כמה חברים אם תבחין מלפני 96 נתקלים בסירוב מ. פנים לחידוש רשי

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

על ידי itamar » 27 נובמבר 2004, 17:57

Cybrosh כתב:אני באמת ובתמים חושב שהדרך הזאת, של עו"ד ובג"צ היא חסרת טעם. הוא לא חידש את הרישיון? מה עוד אפשר לטעון? איזה שופט יקבל את הטיעון של התבחין, אם אותו אדם לא חידש בכלל את הרישיון???? זה לא רלוונטי מי הוא ומה הוא עשה.

מה יקרה(ואני בטוח ב-100% שלא)אם הוא יקבל את הרישיון בחזרה? כמו שאיתמר אמר, יווצר תקדים לכל מי שלא חידש את הרישיון שלו בזמן, ולא רק אלה עם תבחין 96, אלא כל מי שלא חידש רישיון בזמן! - אלוהים ישמור.

סייברוש,

1. על סמך מה בדיוק אתה שולל בצורה כל כך החלטית סיוע משפטי מקצועי? אני בטוח שאתה מכיר אינספור מקרים בהם עו"ד טוב הצליח להפוך את הקערה על פיה כאשר הכל היה נראה על פניו אבוד מראש...קח לדוגמא מקרה שדורון הביא בפורום על שומר שירה באויר ובסופו של דבר קיבל את את רשיונו בחזרה. אני לא בקיא בכל רזי המקרה, אבל נראה לי שללא סיוע משפטי אותו בחור לא היה מגיע לאותה התוצאה.
בקיצור, במקרה שלהלן לאותו בחור אין הרבה מה להפסיד כיוון שהוא את רשיונו כבר איבד מימלא. כל מה שיצליח להשיג יהיה רווח נקי.

2. אני לא מבין בדיוק מדוע אתה כל כך נחרד שיווצר תקדים?? זה לא שאנחנו מסייעים לאיזה ברון פשע מאורגן לקבל רשיון נשק. מדובר בסך הכל במקרה שאדם ששכח בסך הכל לשלם (דבר שיכול בהחלט לקרות לכולנו) ותסלח לי, אבל אני לא מקבל את זה שאיחור של כמה שבועות או ימים צריך להגמר באובדן הרשיון.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 27 נובמבר 2004, 18:31

תבחין 96 שווה את שמו בזהב, הטבע האנושי לא מעריך דבר טוב עד לרגע שבו הוא חומק מבין אצבעותיך.

ולעניינו, יתכן שעו"ד יצליח בתירוצים ואמתלות שונים ומשונים להשיב את הרישיון אך קשה להאמין שזה יקרה, יותר הגיוני שתימצא פשרה על סמך התנדבות או תבחין נוכחי בסמוך לחתימת ויתור והמשמעות היא שתבחין 96 אבד לו לנצח לאותו בחור.

לעניין האיחור, איתמר, קשה לי לקבל את דבריך, חוק הוא חוק הוא חוק ואיחור של יום ראוי שיביא לביטול הרישיון ובמקום להביא את דוגמאת רישיון הרכב אני מציע דווקא למשרד התחבורה לאמץ את גישת משרד הפנים : נהגת בלי רישיון ? תגיד לו יפה שלום ולך להוציא רישיון חדש כולל תיאוריה, טסט וכו'.

לחילופין, אני הייתי מוכן לקבל פשרה שאומרת שניתן להפקיד נשק עד 3 חודשים (לדוגמא) ובזמן הזה לחדש את רשיונו, כך ניתן יהיה לפטור את כל בעלי התירוצים של לא הייתי, לא הספקתי, הייתי עסוק וכו'
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 נובמבר 2004, 20:33

קולונל,

אני שמח מאד שהעלת את נושא רשיון הנהיגה כי שם הדברים ברורים ומוגדרים מראש:

1. עד 6 חדשים איחור ממועד החידוש אתה יכול לחדש את רשיון הנהיגה שלך ללא כל סנקציה
2. מ-6 ועד תום 12 חדשים תצטרך לעבור מבחן תיאורטי
3. 12 חדשים איחור ומעלה -- תצטרך לעבור מבחן תיאורטי + מעשי.

פרט לזה אתה מבלבל בין שני דברים שונים לגמרי שאין בינהם שום קשר:

1. אפשרות חידוש רשיון ללא סנקציות במקרה של פיגור בתשלום
2. נהיגה/נשיאת נשק ללא רשיון - כמובן שכל עוד לא שילמת אזי הרשיון שלך אינו בתוקף ואסור לך לנהוג/נשק באותה התקופה.

אני בהחלט מוכן לאותו הסדר של רשיונות נהיגה במקרה של רשיונות הנשק.

וכנ"ל רק בגלל ההסדר הזה אני דווקא כן חושב שיש סיכוי לעו"ד להשיב את הרשיון לאותו הבחור.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 27 נובמבר 2004, 20:38

האנלוגיה בין רישוי רכב לבין רישוי כלי ירייה קלה לתפיסה, אך אינה מושלמת.

1. אם אינני טועה, כל אחד בארץ יכול לרכוש כמה רכבים שירצה ולנהוג בהם כמה שירצה בשטחו הפרטי ללא רשיון רכב וללא רשיון נהיגה (תקנו אותי לפי הצורך).

2. אין חילוט רכב במקרה של פקיעת / שלילת רשיון נהיגה. אין חילוט רכב בזמן פסילת רכב משימוש / הורדה מהכביש.

3. מדינת ישראל החליטה שזה כן עניינה אם מישהו מחזיק כלי ירייה בשטחו הפרטי בלבד, ודורשת רישוי ופיקוח גם בשביל זה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 27 נובמבר 2004, 20:59

איתמר,
תגובתך היתה כל כך צפויה עד כי כבר בהודעתי המקורית טרחתי להדגיש את המילה נהיגה.

כמו כן, אם היית ממשיך ומתעמק בהודעתי היית מגלה שהצעתי הסדר הפקדה תמורת הארכת זמן לשם חידוש הרישיון. לא הפקדת ולא חידשת - שלום לרישיון.

לצורך העניין אני בעד החמרת הענישה בצורה משמעותית בתחום אכיפת חוקי תנועה ובכללם נהיגה ללא רישיון או ללא רישיון בתוקף, אי לכך ובהתאם לזאת דעתי גם בנושא רישוי נשק.

הבן אדם זכה פעם אחת בלוטו, בג"צ קבע שרישיון לפני 96 הוא for life ואינו תלוי תבחין, הבן אדם זרק את המפתח לכספת והוא רוצה שבג"צ יתן לו אחת חדשה ומלאה

כיוון שזה לא הכסף שלי הולך לעורך דין, אין לי בעיה שינסה, אך אנא, היה הגון ואל תיטע בו תקוות שווא, סיכוייו נעים בתחום הצר שבין אפסיים לבין בלתי קיימים.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 נובמבר 2004, 23:17

קולונל,

אין ביננו כל מחלוקת בדבר מיצוי הדין ואכיפת החוק -- ותהיה העבירה אשר תהיה וביחוד עבירות חמורות כמו נהיגה או נשיאת נשק ללא רשיון.

ההבדל היחידי ביננו הוא הקלות בה אתה מקבל ומצדיק את שרירות לב המערכת תוך ידיעה ברורה שזה נעשה כדי לתפוס אנשים "עם המכנסיים למטה"...

אני גם לא מסתכל על תבחין 96 כעל זכיה בלוטו כיוון שהוא מסתמך על חוקי יסוד ועל רשיון שניתן בתנאים שונים מאשר היום. וכנ"ל גם בג"צ.. וכמו כן אין שום קשר בין תבחין 96 לבין "היעדר שוליים" במקרה של איחור בתשלום, ואני מניח גם שבג"צ יסתכל על זה באותה הצורה. במקרה של אותו הבחור מדובר בשיכחה -- אבל באותה מידה יכול היה להיות מדובר חס וחלילה על מחלה ממושכת, תאונת דרכים או כל מקרה אוביקטיבי שמנע את חידוש הרשיון בזמן.

עכשיו אם היית מתעמק בהודעתי הראשונה בנושא היית רואה שאמרתי שאני חושב שמשרד הפנים ינסה לסגור תיק כזה מבלי לתת לזה להגיע לבג"צ כדי לא ליצור תקדים.

בתור הערת אגב, משרד הפנים כן מאשר לדחות את מועד חידוש הרשיון בתנאי:
1. הפקדתם את הנשק אצל סוחר נשק לפני שהרשיון פקע
2. שילמתם עבור החידוש בזמן

ז"א שאת המטווח + הבדיקה הרפואית תוכלו לבצע במועד מאוחר יותר.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 28 נובמבר 2004, 00:41

מי שמאחר לשלם את רשיון הנהיגה - עד 6 חדשים יכול לשלם וזהו.
אבל!! כל זאת אם לא נהג באותה תקופה (או לפחות אם לא נתפס נוהג).

אבל מי שמאחר לשלם את רשיון הנשק הוא עבריין כי הוא מחזיק בנשק ללא רשיון.
זה כלל לא דומה לרשיון נהיגה ולכן ההחמרה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 28 נובמבר 2004, 01:34

לעניין האיחור, איתמר, קשה לי לקבל את דבריך, חוק הוא חוק הוא חוק ואיחור של יום ראוי שיביא לביטול הרישיון ובמקום להביא את דוגמאת רישיון הרכב אני מציע דווקא למשרד התחבורה לאמץ את גישת משרד הפנים : נהגת בלי רישיון ? תגיד לו יפה שלום ולך להוציא רישיון חדש כולל תיאוריה, טסט וכו'.

מבחינתי אומר הכל! חבל לאותו אדם להוציא כסף סתם, אם בסופו של דבר אותו שופט יגיד לו "איחרת בתשלום, בעיה שלך! למה אתה מבזבז את זמנו היקר של בית המשפט?". חבל לי, ובמילא לא מדובר בכספי שלי, על אותו אדם שלדעתי מוציא כסף סתם. אותה פשרה עליה אתם מדברים על סמך התנדבות, היא משהו שאותו אדם יכול לעשות בכל מקרה ואין לו צורך לבזבז את זמנו וכספו על שכירת עורך דין, בזבוז ימי עבודה וכו'.

כל מה שצריך להיות ורוצים שיהיה, אינו רלוונטי למקרה.

משרד הפנים, לדעתי, ילך ראש בראש עם אותו אדם שאיחר בתשלום, איבד את רישיונו, ודורש לקבלו בחזרה - אבסורד! אנלוגיית רישיון הרכב אינה מושלמת, אבל מבחינת עניין פרוצדוראלי ותקנות, היא עונה על הצרכים. יש לזכור שאין פה אשמה של משרד הפנים. מה אותו אדם מתכוון לטעון בכתב התביעה????? ו-HK אני כן בדיעה שאם אדם איחר בתשלום, מגיע לקחת לו את הרישיון, כי הרי בסופו של דבר חוק הוא חוק ויש פה גם עניין מסויים של חוסר אחריות. לעומת זאת, בתי המשפט מלאים בשופטים, שהם אנשים בשר ודם כמונו, מותר לטעות וכל חוק גם ניתן לפירוש, ואולי יימצא השופט הרחמן שיבין את אותו אדם ויבקש ממשרד הפנים להתחשב(קשה לי מאוד להאמין).

למה להגיע למצב כזה בכל מקרה, אם אותו אדם גם יורה ירי מעשי, גם מתנדב במשא"ז וגם בעל עבר בטחוני? למה להגיע למצב כזה מלכתחילה שיודעים שמדובר על נושא כה רגיש?

*נושא השומר שירה באוויר הוא שונה בתכליתו, ואני מבין דוגמאת העו"ד שיכול להביא לשינוי, אך לא באותו מקרה. אני לא מאמין שהעו"ד הוא זה, שהחזיר לאותו שומר את הרישיון.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 28 נובמבר 2004, 06:12

קל מאוד לזרוק לחלל האויר: "בג"צ".
מעניין אותי מי יהיה זה שיוציא מכיסו כ-10,000 $ (לא, אני לא מגזים) כדי להגיע עד לבג"צ, ועוד בגלל שהוא עצמו לא היה בסדר, ומבקש שיתחשבו בו לפנים משורת הדין.

בכלל לא נשמע לי סביר :?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי יאיר אדרי » 28 נובמבר 2004, 07:03

אני בור ואיני מבין את הדיון . אדם שמקבל תשלום כלשהו ואו חידוש כלשהו והוא מספיק בוגר לשאת נשק ואו לנהוג ברכב ואו לבצע כל פעולה צריך וחייב לשלם את חובו ולקבל את רשיונו או כל קבלה שיש לקבל. אותי לפחות חינכו שיש לבצע פעולות אלא בזמן ומועד שנקבע מראש... לכן לא מקובל שכחתי .זה כמו שאומרים שכחו ילד ברכב.. לא מבין???? לא מקובל????
לגבי אותו מקרה לדעתי הוא איבד את רשיונו. וזאת אך ורק אשמתו ולא אשמת המערכת. כנראה שלא היה לו חשוב. לגבי מי שנושא את נשקו בקביעות ויורה יותר מפעם בשלש שנים ויום יום נבדק בכל מיני כניסות למקומות שונים תוקף הרשיון קופץ לעיניו ואין כמעט אפשרות לפספס ויתקנו אותי עם אני טועה.

משרד הפנים שמח על שיכחה מסוג זה וחבל שנותנים לו את הסיבה.

שיהיה שבוע טוב
ובהצלחה .
(אני מאוד ייקי בנושא תשלומים זהו מוסר שיש לשמרו וכאן בארץ לדעתי הוא נמוך ביותר ושום סיבה אינה סיבה לאי תשלום חוב הוא חוב נקודה )
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 28 נובמבר 2004, 07:17

אמן
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 28 נובמבר 2004, 08:37

Webart כתב:קל מאוד לזרוק לחלל האויר: "בג"צ".
מעניין אותי מי יהיה זה שיוציא מכיסו כ-10,000 $ (לא, אני לא מגזים) כדי להגיע עד לבג"צ, ועוד בגלל שהוא עצמו לא היה בסדר, ומבקש שיתחשבו בו לפנים משורת הדין.

בכלל לא נשמע לי סביר :?

דביר,

בסך הכל הצעתי שאותו אדם ילך לקבל יעוץ משפטי מגורם מוסמך. לא לי ולא לך יש מספיק נתונים בדבר תקדימים כאלה והסיכויים לשנות את רוע הגזירה -- בלי להביא את המקרה לפסיקת בג"ץ. כיוון שאותו אדם איבד כבר את רשיונו אז מה יש לו להפסיד? במקרה הטוב הוא יקבל את רשיונו בחזרה, במקרה הגרוע אותו עו"ד יוריד אותו מהעץ ויגיד לו שאין סיכוי -- אבל לפחות לאותו אדם תהיה הרגשה שהוא מיצה את כל האפשרויות.

פרט לזה הייתי מצפה לקצת יותר פירגון מאנשים ששמו לעצמם כמטרה לקדם את נושא הנשק והקליעה בארץ וההתבטאויות של האנשים פה ממש מפליאות אותי. אף אחד לא שם אותנו לשופטים ובל נשפוט אדם עד שנגיע למקומו.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי baraks78 » 28 נובמבר 2004, 11:14

itamar כתב:

פרט לזה הייתי מצפה לקצת יותר פירגון מאנשים ששמו לעצמם כמטרה לקדם את נושא הנשק והקליעה בארץ וההתבטאויות של האנשים פה ממש מפליאות אותי. אף אחד לא שם אותנו לשופטים ובל נשפוט אדם עד שנגיע למקומו.

א.

איזה פירגון אתה רוצה פה ???
הבנאדם שכח לחדש את הרישיון כבר פעם שניה לדבריו. היית מצפה ממנו ללמוד לקח בפעם הראשונה אך...נאדאה.

גם אני תומך בגישה של שכחת - הפסדת.
והלוואי שיישמו את הגישה הזאת בכל התחומים בארץ, כי אז אולי נצליח לצמצם את גישה ה-"סמוך" ואת הקומבינות.

בנאדם אחראי לא ישכח לחדש רישיון. אם מדובר ברישיון נשק, נהיגה, רכב, ביטוח חובה וכו'
ברגע שמהחוקק קבע שחובה לשאת רישיון כלשהו בתוקף כל מי שפיספס/שכח/דחה וכו' הינו עבריין, ולא יזכה לפירגון ממני.

יום טוב לכולם,
ברק.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אנונימוס בלפי הגדול » 28 נובמבר 2004, 12:32

אע"פ שבדרך כלל אני מעדיף אחריות אישית וכמה שפחות סמוך על סמוך, בואו תבדקו עם עצמכם עם יד על הלב כמה פעמים נזכרתם שאמור להגיע חידוש רשיון לפני שההודעה ממשרד הפנים הגיעה. בעיקר בקרב בעלי רשיונות ותיקים.
מי אמר אני ולא קיבל ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי baraks78 » 28 נובמבר 2004, 16:19

אין שום סיבה להגיע לפני...המכתב ממשרד הפנים מגיע 3 חודשים לפני תום תוקף הרישיון.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד