סמכויות מאבטח במוסדות חינוך
Re: סמכויות מאבטח במוסדות חינוך
יש גם כמה קריטריונים להתחשב בהם.
למנהל\ת יש סמכות להחליט החלטות לגבי התנהלות המוסד שלו\שלה.
בעיקרון זכותך לא להכניס מי שלא עומד בכללי הכניסה החוקיים למוסד חינוכי.
או מי שנראה לך חשוד ולא מוכר.
אם עושה זאת בכוח זכותך לעצור אותו. וזוהי עבירה פלילית.
לדבר כזה יש סייג אחד והוא גיל האדם העובר על החוק.ככל שהגיל יורד יש להיזהר יותר בתגובה.
לגבי יציאה.
אסור לך לגעת באף אחד.אם יצא תלמיד ללא אישור מעל הגדר כיון שאין לו אישור בכתב להראות לך זהו עניין חינוכי\משמעתי ואין לך שום נגיעה בדבר.
לדבר כזה יש סייג אחד והוא גיל האדם העובר על החוק.ככל שהגיל יורד יש להיזהר יותר בתגובה.
לגבי יציאה.
אסור לך לגעת באף אחד.אם יצא תלמיד ללא אישור מעל הגדר כיון שאין לו אישור בכתב להראות לך זהו עניין חינוכי\משמעתי ואין לך שום נגיעה בדבר.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
צוות מספר 3 כתב:יש גם כמה קריטריונים להתחשב בהם.
(למאבטח יש סמכות, לא זכות.)
לגבי יציאה.
חכמים, הזהרו בדבריכם!
אנא הזהרו מלכתוב דברים שעלולים להטעות או אף לסבך אחרים.
אין למאבטח סמכות מעצר . מותר למנוע את כניסת האדם במקרים שכבר הזכרתי.
מותר לעכב אותו (עד לבוא שוטר ולא יותר משלוש שעות) רק במקרה וקיים חשד סביר שהוא נושא נשק שלא כדין, או עומד לעשות שימוש בנשק שלא כדין.
סמכות מעצר יש רק לשוטר.
I think, therefore I am. I think
אישגדול כתב:רון שומרון כתב:אישגדול תודה רבה על התשובה.
יש לך אולי מקור רשמי לכך שאסור למאבטח למנוע יציאה של תלמידים
משטח ביה"ס החוצה?
חוק סמכויות לשם שמירה על בטחון הציבור, התשס"ה 2005 מגדיר את סמכויות המאבטח. מניעת יציאה של תלמיד לא כלולה שם.
אני מבין בסמכויות מאבטחים, לא בסמכויות מורים. יתכן שמותר למנהל בית הספר להנחות אותך שאסור לפתוח את השער לתלמיד שמבקש לצאת ללא אישורו (בסופו של דבר מדובר בקטינים שהוא אחראי להם כשהם בין כתלי המוסד החינוכי), אבל באופן חד משמעי שום הוראה של מנהל לא מאפשרת לך להפעיל כוח כדי למנוע מתלמיד לצאת.
אנסה לברר את הנקודה בשבוע הבא.
לאחר בדיקה נוספת: תפקיד המאבטח הוא להגן על בית הספר מפני פח"ע ואלימות. אם מנהל בית הספר מבקש שהמאבטח יאפשר לתלמיד לצאת משטח המוסד רק עם אישור - זה נעשה ללא סמכות. מה שזה אומר - תלמיד מבקש לצאת, המאבטח מבקש אישור. התלמיד מסרב להציג את האישור ודורש לצאת - על פי החוק המאבטח לא רשאי למנוע ממנו את היציאה. זה גם לא תפקידו.
בתרגום חופשי - המאבטח יכול למלא את בקשת מנהל בית הספר ולבקש אישור יציאה - כל עוד התלמיד מסכים לזה.
I think, therefore I am. I think
אישגדול
המון תודה!!
עזרת לי להבין את הנושא בצורה עניינית ומדוייקת להפליא.
נעים היה להכיר...
המון תודה!!
עזרת לי להבין את הנושא בצורה עניינית ומדוייקת להפליא.
נעים היה להכיר...
- סליקאי ארד
מתנצל על האיחור בתגובה, אבל לחלק הזה של האתר אני נכנס רק לעתים רחוקות.
כמי שעוסק (בין היתר) בהדרכת מאבטחים אני יכול לאשר שדבריו של אישגדול נכונים ומדוייקים. הדברים גם הודגשו בפגישה שהיתה עם בחודש ינואר עם הגורמים הרלוונטיים במשטרה.
כמי שעוסק (בין היתר) בהדרכת מאבטחים אני יכול לאשר שדבריו של אישגדול נכונים ומדוייקים. הדברים גם הודגשו בפגישה שהיתה עם בחודש ינואר עם הגורמים הרלוונטיים במשטרה.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
אך ,מדור אבטחה במשטרה .
אם רק היה קשר בין מה שהוא אומר למה שהוא עושה .....
מדברים על העצמת המאבטח על הפיכת המיקצוע למיקצועי וגאה ומה לא בפועל מה ?
כל יום הופכים את השומר ליותר ש.גוילם.
אם רק היה קשר בין מה שהוא אומר למה שהוא עושה .....
מדברים על העצמת המאבטח על הפיכת המיקצוע למיקצועי וגאה ומה לא בפועל מה ?
כל יום הופכים את השומר ליותר ש.גוילם.
מעמדו של המאבטח לא נקבע ע"י חטיבת האבטחה אלא ע"י היחס שהוא מקבל ממנהל המקום אותו הוא מאבטח ומשוטרי הסיור.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
המשכורת אינה פרמטר. נכון שאם מאבטחים היו מרוויחים משכורות עתק היו מתייחסים אליהם אחרת, אבל זה בעיקר בגלל ההערצה המטופשת שיש כאן למי ש"עושים את המכה". כל עוד הם לא בראש סולם השכר, אין הרבה חשיבות לשכר. לידי יש שלושה בתי ספר ואני רואה איך מתנהגים למאבטחים - בבי"ס אחד לכולם ברור שמדובר במאבטח והתלמידים מתייחסים אליו בכבוד. בביה"ס השני הוא "מונח" ליד השער ולאף אחד לא איכפת ממנו. הו עבד בעבר בביה"ס הראשון ועד היום מספר כמה טוב היה שם. בביה"ס השלישי המאבטח מקבל יחס של איש סגל לכל דבר ועניין. שלושתם מועסקים ע"י חברות שמירה, כל שאני לא מניח שיש הבדל משמעותי בשכרם.
אתה טועה,
אם מאבטח היה עושה 14 לחודש קהל היעד שהיה מגיע למקצוע הזה, היה כזה שלא מוכן ש"ידרכו" עליו, אם ההכשרה הבחינות והכשירות של מאבטח היתה כמו לדוגמא מאבטח ביחידות מסויימות של המדינה, אז היתה משמעת גבוה רצינות וגאווה.
היות ומאבטח מקבל שכר מינימום הוא קצת יותר קהל היעד שמגיע לתפקיד הוא מסוג מסויים ומנגד גם חברת השמירה לא יכולה לדרוש קהל מסוג אחר בתקציב הזה
מספיק לראות את משטרת ישראל (לפחות בתפקידים של הסיירים ה"רגילים") להבין שזה לא קשור ליחס של בית הספר או לשום דבר כזה
מוסד האבטחה לא המציא את הגלגל, היות והמעסיק שלי משלם לי כמו שהוא משלם לי הוא דורש ממני התמדה, רצינות, ויצוגיות מול הלקוחות שלי
היות ואני רוצה להמשיך להרוויח כמו שאני מרוויח אני מתמיד לעמוד בכל הדרישות של המעסיק שלי.
ככה זה עובד בכל תחום
אם מאבטח היה עושה 14 לחודש קהל היעד שהיה מגיע למקצוע הזה, היה כזה שלא מוכן ש"ידרכו" עליו, אם ההכשרה הבחינות והכשירות של מאבטח היתה כמו לדוגמא מאבטח ביחידות מסויימות של המדינה, אז היתה משמעת גבוה רצינות וגאווה.
היות ומאבטח מקבל שכר מינימום הוא קצת יותר קהל היעד שמגיע לתפקיד הוא מסוג מסויים ומנגד גם חברת השמירה לא יכולה לדרוש קהל מסוג אחר בתקציב הזה
מספיק לראות את משטרת ישראל (לפחות בתפקידים של הסיירים ה"רגילים") להבין שזה לא קשור ליחס של בית הספר או לשום דבר כזה
מוסד האבטחה לא המציא את הגלגל, היות והמעסיק שלי משלם לי כמו שהוא משלם לי הוא דורש ממני התמדה, רצינות, ויצוגיות מול הלקוחות שלי
היות ואני רוצה להמשיך להרוויח כמו שאני מרוויח אני מתמיד לעמוד בכל הדרישות של המעסיק שלי.
ככה זה עובד בכל תחום
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:מספיק לראות את משטרת ישראל (לפחות בתפקידים של הסיירים ה"רגילים") להבין שזה לא קשור ליחס של בית הספר או לשום דבר כזה
רק שהמשכורת הממוצעת של אותם סיירים היא פי2 ויותר מזאת של מאבטח מוסדות החינוך .
ויש לא מעט סירים עם משכורת של 5 ספרות .
ככה שכנראה שהמשכורת זה לא הכל ..
הם התחילו עם שכר מאוד נמוך
שם המשחק הוא שכר התחלתי - זה שהם התקדמו עם הוותק לא הופך אותם לאנשים אחרים או משנה את האופי שלהם
שם המשחק הוא שכר התחלתי - זה שהם התקדמו עם הוותק לא הופך אותם לאנשים אחרים או משנה את האופי שלהם
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד