתוב ושכל אחד יבין את מה שהוא מבין .
להזכירכם הנסיון מלמד אותנו שכל נסיון להיות "אקסטרא בסדר" אוו כמו שנאמר באידיש "אובר חכם" מסתיים לרוב בנשיכה נוספת בעכוזנו שלנו.

%3
כדי שלא יינשכו בעכוזי אני נושא אקדח.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 26 דצמבר 2011, 19:38

הצעתי לך
נשק הוא נשק הוא נשק.
התייחסי אליו תמיד כאילו הוא טעון. גם לאחר שנבדק.
הלכת איתו הביתה השארי עמו צמוד ככל שניתן.
במקרה של הסרת הנשק - ראשית פריקה לעבר מקום בטוח.
שנית נעילה והפרדת נשק ותחמושת. אם יש ידע ואפשרות הייתי מפריד בין הצינה לשאר האקדח.
יצאת מהבית לעבודה - מחסנית הכנס !!!
תנועה לעבודה וממנה הביתה עם נשק - רצוי מוסלק ומוכן לפעולה.
תארי לך מצב אידיוטי שבו את בדרך לעבודה, ללא מחסנית בהכנס ומישהו תוקף אותך.... יש לך אקדח שלא יהיה סתם משקולת.
הכי חשוב לזכור שימוש בו רק כמוצא אחרון.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי hk765 » 27 דצמבר 2011, 09:43

יש החולקים על הדרישה לפרוק ולבדוק תמיד.
רוב הפליטות קורות בזמן הבדיקה, שלמרבה האירוניה מתיימרת להגביר את הבטיחות.
עדיף כמה שפחות "להתעסק" עם הנשק.
ברור שכשרוצים לפרק/לנקות חייבים לבדוק כראוי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 דצמבר 2011, 10:17

מוריטאנה כתב:-_-
בקבלת ומסירת נשק אני פורקת בלי בעיה, כי המצב היחיד שמותר לי לעשות את זה, זה במשרד החברה, במקרה שאני נוסעת מחוץ למרחב אילת ומעדיפה להפקיד את הנשק במקום להשאיר אותו בבית.

אני מעדיפה לא להסתובב עם מחסנית בהכנס מחוץ לשעות העבודה בגלל שזו חצי שעה הליכה הביתה במדים וציוד מלא (כבר שאלתי את המעסיק והוא אסר עלי להגיע למשמרת בלי כל הציוד עלי) בכל שעות היום והלילה. הידיים שלי תמיד בצדדים כדי לשמור על הנשק והמחסניות, אבל אני מעדיפה לא לתת לאף אחד את ההזדמנות להתקרב לנשק כשיש מחסנית בפנים (שלא לדבר על הסיוטים שלי שיום אחד אני אדרוך במקום לפרוק).

מבחינת המעסיק שלי, אני הוסמכתי לשאת נשק ויודעת איך לתפעל אותו ולשמור על בטחונו, בטחוני, ובטחון הסובבים.

אני מבינה שחלק מהבעיה שלי נובעת מחוסר בטחון מסוים, משהו שישתפר עם הזמן, אבל חלק גדול מגיע גם מכורח הנסיבות.
בנתיים אני משתדלת ללכת הביתה כשהמעיל של העבודה מסתיר את הנשק, אבל מה יהיה בקיץ?

אשמח להצעות...

1. המעסיק שלך מחייב אותך לבוא במדים לעבודה? נראה לי שזו דרישה מוגזמת. זה לא בעיה שלו אם את בוחרת לבוא לעבודה בבגדים שלך חצי שעה לפני המשמרת, לעלות על מדים, לחגור נשק ולהתייצב למשמרת שלך בול בזמן. עד שניה לפני שאת מתחילה את העבודה זה זמן פרטי/פנוי שלך ואת רשאית לעשות בו כרצונך!

אותו כנ"ל בסיום המשמרת. אף אחד לא יכול למנוע ממך להחליף את הבגדים לבגדים שלך בסיום העבודה.

בתכל'ס אני ממליץ לך לעלות על אזרחי בסוף המשמרת ואת האקדח שלך לשים בפאוץ' מותן יעודי שיהיה חגור על מותניך. ככה תמשכי פחות תשומת לב. את המדים את יכולה לקפל לתוך תרמיל גב קטן, בזה נגמר הסיפור ולא תרגישי כמו מטרה מהלכת.

לגבי פריקה של הנשק.. כמה שתתעסקי עם הנשק פחות ככה - יותר טוב. אני עדיין לא מכיר אקדח שנדרך ויורה מעצמו. תשאירי את הנשק בתוך הנרתיק. אם את לא בטוחה בקשר לנוהל הפריקה, תדפיסי לך אותו על דף ותוודאי שאת מבצעת שלב אחרי של מבלי לדלג על אף אחד. בסופו שלך דבר זה יכנס לראש.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מוריטאנה » 28 דצמבר 2011, 15:20

בקשר להסלקה של הנשק, כבר שאלתי אם אני יכולה אולי לשים אותו בתיק כשאני בדרך למשמרת והתשובה היתה שלילית.
אם אני אלך על אזרחי עם כל החגורה הזאת, איכשהו נראה לי שאני אמשוך עוד יותר תשומת לב -_- הנשק לא בדיוק.. קטן.

בקשר לפריקה,שקלתי את ההצעות כאן, (תודה רבה) , ונראה לי שאני פשוט אפרוק אותו פעם ביום אחרי הוצאת מחסנית כדי לשמור על ראש שקט, וכמובן לפני ואחרי ניקוי, ומסירה-קבלה.

ועכשיו עוד שאלה, הפעם בקשר לניקוי - קניתי ערכת ניקוי לנשק (הפתרון האחר הוא פשוט לנקות אותו בכספת במשרד, יעני ללכת לעבודה בלי לקבל על זה כסף) ואחרי שעה של קרצוף עם המברשת, שמנ"ש ופלנלית, עדיין יש לי קצת חלודה על המסילות, ומברשת אחת מאוד מלוכלכת שאין לי מושג איך להוציא ממנה את כל הפיח (כבר כשקיבלתי את הנשק שמעתי שהמאבטח האחרון שהשתמש בו לא היה בדיוק גאון הדור..)

בהנחה שאין לי גישה עכשיו לסולר, יש פתרון?
(וסורי על כל השאלות, זה תסביך אצלי שאני חייבת לדעת הכל..)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 28 דצמבר 2011, 15:32

יש פיתרון
לקנות מיכל תרסיס WD40 מחנות חומרי בנין /כלים .
לרסס ולתת לחומר 10 דקות לעשות את שלו ואחרי זה להוריד עם מברשת אוו שקוצבריט עדין
לאחר מכן להוריד את השאריות של החומר עם פלנלית ולשמן .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 דצמבר 2011, 16:39

מוריטאנה כתב:בקשר להסלקה של הנשק, כבר שאלתי אם אני יכולה אולי לשים אותו בתיק כשאני בדרך למשמרת והתשובה היתה שלילית.
אם אני אלך על אזרחי עם כל החגורה הזאת, איכשהו נראה לי שאני אמשוך עוד יותר תשומת לב -_- הנשק לא בדיוק.. קטן.

בקשר לפריקה,שקלתי את ההצעות כאן, (תודה רבה) , ונראה לי שאני פשוט אפרוק אותו פעם ביום אחרי הוצאת מחסנית כדי לשמור על ראש שקט, וכמובן לפני ואחרי ניקוי, ומסירה-קבלה.

ועכשיו עוד שאלה, הפעם בקשר לניקוי - קניתי ערכת ניקוי לנשק (הפתרון האחר הוא פשוט לנקות אותו בכספת במשרד, יעני ללכת לעבודה בלי לקבל על זה כסף) ואחרי שעה של קרצוף עם המברשת, שמנ"ש ופלנלית, עדיין יש לי קצת חלודה על המסילות, ומברשת אחת מאוד מלוכלכת שאין לי מושג איך להוציא ממנה את כל הפיח (כבר כשקיבלתי את הנשק שמעתי שהמאבטח האחרון שהשתמש בו לא היה בדיוק גאון הדור..)

בהנחה שאין לי גישה עכשיו לסולר, יש פתרון?
(וסורי על כל השאלות, זה תסביך אצלי שאני חייבת לדעת הכל..)

1. לשים את הנשק בתיק - לא! כי יכולים לחטוף לך את התיק. לשים את הנשק בפאוץ' מותן יעודי - למה לא? ועד כמה שהאקדח שלך גדול הוא גם לא בולט כל כך לעין. בנוסף לנשק יהיה לך שם מקום לשים מסמכים אישיים איפור וכו :)

2. לגבי ניקוי הנשק כמו שהיגט אמר, תרסיס WD40 מוריד חלודה ושאריות פיח לא רע בכלל. תשתמשי במברשת שיניים ישנה בשביל לשפשף פיח, ובסקוץ' ברייט או צמר פלדה כדי להוריד חלודה.

3. את צריכה להבין ש-WD40 הוא לא חומר שימון אלא חומר ניקוי ואחרי ניקוי הנשק את צריכה לשמן אותו (כמה טיפות על החלקים הנעים מספיק). לצורך כך את יכולה להסתפק ב:
- שמן מנוע רגיל - תעברי דרך תחנת דלק ותמצאי שם מיכל ריק. השאריות שבו יכולות להספיק לך לשבועות ארוכים.
- שמן רובים פשוט 9105 - או בחנויות נשק או תבקשי מחברים שלך בצבא שיביאו לך קצת בבקבוק.
- תבקשי מהמעסיק שלך שיתן לך מיכל קטן או ימלא לך בקבוק.

עם כל הכבוד לזה שאת עובדת בחברת שמירה, זה עדיין לא אומר שאת צריכה לפרנס את המעסיק שלך ולהשקיע כספים על חשבונך כדי לתחזק ציוד ששייך לו!!

4. והעצה הכי טובה - תפסיקי לשאול את המעסיק שלך שאלות קיטבג, כי ברור שבכל פעם הוא יתן לך תשובות שרק יקשו עלייך את החיים. מה איכפת לו? תזכרי את המשפט "תמיד עדיף לבקש סליחה מאשר לבקש רשות"

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 28 דצמבר 2011, 20:40

תרסיס שמן נשק עולה כ20 ש"ח פחות אוו יותר בכל חניות הנשק והמטילים ,לא שווה להתעסק עם שום דבר אחר במחיר הזה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חדש » 28 דצמבר 2011, 21:45

higt-power כתב:תרסיס שמן נשק עולה כ20 ש"ח פחות אוו יותר בכל חניות הנשק והמטילים ,לא שווה להתעסק עם שום דבר אחר במחיר הזה .

מי כמוך יודע שתרסיס שמן נשק זה דבר שעדיף לא להשתמש בו. עדיף כל שמן מנוע בטיפות מאשר כל שמן בתרסיס.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי goral » 29 דצמבר 2011, 00:54

תרסיס טוב לניקוי
שימון אי מבצע עם fp-10

מאוד מרוצה
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 29 דצמבר 2011, 13:14

חדש כתב:מי כמוך יודע שתרסיס שמן נשק זה דבר שעדיף לא להשתמש בו. עדיף כל שמן מנוע בטיפות מאשר כל שמן בתרסיס.

אני לא יודע דברים כאלו .
אצלי תמיד נכנס לנשק רק שמן שמיועד לנשק גם אם זה תרסיס 9105 פשוט שבו השתמשתי במשך שנים .
נכון לשיטת הספריי יש חסרונות מסוימים שהופכים את הניקוי לפחות נוח ויותר מבולגן אבל את העבודה החומר עושה בצורה סבירה .
היום אגב ניתן להשיג בחלק מחנויות הנשק שמן 9105 בבקבוקון עם פיית זילוף בגדלים שונים מ15 מיליליטרועד 250 מיליליטר במחיר של כמה עשרות שקלים ע"פ הגודל .
לדעתי עבור הצרכים של מאבטחת כמו מוריטאנה אוו של אזרח שנושא נשק להגנה עצמית ויורה "רק לפעמיים" ומנקה את הנשק פעם בכמה שבועות זה מספיק בהחלט .
מי שרוצה יותר זה כמובן יכול לרכוש את הסחורה היקרה יותר .
וכן אני מנייח שיהיה מי שיראה דווקא הגיון הפוך ויגיד שאם רק לפעמים אז כדאי להשתמש דווקא בחומר איכותי יותר שישמור על הכלי לאורך זמן .

בנוסף צריך לתת את הדעת שלא פעם הנשקים הללו שמתקבלים מחברות השמירה הם לא בדיוק ה"מילה האחרונה" ובעיקר בכלים כאלו שכבר יצרו חלודה לא ניתן להסתפק בשימון בטיפות בנקודות המגע בין החלקים וצריך לשמן את הכלי כולו כדי למנוע המשך חשיפה של האיזור הפגוע לאוויר ופה הספרי דווקא מאד יעיל .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 29 דצמבר 2011, 21:38

הספרי נעלם מהר מהנשק יחסית זה עוד מהצבא
שמן צבאי רגיל יותר סמיך ומחזיק טוב יותר
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 דצמבר 2011, 11:01

וכן אני מנייח שיהיה מי שיראה דווקא הגיון הפוך ויגיד שאם רק לפעמים אז כדאי להשתמש דווקא בחומר איכותי יותר שישמור על הכלי לאורך זמן .

בנוסף צריך לתת את הדעת שלא פעם הנשקים הללו שמתקבלים מחברות השמירה הם לא בדיוק ה"מילה האחרונה" ובעיקר בכלים כאלו שכבר יצרו חלודה לא ניתן להסתפק בשימון בטיפות בנקודות המגע בין החלקים וצריך לשמן את הכלי כולו כדי למנוע המשך חשיפה של האיזור הפגוע לאוויר ופה הספרי דווקא מאד יעיל .

אתה צודק, אבל.....
אם אני הייתי במקומה של אותה בחורה, אני לא יודע עד כמה הייתי "מגדיל ראש" ומוציא כספים מכיסי הפרטי כדי להבריק נשק שהוזנח בצורה קשה על ידי המעסיק ולהביא אותו למצב חדש דנדש.

במינימום הייתי דואג שמבחינה מכנית הנשק יתפקד ב-100% או מקסימום מבקש מבעל הבית שיחליף.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד